- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bajaki
őstag
-
bajaki
őstag
Addig addig nézelődtem, gondolkodtam, hogy végül mégis Nothing Ear 2024 lett. Fizz-ről 41k lesz a vége a kedvezményekkel, annyiért szerintem elég jó.
Ma érkezett meg.
A hangjában pozitívan csalódtam, szépen szól, talán jobban is bejön mint az Airpods Pro 2.
Az ANC lesz még kérdéses, például konditeremben hogy teljesít majd, sok tesztben ezt említették negatívumként. Kevésbé zajos környezetben tesztelgetve, eddig nem tűnik tragikusnak az Airpodshoz képest sem, meglátjuk.
A toktól nem ájultam el, nem a legminőségibb darab, elég törékenynek tűnik, vigyázni kell majd rá. Kap majd egy szilikontokot.
A simogatós hangerőszabályzás hiányozni fog az Airpodsból, de ezen kívül teljesen jól használható a gesztusvezérlés is.
A Multipont meg tök jó, ez volt az egyik fő ok, hogy cserélni akartam az Airpodsot.Ettől függetlenül, lehet, hogy beszerezek majd egy OnePlus Buds Pro 3-at is.
Köszi az ajánlást!
-
-NoVa-
veterán
Az a "jó", hogy a planár a nagy síkmágneses felület miatt borzasztóan energiaigényes, a TWS meg a méretéből adódóan pont ennek van szűkében, így rettenetesen alul lesz hajtva az a driver. A nem kellően meghajtott planár az pont a részletekből és a dinamikából veszít, amiért értelme lenne a planarnak. Ezért nem gyakori a planar tws.
Ugyanakkor páran sikerrel alkalmazzák hibrid kiadásban, a magastartományt szokták mikroplanar drivernek adni, a basszust és a középtartományt dinamikusnak. Pl Samsung Buds 3 Pro. Elvileg nem rossz, de teljesen inkompatibilis a fülemmel a formája.
-
patomi
őstag
Moondropnak már van planar fülese. Golden ages. Sokkal olcsóbban és kb ugyan ezeket a paramétereket kínálja. Ráadásul "fémes magas" a tesztelő szerint. Nagy ívben kerülném el.
Ha ennyit pénzt akarnék tws-re elszórni előbb vennék egy Noble fokus mistiqe-et(359$), vagy Hifiman svanar tws-t(117k huf). Ez utóbbi kari előtt 80k volt alin, de bánom, hogy nem vettem. -
-
Winner_hun
félisten
A fülesek 100%-on voltak, mégse látta a telefon, nem is csippantak fülbe rakásnál, illetve a szárának nyomkodásánál.
Akkor megpróbálom majd gyorsabban ha még egyszer ilyen lesz.Amit még hiányolok, az a zajszűrés kikapcsolása a fülhallgató érintésével. Mert vagy zajszűrés, vagy áttetszőség van, de a KI opció érintéssel nem aktiválható. Hangerő állítás sincs, de egyelőre azt nem hiányolom, beállítom és jó úgy.
-
<Adamsky>
nagyúr
"Gondolom nem akarnak fizetni licensz díjat a Savitech felé ... "
Erre kellene a felhasználóknak, de legfőképp a nagy IT-s oldalaknak, csatornáknak, véleményvezéreknek azt mondaniuk, hogy akkor szomorodjon meg az összes olyan gyártó, amelyik erre nem hajlandó költeni. Egyébként az is "vicces", hogy az olcsóbb telefonok sok esetben többet tudnak ezen a téren (is), mint a drágábbak. Innentől válik az egész nagyon álságossá."Az Apple-t meg inkább hagyjuk... "
Na, ja! Elsők között hagyták el a jack-et, és még mindig csak AAC-re képes az összes eszközük. Miért? Mert megtehetik.Az LHDC a jéghegy csúcsa. Nyakra-főre jönnek ki az új bt. szabványok, de a tényleges előnyökből (LC3 codec, Auracast) a gyártók nem implementálnak semmit.
Visszatérve a mondandóm elejére: hány olyan tesztet olvastál vagy láttál, ahol egyáltalán említésre kerül, hogy milyen codec-et támogat az adott telefon?
... és ezekből hány olyan volt, amelyik azt írta / mondta volna, hogy hááát ez az SBC/AAC esetleg aptX kevés lesz. Az én esetemben ez konvergál a nullához.
Ez a gond, és ezért nem is hiszem, hogy nagyon változna bármi is. -
<Adamsky>
nagyúr
Megnéztem a videót ...
Egyfelől klassz, hogy van ilyen, másfelől gyász, hogy egy ilyenre a "millió dolláros" telefonok esetén is (sőt leginkább azoknál) szükség van.
A mindennapokban azért elég jó esélye van az embernek, hogy hosszabb távon kinyírja a type-C csatit (egyszerűen nem erre lett kitalálva, szemben a jack-el ...)
Ha ezt használja az ember, akkor a fülesen található vezérlők nem fognak működni, ahogy a mikrofon se. Szóval ez egy – csak és kizárólag – zenehallgatásra kitalált eszköz. -
<Adamsky>
nagyúr
Neked van NeoBuds Pro 2-d (is), ugye? Az, ha jól tudom, tud LDAC-ot és LHDC-t is. Tesztelted (és ha nem tesztelnéd) már ugyanazon az útvonalon a kettőt?
#16204 Atomizer
Igen az bt.-nek nem barátja a wifi, és a többi bt. eszköz sem, szóval eléggé kétesélyes a dolog. Lehet egy másik / modernebb telefonnal nem lenne ilyen gondom, de az is lehet, hogy abban a környezetben az LHDC is "padlót fogna". -
<Adamsky>
nagyúr
Te, hol használsz LHDC-t, ill. hol tartod a telefont. Nekem az a tapasztalatom, hogy Pesten, forgalmasabb helyeken, metróban, stb. nálam az LDAC is akad. Ki kell vegyem a zsebemből (általában jobb vagy bal nadrágzsebben van a telefon) a telefont, hogy jó működjön a dolog. Nálam persze bejátszhat az is, hogy míg a füles bt. 5.3, addig a telefon 4.2
Egyébként gyász, ami a mai "mainstream" mobilgyártók bt. codec támogatottságát illeti. A sztori másik fele, hogy sokszor kinyomozhatatlan, hogy adott telefon mit tud (ezzel kapcsolatban azt hiszem már nyavalyogtam itt is).
#16192 Atomizer
"Szerintem ez a telefon hülyesége." – inkább füles. Az én tapasztalatom az, hogy Soundcore és Technics esetén minden marad a helyén (igaz ezeket más telefonnal nem próbáltam), míg Sony-k esetén több helyen azt olvastam, hogy ott bármit választasz, mindig visszaáll adaptívra. -
-NoVa-
veterán
Az legalább értelmes fejlesztés, szóljon stabilan, fontosabb, mint a CD minőség kergetése.
A Qudelix 5k appja mutatta, de annak az antennája brutális volt. 85 méterről kezdett szakadozni, szobán belül mindig 990 maradt. Mióta elköltözött a cég a bankszékházból, nincs BT stabilitás gondom, ott durva rádiózaj volt, és számított minden apróság. -
-NoVa-
veterán
Valós közegben mindkettő 600-660 környékén fut a legtöbbet, vagy külső BT cuccal 990-en / 1000-en. De hallható különbség nem igazán van. Most csak egy ifi Go Blu van itthon, ami mindkettőt tudja, de telefonból már csak LDAC képes van kéznél. Az meg azért szólt jobban, mert Dolby Atmos dekóder van benne, nem a codec eltérés miatt. És a legtöbbet ez is inkább Scalable HQ-val fut, ha jobb minőséget akarok, akkor előveszem a DAP-ot és a vezetékes cuccokat.
Nagyon, nagyon sokat kell még a TWS-eknek fejlődni ehhez mérve. De alig várom :)
-
-NoVa-
veterán
Nem jobb, máshogy, más preferenciával jut hasonló eredményre. A Huawei nem akart licenszdíjat fizetni a Sonynak, így inkább nagyjából összeraktak egy hasonlót. Mindkét codec teljes hangspektrumon egyenletes tömörítést használ, így ez innentől hitvita, nem technikai különbség. Aki szereti a Kínai spyware-t, az oda húz, a hanyatló nyugat hívei meg a Sony LDAC-ot implementáló dolgokat használják, majd egy tömegverekedésben eldöntik a végén, hogy melyik jobb.
Viccen kívül a Samsung Scalable HQ is eléggé feljött ezek mellé, mégis az Apple aktuális AirPods Pro-ját a legjobbak között sorolják, pedig ugye. A vége úgyis az, hogy egy alulhajtott driveres bigyó küzd egy gombelemnyi akkumlátorral, hogy arról DSP-vel trükközve órákig azt hazudhassa (egyre meggyőzőbben), hogy jól szól. És elég jól eljátsszák, hogy a kényelemért megérje a kompromisszum.
-
<Adamsky>
nagyúr
Egyrészt diszkréten jelezném, hogy megint igazam lett, másfelől ennek az fw. frissítésnek sem hiszem, hogy sokáig ellent tudsz majd állni.
Olvastad a changelog-ot?
We recommend that all users update:
1. Improved overall sound quality details for a
better listening experience.
Egyébként ne parázz! Mi baj történhet, amit egy reset ne tudna megoldani?#16142 Árpi001
Amennyiben vezetékmentes fülest keresel, igen.
Keret? Mivel használnád? -
<Adamsky>
nagyúr
-
-
stuka20
senior tag
Te tudsz arra valami magyarázatot írni, hogy egyik napról a másikra miért csinálta azt a füles, hogy minden jobb oldali fülhallgató beállítás átkerült a balra, a jobb nem csinál semmit. Illetve véletlen időközönként megállítja a zenét vagy videót, manuálisan kell újra elindítani.
-
rizso
addikt
Nekem keddre írja UPS a szállítást, de az is mindjárt itt van.
Plusz rendeltem XM3-hoz is új akksikat, biztos ami biztos, ha eladom, új tulajnak legalább nem akksicserével kell kezdeni. 2021 decemberében vettem, 2,5 évig egész jól bírta. Most mértem egy üzemidőt, kikapcsolt ambient sound/ANC, 45-50% hangerő, bal oldal 1:28 percnél kapcsolt ki, jobb pedig 1:50-nél. Magasabb hangerő és bekapcsolt ANC mellett kb mindegyik esetén egy órával kevesebb az üzemidő (az már úgy azért elég ergya).
-
<Adamsky>
nagyúr
Nem tudom, nem értek hozzá, de amit a tesztből kihámoztam, az alapján nekem az jött át, hogy van valamilyen "Dynaudio preset", ami eddig maga volt a csúcs, most pedig: " ... now sounds like listening to your car audio while standing outside the car."
Szóval lehet, hogy a többi beállítás (preset) nem "mászott el", csak az említett.
Amit nem értek, hogy miért nem írt fw. verziókat. Pláne, hogy két fülese van (egy jó, és egy rossz). Simán megírhatta volna, hogy a – teszem azt – 1.75.101 még jó, de a 1.76.015 már nem. -
<Adamsky>
nagyúr
Csak, ha ennyire nem tudnak reset nélküli frissítést csinálni (vagy ennyire bizonytalan a kimenete), akkor lehet bele kellene írni a leírásba vagy még jobb lenne, ha az fw. frissítés után saját magát reset-elné az eszköz.
E nélkül, saját maguk alatt vágják a fát. Ld.: GSM Arena-s cikk. -
Sonja
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
Nem tudom, hogy így lesz-e, de máris van egy elég negatív tapasztalás:
"But then we come to the audio quality. While the default tuning is inoffensive, it's hard to overstate how much the nerfing of the Dynaudio featured preset negatively affected the overall audio evaluation. Someone at the company delivered a nearly perfectly tuned preset and then someone much worse at their job took over and decided to ruin it. You rarely get to see this level of self-own, yet here it is. Unless OnePlus reverts this change, most people outside of early reviewers will never get to experience the original tuning, which saddens me." – forrás.
Az eset, amikor az fw. frissítés inkább hátrány, mint előny.
#16080 rizso
"Ha nem jön be, megy fel apróra ... "
Ez így jó eséllyel ott fog kikötni.És csak remélheted, hogy kevesen olvassák onnan a GSM Arena-t.
-
tomp
félisten
"The earbuds also feature dual BES2700ZP DACs, one for the tweeter and one for the woofer for no crosstalk, no interference and better power management."
2db SoC jobb energiagazdálkodást tesz lehetővé mint ha csak 1db lenne?
teszt
teszt 2
Érdekes itt megemlítik, hogy egy fw frissítéssel elcseszték a hangot. Anno a Buds Pro 2-nél nekem is volt ilyen és csak egy reset javította meg.
Gondolom majd javítja a OnePlus. -
soetigabor
tag
Köszi a tippet! Techradaron írták negatívumként, hogy maxon is halk, tok gyenge minőségű és alacsony az üzemidő. Az utóbbi 2 nem izgat, de az edifierrel nekem is gondom volt, hogy halk, bár együtt tudtam élni vele a jó ANC miatt. Máshol nem láttam panaszt a hangerőre. iPhone 14-el használnám, szóval se LDAC, se LHDC nem lesz kihasználva sajnos... Mindent egybevéve érdekel a füles.
-
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
"Mármint a NeoBuds Pro 2 hangja jobb e mint a Buds Pro 2?" – igen, erre gondoltam.
"Nálam a jelenlegi sorrend ... " – érdekes.
Akkor ez elég bestbuy füles, ha ~2× annyiba kerülő fülest "leszólja". Mondjuk láttunk már ilyet, de valahogy nem rémlik, hogy a tesztekben ennyire dicsérték volna NeoBuds Pro 2-t az elődhöz képest. Na, majd kicsit utána nézek / olvasok ... -
<Adamsky>
nagyúr
" ... nagyon jó a hangja ... "
Jobb, mint a OnePlus Buds 2 Pro-é? Az, azért meglepne ...
Csak mert nekem ugye van egy Liberty 3 Pro, - ami anno legalábbis - nagyon tetszett, de mióta meg van a Technics "kerülöm"
Egyébként irigylem is kicsit itt a topic-ban azokat, akik "egyszerre" több fülest képesek használni. Én ha egyre átszokok (és az ráadásul ennyivel jobb), akkor nem visz rá a lélek, hogy a régit elővegyem.
Egyébként még ha annyira jól is szól, én már lehet falhoz csaptam volna, ha a harmadik (vagy már ki tudja egész pontosan hányadik Edifier fülest is cseréled) is elkezdene sz@rakodni.#15312 zseko
" ... a jelenkori árát, a 42e-et." – garanciaidő alatt szerintem a vételár jár vissza. -
<Adamsky>
nagyúr
"Itt kemény 20 azaz HÚSZ percig néztem ezt ... "
Gondold végig! A háttrében le kellett töltenie az app-ot, ami eddig a frissítésért felelt, telepítenie kellett azt, lehúzni a frissítést, telepíteni a fülesre, törölni a frissítést, eltávolítani az updater-t#15238 zseko
Nincs a közelben egy flac-be tömörített muzsika, amit nagyon ismersz?
Ha még sincs, akkor egy CD csak akad ... le kell rip-elni ...
Hát, igen, a multipoint - sok fülesnél (nem mindnél!) - a jobb minőségű codec-ről (általában LDAC) történő lemondással jár. -
zseko
veterán
Persze, van appja, abban át is kell kapcsolni, mert addig a telefon fejlesztői beállításaiban nem is lesz választható, szürke marad, és első alkalomkor még firmware-t is frissített emiatt.
Viszont így, hogy beszéltünk róla, utánanéztem kicsit jobban az appban, és a füleshez tartozó faq-ban van egy olyan bejegyzés, hogy Samsung telefonoknál nem elég ha csak az appban engedélyezem, hanem ezután még a telefon Bluetooth beállításainál még külön engedélyezni kell az LDAC használatát is... Ezután már a fejlesztői beállításokban is magától átállt rá.
Bár, nem tudom valójában szükségem van-e rá, meg mennyit nyerek hangminőségen, mert így bukom a multipoint csatlakozást, ami azért jól jön.
-
vicze
félisten
Adaptive-ban benne van a Lossless is elvileg, az X-edik verzióban, borzasztó értelmetlenül állathatatlanná tette a Qualcomm az elnevezéséket. Az Adaptívban benne kell legyen a LL a sima, a HD, és egyéb. Már annyira katyvasz az egész, hogy az AptX wiki cikk se tudja követni és összevissza van írva. Na meg ott a Snapdragon Sound(???), meg TWS meg TWS+, szerintem már maga Qualcomm se tudja mit minek marketingel.
De ha egy felsőkategóriásban valami lemarad, az mindig a gyártó döntése lesz. OnePlus estben LHDC miatt, de Vivo-nál meg ott van, Oppo-nál megy nincs.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... miért van még gyártás alatt a Buds Pro 2 fülesük ... "
Az Atmos (megléte vagy épp hiánya) annyira engem sem hoz lázba. Amit még kis keresgélés után találtam a neten, hogy elvileg az nagyobb meghajtó kisebb lett (11 mm vs. 10,6 mm, ami persze vagy hallatszik, vagy nem), nincs vezetékmentes töltés, és viselés érzékelés. Nekem talán a legutóbbi lenne olyan, amiről nem szeretnék lemondani.
Szóval, szerintem indokolható a "régi" modell megléte. -
<Adamsky>
nagyúr
"Attól függ a megnevezése, hogy hol nézed."
Ez így van, de a "dev. options"-ben mindig "absolute volume" lesz, míg a felhasználói felületen kb. bármi, ill. az is előfordulhat, hogy adott gyártó ki sem teszi ...#15092 Skillet
Nyugodtan küld vissza. Az egy dolog, hogy azért ezek az akkumulátor visszajelzések nem 100% pontosak (szóval lehet nem lineárisan mutatja az töltöttség állapotát), de az semmiképp sem normális, hogy ide-oda "ugrál".
Új hozzászólás Aktív témák
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest