- Garmin topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
Aktív témák
-
deter
aktív tag
Szeretném a wubi-t valódi (fizikai) partícióra tenni, találtam egy leírást illetve programot itt, és ez egyszerűnek tűnik, de nem igazán értem, hogy ez menyire fogja a windows boot loaderét befolyásolni? Kérdés inkább az, hogy mennyire kockázatmentes?
UI: A gond az, hogy maga a virtuális lemez össze-vissza darabokban van a valódi partíción és egy töredezettség-mentesítő sem tudja helyre pakolni...
üdv_
deter -
deter
aktív tag
Hogyan tudom GRUB boot listájából törölni egyes elemeket? Sajnos ma frissítettem, és drámain lelassult az egész rendszer. Már éppen azt akartam kérdezni, hogy hol van Ubuntu-ban a rendszer visszaállítás.
. Tehát a frissített kernel bejegyzést (2.6.32-28) szeretném törölni. Sakkozni sincs kedvem, hogy vajon mi akad össze mivel... Dual Bootos a gép, így a legkényelmesebb az volna, ha a grub választóképernyő egyáltalán nem jönne be... Így is sokat szenvedtem, mivel 10.10 Ubi már telepítésnél csontra fagyott (mind cd/dvd/pendrive és win alól is) de 10.4.-es verzió jól működik (működött).
SOS kellene a segítség! (Így előre elnézést kérek, amiért több linux-al kapcsolatos topikba beleszemetelek, ugyanazzal az üzenettel, és természetesen köszönöm az esetleges segítséget!
)
üdv_
deter -
deter
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy leállításnál a gép fizikailag nem kapcsol ki, csak elsötétül a monitor. Most már több különböző gépen is találkoztam ezzel a hibával (Ubi 10.04).
-
deter
aktív tag
válasz
body007 #26732 üzenetére
Szia!
Próbáltam, de nem engedte. Azért szeretném, kikapcsolni, hogy manuálisan tudjak swap partíciót létrehozni ami a lemez elején van.
PS: Na de, két merevlemez van a gépben és mivel, egyszer hol ide, egy hol oda telepítettem a különböző disztribúciókat. Na most így két swap is lett, két merevlemezen, de egyiket sem engedi kikapcsolni. Ha esetleg van erre valami konkrét parancs/kapcsoló terminálban ami törli a swapot, az megköszönném!
n00n:
Köszönöm, azt például nem tudtam, hogy live rendszer is használhatja a swap partíciót .üdv_
deter -
deter
aktív tag
Szeretném törölni egy korábban feltelepített Xubuntu swap particióját. Puppy "live" alól próbáltam GParteddel, de nem engedte. Továbbá azt sem értem, hogy Xubuntu telepítésénél, miért a merevlemez végére került a swap.
Egy elég régi konfiguráció van nálam javítás céljából... PIII 320 MB RAM . Erre kellene egy netezéshez elégséges OS-t felrakni. Xubuntu jó is lett volna, mindössze 120 MB foglalt le teljes felállásnál. Ámbár a videókártyát nem igazán akarta felismerni. De telepítés végesztekor, újraindítás kérése után, hibaüzeneteket dobott a konzolban. Persze ettől függetlenül működött.
Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest