- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Honor 200 Pro - mobilportré
Aktív témák
-
-
Sanyix
őstag
Na mégis próbálkoztam
elivleg most a boot.ini-s megoldás meg van csinálva(lehet választani), már csak a grub kéne a linuxos meghajtóra, mert ha kiválasztom aszondja hogy tegyek be rendszerlemezt.
Szóval akkor van a 2. vinyó amin van egy linux, boot nélkül. Van livedvd, és a linuxos vinyóra kéne egy grub. Akkor most így elölről kezdve hogy kéne? Live dvd bennvan elindul az indítómenü, onnantól hogy? -
Sanyix
őstag
ubuntu@ubuntu:~$ sudo passwd root
Enter new UNIX password:
Retype new UNIX password:
passwd: password updated successfully
ubuntu@ubuntu:~$ sudo mkdir /mnt/temp
ubuntu@ubuntu:~$ sudo mount -t ext3 /dev/hdb1 /mnt/temp
ubuntu@ubuntu:~$ sudo chroot /mnt/temp
ezt csinaltam utana azokat probaltam amit elozoleg irtam
nem sata vinyom van.
[Szerkesztve] -
Sanyix
őstag
Mégis megpróbálta rárakni :\ Amúgy alapból miért nem oda rakta?
Szóval, most jön a win telepítés, és valószínű, hogy utána már nem fog menni a linux, mert a win szépen átírja a dolgokat. Szóval az xp bootprogramjával nem lehetne elindítani a linuxot? boot.ini-be irogatás, vagy valami. -
ragazzo
őstag
Igazad van.Konkrét számokat nem tudok mondani.Ezt egy vírushíradó hírlevélben olvastam.Persze nem tojtam magam össze miatta.Tegnap kipróbáltam a tűzfal tesztet ubuntu altt, és tökéletesen megy a firestarter.Frissítéseket rendszeresen letöltöm.Ennyi.Azért annyira még nem elterjedt a linux, hogy tömegesen írjanak rá vírusokat.
-
Jester01
veterán
Na azt hiszem megvan. Letöltöttem az ubuntu-s csomagot és azt látom, hogy alapból kitörli az összes felhasználót
és létrehoz egy debian-sys-maint nevût random passworddel. Ezt eltárolja az /etc/mysql/debian.cnf fájlba. Onnan nézd ki és csatlakozz azzal majd hozd létre a kívánt felhasználókat.
-
-
nubuk
csendes tag
A kernelből kivettem a device drivers/sound/oss-t de az alsa-t benne hagytam, az pedig tartalmaz ilyeneket: OSS Mixer API, OSS PCM API, OSS Sequencer API. Ezeket használja.
Egyébként nálam az volt a baj, hogy új kernelt kellett kellett fordítania videókártyám miatt, az pedig nem tartalmazta a nethez tartozó drivert (vagy csak én nem vetem észre) -
ngabor2
nagyúr
épp ez a poén... frissítés előtt minden gyönyörűen ment, rádugtam, nem kellett a memkártyával külön foglalkozni. van kártyaolvasó, csak nem szeretem.
tehát én a problémát szeretném megoldani, nem workaroundot keresni (mert azt tudok).
hmmm... most nézem, már a 3d se megy. egyre inkább úgy érzem, hogy nem volt bölcs döntés ez az apt-get dist-upgrade -
emitter
őstag
nem, már van live-CD-m, két napja jött meg
úgy látszik, nem volt egyértelmű a helyzetleíásom.. szóval minden ubi CD-n kötelező a grub. akkor nincs krdésem, pontosabban csak annyi, hogy mit írjak az 'akármi' helyére?
grub-install /dev/akármi
Ilyen a fájlrendszerem:
emitter@LAPTOP:/dev$ df
Filesystem 1K-blokk Foglalt Szabad % Csatl. pont
/dev/hda1 37582848 25499920 12082928 68% /
tmpfs 253832 0 253832 0% /dev/shm
tmpfs 253832 12588 241244 5% /lib/modules/2.6.12-10-386/volatile
/dev/hdc 714594 714594 0 100% /media/cdrom0
ebből kiderül, hogy hova kell telepítenem a grubot?
köszi! -
charlie54
csendes tag
Akár konzol, akár ikon, egy az eredmény, kiírja szokásos módon a leállási dolgokat, a végére:
''will now halt'' és így marad. HD megáll, képernyő marad, keyb. v.szinüleg nem él, mert a ledek nem reagálnak rajta pl. a caps.lockra. Optikai egér világit.
syslog vége:
Jun 11 15:20:36 localhost shutdown[5265]: shutting down for system halt
Jun 11 15:20:36 localhost init: Switching to runlevel: 0
Jun 11 15:20:38 localhost gconfd (usernév-5090): 15 szignál érkezett, tiszta leállás következik.
Jun 11 15:20:38 localhost gconfd (usernév-5090): Kilépés
Jun 11 15:20:45 localhost kernel: Kernel logging (proc) stopped.
Jun 11 15:20:45 localhost kernel: Kernel log daemon terminating.
Jun 11 15:20:45 localhost exiting on signal 15
A laptop egy HP Omnibook xe3. Nem mai darab.
Breezy alatt tökéletesen működött. Készenlét, hibernálás is. Most ha hibernálom, annak is ez a vége.
Ubu fórumon kerestem már a dolgot, de nem sok időm volt rá.
Hidd el, szoktam keresni a problémáimra a megoldást magam is, mielőtt sikoltozom. Ha utánanéznél, az itt felvetett dolgaim 90 %-ára nem kaptam választ. (Talán, mert olyan pitik voltak?) Vagy mert itt sem tudták? Sőt, néha vettem a fáradságot, és a megoldást késöbb beírtam. Hátha valakinek még kell...
Eddig azért kedveltem ezt a helyet, mert nem küldték el a sunyiba a kérdezőket olvasni.
Ne változzon már ez. -
-
emitter
őstag
ízlések.. én már megszoktam, talán mert meg sem próbáltam áthelyezni
divxplayer régről maradt fenn, mert asszem az elején nem mentek a divx-ek.. aztán kodekkel már viszi a totem
le is szedem ezt a playert, mert gagyi is - ha ráviszem az egeret az ablakára, eltűnik az egér
az időjárás tudom h nem ér sokat, de sajna a méretét nem lehet állítani, kicsit én is böhömnek tartom, bár már megszoktam
végülis van hely neki, maradhat -
ngabor2
nagyúr
-
_Petya_
őstag
Amikor indul a Live, be kell állítani a hálózatot, és akkor leszedi a magyar nyelvi csomagokat is. Nem fért rá minden nyelv támogatása, így a telepítő a netről szedi le (már ha be van állítva..).
Nekem is akadt egy problémám:
Kubuntu dapper alatt nem működik az mp3 lejátszás. mplayerben a filmek alatt van hang, de pl amarok, kaffeine, stb. lejátszók csak végigugrálnak a playlist-en, nem látszanak le semmit. Ez mitől lehet? Összefüggésben lehet azzal, hogy sok program induláskor ezt:
X Error: BadDevice, invalid or uninitialized input device 154
Major opcode: 143
Minor opcode: 3
Resource id: 0x0
Failed to open device
dobálja a konzolra?
Petya -
Sianis
addikt
Igen! Ha a Distro megegyezik, ttehát sources.list-ban dapper van, illetve minden csomagod friss, akkor stable a rendszered igen! Ezért jó az egész, mert nem kell mindíg mindent letöltened ahhoz, hogy a rendszer friss legyen...
ui: Új partícionáló van? Még nem láttam, mert BETA ágban végig kék képernyős volt!
ui2: A magyarosításnak maradnia kell-ene, hiszen igyekeztünk, hogy telepítéstől első indításig minden magyar legyen, és ezt nagyjából el is értük... -
Sianis
addikt
Hali!
1. Tudod te mennyi meló a magyarosítás? Eszméletlen mennyiségű idő és munka van vele!
2. Partícionáló szerintem teljesen egyszerű, továbbenged, csak annyit mond, hogyha nem választasz ki csatolási pontot, akkor nem fogod látni telepítés után, ergo /etc/fstab-ba nem kerül bele! Ettől függetlenül simán továbbmehetsz. Filerendszert nem tudsz választani? Ha jól emlékszem felhaszálás címszó alatt vannak a partíciók, lsd: cserhely, Ext3 naplózó, Ext2, Reiserfs...stb stb... Amúgy a partícionáló semmit sem változott, 5.04 óta ugyanaz! -
hcstuning
tag
Tiszta poén..Úgy tűnik már másodjára, hogy szar a cd, pedig EREDETI!
Ment jól...Raktam fel progamokat stb...volt vagy 3-4 reboot, és akkor egyszercsak ezt dobja ki. Volt már reinstall tegnap...visszább olvasol akkor látod mi volt a problem..Vmit vagy én baszok el a telepítésnél ami sztem fennáll, vagy a gyári cd szar
De sztem csak én lamulok..
hcs
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
-
snowflake
tag
Abban a howto-ban az általad is beidézett sor szvsz hibás.
erre gondolok:
sudo cat $conffile | sed -e 's/RadioState|1/RadioState|0/' > $conffile
Mivel tudomásom szerint ugyanazt az állományt, amit megnyitunk olvasásra nem nyithatjuk meg egyidőben írásra is, mert gyakorlatilag le fogja 0-zni azt.
Ezért itt én egy ideiglenes állományba írnám ki először a sed-en átzavart és módosított file-t. Az általad említett 3. pont pl. így nézne ki nálam:
for conffile in /etc/ndiswrapper/bcmwl5/*.conf; do
sudo cat $conffile | sed -e 's/RadioState|1/RadioState|0/' > $$_tmp
mv -f $$_tmp $conffile
done
Egyébként ha jól értelmezem, akkor ez a rész annyit tenne, hogy az /etc/ndiswrapper/bcmwl5/ könyvtárban lévő *.conf file-okban ahol RadioState|1 rész szerepel ott azt RadioState|0 -ra cseréli.
ps. és pl. egyszerűen egymásután beírod a konzolba a sorokat...
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
tőlem szokatlan módon konkrét kérdésre konkrét választ adok...
- ha ext2/3 a partíció, akkor tune2fs -L label
- ha reiserfs, akkor reiserfstune -l label
- ha fat, akkor arra eddig nem találtam teljesen linuxos megoldást. de pl. dosemu, vagy wine segítségével, label parancs? ez csak tipp.
ja, és rootként -
-
Bero
aktív tag
Köszi, torrenteket próbálom. Firefox tényleg nincs a Kubuntuban, most már tutira tudom mondani. Konqueror van egyedül, külön telepítés után van fent.
Találtam egy hasznos oldalt: [link] Igaz gyenge az angoltudásom, de talán tudok lesni pár dolgot.
Köszi a segítséget, időközben már megy is torrent.
Viszont akkor a partíciós kérdés még mindig áll.
Üdv: Bero -
Sianis
addikt
Kernel driverek / modulok függetlenek a disztrótól. Hiába szólsz, hogy csaináljanak ATI chipszethez valamit, nem fognak tudni mit kezdeni vele. Amúgy általában ha egy cég kiadja a doksit egy chipszethez, akkor hamar megy a driver dolog, de addig nem nagyon. Szóval várni kell sajnos, amíg a kernel nem fogja vinni.
-
dat
senior tag
Féltem tőle hogy borul majd az egész, de lekopogom megúsztam. Bár amikor megláttam a paneleket helyenként üresen, szétesve, akkor pislogtam
. Úgy voltam vele hogy ha nem megy, összeomlik, akkor jön a gyalu és felteszem cd-ről újra. De nem akartam mindent újra kezdeni (mégha hasznos is ismételni). Thunderbird, Mplayer, Opera, fontok, Amsn forgatás, Skype szépítgetés, Wlan cuccok. Ráment volna az egész hétvégém..
Ha ilyen minimális hibával lehet majd mindig dist-upgradelni (ráadásul ugye még unstable verzióra is), akkor maximálisan elégedett leszek. -
dat
senior tag
Én egy jól belőtt Breezyre nyomtam egy dist-upgradet, lekopogom eddig minden megy tökéletesen, egyedül a panelek felirataival volt gond, az ékezeteket kicsit zokonvette, de sikerült összekalapálni, most minden ok.
Szerintem gyorsabban bootol mint a breezy és végre rendesen megy a leállítás/újraindítás a notimon.
Még XGL/Compiz párost is sikerült alágyűrni, igaz kicsit lassabb mint a Koraraa-val és egyelőre nem is minden funkció működik. De majd idővel
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Update 07.03. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest