- Magisk
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
PistiSan
addikt
Igen, közben rájöttem hogy ott is ki kell venni az indításból.
A héten pont ezzel szívtam amikor felraktam az openwrt és nem értettem, hogy a telepített ddns script miért nem frissül, utána elindítottam és működött!
Vnstat beállítással nem foglalkoztam még, alapból monitorozza a net forgalmat, a többi egyelőre nem érdekel, gondolom nem fog elfogyni a hely a routerről biztos felülírja mindig a képeket, a későbbiekben a nasomra fogom menteni ha még is szükség van rá.
Igazából ez egy hasznos extra funkció, aminek örülök hogy van, de nem esnék kétségbe ha elveszne a vnstat adatbázis.
A többi beállításra a nas miatt nincs szükségem, régen még asus wl500gp v2-vel nyomultam, na azon aztán volt minden extroottal
Minden esetre köszönöm a segítő szándékot neked és a többieknek is, elég hamar reagáltok a felmerülő kérdésekre. -
PistiSan
addikt
Köszi, fel raktam mindent
Ahogy látom folyamatosan fejleszted, igazából van egy pár dolog az fw-ben amire nicns szükségem, de ha nem indítom el akkor nem hiszem hogy enné a vasat.
A lényeg hogy a filmlejátszáskor ne akadjon, a többi csak mellékes.
Pár nap múlva még jelentkezem, remélhetőleg csak a pozitív tapasztalatokkal. -
hmzs
tag
Szia!
Igen, tapasztaltam. Pár hülyeséget elkövettem - pl cp437 kimaradt először -, pár érdekességre nem találom a megoldást, ugyanakkor összességében nagyon használhatónak tűnik nekem a buildroot. Kicsit hümmögtem is magamban, hogy nyugodtan lehetne bátorítani mindenkit a használatára. Gondolom aki megküzd a linux parancsokkal meg a parancssorral, annak sok gondja nem lesz. Írtad, hogy neked 12.04 LTS-en elsőre ment, a saját hibáimat leszámítva (meg azt hogy 5.5G hely nem volt elég a fordításra), nekem is ez a tapasztalatom. Tehát nagyon nem akarok nyafogni, hogy mennyi hiba van a szoftverben, merthogy sikerült működő firm-öt összeraknom nekem is. Sőt, igazából nagyon is hálás vagyok a fejlesztőknek, meg mindenki másnak is, aki kitaposta előttem az utat!
Csak pár apróság...csak az a pár apróság ne lenne...HMZs
-
hmzs
tag
Szia!
cp437, cp852, iso8859-1, iso8859-2, utf8
Átnyálaztam pár leírást, egyelőre két dolog nem világos csak. Ha parancssorban megy a fat csatolás, luciban miért nem, ill miért hagyta ki a fordító a iptables-mod-nat-extra csomagot? Mondjuk én ipv6-ot nem tettem fel, csak amit muszáj volt. Ha érdekel a csomaglista, elküldöm privátban.HMZs
-
hmzs
tag
Szia!
Nem, mert akkor ntfs sem megy
kmod-fs-ext4, kmod-fs-vfat, kmod-fuse, ntfs-3g van telepítve, és terminálon megy minden, luciból meg a fat nem. Egész nap ezzel játszottam, és nem találtam megoldást. Mondjuk ha kell usb-s eszköz, akkor majdnem biztos kell terminál, tehát nem zavaró, az elmúlt egy évben teszteken kívül még sosem csatoltam luciben, csak érdekelne a megoldásHMZs
-
dzsordzsó
csendes tag
-
dzsordzsó
csendes tag
A cron az rendben van.A vinyón ami volt minidlna_rescan.sh fájl,az nem működött.Próbaképp letöröltem,hátha a régi firm miatt bekavar.Ennek a tartalma így nézett ki:
/etc/init.d/minidlna stop
sleep 10
rm /mnt/minidlna/files.db
rm /mnt/minidlna/minidlna.log
sleep 5
/etc/init.d/minidlna start
Csináljak egyet és rakjam be a helyére? -
dzsordzsó
csendes tag
Igen a lucira gondoltam.Benéztem a dolgot.Azt gondoltam,hogy a luciban lehet működtetni a rescant.A régi rescan.sh nem működött.Pontosan mit kell beleírni a rescan.sh fájlba?Ennek is meg kell adni a futtatási jogot?Ha kell írd már le azt is légyszíves.Már nagyon rég volt mikor csináltam.
-
SztiviVander
addikt
"ne mondjuk már valamire azt, hogy lehetetlen, ha ki sem próbáltuk"
nem is szoktam olyasmit állítani amit nem próbáltam. hinni meg a templomba se szoktam.
archer c5 - wr841 - lg g2
archer a master, 841 csatlakozik hozzá wds-el (gargoyle). azonos a csatorna (1), az ssid-k, a wpa2-aes kulcsok. a telefon amelyik bssid-hez kapcsolódik elsőre, azon is marad. wr841 -81dbm / archer -30 dbm és mégis a 841-en csücsül, esze ágába sincs átváltani. annak roppant örülök hogy 1-2 embernél működik, de annak mégjobban hogy nincs szükségem ilyesmire. akinek meg lenne annak meg szintén nem megy. lehet az a baj hogy nem hisz elég erősen benne -
FNZ
őstag
lassan 2 hónapja van meg és ez a fagyogatás már egy kicsit kezd bosszantani.
lehet most már tényleg belevágok az fw frissítésbe.nem is értem, hogy ez miért normális a gyári esetében?! azért vettem, mert már kellett a wifi + gigabit miatt és elvárnám, hogy azért pár hónapig menjen fagyás nélkül.
egyébként meg bevált, mert szerencsére az 5ghz-es része jól működik a panelban, ráadásul a környékemen csak nekem van az eszközök szerint. -
-
SztiviVander
addikt
szerintem addig nem vitatkozok veled amíg olyanokat állítasz hogy a router vezérli a vándorlást.
és hiába ugyanaz az ssid, a bssid az wds esetén is különböző ugyhogy a "kliensek semmit nem vesznek észre" sem igaz.http://www.tp-link.com/lb/article/?faqid=592
"Roaming is purely a client decision."http://www.hometoys.com/emagazine/2012/04/demystifying-wi-fi-roaming-what-you-need-to-know-to-avoid-costly-mistakes/1909
"The important thing to understand is that the roam trigger is completely client dependent."én elhiszem hogy a te telefonoddal (bár eddig nem irtad milyen teló milyen os-el) ez működik. az én notebookjaim is szépen észrevétlenül váltanak (de mint írtam nem wds környezetben) a 4 emeleten azonos ssid-t szóró 12 cickó AP között. de ami telefonokat írtam azok addig nem váltanak amíg az adott AP-val tudnak kommunikálni. ja és a kérdezőnek sem megy, wds ide vagy oda. inkább neki segítsetek, ha ennyire biztosak vagytok az igazatokban akkor nála is működnie kell(ene), nem?
-
spider23
senior tag
Ez jó is lenne nagyon ha be lehetne állítani (gyári sw-n) de sajnos nem akart összejönni...
Természetesen ha elveszti a jelet azonnal kapcsolódik a közelebb lévőhöz, de este volt olyan hogy még látta a távolabbit nem volt hajlandó váltani a közelebbire, inkább kiírta hogy nincs internet kapcsolat... Szóval ez így nem okés...(jah és azt vettem észre hogy a upc wifree vel is ezt játsza az utcán, tehát az is használhatatlan szinte)
-
SztiviVander
addikt
persze hogy vándorolnak, ha kilépnek az egyik hatóköréből akkor csatlakoznak rá a másik elérhetőre, vagy akkor ha pl ki-be kapcsolódik a wifi (akár pl azért mert be van kapcsolva a telefonon a wifi energiatakarékos mód ami kikapcsolt kijelzőnél kikapcsolja a wifit is, kijelző feloldáskor pedig csatlakozik a legerősebb AP-hoz). de ez wds nélkül is tökéletesen működik. ami nem megy az az hogy ha az egyik AP-re csatlakozva azon leesik mondjuk -70dBm-re a jelszint, de a másik AP-t látja már mondjuk -40dBm-el akkor automatikusan átváltson az erősebbre. ennek semmi köze a wds-hez, a kliens dönti el hogy kihez csatlakozik és hogy roamingol-e vagy nem. a 4.x androidos telefonok között én még nem láttam olyat ami ezt megtenné.
-
SztiviVander
addikt
én meg elmondom még egyszer: azt mondtam nincs értelme, nem azt hogy nem működik
simán azonos SSID-vel sem akad össze semmi, de a telefonok (legalábbis a 4.x androidok) csak akkor váltanak ha megszakad a kapcsolat az AP-val. és ehez se a wds-nek se az openwrt-nek nincs semmi köze, ez az android baromsága.
-
spider23
senior tag
Ha pedig csak az SSID-t és a mac címet adom meg akkor restart után a WDS status azt írja hogy Scan...
de maga a helyzet változatlan, ugyan úgy kapcsolgatni kell a wifit.
survey gombbal megnézted az alrouter wifijét igen, már amikor látja mivel elég messze van az al router a fő routertől. A MAC cím az jó.
Nincs ötletem hogy mit kellene még vele csinálni. SW-t nem szeretnék rajta cserélni, akkor valószínű ez így marad.
wwenigma igen, elvileg az utolsó, nem régen frissítettem. Legalábbis a fő routeren. A 1043- on meg szerintem 1 hónapja.
-
suste
veterán
gyorsan megnéztem, és openwrt alatt az AP+WDS-hez még BSSID megadás sem kell
ezek után már fogalmam sincsen, hogy gyárin mit hova kell írnipróbálkozz
azt is kipróbálhatod esetleg, hogy nem adsz meg semmit, de csak akkor ha a normál security rész él
mert ha az inaktív WDS bepipálás után, akkor a titkosítást mindenképpen meg kell adnod a WDS felületen....SZERK:
látom közben írtál
a survey gombbal megnézted az alrouter wifijét? tényleg ez a MAC van ott?
a titkosítás érdekesen néz ki így: wpa aztán meg open
szépen összehozták ezt a felületet a tplink-nélpróbálkozz, próbálkozz, és próbálkozz
ja meg google hátha segít....vagy pedig FW csere
-
spider23
senior tag
-
spider23
senior tag
Na szóval nem jelöltem be a fő routeren a wds bridging -et mert ott még kért volna különböző adatokat. Hanem az al routeren beállítottam ugyan azokat a wireless beállításokat ami a fő routeren van. Így most hozzá tudok kapcsolódni és van is net. Szóval úgy néz ki hogy a probléma így megoldva.
Már csak az a baj ha átjövők a fő routerhoz de még éppen látja a telefonom az al router wifijét (de net már nem megy rajta mert ahhoz messze van) nem kapcsolódik át az erősebb jelhez magától, csak egy wifi ki be kapcsolás oldja meg. Ez meg nem olyan túl jó megoldás ha naponta 30x megyek ide oda. De gondolom ez már a telefon hibája lehet... Vagy erre létezik valami megoldás?
-
spider23
senior tag
Szóval a helyzet a következő: Már most be tudok lépni az al router kezelőfelületére úgy hogy be van dugva az ip kamera is. Viszont a wifi csak nem akar működni. Látja a telefonom full térerővel. Ugyan úgy van beállítva a wifi része mint a fő routeren, természetesen az ssid más és a channel autora van állítva. Mikor kapcsolódnék a telefon csak annyit ír ki a jelszó beadása után hogy nem tud kapcsolódni. (a jelszó az természetesen jó)
Ja és a annyit csináltam hogy a javasolt DNS-t beírtam az al routerbe ami 192.168.1.1
Mit kellene még csinálnom hogy működjön, van valami ötlet még?
Egyébként mind a két router TP-LINK, a fő az 3600 az al router pedig 1043 -
Pjoe69
tag
Köszi Suste!!!!
Átraktam Swichbe a Tp-Linket a leírásod alapján.
Megy a transmissionNem aggódok a szolgáltató miatt, ha nagyon akar, és ráér, nézelődjön.
Gondolom nem ez lesz a legfőbb programjuk, de majd nézegetem a naplókat...Még egyszer köszi, öröm és boldogság.
Üdv: Zsolt
-
Azt én sem mondtam, hogy kötelező, csak leírtam a megoldás hátrányát!
Nyilván azokra is éppúgy vonatkozik, akiknek nincs is saját routerük, hanem csak a szolgáltatós eszközt használják! Én ilyet se csinálnák, az is biztos, de hát mindenkinek a saját döntése!
Az, hogy ha akarnak belelátnak, nem kérdés! Hiába változtatsz Te meg akármit, egész biztosan van valami "bejárási" lehetőség minden szolgáltatós firmware-ben, mert ugye ezeken sem gyári fw van, hanem a Telekom, UPC, stb... által kreált saját, totál lebutított förmedvények, amik egy normális router funkcióinak a negyedét sem tudják, nem is beszélve egy okosított routerhez képest!
A szolgáltató a szoftvert bármikor frissíti is a tudtodon kívül, ami nem is lenne gond, de már eleve ez is bizonyítja, hogy a megváltoztatott jelszavak ellenére is teljes hozzáférésük van mindenhez! UPC-nél nem oly régen a WiFree keltett felháborodást, mert ezt minden WiFi-s HGW-vel rendelkező ügyfélnél bekapcsolták, azok megkérdezése nélkül, pedig sokan szándékosan kapcsolják ki a WiFi-t az eszközben! Ráadásul mindezt úgy, hogy ki sem lehet kapcsolni, csak ügyfélszolgálat segítségével, de a HGW-ben nem férsz hozzá az erre vonatkozó beállításokhoz, legfeljebb azt láthatod, hogy mikor hányan csatlakoznak a nyilvános AP-hoz!
-
"bár én még mindíg azt tartom jobb megoldásnak, hogy a cisco mögötti gépet switch-be tenni a cisco LAN-jára"
Ez valóban kényelmesebb megoldás, ellenben így egyetlen tűzfala lesz a LAN hálózatnak, ami a CISCO-ban van, és a szolgáltatótól bárki, bármikor hozzáfér a LAN-od bármelyik eszközéhez, és erről még csak tudomásod sincsen! Én tuti nem tenném ki ilyennek a saját LAN-omat, jobb szeretem ha a saját tűzfalamat én egyedül felügyelem, és abba nem tud más beletúrkálni, főleg nem a tudtomon kívül, bármikor!
-
Pjoe69
tag
-
Pjoe69
tag
Szia Suste!
T-home-os Cisco EPC3925.
A DMZ szerintem működik. Legalábbis a szolgáltatói modemben be van állítva a 3600-os statikus IP-jére.
Így tudtam beállítani a 3600-ason a DDNS szolgáltatást (Ciscoban csak a dyndns.org van).
Portforward-ot hogy kellene beállítani a Cisco-n?
Megpróbáltam így: a 21234-es portot átirányítom a 3600-as statikus címére mindkét protokolon TCP,UDP
Sajnos így sem megy. a Remote GUI port próbánál ezt dobja ki:
"HTTP Error0: No response"Köszi
-
-
Utólag telepítettem ntfs-fat támogatást ha jól emlékszem. Azt nem értem, hogy a luciból nem lehet beállítani ntfs-t,de a :8081-es kiegészítőből meg igen. Egyébként tényleg jól működik.
Az is kiderült, hogy mi a bánatért járt szinte full terheléssel sokszor ennek a vinyónak a használata. Most rászántam magam, hogy mindent lementek róla, és kap linuxos fájlrendszert. Aha... tele van olvasási hibával, HdSentinel szerint a 50%-os a kondíció, rakás szektorhibával. Hogy enné meg a fene, pont Karácsony előtt. Mikor még októberben elkezdte ezt a belassulást/magas terhelést 100%-osnak látta a Sentinel.
-
hmzs
tag
Szia!
Vargalex van, de cserélem, mert nem megy fel rá a geoip, ugye még aa-s openwrt. Tehát pennel biztos hogy a te verziód megy fel, vagy ahogy olvasgattam Alex is tervbe vette egy új verzió készítését, ha számomra jobban használhatónak tűnik, akkor majd kipróbálom.
Mondjuk azt, hogy a te utolsó verziód, ahogy néztem a 0.3-as.HMZs
-
hmzs
tag
Szia!
Oké, köszönöm.
Előző routeremen oleg volt külső vinyóval, biztosan összemostam azzal, hogy ott a swap is a vinyón volt.
Extrootnál minden a külső adattárolóról töltődik, vagy csak a pluszban felpakolt csomagok, funkciók? Tehát egyfajta kiegészítő tár, vagy teljesen átveszi a belső flash szerepét?HMZs
-
hmzs
tag
Szia!
Igen, tudom. A jelenlegi elhelyezés az oka, hogy nincs extroot, ráadásul ha lehet, nem is szeretnék, eddig úgy voltam ezzel, hogy a mikroszerverben pörgő 12TB vinyó csak elég itthonra. Ahogy olvasgattam, a pendrive meg hosszú távon nem jó, tönkremegy.
Vagy van valami trükk, hogy a rengeteg R/W ne csessze el a pent?HMZs
-
hmzs
tag
Szia!
Köszönöm a gyors választ.
Nem, egyáltalán nem álltam még neki. Igazából lassan egy éve húzom a dolgot (akkor vettem tudatosan ezt a routert, és azonnal Vargalex ment rá), számomra kezdettől hiányzik a geoip, vagy valami hasonló megoldás. Van egy hp mikroszerverem, azon fut minden, a routernek inkább tűzfal szerepet szánnék. Vargalex verziója nagyon teszik, csak nem megy fel rá a geoip, a Te verziód meg újabb, felmenne rá a geoip, szebb, jobb..., csak épp látom a szenvedésed a nagyobb csomagméretek miatt. Már arra is gondoltam, hogy beledrótozok egy sd kártyát, ahogy olvasgattam elvileg 4 portos usb meghajtó van a nyákon, kettő még mókolással elérhető. A hülye igényességem mondatja velem, hogy biztos van elegánsabb megoldás is, így kacsingatok a saját build felé. Majd összeszedem a hétvégére minden bátorságom és nekiállok. Max lesz olcsón eladó majdnem működő routerHMZs
-
suste
veterán
JA!
Az újabb minidlna-val ami a BB-s buildben van, nekem már nincsenek "null" mappák (SAMU TV).
Még csak 2 hónap telt el, de pont tegnap törölgettem a TM felületen pár torrentet, meg pár sorozatrészt összepakoltam mappákba, és most sincsen "null" mappa, pedig eddig mindíg a törléseknél és áthelyezéseknél keletkeztek.... -
BeeTm
tag
8081 alól és SSH parancssorból is megy,köszönöm! :-)
Annyi volt a titok,hogy létre kellett hoznom egy sda1 mappát a /mnt belül,ugyanis én oda akartam csatolni,az alapértelmezett meg nem ez.
Ugyanis sem az ntfs-3g,sem a 8081,sem a Luci felület nem hoz létre mappát pluszban,csak az alapértelmezettet hajtja végre,ami a jelen esetünkben /mntKÖSZÖNET A FIRMWARE-ÉRT VARGALEX_NEK ÉS SUSTE_NAK!
-
Zirowe
nagyúr
Koszi.
Kozben viszont inkabb nyomtam egy factory resetet.
Viszont azota neha kabelen kinyomja a 120mbitet, neha max 50-60at, 2.4en pedig eloszor 30, majd lemegy 15 korulre, korabban volt 50korul is.Szerintem nem allitottam el semmit, mert minden ment vissza az elozo beallitasara.
Ip6 cuccok kikapcsolva.
Mi befolyasolhatja a net sebesseget? -
donmackó
addikt
Most próbálkozok e szerint.
Csak a sima lan-lan összekötéssel (3. pont). De valamiért így nem érem el a LuCi-t. Fing-gal látom hogy ott van a hálózaton, de semmilyen service nem megy. Pedig ha menne már telóval be tudnék lépni. -
donmackó
addikt
Mindegy így sem megy. Marad az ftp-zés. Csak azért írtam elé a https:-t mert alapból is csak azon érem el. Van a szolgáltatós HGW-m annak egyik lan portja a pc-m, egy másik a WDR 3600 (a harmadik meg egy Samknows Whitebox, a negyedik meg egy TP-Link 720N), minden fix ip-vel. Ftp-nél is kell az ftp://, ebből gondoltam hogy kell a https. De mindegy mert az általad leírttal meg nem kapcsolódik.
-
Snowy_owl
őstag
Akkor alaptalan volt a gondolatom. Azért kérdeztem, mert beállítottam még a wifi schedulet, mert ez a funkció régóta hiányzott, de valami történt közben. Miután beállítottam a kikapcsolt órákat, és alkalmaztam a beállításokat+ abban az órában amikor csináltam tesztképpen onnan is kivettem. A lényeg, hogy a routert kikapcsoltam 8081-en a te kikapcsolási menüpontoddal, majd újraindítottam a routert a ki/be gombbal, és működött a dolog, nem volt wifi. Aztán ahogy ezzel végeztem, belőttem a médialejátszót, hogy akkor lejátszok egy sorozatrészt, de a megosztott hddn csak két mappával találtam szembe magam, ez volt a transmission és a vnstat, és a többi mappa amit létrehoztam sehol. Azt hiszem előtte tesztképpen megnyomtam a reset/wds gombot, kíváncsi voltam, hogy felül lehete írni a schedule beállítást, de nem sikerült, így kivártam az 1 órát, és aztán felléptem telefonról is, de a telefonon is hiányoztak a mappák. Miután letelt az 1 óra, és beléptem luciba, ott látszott a csatolási pontoknál, hogy az eddig ext4-ként csatolt hdd most már vfatként van csatolva, és adatok meg sehol sincsenek.
Nem tudom hol rontottam el a dolgot, de így nem merek rá fontosabb adatokat tenni. Mi lehetett a hiba?
-
-
Snowy_owl
őstag
Értem. Majd újrapróbálkozom, mert eddig csak egy esetben tudtam nyomtatni. Azt elfogadom, hogy android alól nem megy a dolog nem is húzom az időt vele, de win 7 alatt sem akar menni a dolog. Szépen hozzáadom a nyomtatót, kiválasztom előtte a neki való drivert, és hozzá is adja mint nyomtató, de amikor nyomtatnék, akkor nem történik semmi. Bekerül a várólistába és kész. Aztán addig jutott a dolog, hogy luci alatt kivettem a pipát a nyomtatószerver engedélyezése elöl, és alkalmaztam, és láss csodát letiltott nyomtatószerverrel kinyomtatta az elküldött képet/szöveget.
-
Snowy_owl
őstag
-
Snowy_owl
őstag
A legérdekesebb az hogy minden flottul megy, csak nekem nincs elég türelmem néha... A merevlemez mint kiderült mindig felébred, akár transmissionról, akár sambáról van szó, és ezek után gondolom bármi mástól is ami használni szeretné. A probléma ott volt, hogy attól hogy fut a transmission még nem indul el a merevlemez, sőt attól sem féltétlenül ha vannak bent torrentek, de ha valaki kapcsolódik valamelyik torrenthez, és elkezd tőlem is tölteni, akkor a hdd egyből felébred. A lényeg hogy végül is csak user error volt. Köszönöm a türelmeteket.
-
SztiviVander
addikt
felraktam ezt a mentést, regeltem egy nevet ipdns-en, átállítottam rá a routert és működik. aztán kíváncsiságból visszaállítottam a dynre és most az is frissül
mondjuk lehet hogy a curl után már ment az is csak mivel közben nem változott az IP így nem is volt mit frissíteni. most meg direkt átírtam hogy lássam frissül-e rendesen a valódi címre. mindenesetre köszi, így most úgy tűnik működni fog. legalábbis remélem
amikor előfizettem a dynre akkor egyrészt még nem volt ipdns, másrészt nem csak dinamikus ip(k)-re használom (amire valóban ez az ipdns is jó lenne) hanem másra is, harmadrészt olyan routereken is be vannak állítva a dyn hostjaim amikre nem rakhatok openwrt-t, a gyári fw-ekben pedig a dyn az ami bennevan -
Snowy_owl
őstag
Sikerült a dolog, kiderült hogy user error volt. Amíg babráltam a routert az utóbbi napokban addig kapott pár factory resetet, így vnstat beállítás elszállt. Csodálkoztam kicsit, hogy a grafikon adatai nem változnak, de arra gondoltam hogy időnek kell eltelnie mire feltöltődik adatokkal a forgalomból. Aztán miután most újra beállítottam kis idő elteltével a grafikonok mozogni kezdtek, és gyakran hallom a hdd-t hogy valami mozgatja, gondolom a forgalomfigyelő, így esélye sincs leállni.
Aztán a hd-idlet is kipróbáltam de sajnos nem működött az esetemben. Hiába állítottam az időt nullára, vagy 100000órára a merevlemez így is 10 perc múlva kikapcsolt.
Remélem most már nem lesz gond a dolgokkal. Köszönöm mégegyszer.
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy a hd-idle csomagot valahogy el tudom távolítani, azért hogy a helyet ne foglalja?
-
Snowy_owl
őstag
Vnstat: igen. Ez folyamatosan forgalmazza az adatokat a beállított helyre(hdd)?
Most más probléma is lett. Elfogyott a hely, extrootom még nincs, pedig még semmilyen csomagot nem telepítettem eddig. Ahogy lefrissítettem a listát hirtelen 64kb hely lett, de gondoltam sebaj majd eltávolítom a minidlna-t, de ez sem sikerült mert nincs hely, így most megbicsaklott a próba. Egyébként lemértem, nyugalmi helyzetben 10 perc után áll le a merevlemez.(laptopból kiszerelt laptop hdd, külső házban)
-
Snowy_owl
őstag
Szia!
Továbbra is megáll a hdd, de nem az usb áramkorlátja okozza szerintem. Pillanatnyilag is futnának a torrentek, legalább 7db seedben van, de a vinyó áll, ám amikor hálózaton szeretnék kapcsolódni a hddre akkor rögtön elindul. Olyan lehet hogy épp nincs aktív letöltő a torrenteknél ezért usb forgalom sincs, tehát pihi van a hddnek, és ezért vagy a router vagy a hdd ház elektronikája x perc után kikapcsol?
-
SztiviVander
addikt
ha esetleg van dyndns reged kipróbálnád hogy neked frissíti-e az ip-t? mert felraktam a 0.3-as cuccod (köszi szépen a melót vele) de baromira nem működik a dyndns része. futni fut, jól is van beállítva, reboot is volt jópár de az ip sehogyse akar frissülni fent a dyndsn-en. még mindig a tegnapi IP van amit utoljára tegnap a gyári fw frissített a dynen.
-
Snowy_owl
őstag
-
mexel
veterán
Köszi, épp most olvastam hogy 1043-ban erősebb SoC 64mega ram, a 3600-ban meg 128 mega ram. Végül is mindegy lesz talán. A torrent még nem biztos hogy menni fog, de lehet hogy kipróbálom.
Azért a 3600 wifije sem olyan gyenge gondolom hogy használhatatlan lenne.Na most kezdem nézegetni közben a 1043ND V2.1-et. Az mellett is szól pár érv. A francnak kellett beleolvasni annak a specifikációjába is
Már rég megvettem volna a 3600-at. -
adamka16
őstag
Miért csodálkoznék? Józan paraszti... De még így is elmarad az 1043-tól jelerősségben. Talán az egy + antenna segíthetett neki ennyit vagy annak a helyzete? Passz... de így se ájulok el tőle. Átlőttem Us-re a régiót, ott engedi az 1000mW-ot, de ott se érezném, hogy erősebben szórna.
-
Pontosabban még WDR3600 is van ott pár darab, legalábbis nem régen még volt!
-
EZEKET a teszteket egy itteni fórumtárs csinálta, akinek volt WDR3600-a, sőt szerintem még 1043ND-je is előtte, ha minden igaz! Persze tudom nem feltétlenül releváns, és bevallom én sosem szedtem szét (és most sem fogom) az ASUS antennáját, hogy azt tudnám mondani, hogy az jobban meg van csinálva, mint a TP-LINK-é, de azért az eredmények közt van különbség...
-
Szoszo94
őstag
..és vargalex:
Készítenék hozzá, de nem értek én a programozáshoz, járműves vagyok, nem infós
Megpróbáltam a leírás alapján, de már azt sem tudtam, hogyan és hova készítsek php fájl. Próbaképp winscp-vel etc/config/ mappába csináltam egy új fájlt php.php néven, belemásoltam a cikkben leírtakat, mentettem, de eddig jutottam csak és feltételezem ez is rosszSane webes felületről nem tudok
Vargalex megpróbálom akkor az eredeti, angol leírás alapján
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest