Aktív témák
-
márNemKereső
tag
Lehet, hogy összekevertem valakivel, mindenesetre úgy emlékszem, voltak neki nagyon-nagyon "amatőr" kérdései itt az elmúlt egy évben, ezért is fogalmaztam úgy, ahogy.
(még nem létezett 1.x verziójú kernel, amikor használni kezdtem a linuxot, de csak a saját igényeim kielégítése szintjén, nagyon mélyen nem másztam bele)Ettől függetlenül lehetne tőlem maga Linus Torvalds is, ha ilyen stílusban ír valakinek...
-
márNemKereső
tag
válasz
Kendek #39282 üzenetére
Én csak a telepítőről beszélek, hogy nem szemetel bele a formázás nélkül átadott partíció tartalmába.
A /etc/skel kizárólagos használatában egy ideje nem bízom... volt rá példa, hogy végül mást találtam a frissen telepített rendszerem vadonatúj userének a home-jában, mint ami a skel-ben volt. De lehet, hogy csak én nyúltam mellé, mindenesetre óvatos vagyok azóta. -
márNemKereső
tag
válasz
Kendek #39278 üzenetére
Rosszul tudom? Ha formázás nélkül adja oda a telepítőnek a partíciót, akkor az ott tárolt állományokhoz, könyvtárakhoz egyáltalán nem nyúl -> ha kitörli a rejtett fájlokat, attól még nem kapja meg az újonnan telepített rendszer default beállításait.
Ilyen esetben én azt szoktam csinálni, hogy hagyom egy partícióra települni és utólag írom be az /etc/fstab-ba a /home-ot. Az eredetit átnevezem és a rejtett fájlokat, könyvtárakat az újból átmásolom a régibe.
-
márNemKereső
tag
válasz
floatr #39232 üzenetére
Kár koptatni a billentyűzetet! Már egy éve eljátszotta ugyanezt. Hetekig fikázta valamelyik linuxot, meg arcoskodott itt, hogy mennyit költ szoftverekre, merthogy ő valami filmeket készít vagymi... Aztán valaki kicsit belekérdezett az állítólagos szakmájába vágó dolgokba és égett, mint a rongy. :-DD
Ha minden igaz, "upszilon" nicken játszotta akkoriban a nem létező eszit.
-
márNemKereső
tag
Legális a windows-od? Mert ahogy olvaslak, neked sima desktop kell. Ha legális, akkor inkább használd azt és tegyél rá valami virtuális gépet (virtualPC, vmware player(! nem server, nem lopott workstation stb.), virtualbox) és abban játszadozz a linuxokkal!
Én szoftver fejlesztésre használok linuxot, a windows valójában csak arra kell, hogy valódi IE alatt is tudjam tesztelni a szemeteimet, mégis inkább azt csinálom, hogy windows az alap rendszer és azon fut egy virtualboxban a linux. -
márNemKereső
tag
Nem országspecifikus. Én egy időben rászoktam valamelyik osztrák mirrorra, amikor a második v. harmadik alkalommal kaptam valami checksum errort v. kulcs hibát néhány csomagra, onnan meg jött normálisan. Aztán nyáron ott koppantam ugyanígy, akkor viszont a magyar tükrök rendben voltak.
Szerintem valahol bugos az update mechanizmusuk, amivel a tükrök frissülnek és időnként szemetet hagy maga után a szinkronizálás. -
márNemKereső
tag
válasz
bajnokpityu #38543 üzenetére
Próbáltam visszakeresni, de nem találom: a zárt kódú nvidia miért nem jó? Nekem egy 8600-as kártyám van, az simán megy vele egy Ubuntu LTS-n.
Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest