- One mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra akku probléma?
- Magisk
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
Aktív témák
-
válasz
Expulso #47376 üzenetére
Nézd meg a Marvell drivereit. Terminálból indítod, kidob 4 menüpontot, abból az egyik az install (de tud modult építeni, meg pár egyebet). Megnyomod, feltelepül, örül. Így kéne ezt.
Az Asus sara ez leginkább, hogy kinyom egy driver forrást, aztán el van intézve -> mikor pont ők az egyik cég, aki PC-t árult Linux-szal (EEE pc :S)Különben nem kell félni a termináltól. Egyrészt windóz alatt is elég sokat parancssorozik az ember, másrészt egy Linuxos terminálban elég sok olyan információt is megkapsz, amit más esetben nem kapnál.
(Pl. nem indul egy program. Elindítod terminálból, bőséges panaszkodást fog adni, ami alapján kitalálhatod, mi baja. Windóz alatt ha nem indul valami, akkor kapsz egy szűkszavú hibakódot, aztán csók.)
-
-
-
válasz
Expulso #47369 üzenetére
pedig ez rohadt jó leírás, ez alapján menni kéne neki. Holnaputánra le tudom fordítani ha érdekel. Életemben nem tanultam németül, csak angolul, de többé-kevésbé megértettem, és ha kell akkor csinálok az installhoz leírást. (Google Translate amúgy tök jó erre.
)
elektronenblitz63, 21. April 2011 22:55 ---> ezt keresd!
hcl: Nagy király vagyok, ha aztmondom, hogy nekem OOB ment?
"TV kártya meg a CD-int, "
Jááj, máshogy nem volt hangod? Ismerős a helyzet.
Üdv. core2
-
-
válasz
Expulso #47360 üzenetére
Előző hozzászólásba még írtam egy kicsit
Viszont itt is értelmesbek hangzik a 3. hozzászólás. Mondjuk macerás végigcsinálni, de cak egyszer lesz rá szükség, utána menni fog.
(Nem az első eset lenne, hogy a kernellel érkező modul nem tökéletes. :S ) -
válasz
Expulso #47358 üzenetére
A TP milyen chipes, vagy milyen típusú?
De mondjuk látszik, hogy nem jön létre hozzá eszköz, mert a wlan0 az a TP-Linked.Fura. Máshol az rt2870-et írják hozzá modulnak., de a végén eljut a srác oda, hogy a 3070-et kellene használni :S
sudo modprobe rt2870
esetleg? -
válasz
Expulso #47354 üzenetére
Igen, a modprobe ha rendben lefut, nem ír ki semmit.
Azt mondod, USB-s.
A modprobe ...... beírása után nyomj neki egy sudo lsusb -v -t, és másold ide a kimenetét
Amúgy a modprobe kiadása után nem jelenk meg a NetworkManagerben?Esetleg nyomj el egy sudo ifconfig -ot is, annak a kimenete is jöhet ide.
Meg esetleg egy lsmod kimenete is.@core2 : Amíg támogatott a 10.04, és van friss kernel, addig nem kéne ezzel gondnak lennie. Ráadsául a modult is be tudja tölteni.
-
-
válasz
Expulso #47352 üzenetére
A tgz file-ban van egy Readme
Ez egy driver forrás gondolom, amit lefordítesz modulnak, és betöltheted.
Csak ugye ez Linux, a legritkább esetben kell drivert letölteniSzóval valószínűleg fel kellene alapból ismernie a cuccot az oprendszernek... Ralink chipes dolgokhoz általában van a kernelben driver.
Ellenben.
Kicsit gúgliztam én is.Egy sudo modprobe rt3070sta -nak is elégnek kéne lennie, mert úgy néz ki, van beépített drivere.
Itt olvastam...
Aktív témák
Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Formula-1
- One mobilszolgáltatások
- PR-Telecom
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest