- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Aktív témák
-
snowflake
tag
válasz
Dilikutya #2149 üzenetére
Ez a függőséges dolog viszont továbbra is zavar...
Majd megszokod vagy... Ez a világ így működik, ez egy kicsit más mint a zárt bináris világ. Itt a programok felhasználhatják és használják is egymás erényeit.
Persze belátom, néha ez a függőségi viszony bosszantó is tud lenni, de azért nem kell hozzá gyógyszer...
Rengeteg fölösleges dolog van ám egy Linux disztribben.
Kérdés, kinek mi a felesleges?
Egyébként a win alatt is bizonyára akadnak olyan dolgok, amik nem biztos, hogy mindenkinek kellenek ill. használnak, ilyen pl: a Microsoft Management Console (MMC) is. Ennek ellenére az XP-ben már alapban benne van, pedig nem biztos, hogy mindenki használni is fogja. (egyébként egy hasznos dolog)
Python pl abszolút nem kell nekem, de ha full le akarom ganajozni, már vinni akarja az OpenOffice-t is.
Van rá mód, hogy le szedd a Pythont, de nem ajánlott. Ez egy platformfüggetlen OO programnyelv amiben sok alkalmazás,utility írodott/írodik.. ezért sosem tudhatod mikor lesz rá szükséged..
lásd pl az openoffice is használ pythonos toolt valamire. (Ennek ellenére leszedheted, mert lehet, hogy azt a funkcióját sosem fogod használni az office-nak)
Én pl. legutobb a torrentflux kapcsán kerültem kapcsolatba a pythonnal, ami a bittornadot használja, amit pythonban írtak. -
Dilikutya
félisten
válasz
Dilikutya #2145 üzenetére
Utólag törölgetni is macerás. Elég undorító ez a csomagos rendszer, pl a Python-t letörölném, de vinni akarja az Open Office-t, a bittorrent klienst, meg még jópár dolgot. Ezt a függőséges dolgot nem igazán értem. Kísérleteztem a suse telepítőjével is, ott kijelölgettem ami nekem nem kell, de ott is panaszkodott.
Azért az abszurd, hogy az Ubuntu csomagkezelőjében még a Passziánszt sem törölhetem le...Mert az neki kell.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
Dilikutya #1518 üzenetére
a suse és az uhu ''bekapcskor'' megnézi, hogy milyen partíciók vannak. ezeknek csinál is mount pointot. tehát vannak mount pointok, csak oda tudja csatolni. monnyuk nekem a házamon égnek áll a szőr, mikor mindent a /media-ba akar csatolni. azért van ott a /mnt, hogy abba mountoljon. azértis mindig megcsinálom a saját szám íze szerint a /mnt-be a saját kt-kat, és kegyetlenül törlöm a /media-t
nekem ne önállóskodjon az oprendszer, csak ha én mondom!
a 100-paraméteres dolog pedig linux-sajátosság, ''ez a lényege'', mindent meg lehet, és mindent meg kell neki mondani. vagy frontendet csinálni. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Dilikutya #1514 üzenetére
a <>-kat hagyd el...
ja, és szerintem mindenki feltétlelezte, hogy a mount pointokat létrehoztad... legalábbis a ''régi motorosoknak'' ez magától értetődő.
a másik kérdésre: az ubuntu alapból, jogi problémák miatt nem támogatja az mp3-t. de fel lehet telepíteni, pl. a lame és liblame csomagokat. hogy mi a pontos nevük, azt most nem tudom, valaki biztos kisegít.
[Szerkesztve] -
-
Dilikutya
félisten
válasz
Dilikutya #1504 üzenetére
A tököm kivan már ezzel a lommal komolyan mondom... kellett nekem ingyen hozatni Belgiumból ezt a szart. Mi a francért nem megy a mount... Suse magától megcsinálja, de az UHU-ban is pöccre megy. Meg mi az, hogy az ADSL beállítást csak parancssorból érem el... ami nem lenne baj, ha egységes parancsok lennének, de neeem, ebben olyan van, amit még sose hallottam.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Dilikutya #1495 üzenetére
az adsl-t a pppoeconf segítségével tudod feléleszteni. szép karaktergrafikus felületet ad, könnyű kezelni. ha csak live, akkor viszont nem tudom, hova tudja elmenteni. valósínúleg eleinte max. a memóriába, tehát minden restartkor újra kell beállítani.
próbálgatni jó, addig erősen ellenjavallt az átpartícionálás, míg nincs minden fontos backupolva.
Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest