- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stellaz
veterán
válasz
@mriya@ #246216 üzenetére
Köszi. Arany jelzés sincsen benne, csak annyira arany színe van, és ez nem bevonat, hogy ezért gondoltam, hátha.
A Glashütte ebben az állapotban vajon eladható egyáltalán valamennyiért? Chrono24-en 100-140 ezer között vannak fent, gondolom azok jobb állapotban vannak.
Igazából ha após Swatch órájához egy új szíj ára kijönne belőle, az már jó lenne, érzelmileg semmi nem köti ehhez az órához, javíttatni meg egészen biztosan nem fogja. De ha konkrétan eladhatatlan, nem vacakolok vele. -
stellaz
veterán
válasz
@mriya@ #246211 üzenetére
Az M. F. hátlapját nem fotóztam le, de az rozsdamentes acél, Kérjek róla apóstól egy fotót?
Glashüttéről nincs több fotóm, de az a műszerolaj sehogy nem tett jót neki. Elvileg azt megelőzően teljesen pontosan, szépen működött.
Érdemes lehet az eladásukkal bajlódni ilyen állapotban? Vagy ezeknek már a fiók legmélye a megfelelő hely?
-
dzsi23
addikt
válasz
@mriya@ #245885 üzenetére
Vannak, akik nem szeretik, hogy csak áll középen a nagy másodpercmutató, jobban szeretik, ha folyamatosan jár. Nekik ideális lehet ez a megoldás; központi mutatók az időt mutatját, a segédszámlapok pedig a stopper funkciót töltik be. A legtöbb Lorus kronóban is ilyen van (csak nem Miyota, hanem Seiko), és egyéb olcsóbb kronókban is ilyen található, mivel talán ezek a legolcsóbb japán kronó werkek.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
@mriya@ #245811 üzenetére
Nem a vízzárás aggaszt, azt a Certina DS is megoldotta. Ez a Bambino egy automata, amit pontosítás végett kicsit gyakrabban kell kinyitni valószínűleg, mint pár évente. Certina P80-asomnál erre nincs szükség egyáltalán, de egy mezei Orient könnyebben elmászik sztem. Kvarcnál azóta utálom /jobban, mint előtte/, mert némelyiket csak tokpréssel lehet visszazárni /ami nekem még nincs/.
Veron : Nem nagy a 43 mm, csak jól kell fotózni /mondjuk ez nem az erősségem/.
-
válasz
@mriya@ #245777 üzenetére
Az utóbbi 1-2 hétben tettem egy próbát nagyon macera volt 2 naponta ezt eljátszani... A fölösleges járás vs megáll és tekerem viszonylatban nekem is eszembe jutott, hogy melyik terheli jobban a szerkezetet. Szerintem nagyobb mechanikus kopás van ha állóról tekergetem meg mintha a terveztt folyamatos ütemben mozognak benne az alkatrészek. De lehet tévedek... Igaz más műfaj, de HDD-k motorja is jobban szereti az állandó konstans sebességgel forgást mintha a le fel pörgést.
-
dzsi23
addikt
válasz
@mriya@ #245667 üzenetére
...annak nem tökéletes a szeme, ezért inkább mást választ.
De igazából nem a tudás/képesség a lényeg, mert nyilván (szinte) bárki le tudja olvasni, csak az a kérdés, hogy mennyire könnyen teszi meg.
Sokszor volt már itt téma a políros mutatók olvashatósága, nekem nincs vele gondom, de amikor egy mutató láthatósága attól függ, hogy az adott helyzetben éppen mit tükröz, az szerintem nem egy kimondottan jól olvasható óra, és aki esetleg gyengébben lát, annak én nem ajánlanám. Ez semmit nem von le az óra értékéből, csak nem való mindenkinek. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
@mriya@ #245537 üzenetére
Mivel a gépészek átlagéletkora 50 év körül lehet valahol /fiatalok elhúznak hamar/, alap Casio nem elég kontrasztos. Lorus pilóta minimum, vagy vmi H3 csüves jószág. Amúgy sokan nem hordanak órát, okosórát egyre többen, vagy vmi igénytelen kvarcot viselnek. Ami pénzt lenyúltak a svindlerek "fénymásológépek karbantartása" címen, abból minden járművezetőnek lehetne 9F Seiko kvarca szerintem.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
@mriya@ #245527 üzenetére
Pedig a "jó szakemberek" cseppet sem korrupt beszerzései miatt előfordul, h a fedélzeti kijelző használhatatlan. Nem frissít, melege van, nincs műhód kapcsolat... Pár napja egymás után úgy százszor küldte el uazokat az üzeneteket a képernyőre a rendszer, ilyenkor semmi más nincs rajta. Jó, ha van órája a gépésznek. Én már csak tudom.
Helsinki, az már Nyugat, ott biztosan máshogy van.
#245528ToBeY : Bármelyik szimpatikus órásnak szólsz, h legyen szíves fél osztás sietést állítani a finomszabályzón. (Én is meg tudom csinálni, ha Hűvösvölgyben jársz.) Ha képen megnézel egy 2824-es szerkezetet, látod a csavart, egy U alakú villát mozgat. Vagy pedig együtt élsz a késéssel, nem foglalkozol vele. Éjjelre nem kell dobozolni. Dobozt tedd el fiók mélyére, este /ha leveszed éjjelre/ számlappal lefelé leteszed asztalra, éjjeli szekrényre stb. Zafír nem fog ettől karcolódni. Doboz majd eladáskor kellhet legközelebb. -
-
dzsi23
addikt
válasz
@mriya@ #245155 üzenetére
Majd beugrok érte a tescoba.
#245156 tomsolo:
Hasznos lehet, ha olyan helyen jár az ember, ahol könnyen ellophatják az óráját, mert egyből észreveszi a súlykülönbséget.Én nem szeretem a nehéz órákat, ezért vagyok bajban a Vostokommal is. Néha okosórában jövök dolgozni, és tök jó, hogy egész nap észre sem veszem, hogy rajtam van, csak akkor, amikor ránézek. Viszont nem vagyok nagy okosóra-fan, leginkább csak sportolásra van.
-
fagyalllo
őstag
válasz
@mriya@ #244847 üzenetére
Seiko által gyártott szerkezet.
De a modding, magyarul módosítás, ahogy a nevéből is következik, egy meglévő óra átalakítása. Az SKX búvár volt a nagy úttörő, lünettabetétekkel, zafírüvegekkel, mutatókkal indult, azok valóban átalakítások voltak és Seiko óráknak lehetett tekinteni.
De amikor megveszi valaki a teknőc, SKX, submariner, explorer másolat tokot, hamisítvány Seiko számlapot, NH szerkezetet, stb. és összeépít belőle egy órát, az már nem modding, de legtöbben mégis így nevezik. -
Pszihonaranc
senior tag
válasz
@mriya@ #244512 üzenetére
Szerintem fogalmam sincs, ezért kérdeztem volna valaki olyan tanácsát, aki ért is hozzá.
Az a baj, hogy nem a józan ész hiányzik, hanem az órás szaktudás, így nem vagyok kisegítve olyan tanáccsal amire 2 próbálkozás után egy bonobó is rájönne, azzal meg főleg nem vagyok kisegítve hogyha rákontrázol irreleváns vasajtós anekdotáddal.
Drága óráról van szó, nem engedhetem meg, hogy vaktába mekkmesterkedjek. Ezért a "kend föl a izét ott ahó' rossz" módszer lehet hogy vasajtónál működik egy jó munkásember kezei alatt, de egy óránál nem. -
-
-
hallador
addikt
válasz
@mriya@ #244262 üzenetére
Igazad van, én is akartam ilyet venni, ma is megvenném, ha lenne, ugyanakkor ha csak egy óra kellene, ami mutatja az időt, és nem ismerném a spec órat amit belinkeltél, nem venném meg. Mert amúgy nem éri meg ilyet venni. A solar mostanában eléggé megdobja az árat, pláne ha olyan óra amit linkeltél. Nekem is van egy Citizen Promaster Though-om. Hordom is ma már néha, de ma már nem biztos, hogy megvenném. Csak ennyi.
Ha eljutok oda, hogy az én Though-omban cserélni kell a kondenzátort, szerintem nem kondenzátort, hanem szerkezetet fognak cserélni, mert a belseje egyszer használatos. Ebben gyakorlatilag biztos vagyok.
A másik, hogy most nem arról van, szó, hogy az óra fel van szerelve 32 funkcióval, de ezt le is írtam, nem nagyon értem ezt miért nem vetted figyelembe?
Hanem egy sima óráról, mint a TAG.Valamint ha ennyit elkérnek azért az óráért ennyiért inkább valamilyen nagy élettartamú ETA illett volna hozzá 180 hónapos élettartamma, 3 - 5 köves fém szerkezettel, ha már emiatt beleszerelnek egy Solar-t. Amit ha tönkremegy a KOndenzátor akkor az óra is megy a kukába, mert a szerkezet olcsó lesz.
A másik, hogy nekem van egy Casio AWG-M100-1A órám, ott még értem is ezt, de hogy egy sima mutatós órában kinek buli azt nem.
-
válasz
@mriya@ #244001 üzenetére
Ez azért "sértően rossz" hasonlat
Itt ugyanis szinte csak a szerkezet más, meg a felirat.A Fortis csinált hasonlót a Flipper-rel, de nem nagyon jött be.
A Swatch most megcsinálta a "Flippert" MoonSwatchnak... és így már bevállt.
FLIPPER STORY 1960A fényevők csakis a "felkelő nap" országából jöhetnek
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
@mriya@ #243781 üzenetére
Majdnem minden óragyűjtő és szerető akar vagy szeretne magának ebből egyet előbb vagy utóbb.
Előnye az olcsóság és a jelentős háttér márkák egyesülése.
Omega és a Swatch-nak is azért elég jelentős történelme van az óragyártásban és ezt főleg a Svájci órák szeretőinél fontos.Én személy szerint minden színből vennék egyet a hétköznapokra ,de egy példányt mindenképp szerzek (remélem sikerül az eredeti árán).
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest