- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
Nedudgi
aktív tag
válasz
sanyixXx #1816 üzenetére
Szorry...
Kicsit kutyafuttában írtam...látom már el is magyarázták. Remélem megteccik a Kubuntu...Én 3 hete indítottam el a windowst utoljára, mert akkor vettem új winyót és fel kellett rá rakni azt is. De nem hiányzik, sőt ha odaülök a win elé akkor nem értem mért gondolkozik a grafikus felület mielőtt valamit megjelenítene, és állandóan terminalt akarok nyitni...
Kérdés: artsdsp -m skype Segfaultot dob ha hang esemény történik. Írták is a skype honlapján h full duplex üzemmódot engedni kell az arts-ban megengedtem de így is...valami ötlet? Google nekem nem mondott semmit. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
sanyixXx #1816 üzenetére
ext3-as partíció: a linux ext3-as fájlrendszert használ, nem fat-ot vagy ntfs-t (pq magic tud ilyenben formattálni)
swap (azaz lapozófájl): a linux a swap-nak külön partíciót használ, nem pedig a jelenlegiből szedi el, mint a windows. Úgy szokás mondani, hogy a memóriád méretének 2x-ese legyen a swap mérete (szóval 1GB ram esetén 2GB). De szerintem, ha van legalább 1GB ram, nem kell swap (nekem nincs, sose volt belőle gondom, 1GB ramom van). -
dat
senior tag
válasz
sanyixXx #1816 üzenetére
Szóval a linuxnak 2 partíció kell:
-Kell egy, amin a rendszer lesz. Ennek a fájlrendszer-típusa általában ext3 (úgy mint ahogy a winnek FAT32 vagy NTFS). Ez legyen mondjuk 9,5giga
-Kell egy swap partíció, amit swap területként használ. Ennek a fájlrendszere: swap. Ez legyen mondjuk 512Mega.
Csináld meg ezt a két partíciót partition magiccel, aztán ess neki a telepítésnek -
dat
senior tag
válasz
sanyixXx #1802 üzenetére
Live CD: Beteszed, bebootolsz róla, és többé kevésbé rendesen működik az oprendszer, mintha fel lenne installálva, de semmit nem tesz fel a vinyóra, minden cd-ről illetve a memóriából fut. Arra jó, hogy kipróbáld működik-e, tetszik-e. Nyilván lassabb lesz, mintha rendesen fel lenne telepítve úgyhogy a sebességet ne abból ítéld meg.
-
Nedudgi
aktív tag
válasz
sanyixXx #1796 üzenetére
Hát, a KDE (Kubuntu) az általában szebben csillog, mint a Gnome (Ubuntu). Kezelhetőségre azt hiszem mindekettő könnyen kezelhető (jelenleg Kubuntu megy nálam). A megjelenítésen kívül az alapértelmezett programokban különbözik (Kubuntu-ban más alapértelmezett progik vannak pl.: zenelejátszó, instant messenger, e-mail program, csomagkezelő stb.) Egyébként a kde-t fel lehet rakni sima Ubuntu-ra is és akkor bejelentkezéskor választhasz hogy melyiket akarod használni. Fentebb be van linkelve az ubuntu kalauz, szerintem az nagyon-nagyon hasznos és jó.
Szerintem próbáld ki mindekettőt ha tudod valamilyen Live cd-vel (KDE, Gonome) és úgy válassz...
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gigabyte alaplap topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- PlayStation 5
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest