- Yettel topik
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
salaud
aktív tag
válasz
cbmfan #44546 üzenetére
Bő húsz éve, asztal alatt dugtam be a gépet a konnektorba, a fejemhez majdnem hozzáérő gépházban úgy pukkant el egy elkó az Acorp tápban, hogy kilőtt a ventirácson.
Külön poén, hogy nem saját gép volt, szívességből javítottam meg épp, és minden megúszta benne. Csöngött a fülem, akkorát szólt. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
cbmfan #44554 üzenetére
2007-ig a PLUS-nál dolgoztam IT-s mindenesként, akkor cseréltünk egy rakás Asus alaplapot, mert megpuposodtak rajta a kondik.
Raktárátnézés közben egy régebbi alaplapon még olyat is láttunk, hogy a kondi burkolata nem volt meg, csak a papírtekercs, ami az elektrolitban kellene, hogy ázzon -
-
tserrof77
őstag
válasz
cbmfan #44500 üzenetére
Nekem anno egy 430W-os Trust csinált ilyet. Srác behozta, hogy valószínű nem jó. Én túlbuzgóan rákötöttem a táptesztert, majd 220 bedug ééésss.... FÜSTGÉÉÉP! Erre a srác: -Szólni akartam, hogy levágja a biztosítékot, de seperc összekötötted, esélyem sem volt. megszólalni... Köszi...
Másik meg egy félmoduláris 630W-os HKC volt, ami 2009 december 22 vagy 23-án egy komplett AM2-es konfigot vágott agyon (zsír új, fóliás cucc volt). Csinált kb 200.000Ft-os kárt. Mehetett vissza minden cucc gariba. Volt, amit égésnyom miatt cirka fél év után tudtam csak cseréltetni...
ÉS, akkor legyen valami friss sztori is. Ma egy Acer laptop örvendeztetett meg, betört kijelző, cserés. Ok, megjött tegnap az új, fül nélküli, fullfullhádés ípéessesss matt. Úgyis szombat van, gondoltam, a hőség miatt nyugi lesz, megycsinálom. Összerakom nagyjából tesztpadon (kiterítve), bekapcs, megy. OK! Összerakom, bekapcs.... WTF???? "Halk" füst a bal zsanér tövéből, majd még némi a kijelző aljából.
A drága LVDS kábel PONT most tört meg. És vitte magával az új kijelzőt is.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
cbmfan #44500 üzenetére
Nekem egy 12 V-os ledtápegységem van ilyen. Ebay-es rendelés, szárazon összeraktam az asztalon az elemeket kipróbálni és a nyákon az egyik kis kullancs méretű elem füstöl. Az érdekessége, hogy nagyobb terhelés mellett kevésbé füstöl, mint leszabályozott fényerővel.
Ráírtam, hogy rossz, és féretettem. Gondoltam, majd beleásom magam kicsit a témába és megjavítom, de 5-7 éve nem foglalkoztam vele. Azóta volt már egy lakásfelújítás, egy másik felújítása és költözés is. Ideje elengednem a dolgot... -
macilaci78
nagyúr
-
-
azbest
félisten
válasz
cbmfan #44411 üzenetére
csupa senior meg veterán
#44409cbmfan
ó, fogalmam sincs, hogy mi a tevém neve és hogy fel lehet e még támasztani 20 év után
Csak a két email címre emlékszem, amit akkoriban használtam, abból az egyik még él#44412macilaci78
én a betárcsázóst mobiltelefon soros kábelével játszottam 2005 körül -
válasz
cbmfan #44406 üzenetére
Nekem valami korai HP író volt, aminek a legnagyobb baja az volt, hogy az ATA támogatás nem volt valami elterjedt az elején. Már akkor is szuper megoldás volt a linux. Előre megcsinálta az iso-t és azt már csak ki kellett lapátolni a lemezre, főként miután volt SCSI-ATA modul. X nélkül, simán konzolból nem volt ami megakassza
Tudom-tudom, akkor linuxozni sajtreszelős mutatvány volt. Fogalmazzunk úgy, hogy akkor nem volt, hogy megválogatta a barátait a linux, de aktívan igyekezett megszabadulni tőlük. De én még slackware-rel kezdtem, szóval nem tudott elrettenteni.
-
azbest
félisten
válasz
cbmfan #44406 üzenetére
ez már egy későbbi korszak
2000 körül még sulinetes 64kbps egy egész iskolának
2003 körül már mini cdrw -vel hodtam haza a vmware telepítőt egyik középiskoa felnőttképzéséről a tanári gépről
Akkor nagyon lassúnak tűnt a fejlődés, pedig visszatekintve, pár év alatt nagyon messzire jutott. -
DeltaPower
addikt
válasz
cbmfan #44382 üzenetére
én is leszoktam ezekről, elég ami maradt saját és családban levő gép.
DJGABI: én gyűlölöm szerelni az újabb laptopokat, egy komplett fedlapot tart 4 csavar és 50 szar kis 2mm-es műanyag fül, ha szigorúan mellénézel, már letörik. ha kettő törik egymás mellett, ott már eláll vagy mozog a burkolat, a tulaj vagy elnézi nekem, vagy nem... mondjuk márkaszervizben se lenne másképp, láttam olyanokat visszaérkezni hivatalos szervizből, hogy egy gorilla egy nagykalapáccsal is finomabban bánt volna vele.
-
-
tserrof77
őstag
válasz
cbmfan #44238 üzenetére
De most mmééé??? Nekem elég sokáig volt ME a gépemen, szerettem. Tudott már alapból USB-t kezelni, stb. Igaz, stabil, jó vas volt alatta (Abit TH7-II, P4 -3,066(533FSB) 512MB Rambus(800MHZ!!), Abit Siluro Gef3 Ti200, majd egy softmoddolt HIS Excalibur 9550/256MB(@9600XT)
-
törölt tag
válasz
cbmfan #44158 üzenetére
Valamikor gondolkodtam én is "hővezető pasztán"... Kell hozzá egy tubus Amodent fogkrém, de lehet, hogy a Signal az jobb és térfogatra ugyanennyi lítiumos hőálló gépzsír (MOL gyártmány). Sűrű keveréssel egyenletes szilárd emulziót képzünk, majd a légbuborékok és a víztartalom eltávolításához kevergetés közben lassan 100 C fokra melegítjük. Hagyjuk lassan kihűlni. Ha túl sűrűnek találjuk, akkor adjunk hozzá két pupos kávéskanál 10w40 motorolajat majd keverés közben ismét melegítsük 100 fokra.
Az így kapott trutyi sokáig elég és bármilyen nem nedves felületre felkenhető. Végbél kenőcsnek nem jó, mert idővel bebarnul. -
válasz
cbmfan #44155 üzenetére
Igen, csak vigyázz, mert idővel avasodik és korróziót okoz. A Nivea-nál jobb az a kézkrém amit Oulu-ban vettem egy jó hideg télen. Ráadásul mivel zsírosabb még kevésbé akar kimászni a hűtő alól. Annál is jobb, ha megfelelő légáramlást tudsz neki előállítani, mondjuk olyan 70 km/h-át. De ilyenkor a legjobb, ha bedobod valami folyóvízbe. Mondjuk a Dunába. Szóval, nem, ilyesmi az eszébe sem jut senkinek, hogy kézkrémmel kenegesse a procit.
-
biker
nagyúr
válasz
cbmfan #44069 üzenetére
"viszont van valami amit sosem értettem: miért van árkülönbség alu és acélfelni szerelés között?"
Valószínűleg csak a felelősségi és maceraügyi kérdés miatt. Ha elbasszák, nagyobb kárt kell téríteni. Ennek az "alapossági felára" az alufelni ára. Centírozásban érthető, drága a ragasztott súly.
De kérdem, miért kerül a normál autószerviz 19.800Ft/óra árba és a villanyautó szerviz 29.800Ft/óra árba a hyundainál? Na kb ugyanez, drága majom, drága banán -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
cbmfan #44058 üzenetére
"hogyan lehetne kíméletesen kipucolni szétszedés nélkül micro USB aljzatot"
Nálam zsebben hordott telefonnal 3-5 havonta "koszolódótt" el annyira, hogy nem tölt. Igazából az volt a gond, hogy annyi szösz gyűlt fel benne, hogy nem lehetett eléggé bedugni a csatit.
Nekem erre a megoldásom egy GEM-kapocs volt, illetve rotring-hoz van a 0,5mm-es tisztító-drót. -
Habib[HUN]
senior tag
válasz
cbmfan #44056 üzenetére
Megjön 2 hónap alatt kínából, ki tudja milyen... Sokan nem tudják felrakni, nem is akarnak vele cseszekedni. Van 6000-ért is, meg 3500-ért is. Én felrakom garantáltan buborék mentesen. Ha valakinek van pofája hozzám behozni az Ali-s fóliát, ott se vagyok szégyenlős. Egy ezresért felrakom neki, és nincs garancia rá hogy buborék mentes lesz. Elvégre nem az én fóliám. Na jó, ha jó nagy melle van és kirakja akkor lehet hogy 500-ért is felrakom. De ennél többet nem engedek
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz
cbmfan #43981 üzenetére
elég filigrán a monitor és elég furán rögzül maga a talprész is, én nem látok lehetőséget arra, hogy ezt alternatív módon rögzítsem tartósan.
ilyen a talp: [link] a tányér megvan, csak a nyak kell.
most is van kendácsolva neki egy talp, egy alkalmas fémlemezből kivágtam a "villát" ami bemegy a nyaktag helyére, és egy gyorskötöző fogja, de így két oldalról is meg kell támasztani mert a súly miatt billeg (a "villa" nem feszül be úgy mint a gyári) plusz hátra is van dőlése, plusz kinézetre sem egy matyóhímzés.
a célnak megfelel de hosszú távon jobb lenne valami esztétikusabb gyári megoldás. ha megveszem az anyagot amivel kézzel barkácsolok valami bölcsőt a monitornak, az is benne van pár ezresben, ha ennyiért kapok talpat, nem szenvedek vele.
-
KROK640
nagyúr
válasz
cbmfan #43915 üzenetére
Nem azt mondom, hogy lehetetlen, de én még nem találkozatm ilyennel, és szvsz tíz esetből kilencszer nem is érné meg a fáradtságot/kockázatot.
Nagyon maximum ha van egy visszatérő nagyon népművészeti porcelán edény vásárló, de nekem az volt a tapasztalaatom, hogy a visszatérő/törzs vevők meg pont nagyon normálisak voltak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Gitáros topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Next level racing wheel stand 2.0
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI Kitűnő Állapotban!
- ÚJ Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k (2025) - Gyári garanciával, számlával, ingyen szállítással
- Samsung S24D590PL 24" FHD monitor
- 2022 MacBook Air 13" / M2 / 8GB RAM / 256GB SSD / Ezüst / Garancia!
- PS Plus előfizetések
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
- 10 GB-os RTX 3080 OEM
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest