- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- LG V30 - vezércsel
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Redmi Note 8 és 8T
- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
válasz
snowflake #2150 üzenetére
Igazából nem lenne nehéz megszokni (sőt nem is izgatna), ha nem csak ez a mostani 2Gb helyem lenne feltenni és kipróbálni
.
Tulajdonképpen igazad van, a windows-ban is sok a fölösleges dolog, de ott az összetevők telepítgetésénél tudni lehet, mi micsoda (bár némi pontosabb angoltudással itt is szerintem).
Tulajdonképpen nem probléma, csak a hellyel kísérletezgetésnél zavart nagyon. -
Dilikutya
félisten
válasz
Nedudgi #2148 üzenetére
Akkor lehet, hogy én szerencsétlenkedtem csak
.
Ez a függőséges dolog viszont továbbra is zavar, nem törölhetek le nyugodtan egy programot, mert valaminek biztos, hogy kell. Esküszöm, ez rosszabb, mint a Windows, ott kizárt, hogy letöröljek olyat, amiről nem tudom, mi az, vagy valami más használná. Rengeteg fölösleges dolog van ám egy Linux disztribben.
Python pl abszolút nem kell nekem, de ha full le akarom ganajozni, már vinni akarja az OpenOffice-t is.
Ráadásul valami több helyen is fel van tüntetve.
Mondjuk most épp a suse telepítőjét bűvölöm, de az Ubuntu csomagkezelőjében is ugyanez volt/van.
[Szerkesztve] -
Dilikutya
félisten
válasz
Dilikutya #2145 üzenetére
Utólag törölgetni is macerás. Elég undorító ez a csomagos rendszer, pl a Python-t letörölném, de vinni akarja az Open Office-t, a bittorrent klienst, meg még jópár dolgot. Ezt a függőséges dolgot nem igazán értem. Kísérleteztem a suse telepítőjével is, ott kijelölgettem ami nekem nem kell, de ott is panaszkodott.
Azért az abszurd, hogy az Ubuntu csomagkezelőjében még a Passziánszt sem törölhetem le...Mert az neki kell.
[Szerkesztve] -
Dilikutya
félisten
Ubuntu telepítőjében nincs olyan, ahol ki tudom választani, mely csomagok települjenek? Szerintem találnék párat, ami fölösleges.
-
Dilikutya
félisten
Semmi, rájöttem
.
[Szerkesztve] -
Dilikutya
félisten
válasz
Cathfaern #2126 üzenetére
Nem akarok sok helyet neki, csak alapdolgokra, ismerkedésre, netezésre használnám, esetleg letöltésre, de az meg mehetne az adatpartícióra (úgy tudom, ír-olvas NTFS-t).
A swap partíció mérete 2Gb, amibe nem szeretnék belenyúlni. VmWare-ben feltettem az Ubuntut, ott is 2Gb-ot adtam neki, és a virtuális gép összesen 1,8Gb-ot eszik meg (+256Mb virtuális memória, de ez emulált, éles rendszernél kiesik), és még ezen belül is van 300Mb szabad terület.
Tehát elvileg gond, baj és idegeskedés nélkül felrakhatom így a másik rendszer és az adataim mellé? A bootolással sem lesz semmi probléma, az Ubuntu vagy az XP bootmanagere felismeri majd őket? -
Dilikutya
félisten
Bátorság, hülyeség, vagy meg lehet csinálni?
Van 3 partícióm: Windows XP, swap fájl, és a nagy, amin a szemét (mp3, egyéb data) van. A swap partíció fölösleges, semmi gyorsulást nem jelent az XP-nek külön partícióra téve, így az jutott eszembe, hogy a lapozófájl visszamegy a rendszerre, ide pedig raknék fel Ubuntu Linuxot. A kérdésem az, hogy meglehet-e ezt csinálni anélkül, hogy éjszakába nyúlóan törjem a fejem könnybe lábadt szemekkel, hogy hozzam vissza a másik két partíció (főleg a data) tartalmát?
[Szerkesztve] -
Dilikutya
félisten
Nem számítok régi motorosnak
Suse alapból csatlakoztatta... vagy az Uhu, már nem emlékszem. Azt tudom, hogy egyikben ezzel, a másikban a nettel volt gondom.
Ezen a parancssoros, 100paraméteres dolgon még lehetne javítani ilyen alapdolgok esetében szerintem. -
Dilikutya
félisten
válasz
Dilikutya #1504 üzenetére
A tököm kivan már ezzel a lommal komolyan mondom... kellett nekem ingyen hozatni Belgiumból ezt a szart. Mi a francért nem megy a mount... Suse magától megcsinálja, de az UHU-ban is pöccre megy. Meg mi az, hogy az ADSL beállítást csak parancssorból érem el... ami nem lenne baj, ha egységes parancsok lennének, de neeem, ebben olyan van, amit még sose hallottam.
-
Dilikutya
félisten
Köszönöm mindkettőtöknek, kipróbálom. Suse Live-ban volt olyan, hogy a beállításokat elmentette egy fájlba, itt úgy láttam, ilyen nincs.
Beállításokkal egyébként nincs sok tökölés, amint feláll a rendszer, már mehet is a műsorNagyon konyhakész.
[Szerkesztve] -
Dilikutya
félisten
Help!
Ubuntu 5.1 Live-hoz szeretnék segítséget kérni 2 dologban.
1.
Bár látszanak az NTFS partíciók, a méretüket is látom, megnyitni nem tudom őket.
2.
Az ADSL kapcsolatot hol tudom beállítani? Átnyálaztam az egész menüt, de semmi.
Azért Live, mert nincs kiírva semmim, úgy meg nem fogok Linuxot telepiteni... szóval csak próbálgatom.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LEGO klub
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi haladó szinten
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LG V30 - vezércsel
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hálózati / IP kamera
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest