- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
sekli
addikt
válasz
márNemKereső #39612 üzenetére
Remek, köszi a gyors választ!
-
válasz
márNemKereső #39479 üzenetére
Hát sajnos fogalmam sincs, hogy te hogyan állsz Linuxos témában, úgyhogy a részemről én ezt nem tudom megerősíteni. De ha azt mondod, akkor elhiszem, hogy csekély tudással rendelkezel.
(#39478) RBJ: Nem akartalak ám megbántan vagy ilyesmi, csak tényleg, hogy szinte teleszemeteled a problémáiddal a fórumot. Ezzel végül is nem is lenne baj, szívesen válaszolunk, de legalább törekedhetnél arra, hogy megértsd a rendszert, utánaolvashatnál alapdolgoknak. Ezt a launchpadot sem értem, látszik, hogy összekevered valamivel.
Amúgy meg igen, én azt gondolom, hogy akiben nincsen annyi akarat és elszántság, hogy megismerkedjen a rendszerrel és elsajátítsa a használatát, annak nem való az Ubuntu, mert csak szenvedni fog vele. Persze lehet ezt könnyen is használni meg túl is lehet komplikálni. Voltak itt olyanok akik az utóbbit űzték itt nagyiparban, csak közben nem tanultak semmit, hanem csak panaszkodtak. Én átlátom a lehetőségeket, tisztában vagyok a korlátokkal és ezekkel együtt fogadom el és használom az Ubuntut. Nem lehet bármit, nem lehet mindent megtenni, vannak bugok is, de semmi sem tökéletes.
(#39485) márNemKereső: Én, amatőr kérdésekkel? Az lenne a világvége ha előbb kérdeznék és utána keresném a választ.
Amúgy nyugodtan megkukkanthatod, hogy hány témát nyitottam az ubuntu.hu-n. -
válasz
márNemKereső #39485 üzenetére
Valszeg kevered
Meg azért ezt el is kell érni valakinél általában.
-
aag
őstag
válasz
-
n00n
őstag
válasz
Nem tudom te hol állsz Linuxos tudás terén. De Kendek bőven a kevés tudás szintje fölött van. Olyanokban tudott már nekem segíteni, amiben itt a fórumon szerintem nem sokan vagy inkább senki.
-
válasz
márNemKereső #39283 üzenetére
Nem szemetel bele? Hiszen a legtöbbünk úgy csinálja, hogy külön partíciót csatoltat a /home könyvtár alá azért, hogy a rendszer esetleges újratelepítése miatt ne vesszenek el a beállításai. Általában ez úgy néz ki, hogy a telepítővel beállítjuk újra a kérdéses partíciót, majd már első indításra a régi rendszer beállításai fogadnak minket. Persze azért még az utólag telepített csomagokat ugyanúgy fel kell tenni ekkor is, akkor lesz teljes a kép.
Persze most így visszaolvasva ebben nincsen szemét.
A lényeg annyi, hogy ha a /etc/skel könyvtár tartamát a telepítő nem is másolja át, attól még az induló rendszer alapértelmezett beállításokkal indul, megírják a fájlokat az elindított folyamatok. -
válasz
márNemKereső #39281 üzenetére
Annyiból talán igazad lehet, hogy elképzelhető az, hogy a /etc/skel könyvtárból nem másolódik át az a három fájl (de ez sem biztos), de amúgy a partíción ott levő eredeti könyvtárakat és fájlokat használatba veszi az újonnan telepített rendszer. Meg természetesen jobb híján az alkalmazások újraírják az alapértelmezett beállításaikat a beállításfájlokba.
-
n00n
őstag
válasz
márNemKereső #39242 üzenetére
És szabad megtudni mégis kicsodák? Én eddig egy volt Canonical alkalmazottról tudtam aki magyar, többről nem.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
márNemKereső #38545 üzenetére
nekem bármi jó,de a frissen feltett ubuntu uj verziója meg sem nyikkan gyári setup után.
Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest