- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
Aktív témák
-
GD
őstag
válasz
gege71.hu #3793 üzenetére
avagy az ATI felsőkategóriás és egyéb vga+ chipset tőlük, számít gyenge láncszemnek mivel b@nak kiadni a drivert mintha holnaptól a műhelyben nagy ipari titokként elkezdenék vga-t gyártani...ez a vga gyártók harca az extra-profitért meg a driverek dugdosása már eléggé undorít, kb mint a cpu, de ott legalább nincs driver problem..
-
válasz
gege71.hu #3756 üzenetére
ati driver mindigis macerás volt. egyszerűen nem csinálnak egy ''rendes'' drivert mint az nvidia esetében. megoldás a hupwikin a hogyan telepítsük fel ati drivert wikije. de azis pl nekem idáig egyszer ment fel rendesen 2.4 es kernelre és x.free 86 ra debian alatt... de ott is fagyott nagyonritkán a gdm...
-
gege71.hu
addikt
válasz
gege71.hu #3778 üzenetére
Közben rájöttem..Winxp cdről indít..javítás
FIXMBR..oszt kész
Talán majd legközelebb több türelmem lesz.
Vagy esetleg ha nvidiás gépet dobok össze
Szerk:
ja látom kollega beírta csak előző indítás után Opera utoljára látott lapon nyitott azt meg nem frissítettem
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
gege71.hu #3761 üzenetére
viszont mit veszít vele? szinte semmit, linux alá alig van 3d-s játék (talán épp ezért...). mibe kerülne linux alá is ''normálisan'' megírni a drivereket? sokba. ezért a legegyszerűbb utat választja: kiad valami drivert, ami úgy-ahogy megy, és ennyi. ezért váltottam én is nvidiára.
-
ballington
addikt
válasz
gege71.hu #3758 üzenetére
az sajna nem egy jó dolog.
nekem pölö a monitor frissítésével vannak gondok: 1280x1024-ben használom 85 Hz, ez eddig oké. de 1024x768-ban max 87 Hz-t ad, holott 100-on kellene mennie. a dpkg beállításánál is megadtam a monitorra jellemző értékeket (vízszintes és függ fépfrissítést), de nem segített. igaz ha azt máshogy állítom be, akkor tényleg más Hz-eket ad meg. -
ballington
addikt
-
gege71.hu
addikt
válasz
gege71.hu #3748 üzenetére
Azt mondjuk mai napig nem ;rtem, hogy az UBUNTU telepítőbe miért nincs alapből beleintegrálva az ATi drivere? Anélkül, hogy baszakodni kéne utólag a a3d aktiválással.
Minden szart felismer amúgy. Szépen nyes az SB Audigy is, a dual Gigabit LAN is (amit pl XP-nél külön kell telepíteni) Múködik az i955x intel chipsetcucc mindenféle külön búvészkedés nélül.
Tehát...akkkor mi a búbánatért nem tudják az ATi és Nvidia szarokat is így megoldani? Nem két ritka hardvertípusról van ugyanis szó. -
Finwe
őstag
válasz
gege71.hu #196 üzenetére
Hát sajna nem tudja befejezni
ezt írja ki:
root@ubuntu.....
(Reading database ... 70754 files and directories currently installed.)
Preparing to replace skype 1.1.0.3-1 (using skype_1.1.0.3-1_i386.deb) ...
Unpacking replacement skype ...
dpkg: dependency problems prevent configuration of skype:
skype depends on libqt3c102-mt (>= 3:3.3.3); however:
Package libqt3c102-mt is not installed.
dpkg: error processing skype (--install):
dependency problems - leaving unconfigured
Errors were encountered while processing:
Mit kell még csinálni elötte? -
operator10
senior tag
válasz
gege71.hu #169 üzenetére
Te már nagy mágus vagy ubuntuban
az itt feltett kérdésemre nemtudnál válaszolni???Bővebben: link
-
-
operator10
senior tag
válasz
gege71.hu #65 üzenetére
Ok köszi, az jó lenne ha megnéznéd. Külön nem telepítettem semmit még.Vagyis csak apt-get upgrade -y de az sem talál frissíteni való cuccosokat. A telepítésnél a magyar nyelvet választottam de ennyi. Megpronbálok akkor utánajárni, meg megkeresgetni ezt a synapticot.Addig is köszi
-
operator10
senior tag
válasz
gege71.hu #59 üzenetére
Köszi. Asszem rájöttem nálam mi a baj.Ja Hoary-im van, Kubuntu ha jól mlékszem, jó hejen nézem.
Tehát nekem nem synapticom van, hanem kynapticom, és ráadásul totál nem magyar az egész cuccos. Eddig Suse-t használtam ott Yast-al pikk-pakk megvplt minden, de itt még egy ku...a rpm-et sem tudok feltenni. Kynapticban sehol nem látok olyat hogy keresés, sajna max frissíteni tudom a csomagokat.Tehát elég nagy zűrben vagyok. És a konzolos rpm telepítés sem akarodzik menni. Bármit teszek, bárhogy probálom állandoan csak az a válasz hogy''nincs ilyen könyvtár blablablabla.....
Arról már nem is beszélve hogy nincsenek ékezetes karakterjeim sem. Ha jobb gombal klickelek egy rpm-re, akkor kitudom választani hogy a kynaptic nyissa meg.Be is jön megadom a root jelszót előugrik az ablak és ennyi.Tudom nézegetni a csomagokat de semmi több. Szóval most itt tartok, hálás lennék ha tudnátok tanácsokat adni, segíteni.Köszi -
MaUser
addikt
válasz
gege71.hu #61 üzenetére
Hopp, most nézem, hogy te hoary-t használod. Nálam warty van telepítve+backport-ok, upgrade csak 04.06-tól.
Egyébként ezt csináltam végig szépen sorban: Bővebben: link
Mielőtt újrarakod a rendszert egy másoljd be ide az xorg.conf file-od. (Az fglrxconfig futtatásánál, ha jó emlékeszem az összes felbontást meg kell neki adni, amit használni szeretnél, nem csak a legnagyobbat.) -
operator10
senior tag
válasz
gege71.hu #49 üzenetére
A Synaptic csomakezelővel felraktam a radeon kártyámhoz a driver-t (9800PRO), fglrx be van élesítve, mennek is a 3d-s dolgog, a glxgears ennek megfelelően a 3000+ fps-t mutat, tehát a hardveres renderelés jó.
Ezt letudnád nekem írni pontosan hogy csinálltad? Nekem is ilyen a VGA-m de nincs egyenlőre 3D-ém, sajna -
MaUser
addikt
válasz
gege71.hu #52 üzenetére
Két link: Bővebben: link
Bővebben: link
Remélem valamelyik segíteni fog.
Mod.: Elsőként itt nézd meg az első 5 hozzászólást: Bővebben: link (Főleg az 5.-et.)
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest