- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Apple Watch
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
klaca1978
aktív tag
-
klaca1978
aktív tag
-
klaca1978
aktív tag
válasz
kokokka
üzenetére
Igy van. TV Arc és az AVR Arc van összekötve. A belső lejátszót haszálom.
Próbáltam az AVR-en 7.1-es és az Atmos kioztást választva, kicsikarni DTS-X-et, Atmost, vagy True-HD-t, de nem. DTS-5.1 a max ami átjön, (pedig HDMI, nem optikai)
Viszont ha neked működik akkor valahogy működnie kellene nekem is ...elvileg. -
klaca1978
aktív tag
válasz
blakey
üzenetére
Lehet sajnos utóbbit választom én is, kényszer szerűen. A coreelec témát én vágom, de akik nem, és szeretnék élvezni az otthoni atmos képes rendszerüket, nekik lehet kicsit macera lesz megoldani. Gondolok pl, arra, hogy nem minden ezközre megy fel a coreelec,(a sima Kodi ugye nem mindig, ugy kezeli ezeket a hangokat, ahogy kellene) tehát melyiket kell, hogyan kell telepíteni stb, ha te is ismered tudod miről van szó. Nekem volt ilyen kütyüm, de ezt szerettem volna kiváltani egy mindent tudó tv-vel
Tehát nem az átlag user fogja ezt megoldani. -
klaca1978
aktív tag
válasz
Bigmasterl
üzenetére
Én még este futok egy kört. mepróbálom, simán rákötni egy HDMI bemenetre.
Illetve szándékozom utána nézni a HDMI out dolognak: - MAIN -SUB dolgot, mert ez nem tiszta. -
klaca1978
aktív tag
Még annyi, hogy ha ezek a tv-k "tudják" ezeket a hangforrásokat kezelni, akkor ezek szerint csak kezelik a maguk módján, de továbbítani nem tudják?!

Ez szerintem nagyon gáz!
Egy-két nap alatt velem együtt többen is írtak erről. Akkor a házimozit felejtsem el ebben a formában? pfff. Gyakorlatilag van egy nagy kijelzős tv-nk ami tud ezt azt okos, szép a képe, de házi mozira natívan nem lehet használni. ...tehát vehetek egy coreelec-es boxot ami elvégzi a feladatot helyette
-
klaca1978
aktív tag
válasz
Bigmasterl
üzenetére
Szia! A CEC be van kapcsolva?, az is kell hozzá, nélküle nekem hang sincs. Illetve a van egy olyan (fejből mopst nem tudom pontosan hol,) hogy Automatikus-ARC-HDMI jelkimenet. Itt a HDMI jelkimenet legyen kiválasztva.
-
klaca1978
aktív tag
-
klaca1978
aktív tag
szia!
Onkyo TX-NR686
HDMI outba? Nem, simán az eArc HDMI-be van kötve. Őszintén szólva még nem jöttem rá, az erősítő hdmi out tényleges funkciójára, ha ott van az eArc.
HDMI out esetén ugye kifelé van a jel, de az hova akkor? Vagy külön még össze kellene kötni még egy hdmi kábellel? mondjuk az erősítő tv bemenetre a tv egy másik hdmi portjára? Itt egy kicsit belezavarodtam, nem találom a logikát. Az eArc/CEC funkciókkal is eljátszottam egy darabig mire rájöttem mi miért van. -
klaca1978
aktív tag
Sziasztok!
55C7K az alany rákötöttem házi mozi erősítőre HDMI eArc-on keresztül.
Hang kimenet eArc és a CEC is be van kapcsolva.
A h.mozi tud mindent 7.1 dtx-x, atmos. A tvről sehogy nem tudom felismertetni/átküldeni a jelet , hogy dtx-x,-et lásson (csak dts-5.1 et lát belőle ) atmos-t sem lát. Blue-ray lejátszóról megy szépen.
Mit érdemes még állítani, mert több óra után feladtam, nem tudom átvinni a megfelelő jelet. -
klaca1978
aktív tag
Sziasztok! Már nem nagyon játszom, de ha már megvettem az 55C7K-t akkor a játékmódot is kipróbáltam. (Pc-vel)
Szóval game mód bekapcsolva, és a game bar egyszer feljött állítottam egy valamit aztán kiléptem, vagy kilépett.
Minta azt láttam volna kiirva, hogy ez a menü csak egyszer jön fel,,,aztán, hogy mivel lehet újra előhozni azt már nem láttam.
Sokat vacakoltam vele, de nem jöttem rá hogyan kell előcsalni a game bar-t.
Esetleg valaki használja? vagy tudja hogyan kell? Köszi előre is! 
-
klaca1978
aktív tag
Sziasztok!
Megjött az 55C7K.
Nem szeretném műszeres kalibrációra utaztatni. Van valami ajánlott setup amire érdemes beállítani? -
klaca1978
aktív tag
válasz
kenicsab
üzenetére
Szia!
Ahogy páran fogalmaznak: nem pár évre veszek új tv-t.
A költség sapkába szeretnék minél többet ha lehet. Valamint néhány számomra alap funkció amire szükségem van.
Ezért tűnik kicsit körülményesnek a választás. Eddig a C7K lehet a befutó.Nem vettem zokon, no problem..
-
klaca1978
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nekem csak 55" a maximális méret. De tudásban szeretném a lehető legjobbat ebben a méretben. CK8 ban sajnos nincs, ezért keresem melyik 55-ös a legjobb. Ha tehetném nyilván CK8 65 de az túl nagy nekem.
-
klaca1978
aktív tag
Sziasztok! A C855-höz mi áll a legközelebb 55"-ban? C7K? ettől jobb van?
-
klaca1978
aktív tag
A fentieket figyelembe véve a C7K helyett érdemes a C89K -et választani? vagy teljesen mindegy? Utóbbi újabb csak ennyi? Az valóban fura, hogy a .com/hu oldalon nincs de, a francia, izrael oldalon meg van.
-
klaca1978
aktív tag
Sziasztok! Google alapú tv-t szeretnék venni. Kérdésem, hogy mivel nincs bennük DLNA, hogy lehet csatlakoztatni NAS-t, illetve Serviio és plex szervert?
-
klaca1978
aktív tag
Sziasztok! C805 és a C765 külső merevlemezeket hogyam kezeli, illetve a nagyméretű filokat.? Vhiktor tesztjeit néztem, és elég bosszantó lenne ha nem kezelé a 2TB os küldő merevlemezem nagyméretű tartalmakat.
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- BestBuy topik
- Battlefield Redsec - Ma délután indul az EA ingyenes battle royale játéka
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- Gumi és felni topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- LG 50QNED85T3A / QNED / 50" - 127 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Hisense 65E77NQ 165CM 4K Q-LED 144HZ SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN900B 190CM 8K NEO-Q-LED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE65QN800b) 165CM 8K NEO Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Elden Ring PS5 játék
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B660M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - i7-10G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3611, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 95% Akkumulátor,MS2148
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Tehát nem az átlag user fogja ezt megoldani.

, többek között ezért keresem TCL vonalon. Illetve a Google tv rugalmasabb mint a Vidaa