Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Vkinek nincs szüksége 20 db régi PATA-s HDD-re? 40GB-osok, a legtöbb még használható valamire. Vegyesen Samsung, Maxtor, Seagate.
-
moonguru
őstag
Én Hermetic-ket használnák ha még lehetne kapni!
Betiltották mert mérgező...
-
Hequila
őstag
Valaki találkozott már illatosított hővezető pasztával, vagy a szomszéd hülyegyerek tényleg tusfürdőt kent a procira?!
Bacsist is heréinél fogva lógatnám fel ezért... -
MR_Joe
senior tag
válasz
DeltaPower #21681 üzenetére
lájvúesbé. de lefagyott. legalábbis elsőre. másodszorra siker, de rá kellett gyugjam a hálózatra, máskülönben nem akarta feltelepíteni a hp4050- t... mocsok egy renccer ez én mondom :-D
-
MR_Joe
senior tag
válasz
forintuser #21679 üzenetére
Ezdekész... közben siker. Heu Géza!! Végre nyomtathatok...holnap megrendelem a patront a nyomiba :-)
-
MR_Joe
senior tag
válasz
Gézengúz #21673 üzenetére
Hiba. Mármint nem a BX2450. A sör. Én most toltam be kedvesemtől kapott söröcskémet, közben linuxot telepítek egy dx6100 maradványaira... már vagy fél órája. Megszivattam magam az új géppel. Most kellett rádöbbennem, hogy nincs lpt port a lapomon. Semmilyen formában. Az usb-s nyomtatóból kifogyott a tenta. Úgyhogy muszáj volt összekaparnom valami gépet itthon, hogy tudjak nyomtatni.
-
Mici80
tag
válasz
MR_Joe #21663 üzenetére
Jah ezek tényleg nagyon jó mondatok.
Másik kedvenc: A szomszéd kis srác aki igazi számítógép guru és tud mindent. Húú na ő azt mondta ez meg az a baja van.
A probléma annyi volt, hogy ezt gyereket én is ismertem, fb-n nyomul egész nap és codozik, gépet viszont még nem látott belülről. Gondolkodtam rajta, hogy egyszer megmutatok neki belülről egyet.
Az utolsó mondataidra reagálva ha az én kezem alatt durran el a táp akkor halál komolyan, fa pofával a szemébe mondtam volna, hogy: Uram! Ez úgy nézz ki drága mulatság lesz!Off: Valamelyik nap cseréltem ismerős gépébe Vargáné tápot Mercuryra remélem nem csöbörből-vödörbe esünk az új táppal.
-
MR_Joe
senior tag
válasz
Mici80 #21662 üzenetére
Hogy most mit választanak nem tudom, már nem ott dolgozom, de anno a "Nem megy a gépem, tegnapra kéne megcsinálni és háromezerné' nem fizetek többet, mert a szomszéd szagértő és megcsinájja annyié" volt a legsűrűbb kezdés. Volt hogy egy gépnél ami "lassú" volt, tesztelni akartuk mielőtt átvesszük. Bedugtam és abban a pillanatban a kezem között durrant el a gép tápja..azthittem befosok hirtelen
-
válasz
TheReMiXeR #21629 üzenetére
Bár én nem vagyok boltos, személy szerint örülök neki, hogy létrehoztad ezt a topikot, jókat szórakoztam. Szóval viszlát, és kösz a halakat!
-
pycur
tag
Ma is megvolt a jócselekedetem:
Hibajelenség: vendég belép a routerbe, jelszót megadja és az a válasz h nincs a tartományban.
Megoldás: tulaj nem tudta mit jelent az hogy wifi neve, és ezáltal azt se tudta milyen név van neki beállítva, user a telóján meg nyomkodta a listát, nem tudták eldönteni melyikbe kell kapcsolódni a találati listából, és a már elmentett hozzáférési pontok listáját nyomkodta és az produkálta a tartományon kívül hibát
Az ő gépén bementem a routerbe és megnéztem a SSID-t, valami thome-5d78794 hülyeség volt beírva, erre volt beállítva a jelszó, mert annyit tudott hogy jelszó van megadva...
SSID átírva és jé tudják mihez kell kapcsolódni.
Na az ilyentől mit lehet elkérni 2 kattintásért? Inkább kértem egy pohár szörpöt, úgyis fog még hívni -
Armahun
addikt
válasz
TheReMiXeR #21632 üzenetére
Esküvői fotósok memoárjai, azaz mikor kiborulunk ...
-
TheReMiXeR
senior tag
nekem van pár db slot1-es procim... a slot A-sok mellett
-
ati012
őstag
válasz
TheReMiXeR #21642 üzenetére
...és tényleg nem.
-
Jazzos
őstag
válasz
TheReMiXeR #21640 üzenetére
Nem neked lenne jó, nekem.
-
Jazzos
őstag
válasz
50e ft napi forgalom... de jó is lenne...
-
cbmfan
senior tag
válasz
röviden és tömören: szevasz!
viszont találtam egy érdekességet: egy hamisított Slot1-es Pentium 2 procit. felirat szerint 400 MHz-es SL2SG sspec-el, valójában ilyen nem létezik. elvileg 266 MHz-es, 66 helyett 100 MHz FSB-n hajtva kis átdrótozással, ami résen látszik is:
(nem beszólni, máshogy nem látszik)
némi google turkálás után annyit találtam, hogy ugyanezzel a kóddal kitolták 350 és 450 MHz-es procikat is.
találkoztatok már ilyennel? kell valakinek?
-
Zolás
addikt
válasz
Egyszerű kis lazaság....
Nyiss számtekboltot, pár ecédéeles kollégával -
Ygg
senior tag
válasz
Ez esetben gratulálok
.
-
TheReMiXeR
senior tag
A gratulációkat én fogadom, a részvét a boltnak jár...
Hogyan tovább?
Eleve megszabadultam 2 tucat gyomoridegtől, a vevő idegen tulajdonostól, az arany vasárnapoktól...
...soroljam még?Elsőként a családomat (2 lány + asszonyka) sorozom le magammal, a többi meg majd kialakul.
Már évek óta van futó projektem (esküvői fotó+videó) mellé meg keresek valami kis egyszerű lazaságot.Átadtam a stafétát a fiatalabb ecédéeles kollégáknak... Hajrá!
-
MR_Joe
senior tag
válasz
Gratu? Részvétem? Nem tudom mi a megfelelő kifejezés ide
-
gozso
őstag
válasz
hogyan tovább?
-
TheReMiXeR
senior tag
Kedves Elvtársak!
Mint alapítótag (by Hofi) szeretném bejelenteni, hogy végleg megtértem
SOHA VISZLÁT SZÁMTECH!!!
Minden boltosnak további sikerekben, forgalomban gazdag nyitva tartásokat kívánok!
KILÉPTEM (PONT)
Már 1hete szabad vagyok, nincsenek vadbarmok, idióta kérdések, napi 50ezres forgalmak...
Kib@szott jó érzés lezárni ezt a 13évet. Óóóójeeeeee...
-
Jazzos
őstag
válasz
sketchifun #21626 üzenetére
Melyik városról van szó?
-
Jazzos
őstag
válasz
sketchifun #21621 üzenetére
9250 bruttó a nagyker ára. Ebből ha valaki nagy kutyus, még 2-3% engedményt kaphat. Nekem van rá tippem, hogy bizonyos nagyforgalmú webshop miből él, de az csak megérzés.
13500 tényleg sok a kártyáért egyébként. Viszont a 9500 meg túl kevés. 250 Ft-okból nem lehet fenntartani céget. Egy kis bolt két emberrel és minimálbért keresve (azért ki nyitna saját boltot?) rezsivel, bérleti díjjal, stb, nagyságrendileg félmillió per hó nettóba kerül. 20 munkanapra leosztva 25000 Ft nyereség per nap. Pont száz ilyen kártyát kellene eladni minden nap, hogy épp üzemeljen a bolt... két emberrel... minimálbéren. -
cbmfan
senior tag
válasz
sketchifun #21621 üzenetére
iponnak kissé nagyobb forgalma van mint a sarki neppernek. ipon nagy mennyiségben szerzi be "jóárasítva", míg nepper valószínűleg egy nagykerből hetente két darabot. most már érted?
-
sketchifun
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #21619 üzenetére
Már hogyne árulnám el. Gainward GT520 VGA-ról van szó. Mindkettő 1GB, mindkettő DDR3. Adott webshop pedig egy állítólag relatíve kicsi haszonkulcsal dolgozó, de nagy forgalmú webshop(iP@n).
Nem értem ezt. Az oké, hogy a számtech boltosoknak meg kell élniük valamiből, de ez már azért durva. Még ha 11.500-12.000 lenne, de hogy 13.500.
-
Vicoo
senior tag
a csaj részt b elehet helyettesíteni átlagjúzerre, a fiút meg számtech boltosra.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
sketchifun #21616 üzenetére
Adott webshop nem biztos, hogy maradéktalanul el tud az árúval számolni, mert nem biztos ,hogy megfizette a helyi áfát...
bimbilla09: A baj az, hogy 1 - Nem tudja mennyi a beszerzési ár.
2 - Ha tudná is, nagy valószínűséggel a beszerzési árak közt is megtalálná ugyanezt a különbséget.Avagy felmerül újra az itt már sokszor lerágott kérdés: Hogy képesek boltok a hazai forgalmazó nagyker nettó árai alatti áron árulni termékeket úgy, hogy még hasznuk is van rajta?
De ha sketchifun elárulja miről van szó, szerintem 1-2 aktív boltos simán meg tudná neki mondani mennyibe kerül ez nagykerből beszerezve...
-
bimbilla09
tag
válasz
Ha tudod, hogy mennyi a beszerzési ár, és azt is tudod hogy mennyiért passzolják el a boltba, akkor ki tudod számolni te is.
-
válasz
adott webshop nem biztos, hogy ugyanannyiért veszi, mint közeli bolt. tehát ez nem igazán így működik.
de most tényleg... ezt miért ebbe a topikba? -
sketchifun
senior tag
Bocsi, hogy megint idekontárkodok, de lenne egy kérdésem, tőletek, boltosoktól.
Adott egy webshop, ahol egy Low-End VGA 9.500 Ft. Közeli boltban 13.500 Ft, tehát még méregdrága postázással is kijövök 2 ezerrel olcsóbban. Adott boltos akkor mekkora haszonkulcsal dolgozik?
-
localhost
Közösségépítő
válasz
TESCO-Zsömle #21612 üzenetére
-
SityiSXT
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #21612 üzenetére
Engem! De mar elmult... [link]
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #21598 üzenetére
De azért tarkón lőni csak nem kell tán' a srácot, vagy...?
-
Jazzos
őstag
válasz
Rypejakten #21602 üzenetére
Az biztos nem egy sör, hanem sok. Különben ki tudtad volna betűzni (no offense, csak a poén miatt kellett
).
-
pycur
tag
válasz
Mici80 #21606 üzenetére
Erre csak ezt tudom mondani:
KépEgység user hívott hogy nem tudja betenni a memóriakártyát az olvasó lukba a laptopon, tudok e segíteni? Telefonon keresztül...hát elmondtam neki hogy egyféleképpen kell hogy belemenjen, na de ezt ő tudja... Akkor nézzél bele valami elemlámpával, biztos belekerült valami nagyobb szösz, vagy a gyerek tömött bele egy kis zsepit/vattát unalmában.
A másik meg mondja hogy megfordult a kép és mit tegyen? Mondom neki biztos az intel bill kombót sikerült megnyomni: ctrl+alt+nyilak....á ő nem érti mit mondokJóvanakkor elhozza, megnyomtam neki, örül...
Egyébiránt van egy rosszul viselkedő gép a rendelőben, random lefagy de biosig fagy. Csak kihúzással lehet kikapcsolni olyankor. Memtesten átmegy, 30p alatt nincs hiba, új win ugyanezt csinálja. Win telepítő sem produkál hibát.
Van valakinek ötlete? Akár pm-ben is. -
cbmfan
senior tag
válasz
sketchifun #21599 üzenetére
vége valaki rajtam kívül topikban aki nem piál
kész csoda
mamika sütije tényleg jó volt...
-
mephi666
nagyúr
válasz
Rypejakten #21602 üzenetére
...sajnos nem feltétlenül, mert a staropramen is csak akkor jó már, ha import...
-
Rypejakten
addikt
válasz
sketchifun #21599 üzenetére
én sem járok diszkóba, de egy jó Stratopramen az a cimbikkel a placcon is egy jó Stratopramen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Fedezd fel a lenyűgöző világot az RTX4060 EAGLE OC segítségével! 0% THM rèszletre is!
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest