- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Aktív témák
-
Cat0606
tag
válasz
operator10 #167 üzenetére
Nem tudom hogy nem találtad meg. www.ubuntulinux.org, azon belül download, oszt ott van.
Viszont ne bízd el magad, nekem sincs netem és azt hittem a dvd a megoldás, de azon sincs rajta a universe, meg a multiverse, úgyhogy manual package download, ami elég hervasztó, ha nem szedsz le egy dependency-t. -
Sianis
addikt
válasz
Nincsen DVD-n, mivel felesleges. Az Ubuntu lényege, hogy mindíg a legfriebb csomagokat töltöd le a netről. Ezért felelsleges a DVD, hiszen naponta vannak újítások...
-
gege71.hu
addikt
válasz
operator10 #171 üzenetére
Nem tudok ilyesmiről. A Linux nem kifejezetten céloz ilyesmit. Nekem az ATI alap 3d-s dolgainak belövése is eleinte kihívást jelentett. Ja és mágus meg pláne nem vagyok
-
gege71.hu
addikt
válasz
Hát ha a 100 lépés-prg visszafele visz..készülhetsz is
-
gege71.hu
addikt
válasz
operator10 #165 üzenetére
Ez meg a Kubuntu (szintúgy cd. A DVD-s nem csak Live?, az oldalukon úgy értelmeztem...de csak torrentes szarok vannak dvd-ben....nem találtam mást):
Bővebben: link -
Sianis
addikt
válasz
operator10 #165 üzenetére
Hali!
DVD nincs, cd van!
Bővebben: link -
Cat0606
tag
válasz
operator10 #138 üzenetére
Hát az Ubuntu elsősorban Desktop oprendszer, de persze lehet servernek is használni, bár ebben az esetben egy alap Debian-t javasolnék.
-
gege71.hu
addikt
válasz
operator10 #68 üzenetére
Na lőttem képeket:
Én a KDE-t komálom. A képek ittBővebben: link, arról, hogy hol állítod a magyar billentyűzetet+ a Synaptic-ot, azon belül a tárolókat stb.
A jpeg nevek magukért beszélnek(remélem). -
Cat0606
tag
válasz
operator10 #68 üzenetére
Esetleg nyitsz X alatt egy root terminalt, ez Ubuntuban okosan a te jelszavadat kérdezi, nem a root-ét. oszt vi, vagy valami ilyesmi /etc/apt-get/sources.list, oszt lőn.
-
Cat0606
tag
válasz
operator10 #68 üzenetére
su -
esetleg sudo
synaptic:
Computer
System Configuration
Synaptic csomagkezelő
Már persze gnome alatt. -
gege71.hu
addikt
válasz
operator10 #64 üzenetére
Nekem is hoary hedgehog 5.04-em van.
KDE alatt is van Synaptic csomagkezelő. persze gnome-alól is eléred.
Otthon megnézem honna éred el..fejből nem vágom.
Ékezetes nincs? az is könnyen megoldhat a kde alatt ott van a kontrol center (vagy mi a frásznak hívják) és ott lehet állítgatni a language and territory beállításoknál, valamint a billentyűzet kiosztásnál.
Az a gyanúm, hogy KDE-hez nem telepítetted a magyar nyelvi támogatást. -
operator10
senior tag
válasz
operator10 #63 üzenetére
Eész pontosan: Hoary Kubuntu 5.04, hedgehog.
-
gege71.hu
addikt
válasz
operator10 #57 üzenetére
A synaptic csomakezeloben keresés ''radeon'' kulcsszóra a nev és leírás beállítással. Két cuccot talál (driver + vezérlőszirszar a radeonkártyákhoz), meg talán egy 3. bejegyzés all in wonder cuccokhoz. Elág a driver. A vezérlő csak akkor ha két monitort vagy monitor+TV-t akarsz használni.
Kijelölöd telepítésre,
Majd a továbbiakhoz itt a link.Bővebben: link
Nem tom a hoary vagy a warty van neked. Mindenesetre mindkettőhöz a linken ott a megoldás, hogy miket kell a root terminalban beírkálni.
Ja a parancssorba ha beírod glxgears akkor meg tudod nézni, hogy aktivizálódott e a hardveres renderelés. Ill a glxinfo is kiírja, hogy aktív e vagy sem.
Miután a belinkelt cucc alapján végmentél a lépéseken ki kell jelentkezni (vagy ujraindítani a gépet), hogy valóban múködjön.
Nekem viszont van egy gondom miutén ezt belövöm. Többet az XServer Xorg valamiért nem engedi átméretezni a képernyőt. 1280x1024 24bit 85Hz ennyin van és slussz. Hiába szarakodok ezután a konfig file-okkal nem tudom átméreteztetni se kontrol centerből(KDE)-vagy minek is hívják sem Gnome alatt a rendszer/képernyő alól. Azt kapom válaszul, hogy az X nem támogatja az átméretezést.
Lejjebb kaptam már linkeket a megoldásra, de egyik sem mükszik nálam...
Most ujraraktam az egész rendszert és 3d-s render nélkül nyomom.
Ja még vmi Ha be van izmítva a radeon driver akkor KDE alatt a képernyővédők bekonfigolása ablakban ha openGL-es screensaverre klattyintok, hogy pl kiválasszam vagy előnézetet akarnék az egész csontra fagy. Csak reset-tel lehet kiállni. Szal vhogy nem túnik ez a driver kiforrottnak.
üdv
gege -
MaUser
addikt
válasz
operator10 #56 üzenetére
Rpm csomagokat alien-nel tudsz .deb-é kovertálni, amit dpgk-val tudsz aztán telepíteni. Ha synaptic alatt akarod a tárolókat engedélyezni, akkor talán: beállítások/tárolók és ott a kommenteket kivenni. (Lehet, hogy rosszul írom, de nem szoktam a synapticot használni.) Parancssorból: Bővebben: link
Aktív témák
Hirdetés
- Opel topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- BestBuy ruhás topik
- Xbox Series X|S
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest