Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel topik
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
Aktív témák
-
zsolo_d
tag
Kedves dbius!
Köszi az ötletet, ezt már próbáltam de sajnos nem jó így sem.
A BIOS-ban így néz ki a dolog:
SATA Controller Mode:
- AHCI ---> SATA controller AHCI mode
- Compatibility ---> SATA controller IDE modeTelepítettem AHCI és Compatibility módban is.
Az eredmény mindíg ugyanaz...
A telepítés csak a korábban említett F6 ACPI=OFF opcióval indul el.
Mindent fel is rak, csak az induláskor a Grub még bejön és nem megy tovább csak a kurzor villog tovább. (fekete képernyő, nagy kurzor a bal felső sarokban)
Akár az idők végezetéig is várhatnék semmi nem történik.Akkor az oprendszer nem kompatibilis a hardverrel? (Kubuntu 10.10 32 Bit)
Üdv.:Zsoló
-
zsolo_d
tag
Hello!
Van egy Toshiba Satellite C660D-11G notebook-om.
Úgy vettem, hogy nincs rajta oprendszer.
Úgy gondoltam, hogy nem is kell mert majd én telepítek rá...nem az első telepítésem lenne ez.
Sajnos én most szembesültem azzal a dologgal, hogy hiába nyomom bele a telepítő CD-t az ugyan édeskevés, mivel nem minden oprendszer rendelkezik a SATA meghajtó programmal.
Én Ubuntu/Kubuntu linux 10.10-et szeretnék felrakni rá.
Telepítéskor F6 és kijeleöltem az ACPI=OFF opciót ami segítségével el is indul a telepítés.
Ha nem választom ki ezt az opciót akkor el sem indul.
Mint ahogy a régi XP telepítőm se mert nem látja a meghajtót benne.
...
Miután végzett a telpítéssel az ACPI=OFF opcióval akkor kiírja, hogy újraindul a gép és vegyem ki a telepítő CD-t.

És itt jön a hidegzuhany!!!
Nem indul a rendszer.
Azután hogy már telepítettem mindent.
Csak a kurzor villog.
Ha kikapcsolom és indítom ismét akkor a Grub még bejön és kiválasztok, hogy rendes módban indítom a linuxot, de csak a kurzor villogás megy.Ha valakinek van valami tapasztalata és megosztaná velem, azt nagyon megköszönném.
Elsősorban szeretnék a Linuxnál maradni!
Sejtéseim szerint a Windows 7 biztos csont nélkül felmenne...Nem olvastam végig a topic-ot...
Elnézést érte, ha volt már téma.Üdv.:Zsolt
Aktív témák
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Gaming notebook topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Robogó, kismotor
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Arc Raiders
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Le Mans Ultimate
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Gyermek PC játékok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4108, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest