Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• aag

őstag

válasz sh4d0w #39226 üzenetére

a driverhiányért nem a fejlesztők a felelősek, hanem a hardvergyártók

És ez miért érdekelje a felhasználót? Nekem mindegy honnan van, csak működjön az asztali desktop oprendszerem. Mégpediglen megfelelően. Manapság egy videókártya szerves részét képezi az oprendszernek. Szerintem ha a hardvergyártók nem írják meg rá a jólműködő drivert, akkor az oprendszer fejlesztőinek kell megírniuk. Addig ne adjanak ki új oprendszer, addig ne foglalkozzanak a csicsamicsával (Unity), amíg az rendszerűk a valóságban nem használható.
    Egyébként miért kerülte el a figyelmedet az a tény, hogy én a legnagyobb darabszámban eladott videóvezérlőre hiányoltam a videógyorsítást? 2011-et írunk. Ha én egy oprendszeren, egy ilyen videóvezérlő driverének hiányában nem vagyok képes HD-videókat nézni, akkor az-az oprendszer szart sem ér! Pont.

Egyébként ha már visszatérsz Windows-ra - miért XP-re? 10 éves, a biztonsági kihívásoknak nem felel meg, az erőforrás-gazdálkodása sokkal rosszabb, mint a Win7-é.

Látszik, hoyg linuxos vagy. Ennyire ne legyél már tájékozatlan. Már jó régen megoldott a biztonság az XP-n. Az XP-antispy és ingyenes valósidejű víruskereső/tűzfal elégséges a biztonsághoz. Inkább beszéljünk az emberi tényezőről, ami a linuxnál sokkal nagyobb veszély mint a windowsznál. Ugye nem kell elmagyaráznom neked, hogy mirét?

De mielőtt még félreértenéd, nem linuxon és nem XP-n internetezem. Már nem. Arra már Netbookot és tabletet használok. Rajtuk nincsen semmi olyan anyagom, amit el lehetne lopni, vagy ártani lehetne a gép szoftverének. Két kattintás és megint fennvan a gyári oprendszer. Hát így! 2011 évvégén pont így. Nem pedig Unitys ubuntuval.

Sokan, nagyon sokan döntenek mostanában már úgy, hogy elhagyják az Ubit. Szívós küzdelemeben kiharcolta magának, hogy így legyen. Hát így lett.

(#39227) márNemKereső: Igen, legális a windowszom, és minden más is. Valószínűleg el sem tudod képzelni miféle drága szoftverekkel rendelkezem ezen kívül is. De ez most mindegy. A lényeg, hogy amire rákérdeztél, az nem valódi megoldás. A virtualizációban er raklapnyi dolog nem működik, vagy nem megfelelően működik. Például nincsen firewire portom. Anélkül nem használhatok videóvásgást. De maguk a vágószoftverek sem működnek virtualizáció alatti windowszban. Nincs például overlay, még egy Nero sem tud lemezt írni, stb. Használhatatlan, ezt nekem elhiheted. Sok napot elcsesztem én már az életemből, mire egy ilyen mondatot le tudok írni.

Én szoftver fejlesztésre használok linuxot

Füllentesz aranypofa. Tudom miről beszélsz. Dehogy fejlesztesz te, inkább csak eltervezted és most azt írod ide, hogyan képzeled. Nem fog menni. Majd meglátod. De legyen szerencséd! Hajrá!

Aktív témák