- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- iPhone topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
válasz
martonx #76891 üzenetére
Ennyire különböznek a panelek. Nálunk ha már a 22 fokot eléri, népünnepély van, de 21 a megszokott. Gondolom becsomagolt és/vagy minimum 3. emeleti panelnél lehet ilyen. Ez nem becsomagolt és földszinti. Nyilászáróknak is csak a fele cserét.
A mosási mennyiséget nem értem miért írtad. Úgy indítottam, hogy "kis háztartásban". Nálatok 4 gyerkőc van, tehát ott nyilván a mennyiséget meg kell valahogy oldani.
Egyébként kertes házban még mindig ok a kinti teregetés (mi 3-an voltunk testvérek és mindig a kertben volt teregetve). -
Vesztor87
senior tag
válasz
martonx #76832 üzenetére
Nem mondom hogy máshol minden happy, de azért azt igen sok helyen megénekelték már hogy kis hazánkban a világ élvonalában van az adóteher. Persze annak aki be sincs jelentve és nem terhelik a fizetését annak más lehet. Kíváncsi vagyok hány ember van annyira bejelentve amennyit kap 😁
-
Kékes525
félisten
válasz
martonx #76712 üzenetére
Mert most vettem megbízható boltból (műszaki pince). De lehet, hogy megtaláltam a hibát. Most próbálom. Ez lehetett. What should I do if my RS 220 has suddenly stopped working?
"In a situation where a unit that has been functioning correctly has suddenly stopped for no apparent reason the issue is likely an internal electronics glitch caused by a power surge. To resolve this issue an internal electronics reset is required."
Már 10 perce megy. Előtte percenként leállt. Lekopogom, most jónak tűnik.
-
Rick4
félisten
válasz
martonx #76167 üzenetére
Na az egyház pont ugyanígy működik. Először is meghallgatják a bajod, majd feloldozást adnak a bűneidért, társaságod, és konkrét rendszeres időtöltésed lesz. Ha nem imádkozol, nem jutsz a mennybe, stb stb stb. Ja, és persze adakozz egy kicsit.
Azért maradjunk annyiban, hogy mindenféle ilyen dolog csak azt találja meg, akinek szüksége van valami külső segítségre, mert önmagától képtelen az életét rendben tartani. Sokaknál úgy működik a dolog, hogy amikor elér valamit, akkor arról ő tehet, ha valami nem jön össze, akkor a kormány a hibás. Az emberek nagy része is pont olyan, mint egy ilyen akció, ezért tudnak sokan rokonszenvezni vele, sokkal könnyebb ellenséget keresni, mint először magunkba nézni.
-
-
SirRasor
addikt
válasz
martonx #76074 üzenetére
Ez a tervem nekem is. Néha pici játékra egy gyengébb, ámde sokkal olcsóbb kari is bőven elég.
Viszont a 460 nálam kiesik, mert az idle fogyasztása túl nagy (konkurenciához képest kb. 2x-es) NAgyrészt meg úgyis filmezésre lesz használva, arra meg ne egyen nekem a kis mocsok -
wertigo1984
őstag
válasz
martonx #76053 üzenetére
Nekem nagyon tetszik. Fura volt hogy a 3 nap alatt csak egyszer lattunk szirenazo mentot, viszont meglepett hogy sok a rendor (foleg a zold autoik
) ami szerintem nagyon nem baj.
A csapviz erdekes izu es szagu, de literszamra ittam, meg a kocsiba is azt raktam amit elozo esteken lehutottem.
Rick4 10 eve a pesti Novotelben dolgozom, sajnos kenytelen vagyok minden masodik napon szolgalatom alatt a hotelben aludni...
Viccet felreteve sokkal masabb a pult masik oldalan allni, es kicsit pihenni. -
-
válasz
martonx #75930 üzenetére
Kérlek szépen illen pici csavarok fogták a fülében a bakelitet. No azok elvesztek a sok mosogatásban. Aztán a Főnök állítása szerint minden odaég benne.
Utánanéztem és talán a BergHoff-nál írják, hogy van egy gyári tükrös polírozás belülről és ha az sérül akkor tényleg ragadósabb lesz.
Hogy mitől sérült, nos azt hagyjuk... -
csoszogi
tag
válasz
martonx #75933 üzenetére
csak vicceltem..
alatta irtam nalam mi a baja az edenyzetnek. A tobbi is elofordul, hogy odaeg valami de az elobb utobb lekopik..
Nem szabad kapirgalni, az foleg aktiv szen. Az adja az extra izt. Viszont ha a kukta romlik el menet kozben...no azt nem kivanom senkinek. Rohadt nagyott pukkant, meg repult a teteje felfele az also resz meg lefele, egy pillanat muve volt...
Ujszeged: jegeseo esik...szuper
-
csoszogi
tag
válasz
martonx #75930 üzenetére
Általában ezekre jellemző, hogy a túlzott használat miatt csapágyasak lesznek, így a bennük lévő étel mikor forr furcsa hangokat ad ki. Néha már nagyon zavaró tud lenni, olyan hangos.
amit linkeltem 7k-s keszlet is haldoklik, de 15 ev utan, kezd parnak mozogni a fule, megegett a bakelit, utana kell huzni a rogzito csavaroknak. Sokat fozok, mar kiszolgaltak magukat. Meg mikor a forro fedo ami ugyanolyan mint a jeghideg foldhoz basztam, akkor letort a fogganytyuja kicsit. -
macilaci78
nagyúr
válasz
martonx #75802 üzenetére
És akkor a következő csavar, hogy az utazás London-Budapest távon gyorsabb tud lenni, mint Budapest-Szeged távon.
lorcsi: Szeged-Ferihegy-Szeged kb 334 km, gázolaj 358 Ft/l, legyen mondjuk 6 liter/100 km átlagfogyasztás. Klíma, forgalom, miegymás...
Ez 7174 Ft üzemanyagköltség.Legyen neked Karácsony, aki visz, az keresetkiegészítésként megvettem az éves matricát a szükséges 3 megyére, 15.000 Ft. Mondjuk, munkanapokon ingázik, legyen 200 munkanapja az évben. Tehát napi szinten 75 Ft az a matrica.
Még az a fillérbaszó adóhivatal is enged 9 Ft/km amortizációt elszámolni, 3.006 Ft
Tehát egy oda-vissza út önköltsége 10.255 Ft.
Ezzel várhatóan eltelik 3 óra 10 perce, vagyis 10k esetén baráti szívesség, 15k esetén kb 1.500 Ft-os órabér fokozottan veszélyeztetett munkakörülmények között, mert hát a sofőrködés annak számít.
martonx: Pedig mennyivel egyszerűbb lenne az élet, ha mindenki teljes árú jegyet venne, cserébe a teljes árú jegy harmad annyiba kerülne, mint most. - magyarán mindenki diákjegyet venne?
A repülőnek az a nagyon nagy előnye, hogy a megtett távtól függetlenül csak az induló és a célállomás helyét kell rendben tartani, a kettő közti rész pont nem érdekli a gépet.colomb2: aláírom, aki havonta 2-3 alkalommal utazik vidékre, annak már egy fő esetén is releváns választás lehet egy autó fenntartása a távolsági tömegközlekedéssel szemben. Ez a baj.
Soybex: 10-es gyűjtóben ugyanúgy 300 Ft/db, mint Szegeden, átszálló jegy 530 Ft. Ha gyakran jársz Pesten, érdemes beruházni.
CanibelZ: SZKT havi diákbérlet 4000 Ft, BKK havi diákbérlet 3450 Ft. De aki szerint több lehetőség van a budapesti tömegközlekedésben, az komolyan azt hiszi, hogy akkora élmény napi 1,5-2 órát tömegközlekedni csak azért, hogy eljuss az iskolába/munkahelyre, utána pedig haza? Majd esetleg még egyszer ennyi edzésre, kikapcsolódni, moziba, stb...
-
Vesztor87
senior tag
válasz
martonx #75807 üzenetére
Szerintem mindegy, mert a diákok után kieső pénzt az állam pótolja a máv kasszájába. Nem feltétlen az utasforgalmon kellene behozni a működési költségeket szerintem. Rengeteg dologgal kereshetne a máv. Pl az áruszállítás nyereséges most is. De ilyen előre szervezett akciók amit a kollega ír is jók lehetnek, előre tervezhetőek.
-
Rick4
félisten
válasz
martonx #75721 üzenetére
Nem tudom, mi a bajod vele, van aki szalvétát, bélyeget, bankjegyeket gyűjt, más sokszoros méretű papírból plakátokat. Tény, én se raknék ki ilyet sehova, és hogy nem kelt el, az is azt igazolja, hogy nem olyan menő dolog ez, de mondjuk lehet van a bolygón még legalább egy ember, akinek pont ilyenre fáj a foga...
-
-
_Petya_
őstag
válasz
martonx #74464 üzenetére
Ja, és a másik, 3 darab, külön-külön is melegedő eszközből szendvicset csinálni, nem biztos hogy nyerő, nyáron lehet hogy baj lesz, a középső és a felső eszköz lehet nem fogja bírni. Voltam egyszer hibát elhárítani, rendszeresen fagyó, újrainduló routerhez, mindössze le kellett venni a modem tetejéről és megjavult
-
_Petya_
őstag
válasz
martonx #74464 üzenetére
Szabvány szerint a minimális kábelhossz 1m. Rövidebb kábelnél nem érvényesül a csavart érpárak zajkioltása. 50 cm-es kábelt gyártanak a kínaiak, az is necces már, de a 10-20 cm elég valószínű hogy zajt fog összeszedni. Ennek ellenére ha mindenképp ez a vágyad, én csinálok neked.
-
Agyasima
őstag
válasz
martonx #74162 üzenetére
Kérj és megadatik!
Amúgy szemrevaló fiatal menyecskék voltak mind egy szálig. Nézegetni jó, de azért otthonra nem kéne!
-
Gergello
addikt
válasz
martonx #74033 üzenetére
Én értem a gondolatod, ugyanúgy használati tárgy az autó mint egy lakás vagy egy nadrág.
Piszkos lakásba hazamenni, piszkos ruhát felvenni, piszkos autóba beülni. Az én gyomrom nem bírja el.
Tél van, a külseje piszkos - egy szintig-, különben naponta kéne mosni, az oké. -
Rick4
félisten
válasz
martonx #74033 üzenetére
Én is meg vagyok lepődve a 3 autóban van összesen 1M 77 ezer km, és pöcc röff, gond nélkül. Van fent a hahun Lacetti 593 ezer km-rel, ami ugye 1.6 benzineseknél elég ritka, nem sok autó megy el benzinesként ennyit, még a csoda toyoták se mind, és az is hibátlan. A szerelőmnek is Daewoo van, ő is arra esküszik.
-
Rick4
félisten
válasz
martonx #74031 üzenetére
Van 3 db Chevrolet Lacetti Kombim, az is ugyanez, 10 évesek, és semmi bajuk, és ezek is koreában készültek. Ugyan én az autóra eszközként tekintek, ami elvisz A-ból B-be, tehát nem érdekel a csicsa, meg, hogy mások mit gondolnak rólam, erre a helyzetre tökéletes választás, de ettől függetlenül is bejöttek, teszik szépen a dolgukat.
-
Vesztor87
senior tag
válasz
martonx #74029 üzenetére
Egy hagyatékból származó 2004-es vagy 2005-öset néztem itt Szegeden, abban 90k km volt. Csak itt ott rozsdás volt. Máskülönben pöpec kis autó. Egy baja volt, keskeny. Emiatt se ez lett, de máskülönben motor/váltó pl tetszett
Megtartod végül? Mennyit fogyaszt egy olyan am? 1,3-82 lovas?
-
Vesztor87
senior tag
válasz
martonx #74014 üzenetére
Sajnos jah. Mikor mi nézelődtünk, én is néztem azért a km óra állását is, de nem voltak ilyen kikötéseim hogy 10-15 évesen csak 100k lehet benne pl... Én azt gondolom, ha 350-500k van benne, akkor nem keveset futott, és ha rossz gazdája lenne, akkor zabálná az olajat, széthullana, nem menne....
-
Rick4
félisten
válasz
martonx #73828 üzenetére
Én meg elég sűrűn megyek Pestre is, Szegeden autóval 15 perc bárhova odaérni, gyakorlatilag dugó sosincs, max 4 után egy kisebb torlódás, de ez max pár percet növel a menetidőn. Mivel nem érek rá buszozgatni, soha nem is volt bérletem, régen, mikor évente 1x nem tudott a szerelőtől eljönni az autó, egyszer egyszer vettünk jegyet, de innen, az Algyői út végéről a tescoig is egy átszállással, azaz oda- vissza ketten 8 db jeggyel jártuk meg, és háztól házik a 4 km táv volt 25 perc.
Pesten sincsenek dugók, ha ki tudod hagyni a 16-18 óra közötti időszakot, viszonylag bármerre mész, lehet haladni, csak a közvetlen belváros lassabb, de az se gáz. A szopcsi az volt, mikor karácsony előtt Budaörsről be kellett mennem a nyugatihoz, akkor az oda- vissza 25 km táv 2 óra hossza volt, szinte csak lépésben lehetett haladni.
Szerintem aki nem jár Pesten autóval, csak az gondolja, hogy mennyire rossz, de lámpánál indulnak, ha be akarsz sorolni, beengednek, nincs dudaszó, nincs tömeges tülekedés még nagyobb forgalom esetén sem. Egy egy bunkó ott is van, de abból van itt is.
Shadowx: a gyalogosok használják a kerékpársávot, és még ők vannak megsértődve ha kérem, hogy menjenek odébb.
Nem kell kérni őket, csengetni kell.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
martonx #73836 üzenetére
Én csak Szegeden kerekeztem, de erről is leszoktam... A kerékpárosnak nincs becsülete, az úttesten az autósok sz@rba se veszik, a járdán a gyalogos nem tudják kezelni a szituációt, a kerékpárutak meg kriminálisak Szegeden, Pesten egyaránt. vagy járhatatlan kerékpárral, vagy a gyalogosok is használják, vagy csak a padkára festették fel és az autósoknak vagy útban.
-
wertigo1984
őstag
válasz
martonx #73828 üzenetére
Szerintem bkv-val azert nagyon nem sok a 30 perc, foleg atszallassal es varakozassal.
Hidd el zenehallgatassal es netezessel nagyon gyorsan elmegy az ido. Legalabbis nalam.
Szeged tudom hogy szep varos, ezert is megyunk oda a testverszallodankba pihenni. Meg gyerekkorom ota kivancsi vagyok a szegedi domra, es a Pick gyarra. -
macilaci78
nagyúr
válasz
martonx #73828 üzenetére
Azért Budapesten aki munkába 30-35 perc alatt beér, az szerencsésnek tudhatja magát. Párom hátszéllel 50 perc alatt van bent, ugyanennyi idő haza. Én meg 3 saroknyira lakok a munkahelytől és senki nem tudja megfizetni, hogy összesen 10 perc a menetidőm időjárástól, forgalomtól függetlenül.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kikristályosodik a Razr 60
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- EAFC 25
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1 humoros
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest