Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
deter
aktív tag
Szeretném a wubi-t valódi (fizikai) partícióra tenni, találtam egy leírást illetve programot itt, és ez egyszerűnek tűnik, de nem igazán értem, hogy ez menyire fogja a windows boot loaderét befolyásolni? Kérdés inkább az, hogy mennyire kockázatmentes?
UI: A gond az, hogy maga a virtuális lemez össze-vissza darabokban van a valódi partíción és egy töredezettség-mentesítő sem tudja helyre pakolni...
üdv_
deter -
deter
aktív tag
Hogyan tudom GRUB boot listájából törölni egyes elemeket? Sajnos ma frissítettem, és drámain lelassult az egész rendszer. Már éppen azt akartam kérdezni, hogy hol van Ubuntu-ban a rendszer visszaállítás.
. Tehát a frissített kernel bejegyzést (2.6.32-28) szeretném törölni. Sakkozni sincs kedvem, hogy vajon mi akad össze mivel... Dual Bootos a gép, így a legkényelmesebb az volna, ha a grub választóképernyő egyáltalán nem jönne be... Így is sokat szenvedtem, mivel 10.10 Ubi már telepítésnél csontra fagyott (mind cd/dvd/pendrive és win alól is) de 10.4.-es verzió jól működik (működött).SOS kellene a segítség! (Így előre elnézést kérek, amiért több linux-al kapcsolatos topikba beleszemetelek, ugyanazzal az üzenettel, és természetesen köszönöm az esetleges segítséget!
)üdv_
deter -
deter
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy leállításnál a gép fizikailag nem kapcsol ki, csak elsötétül a monitor. Most már több különböző gépen is találkoztam ezzel a hibával (Ubi 10.04).
-
deter
aktív tag
válasz
body007
üzenetére
Szia!
Próbáltam, de nem engedte. Azért szeretném, kikapcsolni, hogy manuálisan tudjak swap partíciót létrehozni ami a lemez elején van.
PS: Na de, két merevlemez van a gépben és mivel, egyszer hol ide, egy hol oda telepítettem a különböző disztribúciókat. Na most így két swap is lett, két merevlemezen, de egyiket sem engedi kikapcsolni. Ha esetleg van erre valami konkrét parancs/kapcsoló terminálban ami törli a swapot, az megköszönném!
n00n:
Köszönöm, azt például nem tudtam, hogy live rendszer is használhatja a swap partíciót .üdv_
deter -
deter
aktív tag
Szeretném törölni egy korábban feltelepített Xubuntu swap particióját. Puppy "live" alól próbáltam GParteddel, de nem engedte. Továbbá azt sem értem, hogy Xubuntu telepítésénél, miért a merevlemez végére került a swap.
Egy elég régi konfiguráció van nálam javítás céljából... PIII 320 MB RAM . Erre kellene egy netezéshez elégséges OS-t felrakni. Xubuntu jó is lett volna, mindössze 120 MB foglalt le teljes felállásnál. Ámbár a videókártyát nem igazán akarta felismerni. De telepítés végesztekor, újraindítás kérése után, hibaüzeneteket dobott a konzolban. Persze ettől függetlenül működött.
Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- ASUS ROG Cetra True Wireless Gaming fülhallgató új, garanciával!
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Tehát a frissített kernel bejegyzést (2.6.32-28) szeretném törölni. Sakkozni sincs kedvem, hogy vajon mi akad össze mivel... Dual Bootos a gép, így a legkényelmesebb az volna, ha a grub választóképernyő egyáltalán nem jönne be... Így is sokat szenvedtem, mivel 10.10 Ubi már telepítésnél csontra fagyott (mind cd/dvd/pendrive és win alól is) de 10.4.-es verzió jól működik (működött).
)