- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Elindult a Qi2 25W tanúsítványok kiosztása
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
válasz
-NoVa- #17886 üzenetére
Jogos.
Az mqa-val a fő bajom, hogy ahhoz kell dac, ami tudja dekódolni. Túl új dolog volt és túl hamar bele is bukott. Azt bánom, hogy miután bedőlt elszálltak az addig jó áron lévő pre-mqa használt cucck árai.
Mi a helyzet a többi codec-kel? Aptx variánsok stb. Vagy nálad az Ldac a go-to?
-
emiki6
veterán
válasz
-NoVa- #17846 üzenetére
Én is bele akartam "kötni" stellaz take-jébe, de te sokkal jobban összefoglaltad.
Mindig fel kell tenni a kérdést, hogy mi a cél és erre mi a legmegfelelőbb eszköz.
Az izoláció és az anc 2 különböző dolog. Nem volt még anc-s cuccom, de amikor először feltettem a fejemre egy ilyen fejest a mediamarktban v hol és bekapcsoltam, azért nagyon jó és kellemes érzés volt. Zene nélkül. Olyat egy mezei füldugó nem tud, de ha egy ilyen bogyó megközelíti és emellett még tud egy-smást és jól is szól, azért az megéri feltéve ha az embernek erre van szüksége.
Felmerült nálam is az ety ebben a hónapban, de elvesztettem a jack-em, igazából nem is volt kényelmes nekem v nem zárt jól, meg nagyon ritkán is lenne szükségem izolációra. Inkább szűrődjön át zaj közlekedés közben, minthogy full süket legyek. Ahova meg füldugó kell munkavédelmi szempontból, ott az etyt se lehet élvezni.
És akkor még a kábelről nem is beszéltünk, ami barmilyen aktív tevékenységnél (pakolás, fizikai munka, edzés) azért útban van, beakad stb, nehéz megállítani a zenét, ha szólnak, ilyenek.
Headsetnek is jobb a tws, beszédnél nagyon árt az izolació szerintem.Mire kell és arra mi való.
-
szaki58
aktív tag
-
szaki58
aktív tag
válasz
-NoVa- #17771 üzenetére
van egy oldal: soundguys.com, ahol jó tesztekkel találkoztam. Tudjuk, hogy minden tesztet egészséges fenntartással kell kezelni. Itt olvasottak más tesztelők és népek véleményével többnyire megegyezők.
Az általa tesztelt fülesek közül a Nothing Ear (Open) emelkedik ki. A teszteltek között szerepel a Bose, a Soundcore AeroFit, AeroFit 2 és az AeroFit Pro is. A Nothing ára igen jó. Hallottál már róla? Az ár és a teszt miatt hajlok a megvételére, nem lebecsülve amit a Boseról írtál. A felhasználók nagy pontszámot adnak neki, de azért húzós az ára úgy, hogy nem tudom, mit veszek. Lehet, hogy érdemes ezzel az olcsó, de sokak által jónak tartott Nothing fülessel kezdeni, aztán majd kiderül... -
szaki58
aktív tag
válasz
-NoVa- #17771 üzenetére
Elolvastam a korábbi írásaidat a témában.
Tegnap éjjel (nem hagyott aludni a dolog) találtam egy Youtubeos összevetést 19 darab ilyen tipusú fülesről. A Bose összesítésben a negyedik helyen végzett. Jó eredmény. A legtöbb pontot a Soundcore AeroFit 2 kapta, 91,5-öt, azt követi a Huawei Free Clip 90,5-el, majd aNothing Ear (Open) van 88 pontal, és most jön a Bose 85,5 pontal.Szóval olvasgatom a különféle teszteket, de nagyon ellentmondóak. Például a Soundcore AeroFit 2-t az egyik a hangminősége miatt húzza le, míg a másik 9 pontot ad rá.
A kérdésem a következő: elsősorban éjjeli tv nézésre (filmek) használnám, esetleg Youtube zenére, podcastra... Kellően dinamikusan szól-e filmeken (nem vagyok basszőrült, de jó, ha egy film megfelelő dinamikával, basszussal szólal meg), és elég-e ehez a hangereje. Nem kell csak átlag hangerő! Az a hangerő, ahol még nem kezd el tolakodni a magas, és nem veszi vissza a basszus, az elég lehet egy filmélményhez?
-
-
szaki58
aktív tag
válasz
-NoVa- #17769 üzenetére
Köszönöm! Komolyabban körül nézek a témában. Már találtam is néhány változatot. A nem rég vásárolt Koss Porta Pro Wireless nyomja a puha párna miatt a fülem, a hajamat meg becsípi. Vettem utána (néhány hete) egy Grado GW100x-et, ami igazi Grado hang, de a nagyobb G párnával már megint nem lehet a párnán forogni, sőt ha megmozdulok, csuszolódik a szivacs a párnán.
Hát ezért érdekel ez az újfajta megoldás. Körbe járom a témát. Köszönöm! Ártól függetlenül ha még tudnál ettől is jobbat ajánlani, szívesen venném.
Esetleg erről mi a véleményed?
[link] -
mallee
tag
válasz
-NoVa- #17749 üzenetére
Jó drágákat ajánlottál, de én nem írtam árat
Szóval olyan 30-40k HUF-nál megállnék, nem vagyok audiofil és nem ér nekem sokat a dolog. A mostani SoundCore-t is megtartanám, hogy ki tudjam zárni a külvilágot, bár tegnap sikerült úgy elejtenem, hogy a tetején elvált a ragasztásMi a vélemény ezekről?
Edifier Comfo C
SoundCore C40iKöszi
Janaboy köszi neked is
-
mcs
veterán
válasz
-NoVa- #17722 üzenetére
A Dhrme csatorna ránézésre indiai tesztelői sem kedvelik, sőt, alaposan le is húzták. India amúgyis elsőszámú célcsoportja a Harmannak Ázsián belül, elképesztő népszerűségnek örvend náluk a JBL.
Fiatalabb koromban én is túlsúlyos voltam, és akkoriban sokkal jobban bírtam a középmagast. Igazából az előző Beyer DT770 80 Ohm fejesem hozta ki, hogy valójában mennyire érzékeny vagyok rá, azóta pedig a jelenlegi DT770 Pro X-et is belőttem normális hangzásra. A DT770 mellett főleg a konstrukció miatt tartok ki, de szerencsére APOval könnyen korrigalható minden gyári hangzásbeli hibája. -
mcs
veterán
válasz
-NoVa- #17719 üzenetére
Soundguyson most tesztelték, és furcsa hangzásúnak vélik.
Megosztja a közönséget, mert a Harman görbe megszállottjai nem igazán kedvelik. Nem egészen értem, miért jó az bárkinek is, ha szúrja a dobhártyáját a taps illetve a kiugró énekhangok. Komoly vezetékes referenciával sose volt még dolgom, de a technikai adottságaihoz mérten nagyon kellemes élményt nyújt az AZ100. Az AZ80 magasa kicsit fémesebb, az AZ60nak meg pláne. -
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #17640 üzenetére
Én konkrétan bringázni vettem anno, de egyébként itthon telefonálni, főzés, készülődés, stb közben podcastet szoktam hallgatni rajta. Más nem nagyon hallja így sem. Zajos utcára egyébként nem igazán alkalmas kihangosítva, de van füles része is.
Kissé már megviselt a cucc, nem mai darab és sokszor aludtam benne, ami a műanyag pántnak nem tett jót. -
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #17633 üzenetére
Jó kis leírás, szimpatikus cucc.
Nekem van egy LG bluetooth nyakpántom, ami a kihúzható füles mellet kihangosítóható is sztereóban. Este, csöndben bringázni baromi jó, de telefonálni is kellemes. A hangja kb olyan, mint egy jó minőségű telefon kihangosítva, semmi bántó vagy zavaró.
-
tomp
félisten
válasz
-NoVa- #17525 üzenetére
Mondjuk, hogy Tajvan Kína e vagy sem az nem ide való de a lényeg, hogy nem a nagy kínai területről származik a szabvány.
Azért azt se felejtsük el, hogy az LDAC eleve az android része így a gyártóknak könnyebb dolguk van, nincs vele meló illetve a Sony piaci ereje nagyobb e téren.
Ezért is ül rajta a Sony miközben azért már jó lenne egy LDAC 2.0 ami kifejezetten TWS-re lenne hangolva azaz adaptív bitráta beállítással nem csak 330-660-990kbps között tudna váltani hanem mondjuk 300-1000 között bármire és folyamatosan.
Nagyon nagy tömegben az LDAC meg tud akadni. Az LHDC 5.0 nem.
A Samsung amúgy egy külön állatfaj... Gondolom a Dolby Vision-t is biztonsági okokból nem fogja soha sem támogatni(tudom, hogy nem ezért) és azért hozta létre a HDR10+ szabványt amivel alig jelenik meg valamilyen film... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
-NoVa- #17525 üzenetére
Az Atmos-os résszel nem vitatkoznék, mert nincs tapasztalatom, pláne nem vagyok hangmérnök, de valahogy eddig – pl. HiFi-stáktól – nem hallottam még azt, hogy ez ekkora gond lenne. Melyik lenne ez a szuper fejhallgató erősítő, ami "csodát" tesz a hangfalakra kevert (nekem már ez is fura picit) zenével?
"Az LDHC meg kínai codec zárt forrású komponenssel ... " – de gondolom megvásárolható, szóval csak akarni kellene.
" ... biztonsági okokból nem találod meg a Samsungokban ... " – ez komoly?
... és mi a helyzet az aptX Adaptive-al? Ott mi a kifogás? -
-
mcs
veterán
-
mcs
veterán
válasz
-NoVa- #17512 üzenetére
Akadnak jó páran, akiknek kevésbé jön be az AZ100 hangja, mint az AZ80asé. A 80 laposabb, a 100 pedig kicsit elevenebb.
Én személy szerint tisztábbnak érzem a 100ast, ami szerintem a ferrofluid drivernek köszönhető. Az ,,sz" és ,,cin" hangok természetesebbek, a basszust pedig főleg nagyobb hangerőn érzem stabilabbnak. -
mcs
veterán
válasz
-NoVa- #17511 üzenetére
BT füleseknél a DSP limitere is befolyásolhat, hogy mikor lép közbe és milyen mértékben. Sose volt komolyabb vezetékes in-ear fülesem, és nem is tudom, hogy lesz-e valaha lehetőségem kipróbálni jó párat. Azért a Technics előtt is le a kalappal, hogy milyen szeretetcsomagot képes adni a lehető legpraktikusabb kivitelben.
Az Atmosról mi a véleményed? Ott az appon belül be kell lőni a spatial módot és a forrás eszközön is az Atmost. -
mcs
veterán
válasz
-NoVa- #17504 üzenetére
A mágnesek igen, kicsit lazán tartják a dugaszokat, de nálam eddig még nem mozdultak ki a helyükről olyan szinten úgy, hogy például a töltésük félbeszakadt volna. A lassú kapcsolódásuk a megszokott Technics féle csigaság, amihez én teljesen hozzászoktam már.
Az ambient az AZ80hoz képest is természetesebb transparent módban, kevésbé robotikus. Az ANC-nél nagyon fontos szempont, hogy a lehető legideálisabb méretű harangokkal használd, és a lehető legmélyebbre is bedugva. Behelyezés után nagyjából merőlegesen kell állniuk a Technics feliratoknak, de az én füleimnek például a legideálisabb az, ha még ettől kb. 2 millivel hátrébb csavarom. Az LC3 kodeket ki tudod vagy tudtad próbálni? A Samsung telefon sajnos nem támogatja, pedig nagyon kíváncsi lennék rá, hogyan teljesít úgy, de a leírás szerint csak 5 óráig bírja szusszal, ami ha valóban így van, akkor ez egy javítandó ordas bug.
A hangzása igen, a visszafogott felső-közép tartománya miatt egyáltalán nem tolakodó. Ebből a szempontból teljesen hasonló az AZ80 is. Nekem is herótom van attól, amikor ez valaminél teljesen hozzá van igazÍtva a Harman görbe kiugrásához, és emiatt harsány, üvöltős az összkép. A basszus kiemelés erőssége és arányossága számomra a csúcsok csúcsa ANC nélkül direct módban. Megvan a kellő mélysége és pattogása is, mindez megfűszerezve lágy bőgéssel. Klasszikus trance-nél is megvan emiatt a kellő ütés, amit például az AZ80nál kicsit hiányoltam. A közép a legkevésbé sincs besüllyesztve mínusz decibeles tartományba, és van egy kis szelessége is 10 Khz felett. Hosszú távon ez egy selymes, legkevésbé sem fárasztó hangzás. -
válasz
-NoVa- #17480 üzenetére
Sajnos a Pi8-hoz járó gyári tipekkel egyszerűen nem tudok "érvényesülni" viszont a hangzása az iszonyatosan tetszik csak nem áll stabilan a fülemben..
Ahogy szét néztem a SpinFit-ek között van hozzá több is.
Neo, Omni, CP100+ és CP100.
Ezek között mi a különbség és van ajánlottabb köztük? -
mcs
veterán
válasz
-NoVa- #17383 üzenetére
Samsung A54-em van, és kipróbáltam az összes Atmos üzemmóddal. Szerintem ez a Technics féle spatial egyáltalán nem zenére lett kigyúrva.
Amúgy ennek az AZ100nak van egy jellegzetes, kellemes mértékű basszus ,,ooomph"-ja, amibe jó pár külföldi már belekötött, pedig így egy kicsit hangfalasabb hatást kelt szerintem. -
mcs
veterán
válasz
-NoVa- #17365 üzenetére
Kipróbáltam az Atmost. Ahogy sejtettem, filmnézéshez jópofa, térhangzást szimuláló kiegészítés, de zenehallgatásra szerintem szörnyű még azzal a Justice albummal is. Visszhangosít és felborítja a hangzás egyensúlyát is.
Amúgy adott forráson kell bekapcsolni az Atmost, mert a Technicsnek nincs saját szoftveres megoldása rá, hanem a spatial mód van ráoptimalizálva. A head tracking pedig inkább megmosolyogtató, mint hasznos. -
mcs
veterán
válasz
-NoVa- #17377 üzenetére
Amúgy az a bizonyos régió nagyon megosztja a közönséget.
Vannak, akik szerint a visszafogottsága fátyolossá teszi az összképet, de sokan vannak, közülük én is, akiknek ez így könnyebben emészthető, és emiatt hosszabb távon sem fáraszt. Nekem a második Beyer DT 770 vezetékes fejesem van, mert nagyon szeretem magát a konstrukciót, és APOval nagyon szépre ki lehet pofozni a hangzását, de az alap 2,5-3 Khz kiemelése olyan szinten tud szúrni és csapkodni, hogy azt sürgősen vissza kell szabályoznom.
AZ100ból az ezüst volt minden vágyam, de az AV-Land valamilyen okból kifolyólag mégsem tudta berendelni, és látom, hogy más üzletekben is ritkábban érhető el. Igazából vagány a fekete is, egészen diszkrét ezzel a kisebb mérettel illetve ugyanúgy idézi a régebbi Technics komponens cuccokat is. Tapintásra is kellemes a fém fedele a toknak és a matt műanyag háza. -
mcs
veterán
válasz
-NoVa- #17372 üzenetére
Azt sajnos nem hallottam még. Szerintem annak a zajszűrése az, ami jobb lehet, a hangszíne pedig egyéni ízléstől függhet, hogy kinek melyik tetszik jobban. Annak az átviteli görbéje jobban igazodik a Harmanhoz, ahogy elnézem, a Technicsnek pedig a 2-5 Khz közötti rész kicsit visszább fogott, amit én személy szerint nagyon szeretek benne, mert pont ez adja a virtuálisan széles hangzásterét és nem azt az érzetet, hogy közvetlenül döfi a dobhártyámat, illetve 10 Khz-nél magasabbra is képes menni, ami több szellősséget ad. Szerintem másodlagos, kiegészítő fülesként lenne jó neked, ha nem sajnálod rá a pénzt.
-
aldebaran
addikt
válasz
-NoVa- #17306 üzenetére
Köszi a tippet. Most néztem, alin is vannak ilyesmik. Lehet, rendelek ezt, vagy hasonlót.
Ezeket a comply, spinfit márkákat honnan szoktad rendelni, vagy honnan lehet a jabrához? -
Takuun
aktív tag
válasz
-NoVa- #17238 üzenetére
Meghajolok tudásod előtt MESTER
Köszönöm, ezeknek utána is nézek. Ez nekem más világ, hallottam róluk, de még nem volt időm beleásni magam ezen kütyükbe. Jó lenne egy WIFI képes DAP, hogy a telefon telejes mértékben mellőzni tudjam, vagy a laptopot. Nem zavaró, de gondolom a hangminőség is más kategória lenne.
-
Janaboy
veterán
válasz
-NoVa- #17212 üzenetére
Amúgy eléggé sok az "ellentétes" vélemény az XM5 vs AZ100 kapcsán.
Van akinek az AZ100 egy picivel jobb (mind ANC-ben mind hangban) van akinek az XM5.
Szerintem ezen a szinten kb egyikkel sem lehet mellé lőni, kivéve ami nagyon nem tetszik az a Sonyk akku probléma és amit többen írtatok az XM5 kapcsán a lakkozott felület.
Viszont az AZ100 és az XM5 között van egy elég komoly árkülönbség a Sony javára, amelyik már kérdésessé teszi hogy melyik éri meg jobban.Engem nagyon csikol az AZ100, de azért nem kevés és nem is mindennap használom a twseket (kivéve a Freebuds 5-t, azt szinte mindennap), még a Momentum TWS 2-t sem.
-
bostone
addikt
válasz
-NoVa- #17063 üzenetére
Nem lehet a zseb az ok. Kézben kevesebb, mint 1 méterre is produkálja a felvázolt jelenséget. Valami ebben a logisztikai egységben zavarja, viszont itt fordulok elő leginkább, az előkészítő terület közelében.
A tartalom lejátszása folyamatos, csak zavar ez ismétlődő figyelmeztetés.
Earfun air 4 pro minden beállítását módosítottam mindenre is. Mindegy , hogy almás vagy robotos mobil van nálam.
Airpods hibátlanul működik ebben a környezetben. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
-NoVa- #17064 üzenetére
"Az aktuális kedvenc LDAC kütyümmel ... " – na, jó, de ez már kb. az a szint, mintha egy tányérantennával a fejeden mászkálnál.
Egyébként pedig nem a távolság szokott a gond lenni, hanem az emberi test és (!) a többi – szintén 2,4 Ghz-en üzememlő – "kütyü".
Ezért mosolygok mindig az olyan review-kon, mikor a csóka elmegy a telefonjától tizen-X méterre, és dicséri az eszköz vételi képességeit.
Ehelyett be kell tenni a gatya legalsó zsebébe, majd elmenni metrózni v. tömeg közlekedni picit valamelyik nagyvárosba. -
mcs
veterán
válasz
-NoVa- #17054 üzenetére
Én se hagyom ki. Szerintem Alzától lehet majd hamarosan rendelni, mert Csehországban van egy nagyobb Panasonic kirendeltség, ami elég gyorsan kaphatja meg az újdonságokat.
Szerintem ennél minden lehetséges tervezési hibát is igyekeztek elkerülni. 6 helyett csak 4 érintkezési terminál van a tokban egymástól távolabbra helyezve, amiket így könnyebb tisztitani, és ott az egyszerűbben cserélhető, ránézésre matricás belső védőháló is az eddigi vékony, olvadós ragacs trutyis megoldás helyett. -
mcs
veterán
-
person
senior tag
válasz
-NoVa- #16777 üzenetére
Köszi (és Janaboy-nak is)!
Jabra is nagyon halk a túloldalon, sokszor visszakérdeznek, van, hogy megbolondul és szinte semmit nem hallanak, (irodai környezet) a zajszűréssel nincs gond. Azt gondolnám az XM5 ennél csak jobb, de kidobni nem szeretném az árát, mert egyébként nagyon szeretem a Jabrat, de munka miatt kellene a jobb mikrofon.
-
tobias40
veterán
válasz
-NoVa- #16776 üzenetére
Nem néztem utána ennek pedig szoktam.
Csak bementem a MM-be hogy adjanak egy jó fülhalgatót,előbb a 6 Lite-et adták,kérdeztem van-e jobb és akkor jött az 5-ös.
Mindegy majd megszokom de legközelebb tuti utána nézek előtte (ahogy szoktam máskor) és csak utána veszem meg... -
tobias40
veterán
válasz
-NoVa- #16771 üzenetére
Igen,a 3-nál láttam videón hogy így lehet,sajnos ezen nem de még tesztelem..
Az nekem is tökéletes lenne hangerőre,de a kézikönyvben sem írja.
A duppla koppra megy a hívás fogadás és megszakítás.A hívás elutasítás talán a 3 kopp de azt még nem próbáltam.
Kicsit körülményes így az egész hogy nincs fizikai gomb,nekem az kézre állt jobban korábban egy régi fülesemnél.Janaboy:azt még nem próbáltam,de sztem nem megy úgy
-
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #16464 üzenetére
A Samsung Buds2 ANC-je is valóban inkább csak tompít, mint izolál, de nálam meg pont a Linkbuds S volt, aminek az áteresztő módja nagyon mű volt és a távoli, nagyobb járműveket még jobban felerősítette, mintha nem is lett volna a fülemben.
A Linkbuds aksija nekem is megfeküdt, hogy rohadna meg. Utcára és telefonáláshoz meglehetősen hiányzik. -
csakb
őstag
-
tomp
félisten
válasz
-NoVa- #16217 üzenetére
Az LDAC otthoni környezetben illetve utcán több centis antennával rendelkezve stabil ez tény. De ha már hirtelen változó interferencia van az átvitelben akkor az LDAC konkrétan szét tett karokkal áll előttünk miszerint nem tud mit csinálni.
Az LHDC viszont megoldja. Ezzel még sehol se volt akadásom Budapesten. Még a téli nagy karácsonyi vásáron se ahol az LDAC konkrétan megdöglik."de zajosabb közegben alulmúlja az AAC-t."
Mármint az LDAC! Az nem az interferenciára és főleg nem a TWS-re lett kitalálva... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
-NoVa- #16217 üzenetére
Igen, olvastam én is (tapasztalni nem tapasztaltam, mert nem volt lehetőségem rá ...), hogy az AAC implementációja nem azonos a két rendszeren, de egyfelől én (feltétlen) erre akartam kifuttatni a mondandómat, másfelől ez újabb példa arra, hogy a gyártók (Android) mennyire félvárról veszik ezt az egészet, mondván: a parasztnak jó lesz ez is.
"Az LDHC és a Scalable HQ ezekből pont semmit nem old meg."
Erre megint konkrét tapasztalat alapján nem tudom, mint mondjak, de én hiszek tomp fórumtársnak, aki szinte "laboratóriumi" körülmények között mérte össze a kettőt (LHDC vs. LDAC) és arra jutott, hogy zajos környezetben egyszerűen az LHDC stabilabb.
Ha pedig a stabilitás mellett képes azt a minőséget hozni, amit az LDAC csak szakadozva, akkor nagyon nincs miről beszéljünk.Amiről nem esett szó, az az aptX. Ez is elég mostohán van kezelve, miközben szvsz. az igazi arany középút lenne a minőség, hordozhatóság (értsd: jel stabilitása) szempontjából. Csak, hát itt is mi a helyzet? A "sima" aptX még csak-csak megjelenik itt-ott, de az aptX HD ne adj' Isten a lossless kb. sehol. Utóbbi okán fogalmunk sincs, hogy pl. hogyan muzsikálna egy zsúfolt metró aluljáróban.
-
Atomizer
tag
válasz
-NoVa- #16191 üzenetére
Nálam van Nova Qudelix-je. Alsó polcos Xiaomi telefonnal állandóan 330-on megy az LDAC, amig developer options-ben kézzel át nem teszem adaptívről best quality-re. Ezt minden csatlakozásnál el kell játszani. Szerintem ez a telefon hülyesége. Ha pedig lekapcsolom az LDAC-ot, akkor aptX-HD-re vált, aminek 570 kbps körül van a sávszéle. Ergo jobban szól elvileg mint az adaptív LDAC.
-
tomp
félisten
válasz
-NoVa- #16189 üzenetére
Jó lenne egy olyan app ami mutatja az aktuális kodek sávszélt is.
Nem azt mondom, hogy a hangminőségben valamelyik jobb hanem az LDAC sokkal idegesebb ha váltania kell a sávszélt. Vagy későn vált(ilyenkor kihagy a hang egy pillanatra) vagy leveszi 330-ra de az meg hallható egy pillanatra. Nem TWS-re lett kitalálva.
LHDC 5.0 sokkal jobban tűri a zavart, gondolom fel van készítve a TWS-re azaz rugalmasabb a sávszél állítás.
LHDC 3.0-n megvolt még az a jelenség, hogy adaptívval egészen 128-ig le is ment azaz sokol rádió volt a minőség. Ott még kellett a fix 550.
Amúgy LHDC 5.0-n be tudom állítani a fix 900-at és csak ritkán van gondja. Akkor sem az LDAC-n ismert megakadás van hanem elkezd recsegni.
Szerintem adaptívval a felső határértékek körül mozoghat a TWS.Pár éve még lehetetlenség volt az LDAC TWS-en, most meg már hol járunk vele.
-
tomp
félisten
válasz
-NoVa- #16187 üzenetére
Ha jól tudom az adaptív LDAC 330-660-900 között tud csak ugrálni.
Az LHDC viszont 128-1000között akármennyi lehet. Edifier és Nothing esetén is hallható LDAC-n olykor mintha levenné a sávszélt majd pár mp elteltével vissza.
LHDC-n nincs ilyen. Nem magának a hangnak van jobb minősége hanem sokkal jobban skálázza a sávszélt. Rugalmasabb.
Amúgy a Huaweinek van már egy újabb kodekje L2HC névvel. Ez a szankciós kodekjük lenne? -
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #16044 üzenetére
Én is egy ilyen tesztbe futottam bele, ahol áradoztak, hogy olyan basszusa van, hogy mindenki instant lefossa a bokáját, meg 500 dollár alatt ilyet még senki nem hallott. Alatta meg egy komment, hogy menjenek már a picsába, a mélyeket kutyaközönséges DD adja, amit jótékonyan kihagytak a cikkből
A MEMS alkalmas egyébként a teljes hallható hangspektrum megszólaltatására? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
-NoVa- #15991 üzenetére
Nincs akkora tapasztalatom (valszeg, ha 200 évig élnék se lenne annyi fülesem, mint neekd
), de találkoztam már olyannal, ahol kisebb "piszkálásra" kijött (ilyen volt a Liberty 3 Pro) és tudtam is cserélni (Ali-n van mindenféle szín, méret, stb.). És láttam már olyat is, ahol nem, vagy csak nagyon nehezen, jönne ki az a rács.
... de, ha ki is jön, akkor is ott van egy keskeny és mély lyuk, amiből jó lenne kiszívni (?) a dzsuvát. Ezért lenne jó, ha szétszedhető lenne a fülesek hangszóró előtti része, de ha ez nem annyira játszik, akkor legalább a gumiharangok lehetnének olyanok, amilyeneket a Technics ad a füleseikhez. Szóval a gyártók is odafigyelhetnének erre jobban (csakhogy nekik nem érdekük). -
stellaz
veterán
-
-NoVa-
veterán
válasz
-NoVa- #15869 üzenetére
Update, elmentem és meghallgattam a Samsung Buds 3-at, és most nagy gondban vagyok...
ANC: Pont olyan, mint a Poly Voyager Focus. Nem izolál, de kioltja a fárasztó komponenseket, óriási előrelépés a Buds Live óta.
Zene: Nem tudol belekötni. A 2 Pro színezettsége és a Buds Live basszustúlsúlyos, magashiányos hangja után nem vártam semmi jót. Tévedtem, ez sokkal jobban tetszett, mint vártam. Alap sound presettel nagyjából színezetlen, kiterjedt, kissé (nem eltúlozva) mélyben emelt, ha ezt a Live babformájával adnák, gondolkodás nélkül vettem volna, a szárra nem lelkesedem annyira. A Live, vagy a LinlBuds teljesen alkalmas esti, oldalt fekvős podcasthallgatásra, ez a Cybertruck lowpoly vastag szár szerintem nyomna. A hangja miatt instant venném, a forma miatt meggondolom még.
A Pro 3-at ki sem próbáltam, nem a hallójáratom irányába áll a vetőcső, nem nekem való forma. A Pro 2 ugyanaz, de szár nélkül nem akkora gond, ha ferdén áll a fülemben a teste, szárral ez értelmetlen.
A szárat megnyomva kattan a gomb, az megszokható hamar, a tok csak picit nőtt, ez a körítés ok. A szárat lehetett volna laposabbra is csinálni.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
-NoVa- #15704 üzenetére
Persze persze vegyek meg ~100k értékben ilyen cuccokat meg fizessek elő TIDAL Hi-Fi-re, hogy tudjam hallgatni BICIKLIZÉS vagy MUNKA közben a Lédi Gagát.
Te itt valamit nagyon félreértettél. Nem várok el egy ilyen fülbe dugható cucctól annyit, hogy úgy szóljon mint egy 1 millás állványos hangrendszer én csak annyit várok el tőle, hogy pár óra hallgatás után ne akarjam kidobni a kukába a f.s hangja miatt.
Semmi gondom nem lenne ezzel a BliccWolf-al ha lenne benne némi magas hang, de egyszerűen annyira nincs benne, hogy úgy érzem mintha be lenne dugulva a fülem miközben használom.
Ha a JBL már mutat valami fejlődést ebbe az irányba és esetleg még az ANC is jobb akkor már megérte lecserélni.
Ez a 25-35k közötti árazás pont arra jó, hogy havonta tudjál venni egyet kipróbálni. Mivel visszaküldeni elvileg nem lehet 14 napon belül a "higiéniai" okok miatt. Jól kihasználják ezek a mocsok boltok ezt... pont egy hangszórós terméket nem lehet visszaküldeni holott pont ez lenne a lényege ennek a 14 naposnak hogy ilyeneket le tudj tesztelni.
Na indulok vásárolni aztán meglátjuk mi lesz bukom vagy nem azt a 25k-t. Buktam én már egy termék eladásnál ettől 3x-or több összeget is ez a 25k-t már meg sem érzem.
Akkor miért nem egy ilyen vásárlásával kezdted? Kérdeznéd.
Mert bizakodó voltam azért, hátha tudott annyit fejlődni az évek során kína, hogy végre valami minőséget is kapjunk a pénzünkért.
Hát nem tudott... inkább egyre rosszabb lett.
Az érintő kijelző helyett rakhatott volna bele egyel jobb hangszórókat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen routert?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tőzsde és gazdaság
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Windows 11
- Energiaital topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Corsair Dominator DDR5 32GB 6000mHz
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest