Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
válasz
TechN7ne #235446 üzenetére
Nekem 3 db Casio órán van és egyik sem esik szét. Van egy Collection MTD-1053 búvár (22ezer Ft), egy Beside BEM-111D (zafír, tömör szemes szíj, egész SS (316L acél)) (25ezer Ft) és egy MTP-1200A (SS, zafír, hajtogatott szemes szíj) (17ezer Ft). Egyik sem volt drágább 30ezer Forintnál, de a kidolgozásuk jó. A Beside eredetileg drágább volt, csak kifutó modell volt, így olcsóbban vettem. Rakott indexek, szép textúrált számlap. Egyedül a búvár, ami kristály üveges, de ennél nagyobb baj ne legyen. A Standard meg ennyi pénzért ajándék, főleg a zafír miatt, a minősége van olyan jó simán, mint a Seiko 5-ösömnek, pedig az 3x annyiba került.
Mindegyik Myota szerkezeted, így azzal sincs gond. -
dzsi23
addikt
válasz
TechN7ne #235457 üzenetére
Senki sem volt még itt leszólva azért, mert Tissot-t vett, a tieddel sincs baj, főleg nem olyan áron, amennyiért hozzájutottál. És ha eddig is olyan hangnemben beszéltél volna, mint ahogy ezt a hsz-t írtad (meg ahogy eredetileg idejöttél), akkor veled sem vitázott volna senki, és nem lett volna nevetség tárgya a Tissot. Vannak nekik jó óráik, csak a javíthatatlan/műanyag alkatrészes szerkezetek miatt egyre kevesebbet lehet ajánlani.
-
dzsi23
addikt
válasz
TechN7ne #235446 üzenetére
"Orient meg egy Vicc a 70-100k s kategóriában kristály üveggel és a Q&Q szíjával/csatjával."
Ebben sajnos egyetértek. Bár az újabb búvárok már zafírosak, talán egyszer lesz egy zafíros-kerámiás-tömörszíjas Mako 4/5/6, de azt már biztos nem 40 ezerért fogom megszerezni, mint a Mako 3-at.
"Inkább örülni kéne ,hogy kapsz apró pénzért normálisan felszerelt órát aránylag jó szerkezettel."
Örülnék, ha a qc nem egy nagy nulla lenne... meg ha a Seiko nem ugyanezt pakolná a 200+ ezres óráiba. Utóbbi nem érdekelne, ha közben nem osztogatná fillérekért. Ez azért jóval zavaróbb, mint a Christopher Ward 50%-os akciói, amiket sokszor hallhattunk már a kronometer.hu videókban.
"Hamarabb érzem vele egy árban lévő Casio ,Lorus ,Orient óráknál az instabilitást."
A szíj miatt. A paganinaál azért nem érzed, mert tömör, de egyébként sokkal gagyibb.
-
dzsi23
addikt
válasz
TechN7ne #235443 üzenetére
Nem azért gagyi, mert nagyobb, hanem mert aránytalan. Ráadásul ez volt a legelső modellje a Paganinak, rettentő sok hibás darab került ki... szerencséd van, ha a tied "hibátlan". Összeszerelésben meg a nyomában sincs az Orientnek. Persze, rátosztak zafírt meg kerámiát, hogy bekajálja a nép, én is vettem egyet... játszósnak jó, ennyi.
-
dzsi23
addikt
válasz
TechN7ne #235415 üzenetére
Az nem a gyári oldal, csak az európai forgalmazóé. Ez a gyári oldal, innen rendeltem, egyenesen Koreából.
Amúgy egyik Pagani sem lett most hirtelen 60k, ami korábban 20k volt, csak jöttek ki új modellek, amik már drágábbak. Pl. a Submariner-copy ugyanannyiba kerül, mint egy évvel ezelőtt, de régi modellek még 70-80 dollár körül voltak (max. akciósan, áfa nélkül jöttek ki 20 ezer forintból), az újak már 110-140 dollárosak, és tuti az áfa. De a sub-copy most is megvan 30-35k körül áfával. -
dzsi23
addikt
-
dzsi23
addikt
válasz
TechN7ne #235397 üzenetére
A szíj egy cserélhető kiegészítő, és fémszíjban sokszor nem a legjobbak az olcsó(bb) japánok; hiába tömör a szíj, ha a végszem nem az. Az open heart Orientem szíja is jó lett volna, de a hajtogatott végszem miatt nagyon csörgött. Viszont az óra értékéből ez semmit nem vont le, mert az hibátlan volt, szal raktam rá más (nem fém) szíjat.
Ha mindenképp fémszíjas órát szeretnél, olyat válassz, aminél a végszem is tömör, akár svájci, akár japán. -
hallador
addikt
válasz
TechN7ne #235209 üzenetére
A sok barom kommandós meg G shockot használ USA-tol Japánig. Pedig ha tudnák amit Te azonnal visszatérnének a Rolex-re.
Hülyék ezek mind, nem téged kérdezték meg.
De a semmirekellő Kaliforniai tűzoltóság (ahol mostanában mindennaposak a tüzek) hivatalos órája is csak azért a gg1000 mert azok is csak hülyék lehetnek.
Szerintem jelentkezz be a világ szolgálataihoz hogy eddig rosszul tudták. -
-
ricsik
őstag
válasz
TechN7ne #235141 üzenetére
Én meg vettem tőlük több Casiot.
Magyar boltban én mindig más óra dobozát kapom, vagy jelöletlent, figyegővel, amit elvesznek, ha nem szólsz, de minden védőfólia nélkül.
Ők postán küldték, baromi gyorsan, megfelelő dobozban, minden fityegővel, leírással, fóliával és még olcsóbban is.
Ja. Borzasztó -
Sir Pocok
őstag
válasz
TechN7ne #234939 üzenetére
Visszaolvastam a kommentjeidet, észrevételek:
Keresztapám svájci volt, Zürich-be élt és beszélgettünk az órákról. Ő mondogatta nekem 15 évvel ezelőtt, hogy egy svájci óra 10 ezer frank környékén kezdődik (akkor volt 120-130 körül az árfolyam). Egy törzsgyökeres átlag svájci ezalatt nem vesz hazai órát.
Sajnos akár tetszik Neked akár nem Grand-Seiko-t a mértékadó órások mind elismerik. Mivel nem volt még a kezedben így fingod sincs róla, milyen megmunkálási minőséget képvisel. Nekem volt volt több svájci és GS is kezembe de több svájci gyártó is elbújhat mögötte.
Tanácsolnám szakmai órás YT blogok nézését.
-
válasz
TechN7ne #234941 üzenetére
Az a baj, hogy altalanossagban is butasagot beszelsz. Es nem lenne jo ha egy a topikba tevedo laikus a te hozzaszolasaidat venne keszpenznek, mikozben semmi kozuk a valosaghoz. Az ora csak egy ora, senki nem nezi, senkit nem erdekel es semmilyen rangot, stilust akarmit nem ad. Ahogy a jordan Nike sem. Ettol fuggetlenul vannak a markak kozott nyilvan minosegbeli es megitelesbeli kulonbsegek, ebben a Tissot az alja kornyeken van. Ettol meg neked nem baj, ha tetszik, de nem leszel tole meno. Ha meg megis, akkor nagyon rossz tarsasagokba jarsz, ideje ertelmes emberekkel baratkozni.
-
v0RD3N
csendes tag
válasz
TechN7ne #234935 üzenetére
Úgy csinálsz mintha valami Patek Philippe lenne a csuklódon ember, közben egy alsópolcos egyszerű tissot van rajtad..
Amúgy nézd már meg pl a watchesofswitzerland.com oldalát.. nem is látod rajta a kis tissot órádat, de a grand seiko logó egyből az arcodba jön. Gondolkozz el azon ,h ez miért van te kis luxus gyerek. Meg kellene nyugodnod és elfogadni a tényt ,h a tissot név se cseng úgy mint ahogy te azt elképzeled. Nincs is ezzel gond egyébként, ha neked tetszik és szereted akkor jó, de én úgy látom ,h azt a tissot órát te a világnak akartad venni ,h megmutasd te mennyire frankó svájci gyerek vagy. Csak nem jött a lábcsókolás, ez miatt most hülye itt mindenki és az egész japán óragyártás egy nagy szar.. -
SOAD19
addikt
válasz
Mi lenne, ha nem mások (laikusok) véleményére adnál, hogy vajon mennyire fogják komoly órának tekinteni az adott órádat?! Én úgy vagyok vele, hogy nekem tetszen, az adott keretemen belül egy elfogadható minőséget képviseljen összeszerelés minőség, kidolgozottság terén és kicsit legyed egyedi, számomra izgalmas (főleg a számlap). Ott van példának okáért a Casionak a OCW-s100-asa majd 200k-ért. Egy laikus számára nem nagy szám, "csak" egy Casio, de én ennek ellenére meg fogom venni előbb-utóbb.
-
csabiks
senior tag
válasz
Egy férfi nem feltétlen azért vesz órát mert hajszálpontos ,hanem mert neve van és ez az egyetlen egy ékszere.
Aki a név miatt vesz órát, mint pl te, annyit is ért hozzá.
Az a baj veled, hogy te azt hiszed mekkora márkát hordasz, közben meg mégse
Miért nem állsz tovább? Van még pár fórum ahol lejárathatod magad, itt már szerintem jobban nem tudod..a véleményedre meg köszönjük szépen senki sem kíváncsi. -
PeterPH
senior tag
válasz
TechN7ne #234887 üzenetére
Ez egy Seiko egy Suzukiban. Halmozottan fogyatékos együttállás.
Az órát az új ára felett adtam el másfél évesen. Az autó még megvan, de négy évesen is az egykori vételára körül eladható. De biztos bazári vacak mindkettő.
Van Tissot órám is, illetve van, csak nem működik, és ha rajtam múlik már nem is fog. Újonan vettem annó nagyságrendileg egy havi fizetésem felett, abban a hitben hogy a svájci a csúcs, és majd a gyerekem is megörökli. A két mostani japán órám köszöni jól van.
BMW is volt, több is. Már nincs, nem véletlenül.
De iszom szavaid, sugárzik a bölcsesség, és a hozzáértés belőlük. -
válasz
TechN7ne #234883 üzenetére
Volt mar a kezemen par ora, mondjuk a 10ezer forintostol kezdve a 10 milliosig, szoval van minimalis fogalmam arrol, hogy mi mennyit er. Nincsen semmi baj a Tissot-val se, csak listaaron tuti nem normalis aki megveszi. Masodkezbol meg akciosan a listaar 20-30%-an meg elmegy. De nincs ez mashogy a dragabb svajci orakkal se, 5-600 ezres kategoriaban is olyan vackokat tudnak csinalni, hogy a hideg raz tole. Nem veletlen mennek az ilyen kategorias orak felearon meg harmadaron a chrono24-en gyakorlatilag uj allapotban. Ha pl. valaki minosegi fem csattal szeretne orat, az nem nagyon van 1-1,5 millio alatti svajci oran. Nem mondom, hogy a 2+ millios Grand Seiko csatjatol elajultam, mert azzal is van azert baj.
Azt kell latni, hogy listaaron minden olcso svajci ora nagy buko tud lenni. Egyreszt azert, mert a hasznaltpiacon feleert se megy el, masreszt a szervizkoltseg az ora elettartama alatt felemeszti a bekerulesi ar akar tobbszoroset is. Pl. egy 50-100 ezres Tissot elso szervizkoltsege siman lehet 40-50k.
-
Misi1979
őstag
válasz
TechN7ne #234824 üzenetére
A Tissot órád, sőt, a legtöbb kvarc Tissot 300 EUR alatt a svájci (=minőséginek tartott) óraipar szégyene.
Minden elemében kínai bérgyártás (-amivel nem lenne baj, ha nem titkolnák ennyire), egy filléres kvarc szerkezettel (amivel szintén nincs baj, csak hajlamosak elhullani viszonylag gyorsan - mondjuk a régi ETA kvarcok se jobbak, bár azok többsége javítható, ha nem is gazdaságosan).Hasonló áron japán órák többet adnak. Egyedül a zafírüvegre kellene rágyúrniuk a japóknak.
Az, hogy a 100 ezres Tissot óra 20-30e Ft-ért eladható használtan, pont annak köszönhető, hogy sokan bedőlnek a swiss made parasztvakításnak.
-
hallador
addikt
válasz
TechN7ne #234742 üzenetére
Ha neked ez tetszik, akkor meg kell venni! De aki ehhez azért ért, az nem fogja ezeket nyugodt szívvel ajánlani, mert ez nem a racionális döntés.
Ennek azért viszonylag ellentmond, hogy a föld legnépszerűbb óramárkája a Casio.
Persze azért abban amit írsz az is benne van, hogy a magyar ember úgy akar élni mint a német, vagy a svéd, csak ehhez hiányzik pár dolog. Például a felelős viselkedés. Hiába szeretnék én Mercedessel járni (meg tudnám venni), csak amikor kiderül, hogy 10 év múlva a 10-edét éri az eredeti árának, és de a karbantartása viszont annyiba kerül, mint egy kisebb új autó ára, akkor bizony kell a tökömnek a mercedes. Az olcsó svájci óra pont ilyen. Az vesz ilyet akinek fingja nincs arról mivel jár a dolog.
A 8 - 10 000 Eurós svájci óra más kérdés, más szint. De aki Tissot-ot Doxa-t, és hasonlót vesz, na az meg is érdemli. pl: a Roamer azért más tészta, mert nekik legalább van tokgyáruk. Butaság ellen nincs orvosság!
Abból meg mostanában dömping is van! Ha tetszik ha nem ez az igazság! -
dzsi23
addikt
válasz
TechN7ne #234819 üzenetére
Előtted is volt itt élet, utánad is lesz, ahogy trollok is voltak már itt sokan, mind el lett felejtve. Sztár nem lettél, de
nevetségesvicces volt, ezt elismerem; ha ez volt a cél, köszönjük szépen!Amúgy lehet, hogy egyedül vagyok vele (főleg, hogy még neked sem jön be), de nekem tetszik az a Tissot, 35 ezerért én is lecsaptam volna rá, jó vétel volt, csak szarul adtad elő a dolgot... az órával amúgy senkinek sem lett volna baja. Jobbat ad a Seiko ugyanolyan áron, de kit érdekel, ha valakinek a Tissot jobban tetszik; vegye azt nyugodtan. Ennyivel is el lehetett volna intézni a dolgot, ahelyett, hogy nulla hozzáértéssel
kretéarcoskodsz. -
csaba1203
addikt
válasz
TechN7ne #234708 üzenetére
Azt azért nem tudom nézted-e mennyi ilyen és ehhez hasonló van eladó itt a hardver aprón?
Nos vajon miért?....
Mindenki szabadulna tőlük ha tudna ha TUDNA.....
Nekem csak egy gagyi kis Seiko 5-öm van de nem tudnának annyi pénzt adni, hogy akár 3 ilyenre elcseréljem.
Amúgy tényleg szórakoztató, amiket írogatsz feldobod vele a topikot! -
-
Fall-N
veterán
válasz
TechN7ne #234761 üzenetére
Hablaty, hablaty hátán. Még a több millió Forintos órák sem mind tartják az árukat, talán a Rolex, de abból sem mind. A többire kár válaszolni, úgyis te valami párhuzamos valóságban élsz, vagy a saját világodban. Az kereskedő ismerősöd is inkább flipper vagy nepper.
Az értéktsrtásról meg annyit, hogy pár éve 40-60 közt mentek a Monster Seikok, ma meg meg sem bírom venni, mert mind 120 ezer fölött vannak.
-
csabiks
senior tag
válasz
Bocsi, hogy beleszólok, olvasom pár napja az eszmefuttatásod, és már nem igazán tudom magamba tartani a véleményem.
A tissot az első drágább karóráim egyike, nem értettem az órákhoz, csupán azért vettem mert ‘svájci’ és mert megtetszett. Amikor ezt vettem a casiokat meg az összes többit egy alsóbbkategóriás márkának tekintettem, és nem is foglalkoztam velük.
A váltás azután fogalmazódott meg bennem, hogy a messze híres / pontos megbízható svájci csoda elkezdett valami brutál mód össze vissza járni, elemcsere után is. ( a vicc az hogy miután meglett a másik már pontosan jár tobb mint 2 éve)
Amikor nézelődtem, hogy milyen legyen az utódja, nagyon fontos volt, hogy pontos legyen. Itt a fórumon kértem tanácsot, és pont az egyik kedves fórumtárs ajánlotta az edifice eqb1000-et. A tissothoz képest űrtechnika ez a casio. Napelemes, bluetoothos, atompontos.
Aztán telt múlt az idő, és mivel mindíg szerettem volna egy automatát, megvettem ezt a seiko-t. Tudom, nem egy atomóra, de most ez a kedvencem, ezt hordom.
És mivel van összehasonlításom, nyugodtan elmondhatom, hogy az összes közül a tissot a leg gagyibb, egy kínában összerakott svájci kvarc. Gagyi gombokkal és gagyi számlappal / mutatókkal. Biztos hogy nem vennék és nem is fogok venni tissot-ot!
-
bbuffy
senior tag
válasz
Az ékszeróra, ami valójaban az, nem amit te annak gondolsz, pont a legkisebb szegmens. Szinte senki nem vesz ekszerórát, befektetesnek meg végképp.
Orosz óra? Értékes? Oximoron.
Biztos van olyan területe az életnek amihez jól ertesz, de hogy az órakhoz nem, az is biztos.
A tissot amit fényezel egysemennyire nem értékalló óra, q brand sem annyira már, jelenleg sehol nincs, sajnos. Régen ért vmit. -
zoli03
őstag
válasz
Komolyan nem értem, milyen probléma van a felfogásoddal. Nincs olyan sok komoly használt/új órás csoport Facebookon, ha kb 5-ben benne vagy, akkor nagyjából teljes képet láthatsz a magyar órapiacról.
Ha ezeket megnézed, akkor láthatod, hogy teljesen máshogy történnek a dolgok a valóságban, mint ahogy te azt már hetek óta hajtod. Hiába írod, hogy a japán órák szarok kidolgozásra, értéktartásra, bármire, a piac és más emberek tapasztalatai mást mutatnak.
Én tök szívesen vennék AW5000-es vagy hasonló kinézetű Citizent, mégsem látok sehol harmad áron, mint amennyiért te a Tissot órád vetted. Vagy a másik kedvencem a
Citizen Promaster Sky széria, ezeknek is elég komoly ára van használtan. Ez csak kettő példa volt, de az Orient és a Seiko is hasonlóan árazódik. -
-
Cold5
senior tag
válasz
Szia,
Ne haragudj, hogy én is belebeszélek itt a dolgokba, de kérlek legalább ezt a mondatod olvasd el újra és próbáld meg értő olvasással:
",és ezen a Téren a Tissot kb. a legalja de még ez a szint is jobb mint bármelyik Japan óra értéktartás szempontjából."
Komolyan azt állítod, hogy egy Tissot jobb értéktartás szempontjából, mint egy bármilyen Japán?
Egy 90k Tissot vettél meg 35k-ért! Hol itt az értéktartás? Persze sok oldala lehet annak az eladásnak, de könyörgöm, ha egy termék tartja az árát akkor nem az eredeti ár 40%-ért adom el / veszem meg
...
Azt is megértem, hogy az ember sokszor akarja legimitálni a döntését és mond/tesz olyanokat amit már később kicsit átgondolva máshogy lát.
Én személy szerint nagyon örülök, hogy egy olyan órát választottál ami tetszik (mindig ez a legfontosabb) és hord sokáig, de azért az "egyhe" túlzás, hogy egy Tissot értéktartóbb, mint bármilyen Japán.
-
Fall-N
veterán
válasz
TechN7ne #234714 üzenetére
Nem haragudj meg, de semmi extra nincs abban a Tissotban. Ha letakarnánk a logót vajon hányan tudnák milyen márka?
Ha már elérhető árú svájci akkor Hamilton vagy Roamer, azokban több a "bugi".
Az értéktartás is hülyeség, amit írtál, mert a Seiko jól tartja az árát (sajnos) és a régi Monster is drágult például, nem lett olcsóbb. A Tissot meg használtan ugyanúgy nem érték. Ott is dobálják őket féláron.
Ismerősöm is hónapokig árulta a Tissot óráját harmad (!) áron, mire eladta. Igaz ő ajándékba kapta (diplomaosztó), így nem bukott rajta.
Azt meg halkan megsúgom, hogy a Tissot jópár alkatrésze kínai származású...
busman: Szép darab!
-
Kbali
nagyúr
válasz
TechN7ne #234726 üzenetére
Több napon keresztül megkaptad a válaszokat, hogy miért ne Tissot és miért inkább más.
Senki nem szólja le a Casio-kat, Tissot-nak is vannak (vagy inkább voltak jó próbálkozásai).
Nekem is volt Edifice, egyáltalán nem csörgött-zörgött a szíj, pedig az sem volt tömör, csak jobban hajtogatott.
Azt még megkérdezném, hogy a "holdjáték" az milyen funkciója az órának?
A topiklakók próbáltak neked segíteni, hogy 1-2 éven (esetleg hónapon) belül ne érezd úgy, hogy kidobtál egy csomó pénzt egy nem megfelelő minőségű, csak annak tűnő órára, de neked áll feljebb... tényleg csak gratulálni tudok a trollságodhoz.
Egyébként szerintem te már az első kérdés előtt megvetted ezt az órát, csak idejöttél önigazolni, majd 10-20 kérdés után igazi óraszakértőként nyilatkozol. -
BloodRay
veterán
válasz
TechN7ne #234726 üzenetére
Újfent köszönjük mester!
Gondolom jó sok akár csak 100.000 feletti japán órát láttál képen, hogy ekkora szakértő vagy.
Prohardver meg hálás lehet neked, mert elkezdtem gondolkozni a prémium tagságon, hogy ne kelljen látnom egyes fogyatékos hozzászólásokat(kinek nem inge...)... -
bbuffy
senior tag
-
Kbali
nagyúr
válasz
TechN7ne #234708 üzenetére
Pontosan ezt csináltad másik topikokban is: szétcseszted a beszélgetéseket, folyamatosan kérdeztél, kaptál tanácsokat, majd megvetted azt, amit eredetileg is szerettél volna, csak túráztattál mindenkit, most meg egekig próbálod magasztalni magad, hogy mennyire jól választottál....
-
pulutodurumo
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Sorozatok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kikristályosodik a Razr 60
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest