- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Elindult a Qi2 25W tanúsítványok kiosztása
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
válasz
Janaboy #18357 üzenetére
A mély hangja szebb mármint ha kell akkor szépen lüktet. Hallani és érezni, hogy a membrán lüktet. Ez a Buds 3-nál nem így van. Buds Pro 3-nál igen de a sima 3-as esetén nem.
A zajszűrése sokkal hatékonyabb és erősebb.
Amire nagyon kíváncsi vagyok az az üzemidő.
Buds 3: 4óra
Buds Pro 3: 3óra
Kíváncsi vagyok max minőségen(192kHz) mit tud. -
bszilvagyi
csendes tag
-
csakany2001
senior tag
válasz
Janaboy #17816 üzenetére
Szerintem Airpods is kompromisszumos, funkció hiányos még úgy is, ha iPhone-al használjuk. Multipoint hiánya tény, hogy egy kicsit hátrány Samsung vonalon, de ezt gondolom még így is legkisebb kompromisszumnak. Persze egyénfüggő.
Olyan eszköz itt sincs, ami 100%-ig tökéletes még.(legalábbis Earbuds vonalon)Freebuds 5 forgalmazása meg azt nézem elég korlátozott, ott azt sorolnám fel, mint hátrány.(Alzán csak az a narancssárga kiadás kapható, a többi helyen meg igencsak feláras)
-
-
szaki58
aktív tag
válasz
Janaboy #17820 üzenetére
Webshopból vettem, de nem szokásom a visszaküldés. Elvi okokból. Én sem szeretném, ha már bontottat kapnék. Van, aki (itt a fórumon is!) ebből sportot űz. Én irtózom ettől. Inkább eladom 15 ezeres veszteséggel a néhány órás cuccot. Biztos vagyok benne, hogy más örül majd neki.
-
stellaz
veterán
válasz
Janaboy #17779 üzenetére
Volt Linkbuda S, van Linkbuds és 2 napja van Linkbuds Fit -em is. Ez utóbbi is kiesik a jobb fülemből, pedig elég kicsi és könnyű cucc.
A jóval nagyobb Lypertek meg atom masszívan ül a.fülemben. Valami másik haranghal lehet, hogy jó lenne.
Lehet, hogy végül utóbbit megtartom, mert vezetékes fülesként szól, elég jól szigetel is, csak a tokja bazi nagy, még kevesebb mély jobb lenne tömegközlekedésre (zajos környezetben a nagyobb hangerőn nekem így már sok tud lenni). -
szaki58
aktív tag
válasz
Janaboy #17785 üzenetére
Márpedig a hagymát az almával nehéz össze vetni. Csak a nyitottról van szó. Ettől olcsóbban ezt a hangminőséget szerintem nem kapod meg. Más élmény. Zártban most csak egy Revonext van (nem érdemes az ára miatt eladni). Az Oriolus Isabellae-t a jó hangja ellenére eladtam, mert zárt. nem birom megszokni a bezártságot, szinte csak nyitott fejhallgatóim voltak, és vannak. Ha bedugom a fülem (egy zárttal), a nyeléseimet is hallom. Nagyon zavaró nekem, de nyilván ízlés dolga.
Szóval nyitott!Így okoskodva már olcsó, ugye? Legalább is a maga kategóriájában.
-
stellaz
veterán
válasz
Janaboy #17772 üzenetére
Érdekes hangja van, a jó earbudhoz képest gyenge, zjosabb helyen már nem is hallani pl egy podcastet, de egyébként meg kellemes hallgatni hosszabb távon is. Nekem az egyik fülembe termesztesen ez sem illeszkedett bele, vagy teljesen befordult, így se a zenét, se a túlvilágot nem hallottam kellően, vagy kiesett a fülemből. Megvan még, csak aksija elhalálozott mérsékelt használat mellett is.
Telefonálni nagyon nagyon jó volt vele. -
Szondag4
csendes tag
válasz
Janaboy #17738 üzenetére
Megnéztem a többit amiket ajánlottál + pár oldalt visszanéztem a fórumon és ami nagyon szimpatikus ezek alapján az a technics az100, te is + mások is nagyon pozitívan nyilatkoztak róla. A kérdés, hogy megéri-e a +30ezret amennyivel többe kerül a buds 3 pro-nál. Kár, hogy nem lehet meghallgatni ezeket a füllhallgatójat valahol.
1-2 helyen olvastam, hogy voltak minőségbeli problémák /pl. törés/ a galaxy buds3 proval, de elvileg ezeket megoldották. Van esetleg infód erről?
Köszönöm! -
csakany2001
senior tag
válasz
Janaboy #17733 üzenetére
LDAC-t támogatja az Tab A9+ szóval nincs kizárva, hogy bedobom idővel azt is 3. eszkönek. Csak most nem nyújtana pluszt egyelőre, meg így képekről nekem nagyobbnak tűnik, mint a Buds 3.
bostone
Ezzel egyértek teljesen persze, csak Apple eszközei szerintem kevésbé rugalmasak. Samsung is érezhetően jobban működik a saját eszközeivel, Buds 3-nál is kiderült. Javult a dinamikatartomány(SCC) és kb. ugyanazok a funkciók megvannak, mint az iPhone + Airpods párosnál.
De részemről marad mind 2 eszköz, telefont nem akarok váltani, tabletben meg jobb nekem a Samsung. -
-
-NoVa-
veterán
válasz
Janaboy #17634 üzenetére
Áh, még a Soundcore AeroClip a mikrofon minősége miatt elgondolkodtatott, de átgondoltam sokféle szempontból. A kínaiak gyenge pontja mindig az akku. Fél, egy év után kidől a tok, és a korai jónak tűnő ár helyrekerül. Ezzel szemben a 9 éves Bose QC35-öm simán elmegy tizensok órát egy töltéssel, és nem merül állásban. Ha meg megáll benne valami, elfárad, most is van alkatrész utánpótlás, szervizháttér.
Hangra referenciának a körítést tudom hozzácsapni, azaz ha nem érzek valamit hallgathatatlanul pocséknak a Grado Hemp, Beyerdynamic Xelento 2 páros mellett, az már egészen magas lécet kell megugorjon. A Freebuds 5 pont ott emel sokat még az XM5-höz képest is, ahol a Technics AZ100 -at a visszafogottsága miatt sokkal jobbnak tartom, mint a Sony XM5-öt, így esélyes, hogy nagyon nem szeretném. Ha megszokja az ember azt a harmanon is túltolt visítós előre tolt felső-közepet, részletesnek, közvetlennek, energikusnak tűnik, de fárasztó.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Janaboy #17597 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a tanácsot.
Volt pár fogadalmam mostanában. Pl. hogy nem fogok olyan terméket venni, ami ökoszisztémás... végül ár érték arányban és tudás alapján, hosszas mérlegesés után megrendeltem az Earfun Air Pro 4 -et. Végülis az aptx és egyéb kodekek megléte és a szintem mindehol pozitív vélemény volt az, ami meggyőzött. -
mcs
veterán
válasz
Janaboy #17599 üzenetére
Próbáltam néhány olcsóbb JBL fülest 2 éve, és semmilyen komoly kivetnivalót nem találtam bennük, az alkalmazásuk pedig kifogástalan. Hangzásban nagyjából pontosan igazodnak a Harman görbéhez, és az AAC kodekük sem annyira szutykos már a magas tartományban, mint több éve. A Sony WF-C széria az, amit olcsóbb márkásból hulladéknak tartok, annyira fátyolosan szólnak.
Az AZ100 hangja nem változott nálad a legújabb firmware frissítéssel? Lehet, hogy én vagyok placebo hatás alatt, de kicsit finomabbnak érzem a basszusát most ANC nélkül. Bármilyen zenét elindítok rajta, nem érzem úgy, hogy bármit is hiányolnék a hangjából, annyira szuperül be vannak lőve az arányok. Mindent kihoztak ebből a méretből és bluetooth technológiából, amit lehetséges.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Janaboy #17590 üzenetére
Egyszerű, nem használok ennyit, csak ritkán szánok rá az időt rá, hogy eladogassam a fölösleget. Időnként elajándékozok családtagoknak egyet-egyet.
Tulajdonképpen a rendszeres használatban lévő dolgaim egyszerűek. Ott a Beyerdynamic Xelento 2 zárt in-ear, egy 600 Ohmos earbud, meg az AZ100. Mellé még akad egy sokarmatúrás nagyobb IEM, amit néha kanapéra előveszek elmélyülős zenehallgatásra, meg a Grado Hemp fejhallgatóm, és kész.
Minden más az csak azért van, mert vagy félhalott akkus, mint a LinkBudsok, vagy nem vesződtem az eladással, mint az XM5 / Samsung Buds3, vagy nagyon extrém ritka helyzetben veszem elő, de olyankor teljesen jó, hogy van, mint a Samsung Buds Live, vagy a Bose QC35.
-
dm1970
aktív tag
válasz
Janaboy #17579 üzenetére
Szia!
Köszi az ajánlásokat!
Itt a fórumon volt néhány leírás mindkét általam felvetett fülesre. Vártam, hogy hátha kapok néhány friss infót a 2 alanyról. Mivel nem jött, így maradt az általam is jobban preferált Earfun. Most fut rajta az IsoTek, lassan vége, s aztán remélem jól választottam.Még egyszer köszi!
Üdv dm
-
FeZ...
aktív tag
válasz
Janaboy #17460 üzenetére
Szia !
Nem tudod esetleg, hogy ezek közül tudja-e valamelyik az Ambient Sound-ot ? (már ha jól tudom, hogy ez az a "tudás", hogy a külső hangok közül valamennyit beenged a fülbe)
Nekem most egy Tribit FlyBuds C1-em van, ez nagyon megfelelne amúgy, csak pont ezt a funkciót nem tudja és ez engem zavar, így keresnék helyette másikat, aminél szinte kizárólag a telefonálási képesség érdekel. -
ProEvoFan
nagyúr
válasz
Janaboy #17453 üzenetére
Köszi a tippeket.
Maradtam a EarFun Air 2nél. Nem bántam meg.Ennyiért túl jó is.Viccet félretéve; ebben az árkategóriában még nem találkoztam ennyire jó hangzású fülessel...egyetlen egy hibája - amit a tesztben is kiemeltek -, hogy a telefonbeszélgetés az kb jóindulattal is közepes. Zenére ennyiért meg túl jó.
-
tomp
félisten
-
mcs
veterán
válasz
Janaboy #17356 üzenetére
A kialakítása megint csak fenomenális. Ennél jobban fülbe fekvőre nem is tervezhették volna, pedig az AZ80 formája is megfelelő volt. Egyszerűen akadásig kell hátracsavarni, és onnantól kezdve teljesen stabilan fekszik.
Az ANC-t egy fokkal hatékonyabbnak érzem a 80astól, de ez is nélküle szól a legszebben zeneileg. Meghallgattam jó pár számot az éjszakában sétálgatva vele és kilóra megvett, pedig a 80ast is szeretem, de ez egyszerűen másik liga.
Egyetlen félelmem, hogy párszor ki fog esni a kezemből, mert kisebb es kerekebb a 80astól. -
mcs
veterán
válasz
Janaboy #17354 üzenetére
Az LDAC minőséget a telefon/tablet fejlesztői beállításaiban találod. Én ezt a Samsungnál optimális hangminőségre teszem minden csatlakozás után, ami 990 kbpsnek felel meg.
Több akusztikusabb, hangszeresebb számmal hallgatva jön rá az ember igazán, hogy mennyire lenyűgöző cucc, főleg ANC nélkül.
Nagyon kellemesen szellős hangzástere van. -
mcs
veterán
válasz
Janaboy #17352 üzenetére
Bármilyen, igényes hangszerelésű számmal tesztelheted. Én első körben mai számok közül az APT.-t és régi Vaya Con Dios számokat indítottam rá.
Én az AZ80at sem igazán birizgáltam eq-val, és ezt sem fogom, mert nagyon szeretem ezt a Technics féle meleg tónusú hangszínt, ahol a 2-5 Khz közötti tartomány visszafogott, ami a virtuálisan széles hangzásterét adja, és emiatt nem is érzem úgy, hogy közvetlenül csapná a dobhártyámat. Ha nagyon szeretnéd eq-val finomítani, akkor ennek már több sávos és szabványos beosztású is. Az elődöknek ez finoman szólva sem volt túl széles kőrű az 5 sávval és szokatlan beosztásaikkal.
Ahogy az AZ80nál, itt is az S méretű harangokat raktam fel. Az app teljesen jó, mert minden szükséges beállítást tartalmaz. -
mcs
veterán
válasz
Janaboy #17348 üzenetére
Itt van nálam is, csak végül nem ezüst, hanem fekete lett.
Egyszerűen nem tudtak ezüstöt rendelni valamilyen okból kifolyólag.
Az AZ80hoz képest kicsit szolidabbnak érzem a kialakítást, de a műanyag felülete kellemesen matt. Majd otthon lesz a firmware frissítés és próba. -
bajaki
őstag
válasz
Janaboy #17313 üzenetére
Változó, nagyrészt Youtube és Spotify, vagy néha csak elindítok egy online rádiót (Myonlineradio). Szeretem a minőséget, de nem vagyok audiofil azért.
A Galaxy Buds 3 Pro szimpatikus lenne, de multipontot csak Samsung eszközök között tud ha jól láttam, ezért kiejtettem.
A Huawei-ekre ránézek, köszi!Igaz alacsonyabb kategória, de az Earfun Air Pro 4 is szimpatikus. Tesztek alapján talán a mikorfonja lehetje jobb.
#17315 tomp
Valahogy nem túl szimpatikus a Nothing Ear (2). Nem a szívem csücske a dizájn, és több tesztben is lehúzták a hangminőségét. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Janaboy #17321 üzenetére
Hááát ... a gugli szvsz. nem mindig a barátod.
Itt pl. se az LDAC-ot, se az LHDC-t nem említik. Utóbbi nem lep meg, előbbi azért igen. Már, ha tényleg ez lenne a helyzet ...
Gondolom, amit bemásoltál, az innen származik.
17.Q: What are the Bluetooth audio protocols supported by Redmi Note 10 Pro?
A: Redmi Note 10 Pro supports AAC、aptX、aptX HD、LDAC、LHDC.
Ez alapján pedig az lenne a vicces, ha SBC-t nem támogatná. -
Sirandrish
legenda
válasz
Janaboy #17268 üzenetére
Igazából ahogy nézem ezek közül mindegyik tudja azt amit én szeretnék. Viszont az Earfunnál azt írják hogy az aktív zajszűrés befolyásolja a hangminőséget. Ez lehet a többinél is így van, de ott nem emelik ki (vagy én nem látom), vagy nem olyan szintü hogy említésreméltó legyen, ezt nem tudom.
A Samsung Buds szimpi lenne (márkahűség 4evah), viszont volt korábban egy Buds Prom, és akárhányszor használtam (akkor még ritkábban), után mindig sebes volt a fülem. Hogy az erős hangtól, vagy magától a kialakítástól azt sajna nem tudom, de fixen ha használtam egyszer...1-2 nap múlva sebes volt a fülem. Ha egy hét múlva használtam megint, rá 1-2 napra ismét sebes volt a fülem.
Most valami pár ezres Xaiomit használok egyébként, azzal nincs ilyen probléma, cserébe ez nincs is olyan hangos, illetve ugye ez a zajszűrést sem tudja. -
intuicio
aktív tag
válasz
Janaboy #17243 üzenetére
Nem szempont, de hogy kb 100% -os teljes beszédből, kb. 10% halljak, de az is inkább a külső zajok, az azért már nem megengedett egy ilyen árú, és márkában sem, még ha alsó polcos is. Nem tudom a tesztekben mennyire húzták le, de ez így minősíthetetlen!
Csak még mielőtt csapkodom az asztalt garancia ügyben (már ha lehet, hisz a "higiéniai termék" blablabla) -
Mauzes
addikt
válasz
Janaboy #17209 üzenetére
Még hangsugárzónál sem nagyon lehet mérni ilyet. Csak akkor felmerül a kérdés, hogy létezik-e egyáltalán.
Mert mondani aztán bármit lehet, hogy milyen színpadképet varázsol neked ez a csilivili új és drága 1 centis IEM (még véletlenül sem támogatott tesztelők cikkeiben).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Janaboy #17209 üzenetére
"Nem csak szubjektív módon ... " – én szinte 100%-ban biztos vagyok, hogy ezt nem lehet mérni. Azon kívül a teret elő lehet állítani mesterségesen (DSP), meg azzal, hogy a hangkeltő külön "akusztikai kamrában" van. A Technics utóbbit mindig hangsúlyozza, és büszke rá.
#17207 -NoVa-
Az a baj, hogy erre rögtön tudok ellenpéldát hozni: " ... AZ100 simply have cleaner track separation, the sound staging is wider ... "
Új hozzászólás Aktív témák
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen routert?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tőzsde és gazdaság
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Windows 11
- Energiaital topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Corsair Dominator DDR5 32GB 6000mHz
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- SzoftverPremium.hu
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest