- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
floatr
veterán
-
márNemKereső
tag
Legális a windows-od? Mert ahogy olvaslak, neked sima desktop kell. Ha legális, akkor inkább használd azt és tegyél rá valami virtuális gépet (virtualPC, vmware player(! nem server, nem lopott workstation stb.), virtualbox) és abban játszadozz a linuxokkal!
Én szoftver fejlesztésre használok linuxot, a windows valójában csak arra kell, hogy valódi IE alatt is tudjam tesztelni a szemeteimet, mégis inkább azt csinálom, hogy windows az alap rendszer és azon fut egy virtualboxban a linux. -
sh4d0w
félisten
Apróság és elhiszem, hogy nem vigasztal, de a driverhiányért nem a fejlesztők a felelősek, hanem a hardvergyártók. Egyébként ha már visszatérsz Windows-ra - miért XP-re? 10 éves, a biztonsági kihívásoknak nem felel meg, az erőforrás-gazdálkodása sokkal rosszabb, mint a Win7-é.
-
floatr
veterán
Az LTS-t 3 évig támogatják, és több javítókiadás követi pl 10.04.1
Az ezt követő időköziben, általában semmi forradalmi változás nem jelenik meg, azok eddig mindig a következő áprilisi kiadásra érkeznek meg, és akkor jönnek a problémák.Ha laikusnak érzed magad, akkor értelemszerűen az LTS a legoptimálisabb választás, de szakmabeliként én merem használni a többit is, és nem számottevően nagyobb a problémák mennyisége az LTS utáni kiadásban sem.
(#39213) n00n rendben, csak amikor ilyenek elhangzanak, néha egy-két bátor ember bepróbálkozik, aztán mindenkinek q. az anyja hogy nem működik rendesen
-
floatr
veterán
Ijesztés hiányzik?
A unity-ban volt két memleak az április kiadás után -- pontosabban két hírhedt. Az egyik pixbuf kezeléses probléma orbitális volt, egy indicator (multiload) használata során akár egy óra alatt is képes volt legallyazni a rendszert. A dolog szépsége az volt, hogy nem a unity team foltozta be, hanem az indicator készítője egy saját unity branchben, ami csak jóval később került a hivatalos repo-ba, de addig eltelt legalább két hónap. A másik memleak a lencsék kezelésével volt kapcsolatban, de azt még csak az előbbi után javították.
Most kipróbáltam az oneiric-et, és kapásból észrevettem, hogy a terminal-t megnyitva, ha a menüre viszed a kurzort, a compiz hanyattesik. Szerinted ezt mikor javítják ki?
(#39206) aag az unstable ág gyakorlatilag azokat a szoftvereket tartalmazza, amiket sikerült lefordítani, és első blikkre működnek. Folyamatos fejlesztésen esnek át. Ebből készülnek az időközi bubi kiadások. A testing-ben a véglegesítésre váró csomagok ülnek, ezekhez már csak kisebb javítások esnek be, integrációs teszteket zavarnak végig rajtuk, stb. Ebből készülnek az LTS-ek (6.06, 8.04, 10.04, 12.04 ...). Ettől függetlenül én azt tapasztaltam, hogy a legkiforrottabbak az LTS-t követő időközi kiadások (6.10, 8.10, 10.10 ...)
-
mzx
senior tag
A válaszod kapcsán elgondolkodtam azon, hogy 1999 -es, 8MB -os videokártyámon miért fut remekül -a HD-ket (pl.Matroska) kivéve- minden video WINDOWSban, pl. BS Playeren... míg linuxon meg a vlc csak a stream-ek, meg az offline videók talán negyedét futtatja hibátlanul, szaggatás nélkül... A böngészőkbe épülő flash-ek kb. 80%-át eddig jó, ha 5 másodpercenként egy képkockával lejátszotta, bár most hogy a vlc playert állítottam be flash lejátszásra mozillán, már kb két tizedmásodpercenként mutat egy képkockát, igaz, olykor megáll az egész, egy-egy másodpercre. (Egyébként ez számomra már élvezhető -persze ezt, egy filmnézés esetén már "nem vállalnám be"-, mert nem csak a hangot hallom végre a youtube-n, hanem nagyjából a videófolyamot is érzékelem.
)
-
ntomka
nagyúr
Azt tartsd mindig szem előtt, hogy erről nem a linux, mint rendszer tehet. Ezen évig pl. az AMD-nél, vagyis ATI-nál egyetlen egy fejlesztő dolgozott a zárt meghajtón linuxra. Idén vettek még fel embereket erre a célra, akik már a nyílt meghajtóba is segítenek kódot tolni. Ehhez képest az ATI/AMD zárt meghajtó technológiailag a legfejlettebb linuxon, persze a leginkompatibilisebb is, de ugye amíg élünk remélünk. Mindenesetre az AMD-n az utóbbi évben látszik az igyekezet.
-
Szia!
A rendes támogatottság hiánya, amit itt több ízben leírtál. Én is tapasztaltam az évek során, közel 7 éve használok linuxot, általános céllal, nekem a legjobban ami bevált az az NVidia. Nem is használok mást, kevés, szinte mostanában nincs is vele gondom sem linux és windows alatt sem.
-
sh4d0w
félisten
Nem vonom kétségbe a tapasztalataidat, pláne, mivel nem te vagy az egyetlen, aki ilyen problémákkal szembesül. Mindössze a saját tapasztalataimat írtam le - mármint az otthoniakat, mert a laptopom intele egy rakás xar.
Nyilván a Windows-os fejlesztések sokkal régebbiek, ráadásul ott a DX segítségével a kártyák sok hardveres hiányossága elfedhető, ami OpenGL alatt előjön. Don't panic, játékra én is Windows-t használok (egyszerűen azért, mert arra írják a játékokat), minden másra azonban Linuxot.
-
PuMbA
titán
"Miért?"
Nem éri meg az Intelnek több erőforrást ráfordítani a driverekre, mivel Linuxot nagyon kevesen használnak a Windowshoz képest. Open source driverekben ráadásul jogi akadályok miatt S3TC textúratömörítési támogatás sincs (meg még sok minden), ami alap lenne, tehát nem olyan egyszerű ez az egész.
Milyen GeForce-szal nézted? Azokkal nem sok gond van. Nekem ugyanúgy megy, mint Windows alatt, akár 4 videót is nézhetek egyszerre hardveres gyorsítással...
-
Érdekes módon nekem semmi bajom nem volt még VGA driverekkel Linux alatt az utóbbi pár évben.
Viszont a HW gyártók amúgy bekaphatják, ha egy oprendszerre tudnak drivert írni, egy másikra meg nem. Szerintem a Linux közösség megelégedne fele olyan kiadási gyakorisággal is, ha nem lenne bugos a driver.Aztán amikor átmész azon a gépen winnyogszra, akkor kiderül, hogy nem működik alatta a TV tunered, mert nincs rá driver (mondjuk egy Bt8xx alapú kártya, és XP32-nél újabb win). Linux meg csípőből felismeri. A 64 bites is. Meg van még pár hardver, ami csak Linux alatt működik már.
-
Atapi
senior tag
nem csak a hw számít, hanem a hw kezelés is. azt meg senki sem vonja kétségbe, hogy a gyártók nem ugyanakkora vehemenciával dolgoznak a linux driverek fejlesztésén, mint a windowsosokén, tisztelet persze a nagyon kevés esetleges kivételnek. azt meg ismerjük el, nem a közösségi fejlesztők feladata lenne hw gyorsítós drivert rittyenteni a videokártyákhoz.
-
floatr
veterán
32 bites változatra pedig pl itt a megoldás. Szívesen
De nem kell felvágni az ereidet ilyen teátrálisan. Win alatt is sok kínlódással jár a java runtime és a plugin szerelgetése. Kezdődött ott a problémák sokasága, hogy anno a ms saját java runtime-ot szállított. Ha az ember java2-t akart, akkor vért kellett izzadni vele. Jelenleg úgy fér meg egymás mellett az openjdk, és a sun plugin, hogy környezeti változókat hegeszt az ember, meg a registry-ben turkál. Két... nem három felet okolhatsz azért, hogy ez problémát okoz:
-- az oraclet, amiért ennyire körülményesen bánnak a saját kis retkükkel még most is, amikor annyira féltik a javat a guglitól; illetve az openjdk jelenlegi állapota miatt, miközben gőzerővel promótálják minden fórumon
-- a problémás applet fejlesztőjét, amiért sikerült platformfüggővé tennie -- gondolom verejtékes munkával -- azt, ami épp hogy függésektől mentes kéne hogy legyen. Vagy amiatt, hogy képtelenek voltak rátalálni a raphaeljs-re, amivel a jelenlegi java megoldásukat körbeszaladhatták volna gyakorlatilag platformfüggetlenül
-- magadat, amiért egy nyomorult applet hibáját hozod fel a platform problémájának, és képtelen vagy a vélt problémád megoldására koncentrálni... sőt mintha még csak meg sem akarnád érteni az aktuális probléma gyökerét...egy kattintásra, az. Ha tudnád, hogy mennyit vacakoltam operával, hogy "desktop" oprenceren menjen alatta a java. Vagy hogy j6u10-re kell upgrade-elni, ha ff3.6+ van telepítve, stb-stb. Ez az egész annyira szánalmas, és még te is ráteszel egy lapáttal csupán azzal, hogy büdös bekopipésztelni a telepítés/törlés után 1 sort a konzolba. NC
Ezért teljesen felesleges volt idejönnöd.
-
floatr
veterán
Mármint mi van fent? A sun jre és a plugin?
Ha nem bánod most nem fogok nekiesni kicserélgetni mindent a gépemen mert többek közt arról sem vagyok meggyőződve, hogy van-e perpill natív 64 bites plugin deb csomag formájában. 32 bitesen érdemes leszedni az openjdk-t és az icedtea-t a sun java telepítés után, úgy mennie kéne. De ne sejtsél túl nagy dolgokat a dolog mögött, mert egyértelműen az icedtea/openjdk fut bele valami gebaszba, amire a fejlesztők nagy ívben tettekBővebb információért klikk ide
BTW mielőtt elkezdenéd a litániát a beállítás problémáiról elmondom, hogy ezek a dolgok máshol sem triviálisak, és ismerni kell a platform beállítási lehetőségeit. Én rengeteget kínlódtam még XP-n, amikor eltérő verziójú plugineket kellett használni, és sokáig nem volt megfelelő control panel sem hozzá.
-
-
törölt tag
-
-
floatr
veterán
Megint felhoztál egy binugztól teljesen független dolgot. "Wondows" alatt sun-os java fut, már ha telepítetted, míg bubi alatt az openjdk és az icedtea van ff alá behúzva alapértelmezésként. Sok fejlesztő még nálunk is baromi lusta tesztelni, és könnyen írnak olyan kódot, ami platformspecifikusra sikerül, vagy csak sun-os jre alatt működik. Ez az applet részben működik bubi alatt icedtea-n keresztül. Az első fül teljesen megdöglik, és még a ff konténere is megfagy, de érdemi hibaüzenetet még debugban sem lehet kicsiholni belőle. Ellenben a többi fül megy.
Jó ellenpélda a cibes megoldás, amit meg tudtak idővel csinálni openjdk-hoz is, bár korábban az sem működött rendesen.
-
sh4d0w
félisten
Nah, mivel értelmes kommunikációra nem vagy képes, ez az utolsó hozzádszólásom.
Te írtad: "XP-t telepítek kábeles hálózat nélkül és nem telepítem fel az USB-s WiFi drivereit. Eddig ugye rendben. Na-most jön az érdekes. Az XP alá rakok egy virtualizációt, abba az ubit és beadom neki az USB-s WiFi-t."
Tehát a host OS nem ismeri az eszközt, amit használni akarsz, tehát már önmagában a virtuális gépnek is nehéz lenne... de.
Virtualizációban Windows alatt nem a valós hardvereszközeidet használod, hanem a virtualizációs köztesréteg által biztosítottakat. Ezekhez pedig a host OS-ben létező drivereket nem fogod tudni telepíteni. Meglehet, hogy éppen van olyan virtuális hardver a köztesrétegben, mint a fizikai eszköz, de ha a hoston nem működőképes a fizikai eszköz, akkor hiába erőlködsz vele a vendég rendszerben.
-
ko9
addikt
Mivel USB-s, valószínű, hogy menni fog. VirtualBox-ban és VmWare-ben is lehet külön csatolni az USB-s dolgokat, ekkor a VmWare ki is írja, hogy a Hostról leválasztja, és ott majd nem tudod használni.
Ha USB-s dolgot kapcsolsz át, akkor a Win egy "VmWare USB Device"-t lát majd csak.
Annyira figyelj, hogy ajánlott telepíteni az Extensions-t.
Nekem a Mac alatt HFS+-ra formázott pendriveomat nem ismerte fel a Windows7, virtuális Mac alatt még is tudtam másolgatni rajta. -
sh4d0w
félisten
Az Ubuntu Linux. Ennélfogva az alapfilozófiáját legfeljebb finomítják, de a lényeg ugyanaz marad. Nem desktopnak készült, hanem elsősorban szervernek.
Scriptet egyébként grafikus felületen hogy kattintgatsz össze? Sehogy. Windows alatt van-e scripting engine? Háhogyafenébene. Elmondható-e, hogy nehezebb egy mai modern desktop Linuxot használni, mint egy Windows-t? Háperszehogynem.
Hogy nem felhasználóbarát... ATi/nVidia drivert hogyan rakod fel? Parancssorban matatsz? Nyema, felrakod a driverek között. Windows-on hogy telepítesz programot? Megkeresed, letöltöd, telepíted. A függőségeit külön. Ubuntun? Megkeresed, telepíted a függőségeivel együtt. Melyik a nehezebb?
-
Szomorú leszel.
Az XP is egy asztali desktop. Mégis egy csomó mindent parancssorból jobb alatta megoldani, sőt, van, amit csak onnan lehet. Na most erre varrj gombot."Nem felhasználóbarát! Még csak meg sem próbál az lenni!"
Hát, ez kicsit nekem erős. Nem kicsit. Ha winnyóz alatt kerül elő valami közepesen meredek dolog, akkor a userek jó része arra is csak néz, hiába nagyon felhasználóbarát, meg grafikus.
A felhasználóbarátság nem ott kezdődik, hogy gépelni kell esetleg egy pár sort. (Ezzel az erővel a szövegszerkesztő sem felhasználóbarát)
Másrészt elvileg te valami hozzáértőbb emberke kéne legyél informatika témában. Na most ha már téged zavar, hogy problémákat oldasz meg, akkor nem tudok mit mondani.
-
sh4d0w
félisten
A Linux azoknak való, akik nem menekülnek vissza Windows-ra, amint megoldandó feladat kerül eléjük, hanem megpróbálnak megoldást találni rá (meg még persze sok egyéb szempont is lehet - jelen esetben azt hiszem ez a legrelevánsabb).
A pendrive-odról ISO-t csinálni (majd visszaírni) pl. tökéletesen alkalmas a dd parancs. Felkutathattad volna egy kereső segítségével, de inkább menekültél vissza a Nero-hoz. Na, ezért való neked a Windows és nem a Linux. Azt hiszem, hogy tán egy olyan feladat van, amit nem tudsz Linuxon maradéktalanul megcsinálni, a CAD. Persze, van Linuxra is CAD-alkalmazás, de tán nincs olyan szinten, mint Windows-os megfelelje. Minden más megoldható, csak akarat kérdése. Részemről ennyi a téma, nem kívánom tovább ragozni.
-
törölt tag
én nem írtam olyan programot, amivel iso-t ki lehet tenni pendrive-ra, mert nem ezt kérdezted, hanem azt, hogy mivel lehet lementeni. nos, lementeni lehet velük, illetve közvetlenül átmásolni is lehet. hogy a lementett iso-t mivel teszed ki később, az más kérdés, erre írtam, hogy van rá sok eszköz.
-
törölt tag
iso-t pendrive-ra rengeteg alkalmazással ki lehet tenni. hogy melyik grafikus felel meg az igényeidnek, abban nem tudok segíteni, mert én parasztosan csak terminálból szoktam ezt a műveletet csinálni, ugyanis mire végigkattintgatnám a gui alatt, addig már ötször kiadtam azt a parancsot terminálban, ami ehhez kell (ráadásul ott pontosan látom, hogy mit csinál).
csak azt nem értem, hogy két hozzászólással hamarabb még itt írtad, hogy már ennyi meg annyi százalékban átáltál már, utána meg itt osztod a linuxot, hogy nem tudja, ami neked kell. ha nem tudja, akkor miért erőlteted? én sem erőltetem, hogy osx-et használjak, mert nem felel meg az igényeimnek (mondjuk a különbség az, hogy nem is szerettem volna soha használni). ha neked a windows jó, akkor használd azt, senki nem kényszerít az ellenkezőjére. az a jó, ha azt használod, amire szükséged van.
-
-
-
törölt tag
nem mondtam, hogy csinálj több partíciót, csak azt, hogy át tudod méretezni, hogy ráférjen a másolásnál a kisebb pendrive-ra.
pendrive-ból iso-t, igen. miért, szerinted mit fog csinálni az a másik program belőle, jpeg-et?
az összes linux-os bootlemez is iso formátumban jön szinte, nem olyan meglepő dolog szerintem.
-
-
aag
őstag
Olyan kellene, mint a windowszos "USB Image Tool", csak linux alá.
-
Pontosan mi a logikátlan benne? Egyrészről lehet keresni ha tudod mit szeretnél telepíteni. Másrészről vannak csoportok amikből kilehet indulni. Például ha szeretnél egy játékot feltelepíteni, akkor kiválasztod azt a csoportot. Utána még kapsz hét további alcsoportot, amivel tovább tudod szűkíteni a kínálatot. Most tegyük fel, hogy ügyességi játékot szeretnél, hát kiválasztod azt. Így kapsz egy listát nevekkel, rövid leírással és csillagos értékeléssel. Mondjuk szeretnél egy klasszikus 2D-s mászkálós játékot, így rálelsz egyből a SuperTux 2-re. A további információknál kapsz róla részletesebb leírást, egy ízelítő képet és mások által írott szöveges értékelést, amely pozitív vagy negatív irányban befolyásolhat a telepítést illetően.
Aztán könnyedén, kategóriákba rendezetten visszanézheted, hogy mely alkalmazások vannak már telepítve, sőt még a változtatásokról is kapsz listát.
Őszintén szólva én nem látom, hogy a működésében, elrendezésében mi nem logikus. Szerintem a használata kifejezetten egyszerű és felhasználóbarát, mellette pedig funkció gazdag is.
Persze ízlések és pofonok, van akinek nem ez az irány tetszik, ez is érthető. De attól, hogy az emberek egy részének nem teszik ez vagy az, attól még azokat a dolgokat nem kell rögtön önösen eltemetni, mert mások még attól szívesen használhatják őket. Azért biztosan nem a hülyék gyülekezete dolgozik a Canonicalnál sem, nagyjából felmérik az igényeket és a többség kívánalma szerint fejlesztik a rendszert. -
Hát, elég sajnálatos, hogy a még ki nem adott rendszerben debütáló új Szoftverköpont miatt használsz inkább Kubuntut. Amúgy ez inkább olyan lett, mint az Androidnál a Market, sőt, kifejezetten hasonlítanak. Úgy tűnik, hogy a laikus többség számára ez a kívánatos. Ezzel lehet a legtöbb új felhasználót megfogni, hiszen egyszerű, részletes és informatív.
-
1. Én meg elég sok embertől olvastam, hogy bejön nekik és használják. Tehát ez nem bizonyítja azt, hogy elfog bukni a Unity.
2. Most ha nem perel akkor mért nem lényeges? Hiszen abban az esetben semmi indok az elbukásra, ha lopásról van szó, ha nem. Vagy úgy gondolod, hogy majd lelkiismeret-furdalásból kiveszik az egész felhasználói felületet?
3. Jó, talán kicsit túlzás azt álltani, hogy minden apró újdonság instabil és csak LTS-re érik be, de egy hasonló jelentőségű újításnál fokozottan fennáll a dolog. Ezt természetesen nem is titkolta senki, laikusoknak ezért is ajánlott a kiforrott LTS-ek használata (1-3 hónappal a kiadás után váltva az újabbra).
Ettől eltekintve az, hogy egyre jobban kiforrja magát a Unity, az nem indokolja egyáltalán sem a bukását, sőt.5. Valóban elég általános szöveg, mondhatni már-már közhely, de mégis így van. Sokféle ízlésvilágú ember létezik, van akinek ez, van akinek meg amaz jön be. Mariska néni a szomszédban szereti a tökfőzeléket, unokája Pityu, meg az osztálytársa ki nem állhatják. De attól még jó a tökfőzelék és nem kerül le az étlapról.
Ezt a nevetséges vitatkozást nem kívánom tovább folytatni. Az érveid nem elégségesek, ha belátod, ha nem. Ugyanilyen szintű érvek szólhatnak mellette is, és nem kell elvakult Ubuntu fanatikusnak lenni hozzá. És felesleges is a vita, főleg erről, hiszen van választási lehetőség bőven. Akinek meg semmi sem tetszik, az meg így járt.
-
ko9
addikt
Bele kell szóljak. Az Apple-s Dock, és a Unity-s cumó sajnos nem sokmindenben hasonlít egymásra ha erre gondolnál. Napi szinten használom mindkettőt.
Ennyi erővel jelentsék fel a Stardock-ot is az ObjektDock miatt, meg a többi sok ehhez hasonló másolatok miatt. Ja meg a Windows 7-ben alkalmazott technika (nem jut eszembe a neve, amikor az egeret a tálcán ráviszed, és az ablakot kicsiben megmutatja) miatt is perelhetne.
Mellesleg nem nagyon láttam még olyan pereket az Apple felől, amik egy oprendszerben jelentek meg, és hasonlítanának a Mac OS X-re.
Ennyi erővel perelhetné a Windows 8-at is, mert egy OS X-ben régóta alkalmazott technikával fog most előrukkolni, mégpedig a driverek cacheben letárolásával. Ezt Mac-en évek óta használják, Kextcache néven... -
1. Neked kényelmetlen a használata, nem mindenkinek.
2. Ez megint csak a saját agyszüleményed, jó eséllyel nem fog perelni semmit a Unityvel kapcsolatban.
3. Ez minden belerakott újdonsággal így van, általában LTS-re érnek be ezek. Az Ubuntu filozófiája ebben a tekintetben nem hasonlít a Debianra, viszont mindenből frisset kapunk.
5. Mint minden, természetesen ez sem egy olyan univerzális dolog, ami mindenkinek és minden tekintetben maximálisan kielégíti az igényeit. Ettől még nem fog megbukni a Unity, maximum nem használják annyian mint azelőtt a GNOME paneleket.Remélem látod, hogy ezen érveid csak igen kismértékben támasztják alá az állításodat. Hogy mi lesz, azt majd az idő kideríti. De attól, hogy egyeseknek nem tetszik, attól még nem fogják kidobni az egészet, és nem fognak belekezdeni megint egy sokadik megoldásba. Aki akarja az használhatja a GNOME Shellt is, vagy akár a Fallback paneleket, de a hagyományos felület így is, úgyis eltűnik a süllyesztőben.
-
Most elkezdhetnénk visszamenni a dedóba. Te hozzám dobtad ezt, én visszadobhatnám, hogy nem, úgysem fog, bibííí. De nem vagyunk már kisgyerekek, ilyesminek azt hiszem, hogy nincs helye ebben a fórumban. Te sem tudsz erős lábakon álló érvekkel szolgálni és én sem tudok. A magánvéleményed pedig nem biztosíték az állításodra, maradjunk ennyiben.
-
Brutforsz
senior tag
Szerintem az alap problémádat – a böngésző nem tölti ki a bejelentkezési adatokat – az okozhatta, hogy a napokban megváltozott a google bejelentkezési oldalának címe: a www.google.com helyett az accounts.google.com használatos ezentúl ⇒ rögzítened kell az új helyen a belépéshez szükséges felhasználónév-jelszó párost.
-
aag
őstag
Qujva ideges vagyok, hogy elvesztek a jelszavaim. Van Rendszerment progival készült mentésem, de hiába tettem vissza két korábbit is, abból is hiányoznak az Opera böngésző gmailos jelszavaim. Mi van itt? Már tiszta ideg vagyok. Tegnap még minden működött...
Tudja esetleg valaki, hogy kézzel hogyan lehet kiszedni az opera mentett könyvtárából a jelszavakat?
-
aag
őstag
Hoppá:
http://index.hu/tech/2011/09/12/tamadas_miatt_leallitottak_a_linux_alapitvany_weboldalait/
Meg vagyunk támadva?
-
kovaax
őstag
Ne legyetek már ennyire naívak! Azért árulnak ilyen sehogyse felrakott linuxszal laptopot, hogy a nagyon árérzékeny vevő is tudjon venni magának laptopot, amire úgyis lopott vindózert fog felrakni. Szóval a linux a kiskapu, amivel ki lehet játszani azt, hogy nem lehet oprendszer nélkül eladni gépet.
-
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
Kell egy kis marketing nekik is. Pl érdekes mód valami linpus vagy milyen linux van alapból a legtöbb laptopon, amin még grafikus felület sincs. Csoda, hogy mindenki egyből vált win-re?
Így még esélyt sem adnak a linuxnak, arról meg nem is beszélve, hogy így mindenki azt hiszi, hogy a linux karakteres felületű és semmi sem lehet rajta csinálni. -
Pontosan tudom, hogy hogyan fut az Ubuntu egy olyan gépen, mert magam tartok karban egy még annál is gyengébbet (Eee 701). Ha a felesleget legyomlálja az ember (pár alaptelepítésű alkalmazást ami csak a helyet foglalja), akkor egy 600-as cerkán, 512 MB-nyi központi memóriával és 4 GB-os SSD-re telepítve elfut a Natty is, Unitystül.
Azonkívül rendelkezem egy hardverileg hozzá sokkal közelebb álló Wind U100-as netbookkal is. Lassan több évnyi tapasztalatból mondhatom, hogy tökéletesen megbirkózik az Ubuntu futtatásával.
Őszintén szólva én nem tudnám mire használni ezt a MeeGót, csupa olyan szolgáltatást nyújt amire az égvilágon semmi szükségem. Az Ubuntu meg egy teljes értékű operációs rendszer, rengeteg kiegészítő alkalmazással a tárolókban.
Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged