- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
sonar
addikt
válasz
Kendek #33951 üzenetére
Hú ez nagyon zsír! Erre volt szükségem. Skineket lehet hozzá beszerezni?
Még vmi. Ha FF-ben böngészek akkor a backspace-szel miért nem megy vissza az előző oldalra?
Illetve nektek működik rendesen az Adblock? Néhány flashes reklámnál nem igazán jön elő a block lehetőségüdv: s
-
-
Atapi
senior tag
válasz
Kendek #33857 üzenetére
gondolom a kérdés inkább az, hogy hogyan lehetne onnan a tömérdek helyet máshova rakni? ha a telepítésnél az lett megadva, hogy a /usr az a partíció, akkor gondolom oda kerültek a telepítésnél a /usr-be való dolgok, így csak úgy arrébb csatolni nem lehet. szóval milyen megoldás létezik a probléma áthidalására? live boot, és a mostani /usr partíció tartalmát a /usr alá bemásolni, majd fstab-ból kilőni, és a particiót máshová csatolni, pl home rámásol, /home alá becsatol? egyáltalán működne ez így? élő rendszeren valahogy megoldható ez?
-
válasz
Kendek #33827 üzenetére
Szerintem nem kellene neki (kezdőként) olyat mutatni, h tud root nautilus-t nyitni
Gondolom olyan könyvtárba akart másolni/törölni ami a /-ben van, oda meg ne piszkáljon. Bár nem sok idő újrahúzni a rendszert...
Inkább valami ilyesmit kellene neki olvasgatnia: A Unix (Linux) file-szerkezete meg ezt is: Fájlrendszerek -
dcsabesz
tag
válasz
Kendek #33827 üzenetére
Hali!
Köszönöm a segítséget. Az előbb a felhasználói fiókom átálítottam rendszerkazdai jogokra.
De amikor a tulajdonságait szeretném változtatni a mappának és a jogosultságok fülön vagyok, akkor az van az aljára írva, hogy nem én vagyok a tulajdonos és igaza is van, mert a root a tulajdonos a tuljadonságok fül szerint.
Mit kéne csinálnom?
Köszi -
pethYeti
addikt
válasz
Kendek #33842 üzenetére
Adatnak nem is kellene a hely arra ott van a többi meghajtó, csak programok.
Ha az a 10GB-s partíció most NTFS-be van akkor Ubuntu telepítésnél ugyan úgy fogja látni? Vagy jobb előre törölni és majd Ubi formázza?
Valamit amikor telepítem, a Swap lefoglalását automatikusra elég beállítani, tehát teszem azt ő a 10-ből lecsíp 2-t, vagy esetleg semmit?
-
-
M.W.H
aktív tag
válasz
Kendek #33792 üzenetére
örök hála
még egy kérdés. van egy rendszer particióm 20 gb és ezen kívűl van egy másik partició 55 gb (ntfs) és egy 40 gb (ntfs) külön vinyó.
amikor elinditóm a gépet ezt a két particiót addig nem kezeli, amíg rájuk nem kattintok konkrétan. ezt szeretném elkerülni, hogy tudom? -
DM-Fan
nagyúr
válasz
Kendek #33786 üzenetére
Nos, a probléma nem oldódott meg: a Win 7 telepítő ugyan kínál olyan opciót, hogy a Startup problémákat kezelje, de az arra hivatkozik, hogy az oprendszer gond nélkül be tudott boot-olni legutóbb is (ez igaz, csak ugye Grub-on keresztül), ezért nem csinál semmit, nem észlel hibát. A log-ban írja, hogy lefuttatott vagy 20 tesztet, de mind hibátlan, így nem történt javítás. Azt véletlenül sem ellenőrzi, hogy nem NTLDR van jelen, hanem Grub. Az IDE HDD természetesen le volt húzva. Viszont így nem tud boot-olni a Win 7 sem, csak ha visszadugom az IDE HDD-t is, ugyanis a SATA-n levő Grub arra hivatkozik, hogy hiányzik a másik (IDE) eszköz.
Mi van akkor, ha csak simán eltávolítom a Grub-ot a SATA-ról? Gondolom ettől a NTLDR nem kerül vissza rá, magyarán az IDE nélkül akkor is boot-olhatatlan lenne a SATA önmagában. Hogyan állítsam vissza az a rohadt SATA MBR-t, amit a Win 7 eredetileg kreált magának? Ötlet?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Kendek #33706 üzenetére
Hű, köszönöm, a felhasználóneves tippet. Is
Bár úgy rémlik, hogy próbáltam kicsivel is, ebben nem vagyok biztos. A kártyát letiltottam tegnap, úgy sem sikerült. Egy elég lassú pen van beadva neki, habár nem hiszem, hogy ez probléma lehet, azért ma kipróbálom a Flashvoyagerrel is. Kártyát megnézem megint BIOSban, és csekkolom a felh. nevet. Ha ezek után se lesz jó, akkor nem én vagyok a Linux kedvence
Este jelentkezem, köszönöm szépen a segítséged, és ntomkának is
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Kendek #33687 üzenetére
Köszi újfent
Én vélhetően az Ubuntut fogom használni, de a család többi tagja gondolom marad az XP-nél. Aztán majd meglátjuk. Ha meg nem sikerül a nyomtatót bevarázsolnom az Ubuntu alá, akkor néha muszáj winelni nekem is.
CPT.Pirk:
Tudom én variálni őket, azzal nincs baj, azt nem értettem, hogy mikor kell
-
mrcrnl
tag
válasz
Kendek #33656 üzenetére
Értem. KB 3 hete kezdtem el kísérletezgetni, 16 féle Linuxot tettem fel. Külsőre és kezelhetőségre ez jött be, mert az ikonokat nem takarja el a megnyitott ablak, és egy kattintással indulhat minden, továbbá a kicsi képernyőfelbontás miatt itt a legnagyobb a látható terület, mert a tálcára kerül az ablak címsora.
Egy fontos adatot szándékosan nem közöltem a hardverről. 8GB SDHC Class 10-es kártyán van a rendszer, ami lassabb, mint egy HDD, de mivel nem tudok elérhető áron venni bele HDD-t (az SSD pedig drágább, mint maga a netbookom), egyenlőre marad az SD.
Köszönöm a tippet, megpróbálok majd egy sima Ubuntut. -
-
Boxi88
őstag
válasz
Kendek #33566 üzenetére
Ahham, kezdem érteni, és már azt is sejtem hol rontottam el... mindjárt kipróbálom! Még egyszer köszi a segítséget!
Megtörtént a restart:
Viszont újraindítás után nem jegyezte meg az általam adott 1280x720p-s felbontást... azt írta, hogy nem alkalmazható a monitorra, vagy mi a szösz -
Boxi88
őstag
válasz
Kendek #33563 üzenetére
Érdekes.... elkezdtem húzni az ablak oldalát és így betudtam állítani 1024x768-ról bármire... eddig ezt nem lehetett! Most 1280x720-ra raktam, hogy a fullHD-t is lássam meg ezt is... Köszönöm a segítséget!
Esetleg még abban tudnál segíteni, hogy ne kelljen minden egyes indításnál feltenni az ubuntut?
-
válasz
Kendek #33507 üzenetére
Nah, most sikerült beüzemelnem a vaapi-s mplayert. Végül is működik a hardveres gyorsítás, és az eredmény is sokkal szebb és jobb, mint a hónapokkal ezelőtti legutóbbi próbálkozásomnál, HD 3200-val. Aminél működik, az tényleg jól megy, viszont elég gyakran előfordul, hogy teljes képernyőből kilépve csak feketeség marad, meg az egérkurzor. Ilyenkor egy X restart szükséges, hogy helyreálljon a kép. Most megpróbálom újrafordítani a mplayert úgy, hogy a 0.7.7-es xvba-video van telepítve, mert most a 0.7.8 pre1-vel csináltam, lehet ez ilyen bugos, a régebbivel meg nem indul el a lejátszás.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Kendek #33502 üzenetére
Meg úgy kevesebbet tud sokkal és persze sokkal lassabb is, meg persze jobban főzi is a kártyát, meg bugosabb is persze, de jó az, lehet használni.
Amúgy meg ennek a táblázatnak hiszek csak, és amíg így kifolyik a szemem a 3D-s részektől, addig nem beszélhetünk 3D támogatásról, főleg, hogy leragadtak az OpenGl 2.1-nél.
-
emitter
őstag
válasz
Kendek #33471 üzenetére
Ez nem segített:
emitter@ibm-laptop:~$ sudo apt-get install slimrat
[sudo] password for emitter:
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Reading state information... Kész
E: A(z) slimrat csomagot újra kell telepíteni, de nem találok archívumot hozzá.
emitter@ibm-laptop:~$Viszont találtam ezt a fórumot, ahol hasonló probléma volt, és a megoldást is leírták: [link]
Nekem persze először ezzel a megoldással is hibát írt ki:
emitter@ibm-laptop:~$ sudo dpkg --remove --force-remove-reinstreq slimrat
dpkg - figyelem, felülbírálom a hibát, mivel a --force érvényes:
A csomag nagyon rossz, következetlen állapotban van
telepítsd újra mielőtt eltávolítod.
(Adatbázis olvasása ... Most 132923 fájl és könyvtár telepített.)
Eltávolítás: slimrat ...
/var/lib/dpkg/info/slimrat.postrm: 4: update-menus: not found
dpkg: hibás feldolgozás: slimrat (--remove):
post-removal script alfolyamat 127 hibakóddal kilépett
Hibák történtek a feldolgozáskor:
slimrat
emitter@ibm-laptop:~$Próbaképp töröltem a hivatkozott /var/lib/dpkg/info/slimrat.postrm fájlt, majd újra próbálkoztam a dpkg --remove --force-remove-reinstreq slimrat paranccsal, és így már sikeresen eltávolította
-
emitter
őstag
válasz
Kendek #33468 üzenetére
köszi, de sajnos egyikkel sem jó:
emitter@ibm-laptop:/usr/bin$ sudo apt-get remove --purge slimrat
[sudo] password for emitter:
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Reading state information... Kész
E: A(z) slimrat csomagot újra kell telepíteni, de nem találok archívumot hozzá.emitter@ibm-laptop:/usr/bin$ sudo dpkg -P --force-all slimrat
dpkg - figyelem, felülbírálom a hibát, mivel a --force érvényes:
A csomag nagyon rossz, következetlen állapotban van
telepítsd újra mielőtt eltávolítod.
(Adatbázis olvasása ... Most 132897 fájl és könyvtár telepített.)
Eltávolítás: slimrat ...
/var/lib/dpkg/info/slimrat.postrm: 4: update-menus: not found
dpkg: hibás feldolgozás: slimrat (--purge):
post-removal script alfolyamat 127 hibakóddal kilépett
Hibák történtek a feldolgozáskor:
slimrat
emitter@ibm-laptop:/usr/bin$ -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Kendek #33297 üzenetére
Opensusen jártam úgy, hogy hiába követtem crtl+c ctrl+v -vel a leírt patchelési utasításokat, amik másnál működtek, nálam nem lehetett felrakni az újraforgatott fglrx modult. A simának meg kernel támogatási gondjai vannak.
Ubuntu most hol tart a kernellel? Úgy tudom, a mostani egyik frissítés után már az is beért abba a kernel verzióba, amit nem támogat még az Ati driver.Az xorg-edgers ppa-ra gondoltam experimental alatt, csak rossz névre emlékeztem.
-
Noddy
senior tag
válasz
Kendek #33201 üzenetére
Nekem a laptopon volt ez (ati hd3200). Az s-videót átalakítóval scart csatlakozóval kötöttem a tévére és fekete fehér képet kaptam. Akkor utána olvastam a neten és sajnos az jött le, hogy általános jelenség és igazi megoldást nem nagyon adtak...
De maga az, hogy felismerje az ubi a tévét könnyen ment.
-
rankesz
veterán
válasz
Kendek #33170 üzenetére
Működik!
Annyira tudtam hogy nálad kell keresni a megoldást! Köszi!Mostmár gyakoratilag 100%-osan tudom a telefonról vezérelni az XBMC-s htpc-t. felébresztem WOL-al, aztán a teló kijelzőjén válogatok a film borítók között leírással, majd nyomok egy playt és ennyi!
Esetleg még azt nem tudja valaki hogy hogy lehet imdb-t beállítani másodlagos scrapernek ha a port.hu nem találja az infót cím alapján?
-
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Kendek #33144 üzenetére
Kösz!
Nekikezdtem volna de elkezdett update-eket letölteni a rendszer, ugyhogy kénytelen voltam várni. Mire befejezte volna dobott egy ilyet:
Na most ezzel mi a teendő?(szerk)
Úgy néz ki csak az volt a baja, hogy közben másoltam egyik meghajtóról a másikra. Véget ért a másolás és tovább indult az update-ek telepítése.
-
Lakers
tag
válasz
Kendek #33084 üzenetére
Persze, nem ezzel jött ki, de erre frissítette magát, aztszem a 32-sel jött ki...
Én szeretem az Ubuntut, de néha lesek, hogy felnőtt a Windowsok mellé- még memória zabálásban is.
Amúgy milyen Ubuntu változatot tudsz ajánlani amelyik kezeli hibátlanul a hdmi kimenetet, és tökéletes lenne egy htpc-nek is? Gyors felállás, médiatár kezelése (filmek, képek, zene)
Meg igaz-e az még, hogy a Gnome grafikus felület vagy kde- miatt a proci magasabb pörög ide állapotban is, mint a Windowsokban? HTPC-hez jó lenne alasony fogyasztás, amikor ilyen üzemben menne a vas.
köszönöm a segítségedet
-
Aktív témák
Hirdetés
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- iPad topik
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Total Commander
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen autót vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest