- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Aktív témák
-
gege71.hu
addikt
válasz
ngabor2 #3792 üzenetére
Azt ösmerem...de azután is kell konfigfilet túrni és megvan az a hátránya, hogy azután már bukom a képernyőfelbontás változtatásának lehetőségét.
Rengeteget szívtam ezzel még a 9800pro-val is. Az ubuntu hiv fórumon is felvetették ezt többen, sajna megoldást nem találtam a problénma feloldására.
De mondom...ez most irreleváns. Egy időre most felhagyok a pingvinnel...hiányzik a kitartás...a lelkesedésA többszöri kudarcok hamar elszaggatják a cérnát...aztán vágom a szemétre az egészet
Persze az valóban nagyra értékelendő, hogy sok a linuxtársadalomban (köztük ti is ebben a topikban pl) a segítő szándék..de ezúttal gyenge láncszemnek bizonyulok...
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
köszi a tanácsokat, de most egy darabig nem fogok szenvedni ezzel.
WinXp-t telepítettem többször persze.
A Grub-bal amúgy semmi gondom nincs míg fenn van a Linux a gépen (másik vinyón ofkorz). Miután leszedtem és ott hagyta nyomát a MBR-ban az kicsit idegesítő de mint már írtam megoldottam.
Az ATi driver de legalább az fglrx meg azért jobb ha fenn van mert pl divixet fullképernyőben a sima vesa szaggatva játszott le...és az nemjó.
Mind1...remélem az idő haladtával megoldják ezt a szarakodást.
Majd akkor fogok ATi mellett UBUNTUzni ha lesz már egy ****ati***.deb file amit elindítok...felrak mindent, és kész -
gege71.hu
addikt
válasz
gege71.hu #3778 üzenetére
Közben rájöttem..Winxp cdről indít..javítás
FIXMBR..oszt kész
Talán majd legközelebb több türelmem lesz.
Vagy esetleg ha nvidiás gépet dobok össze
Szerk:
ja látom kollega beírta csak előző indítás után Opera utoljára látott lapon nyitott azt meg nem frissítettem
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
Na most rágtam be megint az egészre.
ATi x1800 kártya sokadszori bekonfigolása után most el se indul ez a fos.
Bejelentkező kép: név jelszó beír, utána asztal bevillan majd megint visszabasz bejelentkező képre..név jelszó megint be..megint ua... ez loopolva párszor majd szénné fagy.
Szal most ráuntam erre egy időre.
a GRUB-ot hogy tudom a rendszervinyómról kigyomlálni, mert azé egy Winxp volna rajta, de most egy darabig a grub indítólistájára nem leszek kíváncsi.
Ja és ha lehet win alól szeeretném a rendszervinyóról kiszedni.
thnx
gege -
gege71.hu
addikt
válasz
ballington #3757 üzenetére
majd este..v holnap
Asszem tavaly azzal is probalkoztam...de emlekeim szerint az sem segitett ezen...aztan hagytam a francba az egészet, mert a végére már az x-et is leseggeltettem és el sem indult az egész szar.
Most azért szedtem elő megint linuxozást mert reméltem, hogy ezek a sántaságok már javultak ezen az ATi téren...de sajna nem úgy néz ki.
nagyon szép amúgy a linux, szuperül lehet a OS-t testre szabni, de ezek a driverbaszakodások elveszik a kedvem időnként.
Főleg akkor ha fogok egy how-to step by step segédletet és a parancssori bénázásaim közepén vmi kvra nem ugy reagal ahogy a leírtak szerint annak kéne. Ez 1re még ok 2re 3ra is, de mikor már a fél délutánom rámegy hogy egy kva videokartyat belőjek(ill még akkorra se lőjek be mert nem megy) az nem egy lelkesítő dolog. -
gege71.hu
addikt
válasz
ballington #3755 üzenetére
ezzel az xorg configos szarral is megvan/volt nekem tavaj a gondom 9800pronál.
Sajna miután belőttem neki ment faszául a 3d támogatás, glxgears-ben mutatta rendesen, hogy szépen a hardvernek megfelelő értéken nyomja a frame/sec-et, DE! onnantól kezdve nenm tudtam felbontást váltani.
1280x1024ben 85 Hz. Ez maradt.
DivX stb filmeket így nem tuftam full képernyőre rakni, csak kicsiben játszotta le.A rendszereszközöknél a felbontás átváltoztatás lehetősége disabled-en volt
Mondjuk per pill is szar...
1280x1024 60Hz és nem tudom semmi másra átváltani, ATi driver így 3d támogatás sincs fenn. A 60Hz-től meg már a szemem, folyik ki. -
gege71.hu
addikt
válasz
ballington #3753 üzenetére
[link]
Package: fglrx-sources_8.28.8-1_i386.deb
xorg-driver-fglrxDescription: Video driver for the ATI graphics accelerators More...
Video driver for the ATI Radeon and FireGL graphics accelerators.
This version of the ATI driver officially supports:
* RADEON X1300, X1600, X1800, X1900
* RADEON 8500, 9000, 9100, 9200, 9500, 9550, 9600, 9700, 9800
* RADEON X800, X700, X600, X550, X300 series (AGP and PCI Express)
* MOBILITY RADEON 9000, 9200, 9600, 9800, X700
* MOBILITY RADEON 9000/9100 IGP Series
* FireGL 8700, 8800, E1, E2, X1, X2, X3, Z1, T2
* MOBILITY FireGL 9100, T2
* RADEON XPRESS 200
This package provides 2D display drivers
and hardware accelerated OpenGL for X.Org 7.0.0.
Ez vajom múködik az UBUNTURA? -
gege71.hu
addikt
válasz
gege71.hu #3748 üzenetére
Azt mondjuk mai napig nem ;rtem, hogy az UBUNTU telepítőbe miért nincs alapből beleintegrálva az ATi drivere? Anélkül, hogy baszakodni kéne utólag a a3d aktiválással.
Minden szart felismer amúgy. Szépen nyes az SB Audigy is, a dual Gigabit LAN is (amit pl XP-nél külön kell telepíteni) Múködik az i955x intel chipsetcucc mindenféle külön búvészkedés nélül.
Tehát...akkkor mi a búbánatért nem tudják az ATi és Nvidia szarokat is így megoldani? Nem két ritka hardvertípusról van ugyanis szó. -
gege71.hu
addikt
[link]
Sziasztok.
X1800XT ATi kártyámhoz szeretném az ati drivert ill a a 3d dolgokat befixálni a fenti link alapján.
De!
Most ott tartok, hogy már 686 kernellel nyomul a gép.
Idézem azt a részt ahol épp tartok és ahol kvára elakadtam. Rohadt rég linuxoztam már és valszeg vmi banális lámerkedés amit művelek de ott tartok, hogy felrúgom a gépet mostmár
Indítsd újra a géped, majd ha a Grub betöltődött indítsd a 686-os kernelt.
A továbbiak már a tulajdonképpeni telepítés és beállítás, ezt feltétlen rendszergazdai joggal kell csinálni, tehát indíts el egy konzolt
# su
# password: (írd be a rendszergazda jelszavát)
# cd /usr/src/
# wget www2.ati.com/drivers/linux/ati-driver-installer-8.21.7-i386.run
Ennek a másik fele rendben is van, már ott figyel az ati-driver**.run a usr/src helyen, de valamiért nem tudok SU-ként működni.
Ezt írja a nyavajás:
gege71@gege71-desktop:~$ su
Password:
su: Authentication failure
Bocs.
gege71@gege71-desktop:~$
Annyi gond is van, hogy találtam egy újabb verziójú ati---**.run drivert de nem tudom bemásolni a usr/src helyre felülírva az ott levőt mert ugye root a tulaj.
Hogy a viharba tudom megtenni?
Krusadert nem tom elindítani rendszergazdai módban mert vmi elérési útvonalra rinyál...
Kezd teleszaladni a tököm ezzel a kva 3d radeon mizériával.
Emlékszem anno a R9800PROval is szívtam sokat.
Plíz help!
gege
Ja a szükséges a link ill segédlet felső részén említett csomagokat már mind leszedtem/felrakattam a synaptikkal.
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
válasz
ngabor2 #1855 üzenetére
Volt tavaly még i875p-vel volt furmányos problémám.
2SATA+1IDE vinyóval.
Egy szál üres SATA-ra telepítettem az UBUNTU-t, a másikon volt egy windóZikszpé, az IDE vinyó csak tárHDD volt.
Na már most Telepítés során minden oké volt, feltelepült a kijelölt sata meghajtóra, de a grub-ot vmiért(akárhogy is búvészkedtem) mindig az ide hdd-re rakta. Tehát az ubuntu csak akkor indult, ha az IDE vinyót jelöltem meg a HDD boot-sorrendben elsőként a BIOS-ban. Ha azt a SATA-t raktam első helyre amelyikre az UBUNTUt raktam kiállt vmi grub-os hibaüzivel. Ha az ide volt bejelölve akkor szépen a SATAról bootolt az UBUNTU.
Remélem érthetően fogalmaztam...péntek van már
Ja..nem akartam, hogy a windózos bootsectorba betegye magát, attól teljesen függetlenül akartam kezelni. -
gege71.hu
addikt
Hali mindenki.
Utoljára egy éve szórakoztam linux-szal.
Ma viszek haza egy új üres vinyót szal lehet megint elbajlódok vele.
A KUbuntu nagyon tetszett már tavaly is.
Konfigváltásom volt azóta ezért van pár kérdésem:
Mennyire kezeli az Intel i955X csipszetet, csak SATA vinyókkal? ATi X1800XT-t támogat már normálisan?
Emlékszem a 9800pro-val is sok szöttyögés volt mire rendesen kihasználta annak fícsörjeit.
thnx
gege -
gege71.hu
addikt
Na akkor remek, orulok, ha segithettem.
Ha egy jó grafikus FTP kliens kell(hasonló, de 1xűbb mint a FlashFXP) ajánlom a Kasablanca nevű progit Bővebben: link
Van egy 0.4.0.2 verziója is, de annak a linkje törött és sehol nem találtam eddig, de a linkelt kasablanca_0.3.1-1_i386.deb file is tökéletesen megteszi.
Ha kell SSL , vagy egyéb titkosítás azt Synapticból fel tudod előtte dobni, de asszem a kasablanca telepítéskor amúgy is beszól ha van függőség amikre aztán Synaptic-ban rá tudsz keresni.
Ja a Kasablanca KDE-s alapvetően bár asszem Gnome alól is fut (ez nem tuti). -
gege71.hu
addikt
A Skype oldaláról Innen NI----> Bővebben: link
szedd le a debianos telepítőfile-t a könyvtáradba, majd root terminálba beírod:
root@ubuntu:/home/gege #sudo dpkg --install skype_1.1.0.3-1_i386.deb
a ''home/gege'' nyilván az én példámon bemutatott vaker
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
Van egy Synaptic nevű csomagkezelője az ubuntunak, az automatikusan leszedi és frissíti a rendszer és a progik cuccait. Én Húsvét óta Linuxozgatok időnként és ez a csomakezelő szvsz egyértelműen kezelhető, nem szorul különösebb magyarázatokra.
A synaptic-or a gnome menü rendszer része alatt megtalálod, de asszem a tálcán is feltűnik egy ikon ha talál frissítenivalót. -
gege71.hu
addikt
Próbáltad CSAK a linuxot? Tehát Win helyett, full üres vinyóra?
Vagy másik 5let: Hagyd meg a win partícióját, és azt amit partition magic-kel létrehoztál töröld és hagyj így egy formázatlan szabad tárterültet. Azt a telepítésnél úgyis automatikusan(néhány egyszerű rákérdezés után) elvégzi az ubuntu telepítő.
Van még 1 tipp: talán a telepítőcd hibás -
gege71.hu
addikt
válasz
operator10 #171 üzenetére
Nem tudok ilyesmiről. A Linux nem kifejezetten céloz ilyesmit. Nekem az ATI alap 3d-s dolgainak belövése is eleinte kihívást jelentett. Ja és mágus meg pláne nem vagyok
-
gege71.hu
addikt
válasz
operator10 #167 üzenetére
Hát ha a 100 lépés-prg visszafele visz..készülhetsz is
-
gege71.hu
addikt
válasz
operator10 #165 üzenetére
Ez meg a Kubuntu (szintúgy cd. A DVD-s nem csak Live?, az oldalukon úgy értelmeztem...de csak torrentes szarok vannak dvd-ben....nem találtam mást):
Bővebben: link -
gege71.hu
addikt
K3B-ben hogy lehet a progit ravenni, hogy ''burn image'' iraskor ha 1 db(albumnyi), --legyen a neve mondjuk mixalbum.mp3- zenet akarok Audiocd-nek megporkolni???. Elvben ''burn image'' parancs utan ha kivalasztom a mixalbum.cue filet amely cue fileban megfelelo adatok vannak (mixalbum.mp3 nev megegyezik, tracklista, timecode-ok, azonos konyvtarban is vannak stb), akkor azt meg kene az ironak irnia audioCDkent. (A nero legalabbis megcsinalja windowsban ugyanezen metodust kovetve).
A k3b beolvassa a cue-filet, de mikor irast kezdemenyezek kiall 255-os ismeretlen hibara hivatkozva.
Tud erre vki vmilyen megoldast?
A fura az, hogy a NeroLinux(v2.0.0.6) meg Initialization error-ral all le ugyanezen lepeseket kovetve.
Gyanitom, hogy vagy vmi libfile vagy mittomenmi hianyzik neki. Esetleg az sem mind1 neki milyen a file neve? (bar unix konverzio szerint space-helyett ''_''-ok vannak az filenevben. tehat pl: ''VA_Mixalbum_Lofaszjoska_Zenelget.mp3'' -
gege71.hu
addikt
Be-Be...
fglrx fenn van az ATI 9800PRO-mhoz.
Amire viszont még mindig nem jöttem rá:Ha fglrx-szel meg van támogatva ugyebár a kis rendszerem, nem engedi real-time átmlretezni a képernyőfelbontást.
Az xorg.conf-ban lévő legmagasabb felbontást használja. (1280x1024)
Ha át akarom méretezni azt írja ki, hogy az X nem támogatja RANDR vagy mi(resize és rotate..bla bla.pontosan nem emlékszem)..cuccot
-
gege71.hu
addikt
UT2004-et rakott már fel valaki UBUNTU-ra?
Ha igen, akkor hálás lennék ha vki egy how-to vagy step-by-step ''így telepítsd az UT2004-et linuxra'' jellegű kalauzt küldene/linkelne nekem. Thnx
gege -
gege71.hu
addikt
Akinek sok rutinja van parancssorban annak biztos ment volna a megoldas...
Nekem 1xubb volt ujrarakni mint orakig keresni(a meg ugy is bizonytalan) megoldast.
Most raktam fel harmadszor az UBUNTU-t. A telepites + a szokasos cuccaim belovese nem volt tobb mint 1- 1,5 ora. Ahhoz kepest, hogy Husvetkor kezdtem Linuxozni nem rossz eredmeny szvsz -
gege71.hu
addikt
Van egy ki gondom a snaptic csomakezelővel...
Csomagfüggőség törést fedezett fel. Tette ezt azután, hogy felraktam a Kasablanca nevű letöltött .deb csomagot parancssorból(ftp kliens grafikus felülettel).
Először a csomakezelő azon rinyált, hog van újabb Kasablanca verzió van, majd némi csomagfüggség kapcsán még vmi ssl könyvtárat emlegetett. Sajna viszont a Kasablanca uninstallja közben kiáll error-ral, aztán már a csomaglistfrisstést se tudta megtenni végül teljesen megmammult és már nem csinált semmit csak desktopra kilépett.
Jobban járok az egész ubuntu installjával vagy szenvedjek ezzel?
nincs ötltem és a csomkezelő 22-es csapdájába esett.
(Amíg fennál a Kasablanca ütközés nem tud semmi máshoz fogni, ha le akarja gyalulni az adott defektes progit megfagy...francba!)
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
Csukd be a synaptik csomagkezelőt,..tuti az van nyitva..az fogja az install-t.
nem olyan gáz ez a linux. Én Húsvét előtt kezdtem vele foglalatoskodni..azóta megmaradtam ennél az ubuntunál...(Persze másik vinyón ott az XP, de azért jó dolog tanulgatni újakat is)
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
sudo dpkg --install opera.deb
Én átírtam a letöltött opera********.deb file-t sima opera.deb-re a parancssorban való könnyebb írkálás miatt.
Tehát lehúzod az ubuntuhoz való opera***.deb file-t=átjrod a nevét opera.deb-bé, indítasz egy root terminal-t
Ott sudo dpkg --install opera.deb
Alapértelmezettként a root terminal-od a ''root@ubuntu:/home/**** #''-helyre nyit, ezért a legjobb ha oda helyezed a letöltött opera.deb-et
A **** a felhasználóneved
Nálam pl így nézett ki az install indítása:
root@ubuntu:/home/gege #sudo dpkg --install opera.deb
eZUTÁN CSINÁLHATSZ EGY INDÍTOIKONT.. aMI ELVBEN ERRE A FILE-RA KELL MUTASSON ÉS..VOILÁ.. opera INDUL
/usr/lib/opera/8.0-20050415.5/opera
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
van már opera 8 ubuntu-hoz is (és direkt ubuntuhoz való csomag, tehát nem csak sima debianos!)
-
gege71.hu
addikt
válasz
n0_gAboR #112 üzenetére
Én mondhatni tök kezdő vagyok és egyáltalán nem riaztott el. igaz kell vel itt-ott tökölni, de nekem nagyon tetszik. Sok disztronak nekifeszültem(fél húsvéti szabi ráment) kezdtem az UHU-val, majd Redhat Enterprise, aztán LinspireOS 5.0(ez volt a legprimitívebb...már már winXp jellegű), Debian,Vectorlinux és végül Ubuntu(előbb warty, most már hoary). Eddig ez az abszolút befutó.
párhuzamban használom a Win xp-vel egy külön sata vinyót dedikálva a linuxnak.
Néhány mi npig fura problémám:
Telepítésnél, akárhogy állítom be a hdd-k boot sorrendjét a következő helyzet áll fenn(és szinte mindegik disztrónál ugynez van):
Először is a hdd-im: 1db SATA hdd 80GB(WinXP), 1db ATA hdd 120GB tárvinyó(IDE csatorna 2 cable select), 1db DVD író (IDE cs.1 master)
1db SATA hdd (Linux--ubuntu).
Na már most feltelepül a pingvin--telepítésvége felé ugye ajánlkozik, hogy GRUB-ot(némelik a LILO-t) felobja e a boot vinyóra(eközbenbölcsen megállapítv, hogy van ám eg Winp is , tehát a mellé)..mondom neki OK rakjad..
na ezután már vinyóról boot .
ha a saját SATA vinyó van 1. boot prioritásban akkor starting grub..blabla--error 17
H a winXP-s vinyó akkor indul az XP, és most jön a fura: ha a 120-as ATA vinyó az első akkor elindul a linux..Na többi érdekességet/problémát holnap beírom.
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
válasz
MichaelSD #114 üzenetére
A KDE-t simán fel lehet dobni az ubuntura, ...Nekem tökéletesen megy a 3.4-es kde. Synaptic csomagkezelőben ki kell jelölni telepítésre a kde-core-t ami aztán a függőségek alapján még ha engeded neki eg OK nyomatás után kijelöli magának az egyéb szükséges csomagot aztán ''Alkalmaz''..letölti-telepíti-újraindítod és login előtt már választható is a KDE felület...
Természetesen a gnome is maradhat..
A gnome nekem sem gyere be amúgy..elég ''csöves''...bár tudom..ízlés dolga
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
Na megtaláltam :
root@ubuntu:/home/gege # sudo dpkg --install opera.deb
(Reading database ... 86478 files and directories currently installed.)
Preparing to replace opera 7.54-20050131.5 (using opera.deb) ...
Unpacking replacement opera ...
Setting up opera (7.54-20050131.5) ...
Az a baj most (bár ez gy szép és jó, hogy nincs sehol sem a feltelepült OPERA.
A skyp-nál ugyanígy telepítettem és rtögtön meg is volt az indítóikonja a KDE főstartmenüben az ''INTERNET'' cuccok alatt. Elvben ugye ott kéne feltűnjön az opra is de nincs ott
Gépújraindítás után sem -
gege71.hu
addikt
sziasztok:
Mi lehet a gond szerintetek? (operat szeretnék telepíteni de ezt kapom parancssorban válaszként:
root@ubuntu:/home/gege # sudo apt-get install opera_7.54-20050131.5-shared-qt_en _sarge_i386.deb
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése... Kész
E: Nem található a(z) opera_7.54-20050131.5-shared-qt_en_sarge_i386.deb csomag
Pedig a cucc pont a home/gege helyen van.
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
Az update-elés nálatok is lassú(20-40kb/s).???
Nekem kb 2 hete RC 5.04 van feltelepítve és ugyebár inteligencccss ápdét mánágerrel szedem az elérhető legújabb szirszarokat. Máskor 450-480 kb/s -tal (3 MBit rulz) hasít lefele a cucc így a komolyabb mennyiségű frissítések is percek altt megvannak, de most itt szöttyög
Ennyire le lenne terhelve az ubuntuék szervere?
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
válasz
operator10 #68 üzenetére
Na lőttem képeket:
Én a KDE-t komálom. A képek ittBővebben: link, arról, hogy hol állítod a magyar billentyűzetet+ a Synaptic-ot, azon belül a tárolókat stb.
A jpeg nevek magukért beszélnek(remélem). -
gege71.hu
addikt
válasz
operator10 #64 üzenetére
Nekem is hoary hedgehog 5.04-em van.
KDE alatt is van Synaptic csomagkezelő. persze gnome-alól is eléred.
Otthon megnézem honna éred el..fejből nem vágom.
Ékezetes nincs? az is könnyen megoldhat a kde alatt ott van a kontrol center (vagy mi a frásznak hívják) és ott lehet állítgatni a language and territory beállításoknál, valamint a billentyűzet kiosztásnál.
Az a gyanúm, hogy KDE-hez nem telepítetted a magyar nyelvi támogatást. -
gege71.hu
addikt
válasz
operator10 #57 üzenetére
A synaptic csomakezeloben keresés ''radeon'' kulcsszóra a nev és leírás beállítással. Két cuccot talál (driver + vezérlőszirszar a radeonkártyákhoz), meg talán egy 3. bejegyzés all in wonder cuccokhoz. Elág a driver. A vezérlő csak akkor ha két monitort vagy monitor+TV-t akarsz használni.
Kijelölöd telepítésre,
Majd a továbbiakhoz itt a link.Bővebben: link
Nem tom a hoary vagy a warty van neked. Mindenesetre mindkettőhöz a linken ott a megoldás, hogy miket kell a root terminalban beírkálni.
Ja a parancssorba ha beírod glxgears akkor meg tudod nézni, hogy aktivizálódott e a hardveres renderelés. Ill a glxinfo is kiírja, hogy aktív e vagy sem.
Miután a belinkelt cucc alapján végmentél a lépéseken ki kell jelentkezni (vagy ujraindítani a gépet), hogy valóban múködjön.
Nekem viszont van egy gondom miutén ezt belövöm. Többet az XServer Xorg valamiért nem engedi átméretezni a képernyőt. 1280x1024 24bit 85Hz ennyin van és slussz. Hiába szarakodok ezután a konfig file-okkal nem tudom átméreteztetni se kontrol centerből(KDE)-vagy minek is hívják sem Gnome alatt a rendszer/képernyő alól. Azt kapom válaszul, hogy az X nem támogatja az átméretezést.
Lejjebb kaptam már linkeket a megoldásra, de egyik sem mükszik nálam...
Most ujraraktam az egész rendszert és 3d-s render nélkül nyomom.
Ja még vmi Ha be van izmítva a radeon driver akkor KDE alatt a képernyővédők bekonfigolása ablakban ha openGL-es screensaverre klattyintok, hogy pl kiválasszam vagy előnézetet akarnék az egész csontra fagy. Csak reset-tel lehet kiállni. Szal vhogy nem túnik ez a driver kiforrottnak.
üdv
gege -
gege71.hu
addikt
válasz
csepelball #51 üzenetére
ez IGAZ
Tök kezdőként rápróbáltam néhány disztribre de ennél maradtam. Nagyon kira.
Most már csak ezt az x-serveres képernyő átméretezés sz*rt kéne megtaláljam, hogy hol kéne belőni. (szerintem vmi konfigfile-ban benne van az 1280x1024 85Hz és más méretet ezért nem tok belőni)
ezügyben továbbra is várom a sgítséget -
gege71.hu
addikt
Ubuntut (hoary hedgehog) használok egy ideje.
Jól múködik, tetszik is.
Van egy gondom:
A Synaptic csomakezelővel felraktam a radeon kártyámhoz a driver-t (9800PRO), fglrx be van élesítve, mennek is a 3d-s dolgog, a glxgears ennek megfelelően a 3000+ fps-t mutat, tehát a hardveres renderelés jó.
Viszont a képernyő felbontáson nem enged változtatni.
Azt írja az X server nem támogatja a resize és rotate fícsöröket ezért rakjam fel a bla bla xy X-verziot ahol ENABLE-jem a mittoménmit.
BValszeg az Xorg configban csesződött el vmi de nem tom mi.
Mivel tudom rábírni, hogy a képernyőfelbontást kontrolpanelből tudjam állítani.
Most 12080x1024 24 bit 85Hz, tehát alapból jó, de pl avi filmnézésnél ha full képernyőre rakom akkor az 1280x1024-nek megfelelően a film kőzépen arényosan annak felbontéséhoz nem teljes képernyős (tehát nem méretezi át a gép a felbontást hogy valós teljes képet nyomjon.
Remélem érthető a problema.
üdv
gege
Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest