- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Takuun
aktív tag
EarFun Air Pro 4
Első benyomások, párom még teszteli.
A tok csúszós és nagy az eddigi Edifier X3-hoz képest.
Hangja nem rossz, de fátyolos és élettelen, bejáratás és egy EQ jót fog tenni neki.
A színpad nekem szűkösnek tűnt, de csak pár percet hallgattam.
Egonómiája szar és ezen nem segít, hogy a gumiharangok merevek és csúszósak, gyakorlatilag egyik haranggal sem éreztem, hogy stabilan állna a fülemben. Az X3 kissebb haranggal és stabilan áll a fülben.
Gyári appot nem teszteltem, de ha jól láttam párom telóján akkor fele angol fele magyar.
ANC-t nem igazán tudom még hova tenni, mert egy kis csendes szobában volt tesztelve, ahol a háttérben 20%-os hangerővel szólt a TV. Az viszont tény, hogy brutál mélyeket tól rá a hangképre, ha bekapcsolod. Szóval ott egyből EQzni kell.Használja egy kicsit, aztán majd megírom mi a benyomás, egyenlőre szokni kell.
Emlékszem, hogy elsőre az Edifier W240-től sem dobtam hanyatt magam, de végül megkedveltem. Szóval, így hirtelen nem jelenteném ki, hogy szar, de nem is győzött meg.A lényeg az lenne, hogy páromat meggyőzze és kiszolgálja pár évig, neki volt ajándék, ezért örülnék, ha beválna számára.
-
Takuun
aktív tag
válasz
intuicio #17242 üzenetére
Szia,
nekem van Edifier W240. Telefonálásnál nem panaszkodtak eddig, de fogalmam nincs milyen a mikrofon minősége. Most lesz 2 éves, de két kezem meg tudom számolni hányszor használtam telefonálásra.
Az én trükköm amúgy, hogy az egyik fülest kiveszem és a számhoz emelve, mint amikor mikrofonba beszél az ember úgy használom. De ez nálam azért alakult ki, mert így tuti jobban hallanak, másrészt én nem szeretek hangosan beszélni, harmadrészt nincs az az érzésem beszéd közben, hogy egy vödörben van a fejem.
-
Takuun
aktív tag
válasz
-NoVa- #17238 üzenetére
Meghajolok tudásod előtt MESTER
Köszönöm, ezeknek utána is nézek. Ez nekem más világ, hallottam róluk, de még nem volt időm beleásni magam ezen kütyükbe. Jó lenne egy WIFI képes DAP, hogy a telefon telejes mértékben mellőzni tudjam, vagy a laptopot. Nem zavaró, de gondolom a hangminőség is más kategória lenne.
-
Takuun
aktív tag
válasz
<Adamsky> #17222 üzenetére
Janaboy és <Adamsky>
30 fős open officeban ülök, egy közel 900nm-es irodában, melyben 110 másik ember bóklászik. Több százmilliós projektekkel dolgozok, nem tudok koncentrálni, ha azt kell hallgatnom kinek mikor szart a kölyke, milyen egyéb hasfájása van (körmös lemondta, ura megcsalja, mit főzzön stb.). Ráadásul, ha nincs füles a fülemben és észreveszik, valahogy kényszert éreznek, hogy beszéljenek hozzám.
Szóval kell, hogy be legyen dugva valamivel a fülem, ami jól szól, tartós üzemidővel rendelkezik és kiszűri a külvilág zaját, már kis hangerőn is.
Hogy ez egészséges vagy sem, abba most ne mennék bele.
Le se merem írni, hogy ezek után haza megyek és alváshoz E-A-R Classic füldugót használok, már 8 éve, nélküle minden apró neszre felébredek.Fülhallgató nem jön be, egyrészt a szemüveg miatt kényelmetlen, másrészt, abba inkább érzem, hogy belepállok. Vezetékes meg az irodai munka miatt kizárva, nagyon zavaró.
Az Earfun Air Pro 4 ma érkezik a csomagautomatába, 27k volt szállítással Earfün magyar debreceni cégtől. Ez viszont nem saját lesz, hanem páromé, de csak Valentin napon kapja meg, egy Edifier X3-at fog váltani 3 év után.Nekem egy Edifier W240 van, elmegy kategória, első ANC-s fülesem, ennél csak jobbat szeretnék minden tekintetben. Ez szegény meg van hajtva rendesen, állandóan megy mióta megvettem, cégnél 8-10 órát napi szinten, otthon csak néha használom, illetve minden másnap a kondiban 1,5 órát. Hangerő irodában laptopon 11-15%, kondiban 50%, felette nem szoktam használni, mert bántóan sok nekem. Zenei stílusban meg két véglet, irodában dub/deep techno/space dreams - kondiban hard techno/hardtekk/industrial/d&b csak, hogy meglegyen a változatosság.
-
Takuun
aktív tag
TWS-ben tudnátok mondani irányvonalnak 3 db agybadugós fülest ami hangban erősen ajánlott? Sajnos szemüveges lévén nem kényelmes számomra a fejhallgató, illetve eléggé izzadós vagyok, és a sérómra is oda kell figyelnem. Szóval agybadugós kell!
Melóhelyen nagyon sokat megy a füles, gyakorlatilag 10-ből 8 órát a fülemben van, szeretnék egy nagyon szép hangzású eszközt, ami azért nem merül le 3-4 óra alatt és a külvilág zaját is elnyomja (nem hangerőben).
-
Takuun
aktív tag
válasz
intuicio #17135 üzenetére
Ilyen Edifier W240 nekem van.
Elhasználom de újra nem venném, csak nagyon olcsón max.
Irodában és edzéshez használom, de ronda és bár megmarad a fülemben nem érzem stabilnak. Ilyen hülye ovális vetőcsöve van. Amúgy egész jól bírja 6-7 órát egyhuzamban elmegy és az ANC is egészen jó. A tok egy szar, beleteszem a füles érzékeli, majd sokszor azt veszem észre, hogy lemerült. Mert közben kimozdult. Idegesítő.
Az Edifier X3 kialakítása sokkal jobb, a W240-nek nagyon fura fokban van a vetőcsove és a füles is domború a belső fele, ami miatt a fülből kinyomja, és baromi hülyén néz ki.
Hangzása nem rossz, de a kettő hangszóró szart se ér nem egy nagy szám. X3 ugyanilyen vagy jobban jól. -
Takuun
aktív tag
Edifier X3 pörög már 3-4 éve, szeretjük, de szeretnénk egy újat.
Mi most a legjobb ár-érték arányú amit érdemes venni?
Szempontok:
max 30-35k
nőnek lenne kis fülbe
szép hangzás
akku jól bírja (3-4 óra az kevés)
ANC legyen
agybadugós legyen, mindegy hogy gomb vagy pálcikás
itthon vennénk
-
Takuun
aktív tag
Sziasztok,
tudnátok ajánlani lánynak ANC-s nem túl nagy, szép fülest ami jól szól és ár érték arányban elfogadható? Mondjuk a keret legyen 30k.
Köszönöm a segítséget.
-
Takuun
aktív tag
Az ára duplája a régi fülesnek, hát annyival nem tűnik jobbnak.
Nekem volt Neobuds Pro-m, nem voltam elégedett vele, se a hangja, se a kialakítása nem volt megfelelő számomra, és az ANC is gyengébb volt, mint a W240TN-ben. Arról nem is beszélve, hogy tök gyenge volt benne a mágnes, iszonyatosan figyelni kellett mindig arra, vegye a töltést, és magában is hamar lemerült, miközben nem is használtam. Ha jól emlékszem buszon nem is tudtam használni, mert miden kátyú ütött a membránon vagy nem tudom hogy kell mondani, de hangosan puffant a fülesben. Még a legnagyobb gumiharanggal sem tudtam normálisan behelyezni, hogy kényelmes legyen, ne essen ki, de legalábbis ne érezzem azt, hogy tök instabil. Örültem, hogy megváltam tőle. X3-at szerettem, W240TN elmegy, a következő asszem Soundcore lesz. -
Takuun
aktív tag
Anker Soundcore Liberty 4 NC
Van valakinek? Érdekelnének a tapasztalatok vele kapcsolatban. Edifier W240 mellé/helyett szeretnék egy újabb fülest.
-
Takuun
aktív tag
Kis segítséget kérnék, mert nem teljesen értem az Edifier számozását.
Neobuds
Neobuds S
Neobuds Pro
Neobuds Nb2 ProMost a fentiek közül melyik a legjobb ár-érték arányú, illetve melyik a legjobb?
Más:
Megszoktam az EDIFIER w240tn zajszűrőjét, már nem vagyok rosszul tőle, legalábbis már nem annyira kényelmetlen, mint az elején. Szóval gondoltam a fenti listából néznék helyette zajszűrős, de jobb fülest, viszont 25-nél többet nem szánnék rá. -
Takuun
aktív tag
válasz
patomi #12293 üzenetére
Hiába SBC, az X3-as mellett nem hallom hogy rosszabb lenne minőségben, pedig az aptx-el csatlakozik a telefonomhoz. Az ovális vetőcső, meg lehet valakinek jól jön, mert olyan a füle. Én pl világ életemben agybadugós fülest használtam, mert a sima egyszerűen kiesik a fülemből, sehogy sem tudtam úgy helyezni, hogy megmaradjon. Szomorú, de ez van.
-
Takuun
aktív tag
Edifier W240TN
Nagyon friss, nagyon ropogós. Épp ezért még fátyolos és nem túl szép a hangja. Most még járatódik, de egyébként nem olyan rossz. A töltője nem túl nagy, de nagyobb, mint az X3-as testvéré. Nekem annyira nem kényelmes ez a füles, de nehéz megmondanom, hogy miért. Az X3 jobban a fülemre áll, mint ez. A fő gondom vele inkább az, hogy a vetőcső ovális és emiatt úgy érzem, hogy nem illeszkedik rendesen, pedig igen. És hát ez az ovális megoldás állítólag pont azért lett így, mert ez jobb illeszkedést biztosít.
Az, hogy ebben kettő hangszóró van, konkréten nem veszem észre használatban. Pedig azt gondoltam, hogy nagy minőségi ugrás lesz az X3-hoz képest. A fülesen rendes gomb található, aminek örülök, sokkal jobb megoldás, mint az érintős. Jól is működik, nem kell bivaly erősen nyomni, de lehetne kicsit gyengébb is. A zajszűrője nekem újdonság, első ilyen fülesem, meg is lepődtem. A mély és közép hangokat szépen kiszűri, a magasokat viszont nem annyira, ami nem is baj, mert így legalább meghallom ha dudálnak rám, vagy a villamos bemondja a következő megállót. Ami viszont ebben a zajszűrő funkcióban nem tetszik, hogy totál olyan érzése van tőle az embernek, mintha vákuumban lenne a feje, hányingerem van tőle és szédülök.
A füleshez van applikáció ami nem rossz, de nem értem miért kell a GPS-t bekapcsolni a bluetooth mellett, hogy használni tudjam.
Összességében azt mondanám, hogy összeszokóban vagyunk, de nem hiszem, hogy hosszú távú barátságot kötünk. Öt csillagból 4-et adnék neki, mert az áráért tényleg nagyon jó kis füles, de nekem valami más kell. Lehet még egy NeoBuds-ot kipróbálok a gyártótól, aztán ha más nem a Soundcore felé evezek, azokról olvastam itt még jókat.
-
Takuun
aktív tag
Edifier X3 mellé vennék másik fülest és az Edifier W240TN-t néztem ki. Van valakinek? Vélemény róla? Mennyire problémás, hogy ez csak SBC codec-et támogat?
-
Takuun
aktív tag
válasz
Takuun #10359 üzenetére
Edifier TWS1 Pro vs Edifier X5/X3
Nagyon sokat javult a hangzása a TWS1 Pro-nak, most sajnálom, hogy 1 óra múlva már jönnek érte, nincs pofám lemondani
Ami nagyon lényeges különbség a TWS1 Pro és az X5/X3 páros között, hogy a TWS1 Pro hangzásképe valahogy szélesebb, jobb hallgatni, a zene olyan mintha körül ölelne, míg az X5/X3-nál az az érzése az embernek, mintha középről jönne a hang és kicsit távolabbról.
Nekem gyanús, hogy az X5/X3 hangzásképe mélyebb V alakú, ezáltal sok középhang elveszik, míg a TWS1 Pro laposabb, de még mindig V karakterű, ezáltal tűnik valahogy az egész hangkép szélesebbnek, teltebbnek, részletesebbnek.
-
Takuun
aktív tag
válasz
patomi #10360 üzenetére
Én beérkezek a munkahelyemre és egyből felcsatlakoztatom a laptopra, aztán este szedem le, szóval 10-12 órát megy minden hétköznap. Ilyen felhasználás mellett nem fog kelleni neki 1,5-2 hónap szerintem. De amíg nem viszik el, úgyis járatom ha szimpatikus nekem ha nem, aztán meglátom javul-e.
Nem ismerem ezt a High-quality PU + titanium diaphragm-ot, de lehet igazad van és ennek több idő kell. -
Takuun
aktív tag
válasz
Takuun #10352 üzenetére
Edifier TWS1 Pro
Hát a hangzása nem sokat változott ma, ennél nekem több magas és közép kell, mert nem érzem elég szellősnek így az irodában. Az akkuja viszont pazar. Vegyes használattal vagyis 50-50%-ban használtam 30%-os hangerőn és 80%-os hangerőn, de folyamatos kapcsolatban volt a laptoppal, így reggel 8-tól, 17h-ig 53%-ra esett az akku.
Ráadásul hangerőt is tök kényelmesen tudok vele állítani, így már az ANC mellett ez is felkerült a listára a következő füles kiválasztásánál.
Az Edifier X3 2 évesen 35-45%-os hangerőn folyamatosan 8-14h között bírja, aztán már pittyeg . Ez se rossz eredmény, de a TWS1 Pro-é megdöbbentett.
A TWS1 Pro megy a hardverapróra és marad egyenlőre az öreg X3-as illetve az utód X5, ami most utazós headsetként funkciónál. Ezek valahogy több magasat adnak, így tisztábbnak érzem a zenét.
-
Takuun
aktív tag
válasz
Takuun #10124 üzenetére
Úgy gondolom elég járatást kapott az Edifier X5. Tapasztalatom az X3-hoz képest továbbra is ugyanaz. A két füles szinte pontosan megegyezik hangzásban, mintha egy hajszálnyit több lenne az X5-ben a basszus. Az X5 gyorsabban merül, de ezt gyártói leírás alapján is vártam is., csak nyilván nem örülök neki. Telefonálásra nem igazán használom, de nem panaszkodtak, bár néha visszakérdeznek. Zenére számomra tökéletes, nyilván lehetne több a tér benne, meg valahogy lehetne tisztább, de az árát megéri. Játék közben azt vettem észre, hogy a hangok nem késnek annyit, mint az X3-nál.
Közben jött végre egy Edifier TWS1 Pro is. Mérete szinte pontosan akkora, mint az X3, annak kényelmével együtt. Egyenlőre tesztelem, járatom. Amit most tapasztalok, hogy naturálisabb a hangja, nem olyan V karakterű, mint az előbbi kettő, viszont hangosabb. Ő nem biztos, hogy megmarad, így első blikkre, bár a hangja alapján ezt valószínűleg hosszabb távon is tudnám hallgatni, anélkül, hogy azt éreznem, elég volt, elfáradtam.
-
Takuun
aktív tag
Sziasztok,
Edifier X3 és Edifier X5 témában gondoltam egy gyors hangzásbeli tapasztalat megosztás még az elején.
Pontosan 2 éve vettem egy Edifier X3-at, amivel nagyon elégedett vagyok, felhasználási szokásaimnak tökéletesen megfelel. Telefonálni nem szoktam vele, csak zenét hallgatni. Úgy adódott, hogy most jó áron tudtam venni egy Edifier X5-öt, ami alig volt 1 hetes, pár órát lehetett használva. Hangzásban szinte kopra megegyezik az X3-al, de persze a 2 év alatt szépen bejáratott X3-nak tisztább a hangja. Az X5-nek kell még jó pár óra, úgy érzem. Amit most elsőre tapasztalok, hogy több benne a mély, de nem számottevően. Ha mondjuk az X3-ban a mély 5/3, akkor az X5-ben 5/4. Nem BASSHEAD, de egyenlőre még fájdítja a fejem. Várom, hogy tisztuljon a képe.
Ha vannak kérdéseitek szívesen válaszolok, néha napján ide is felnézek. Azt az elején leszögezem, hogy az X3 az első TWS fülesem volt! Előtte Soundmagic ES18-at használtam évekig.
-
Takuun
aktív tag
Kipróbáltam az említett játékokat. Akciódús játék közben, meg talán amúgy is, érzékelhető, hogy késik a hang. Lövöldözős játéknál pláne kellemetlen, így javasolt inkább vezetékes füles használata. De azt amúgy amit a Mortal Kombat mobile-nál tapasztaltam, hogy úgy szétessen a hang, olyat más játéknál nem vettem észre.
Tegnap az egyik fülest betettem és Messenger-en telefonáltam egy külföldi ismerősömmel. Borzasztó volt. Alig hallott. Nem mentem gyorsan, Bubival voltam, azzal még nagymuter is lehagy, de a menetszél olyan zavaró volt, hogy meg kellett álljak. A 6 sávos út mellett, amúgy mindent hallott a környezetből. Szóval telefonálásra nem a legalkalmasabb zajos környezetben. Csak ha valami nagyon halaszthatatlan arra jó.
Zenét illetően továbbra is azt tapasztaltam, hogy a zene minősége erősen befolyásolja a a hallott hangot. EQ-val korrigálni kell a legtöbb számnál.
Más szerzett tapasztalat nincs vele. Amit hiányolok, zeneszámban a pörgetés, illetve ami ma előjött, hogy tök jó lenne, ha akkor amikor hozzám szólnak ki tudnám kapcsolni úgy a zenét, hogy aktivan átkapcsol a környezeti hangokra és felerősíti, így nem kellene kivennem a fülest a fejemből.
-
Takuun
aktív tag
Megérkezett a fehér Edifier X3, amit egy Soundmagic ES18-as után használok:
Nagyon kis picurka bölcsője van, ami elég csúszós, télen majd különösen vigyázni kell, ha kiszárad az ember keze. Pillanatok alatt csatlakoztatható a telefonhoz. Kényelmes és szép. Ehhez kell azért fülméret. Páromnak a füléből nagyon kiáll, az én radarjaimba egészen szépen belesimul, de akkor sem egy esztétikus darab kívülről nézve.A hangja egészen szép, de nagyon érzékeny az MP3 minőségére. A zenelejátszóban kellett, kicsit korrigálnom EQ-val, de tényleg hangosan és szépen tud zenélni. A középtartománnyal nem vagyok annyira elégedett, nekem ez V hangzásnak tűnik. EQ-val előjön a basszus is, de játéknál, és youtube-nál ahol nincs EQ már hiányzik a plusz dübörgés. A telefonom egy Xiaomi Note 5 Pro, tökéletesen meghajtja, de elég rendesen zabálja a telefon akkuját.
Legnagyobb haranggal használom, szépen szűri a környezeti zajokat. Utcán sétálva viszont, nagyon zavaró zaj keletkezik, hogy a földhöz verem a lábam, gyorsgyaloglás közben. Ebből fakadóan futáshoz tuti nem lesz élmény a használat, de egy gymben jó szolgálatot tehet, ahol csak a súlyokat emeled. Kb 1-1,5 órát tudtam folyamatosan hallgatni, utána vágyott a fülem a szellőztetésre. Ennyi idő után jól esett végre kivenni.
Nem tapasztaltam elcsúszást a videó és a hang között, illetve táskába téve sem romlott a jel. Ellenben teszteltem egy játékkal, amivel a hang teljesen szétesett. Mortal Kombat mobile. A hang itt se késett nagyon vagy, ha mégis nem arra figyeltem. Olyan volt, mintha a játékban több csatornás hang lenne. 1 az ütések hangja, 1 az effektek, 1 a zene stb. Ezeket nem tudta leadni egyszerre. Egy ideig minden ment, de az első egy kettő kombat után széthullott és csak az ütés hangja hallatszott. Ha nem volt action, akkor a zene is előjött. Nem értem és főleg nem örülök ennek, mert utóbbi időben elég sokat játszok vele.
Az érintő kezelése egyszerű, bár én nem használtam, mert mindent a telefonon állítottam. Általában 1-2 órás mixeket hallgatok, így nekem a számléptetés nem releváns. Tekerésnek viszont tudnék örülni.
Ezek az első benyomások, szimpatikus, de még nem tudom megtartom-e. A Soundmagic ES18 szebben szól, kényelmesebb, nagyobb élményt ad. Egyedül azt tudom felhozni az X3 mellett, hogy nincsenek vezetékek. Ha csak zenét hallgat az ember és közben tanul, dolgozik, barkácsol stb. vagyis leköti a kezeit arra kiváló. De ahogy kilépsz a zenéből és videózni akarsz ott megszűnik az EQ és határozottan máshogy szól, játék közben pedig bele lehet futni olyanba, amit a Mortal Kombatnál tapasztaltam és az meg egyáltalán nem jó. Ha időm engedi megnézem milyen Cover Fire, Dead Effect 2, Asphalt 9 vagy NFS No Limits alatt.
-
Takuun
aktív tag
Edifier X3-at rendeltem volna alin, de most látom hogy szállítással együtt meghaladja a 22 EUR-os határt, így vámeljárás alá vonnák
Itthon kapható a termék? Vagy van más oldal ahol beszerezhető olcsóbban?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- Autószerelők, autószerelés
- Star Trek
- Robotporszívók
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest