- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
válasz
Snowy_owl #14099 üzenetére
Hát igen ez amolyan lutri.
Én openVPN+kodi+mysql adatbázis kodihoz(egy adatbázis minden klienshez) csináltam, minden a routeren fut. Nekem ez a legtutibb megoldásom. Csak ez azért több idő beállítani, nah meg persze azokról az apróságokról ne beszéljünk, a transmission letöltés befejezése után az RPI-t json-al kéri a médiatár frissítésre, meg elrakja mappákba szortírozva a dolgokat (film, sorozat, program), hogy rendbe legyenek.Plex szervert néztem már de openwrtre nem csinálták meg, openwrt fórumon voltak próbálkozások, de abba maradt, szóval kodi maradt a befutó, meg nekem amúgy sem tetszett annyira a plex.
suste: ennél egyszerűbb az ftp... android gyári videólejátszója kezeli az ftp streamet is. pl es-file explorerrel kikeresed, majd elindítod.
-
suste
veterán
válasz
Snowy_owl #10016 üzenetére
transmission hibaüzenetek:
tiltsd le a transmission logot (szolgáltatások/transmission/egyéb/Naplózási szint=nincs)
sajna ezt a hülye IPv6-ot nekem sem sikerült inaktiválni
(de még build környezetben sem, pedig régebbi trunk-ban még ment)kikapcsolás:
hát kár volt újraindítani az biztos
azóta visszaállítottad a HDD-t?
a wifischedule-nak ez egy nagy baja, hogy nem lehet beüzemelés után inaktiválni mondjuk a WPS gombbal
majd valamikor meg akartam én is nézni, hogy ha cron-ban állítok be wifi kikapcsolást, akkor ha WPS-t nyomok, akkor visszakapcsol-e
az lenne jó, ha igen, majd wps gombbal ki is lehetne kapcsolni
és ilyenkor a legközelebbi cron-os kikapcsolásnál viszont újra kikapcsolná a wifit
a cron-os időzítésbeállításhoz már van egy félkész időzítést segítő weboldalam...
ez így már kényelmes és egyszerű lenne szerintem mindenkinek -
suste
veterán
válasz
Snowy_owl #10006 üzenetére
huuuu
ez x-akta
az tuti, hogy magától nem formázza le magát a HDD
nem férhetett hozzá valaki a 8081-es porton a formázófelülethez?
végeredményben "csak" ez a problémád, hogy valami/valaki formázta a HDD-t
(a TM és a vnstat létrehozza magának a nekik szükésges mappákat)az egyébként nem tiszta nekem, hogy miért kapcsoltad le a routert?
állíts be mindent megint, majd ha már nem kell, akkor tiltsd le az extra webes felületet (luci/rendszer/rendszerindítás/uhttpd_suste disable+stop)
-
suste
veterán
válasz
Snowy_owl #9962 üzenetére
ilyen esetben teljesen jó a WAN beállítás
majd nézz rá a weboldalra, hogy a frissítési dátum változik-e, ha az IPnem is
esetleg próbaképpen veheted rövidebbre az intervallumot meg az eröltetést, és akkor hamar kiderül, hogy működik-enyomtatómegosztás hibátlanul teszi a dolgát,nálam is működik
kliensekre fel kell tenni a nyomattó driverét, TCP-IP nyomtatóként beállítani, és a routerben engedélyezni
ennyi -
suste
veterán
válasz
Snowy_owl #9960 üzenetére
ha még nem volt, akkor az "ipdns.hu" -t ajánlom (ingyenes!), azt tutira frissíti rendesen a router/fw
ha felteszed az utolsó frissítést, akkor bent lesz a listában is (egyébként csak custom-ként lehet beállítani)már azért is érdemesebb beállítani, mert a címet könyebben jegyzi meg az ember, mint az IP-t....
-
-
suste
veterán
válasz
Snowy_owl #9925 üzenetére
vnstat:
elvileg az adatbázis folyamatosan frissül (ugye az adatbázist is átirányitottad az mnt-re, és nem hagytad a "/var/lib/vnstat"-ban?)hely elfogyás:
-beépített csomagot nem tudsz törölni, meg se próbáld mert csak kevesebb helyed lesz (regisztrálja a törlést, amihez hely kell)
-extroot-ot tudsz csinálni egy penre a 8081-en lévő formázóval utólag is (3.1)
-pont azért fogy el a hely,mert a HDD nem elérhető, ezért a transmission a falshbe ír (overlay/mnt mappát töröld,ha van) -
suste
veterán
válasz
Snowy_owl #9923 üzenetére
vnstat backup-ot beüzemelted?
nemrég olvastam valahol hogy a "hd-idle" csomag/alkalmazás nem csak a lekapcsolást oldja meg, hanem a beállított időtartamig nem is engedi leállni a HDD-t
esetleg próbáld meg feltenni, és beüzemelni (luci/rendszer/szoftver/ listafrissítés gomb,majd alul az elérhető csomagok fülnél az "L" betűnél: "luci-app-hd-idle" csomag telepítése)nálam a transmission totál folyamatos seed-et csinál, így esélye sincsen leállni.....
ha meg lesz a megfelelő darabszámú torrent akkor nem lesz baj nálad sem...de az érdekes, hogy a samba feléleszti a HDD-t a transmission meg nem?
tui nem állítottál be valami korlátot? -
suste
veterán
válasz
Snowy_owl #9880 üzenetére
szia
1: a HDD csak úgy nem áll le, ha van feladat, vagyis ha nem állítottál be max seedet, és folyamatosan seedel, akkor tuti nem állhat le
ha esetleg beálítod a vnstat-ot a 8081-en, hogy az /mnt/valamire (vagyis a HDD-re) mentsen, akkor tuti megint csak, hogy nem állhat le a HDD2: de legtöbbszörinkább azszokott lenni, hogy a kevés áram miatt leszakad a HDD
közvetlen a router USB-ről kap áramot a HDD?
ha igen akkor iktass be egy aktív USB HUB-ot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Synology NAS
- Spórolós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest