- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
- Yettel topik
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amatőr123456
csendes tag
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
@mriya@ #220726 üzenetére
Köszönöm hasznos infókat. Megnézem a werket a neten. A Seiko 5-nél egyszerűnek tűnt, mert + és - irányba kellett billenteni egy alkatrészt. A hátlap levételéhez feltétlen le kell venni a fémszíjakat? Azokra a stiftekre gondolsz? Erre mondta valaki, hogy a NATO szíj ál nincs ilyen probléma:-) De én csak a rozsdamenteset szeretem:-) 1500 Ft körül már rendelhető hozzá szerszám. A menetes hátlap levétele előtt megjelölöm a pozícióját, hogy ne húzzam túl a végén, ha már pontosabb lesz. Azt vettem észre az sem mindegy mennyit hordom és mennyit pihen esténként. Este 8 óra alatt +3-4 mp, nappal belehúz és 16 óra alatt kb. 13 mp. Ezek után az órás általi beállítás sem garancia, mivel nem tudja a viselési szokásamhoz igazítani.
-
Ubulhun
tag
-
Ubulhun
tag
válasz
@mriya@ #220712 üzenetére
Nyilván aki - talán nem túlzás, de - elhivatottsággal, szeretettel nyúl az órákhoz, és nem csak a lenyúlni szeretné a kiuncsaftot.l
(#220713) Keil Walker
Valóban egészen jól néz ki! Használd egészséggel! Ez tényleg kínai márka? Azt találtam róla a neten... -
Ubulhun
tag
válasz
@mriya@ #220705 üzenetére
Lehet, rosszul gondolom, de feltételezem, óráknál is megvan a protokoll, mint az autóknál, mi szerint x km után cserélni kell olajat, vezérműszíjat...stb...stb - függetlenül a pillanatnyi látott állapotától. Csak lehet, nem olyan többé-kevésbé egységes, mint a járműveknél. És "nomen es omen"... Vostoknál biztosan nem előírás a mutatók cseréje...
-
Eugene Roe
őstag
válasz
@mriya@ #220691 üzenetére
Nem tudom mennyiért néznék meg, ha azt mondja a bevizsgálád 30k csere nélkül, akkor még mindig csak 650 euró lett 550 helyett. Ha már kinyitni is elkér 70 ezret, akkor kezd cinkesebbé válni a történet, de csak van olyan órás, aki biztos tudás hátterében tud nyilatkozni egy egyszerűbb búvárról. Vagy ilyen nincs itthon?
-
Sir Pocok
őstag
válasz
@mriya@ #220493 üzenetére
Ennyit tudok:
7S25/26/35/36 is a non hacking, non handwidning -25/+35 second accuracy 40h power reserve.
4R15/16 is non hacking, non handwidning -15/+25 second accuracy 50h power reserve.
4R35/36/37/38 is hacking, handwinding -25/+35 second accuracy with 40h power resereve
6R15 is hacking, handwinding -15/+25 second accuracy with 50h power reserve. -
Eugene Roe
őstag
válasz
@mriya@ #220493 üzenetére
Pontosságban nem, sőt jópár youtube videó van, ahol a 4R gyárilag hozza a 2-6s / napot, a 6R-t meg nem elég, hogy küszködnek beszabályozni 10 sec alá, de még a 10 is, hol 10, hol 13, míg a 4R-nél +-1 az eltérés. Aztán lehet csak mindig a szuperül és gagyin sikerült példány találkozott.
Papírforma szerint az "ütésvédelme" jobb, meg -20+40 helyett -15+30 vagy ilyesmi a pontossága. De mégegyszer, hiába -20+40 a 4R, ha jópár belőlük a +-10 seces, illetve többnyire normálisan (legalább ugyanannyira) szabályozható is.
De a legrosszabb az az, hogy ugyanúgy 21600-as rezgésszámú, mert ha 28800 lenne, akkor nem érdekelne a pontosságos fogyatékossága (~előnytelensége).
-
SOAD19
addikt
válasz
@mriya@ #220449 üzenetére
Ennyire nem mélyedtem el benne, de tényleg érdekes, azért nem egy dress watch-ról van szó.
Bár, ha magamból indulok ki, nekem szerintem a wr30-as is megtenné, egy kézmosást, vagy egy esőben történő bőrig ázást kibírna. Fürdésre, úszásra én komolyabb órát sajnálnék bevetni, arra jók a G-shockok.
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
@mriya@ #220318 üzenetére
Én is egy órát hordok és a józan eszem lebeszélt róla, de egy automata csak kellene a Solar mellé
Melyik a Fekete Gyöngy? Én csak dátumosat láttam. Mennyire lehet beállítani a pontosságát? 30-40mp már zavarna. A lünetta acél vagy alu? Üvege kristály? Lume mennyire erős? Akkor már ne is alkudjak belőle?
Kintről rendelve mennyivel lenne olcsóbb? Tömítések vannak hozzá? Van márkaszervize Magyarországon, Budapesten valahol boltban meg lehet próbálni? Két tokkal van most ministri és design 67-es modell.
[ Szerkesztve ] -
-
Fall-N
veterán
válasz
@mriya@ #220131 üzenetére
A Q&Q a Citizen leányvállalata, hasonlóan a Seiko és a Lorus kapcsolatához. Az igaz hogy általában olcsó nem túl tartós órákat gyártanak. De ez sem teljesen igaz M már, mert láttam már újabban Casio szintű búvár órát tőlük, acél tokkal és 200 M-es vízállósággal.
Persze az alsó szegmens órái ezek, nem a komolyabb óráké.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
@mriya@ #219917 üzenetére
De, az a londoni. Viszont a helyi idő maradt BER, a World Time-ot most átállítottam PAR-ra, indítottam egy manuális szinkronizációt, semmi változás. Nem fogta a jelet.
fagyalllo: igen, a WT volt UTC-n, az szerintem sem zavar be, de azért tettem egy próbát. mindig ugyanott próbálom (erkély, legfelső emelet, szabad ég).
-
KKG
csendes tag
válasz
@mriya@ #219762 üzenetére
Ezzel kapcsolatban volt egy kellemetlen élményem, ami miatt évekig nem hordtam órát.
2000-ben bátyámtól diplomaosztómra kaptam egy 2000 darabra limitált kvarc Certina Alex Criville sportórát, hazai kisker ára 100ezer forint volt. A. Criville motorversenyző volt, az óra szíja motorláncot idézett - egyedi, de szokatlan is. Ez volt az első "komoly" órám. Heti 1-3 nap hordtam jellemzően.
Három évig tette a dolgát, aztán 2003-ban elemcsere. Kértem az órást (oda vittem, akitől vettem az órát), hogy legyen nyomáspróba is. Kérdeztem is, hogy garancia van e a nyomáspróbára, illetve, hogy megmarad e a vízállóképesség. A hölgy kissé felháborodva mondta, hogy erre nincs garancia. (?)
Vízbe egyébként nem vittem soha. De 2007-ben úgy adódott, hogy Tunéziában nyaraltam, bementem vele a tengerbe (gondoltam mégsem hagyom a parton a cipőben), mikor kijöttem, látom, hogy megállt. Na, mondom magamban megint az elem, mert eltelt a legutolsó elemcsere óta 4 év. De sajnos itthon kiderült, hogy beázott. Nem merültem, csak úsztam egy rövidet.
Egy amatőr szinten óráskodó munkatársam is megnézte és azt mondta, kb. 35ezer lenne a szerkezet, kicseréli, ha akarom, aztán valamiért nem került rá sor. Máig megvan, (szinte teljesen) hibátlan a tok és az üveg, nem csapkodtam semmihez.
2014-ben vettem rá magam, hogy vegyek új órát... (G-Shock Mudman G-9300) Na, ezután kvarcban csak solart veszek, vagy víznek még a közelébe se megyek vele.
-
g0n21
senior tag
válasz
@mriya@ #219757 üzenetére
Van olyan masszív állat, ami mondjuk nem torzul 3 baron egyáltalán, legalábbis a gép nem mutatott eltérést, 6 és 10 baron már igen.. Meg nem mondom már pontosan mi, de volt valami még ápr. elején. Legközelebb ilyen van, megjegyzem.
u.i.: nem merem biztosra mondani, de ha jól emlékszem, a domború zafíros Panerai volt ilyen (00233). -
dzsi23
addikt
válasz
@mriya@ #219612 üzenetére
Köszi!
Igazából nem tudom, hogy 40, 50 vagy 60 évhez közelít korban, de semmiképp sem fiatal óráról van szó, szal nem is várom, hogy atompontos legyen, +20 körül mozog most átlagban. Bár rajtam még nem volt, mert a szíj nem ért ide a cns-től. Mindenesetre biztos fura lesz felvenni egy 35 millis órát a 42-43 millisek után, vagy éppen a 45-ös G után.
(#219624) Sir Pocok:
"nehézkes a cseréje"
Miért?(#219625) fagyalllo:
Ezek az Oceanusok nagyon Edifice-esek lettek, a te S100G-d sokkal minőségibb hatást kelt. -
Eugene Roe
őstag
válasz
@mriya@ #219549 üzenetére
Érdekes téma ez a dátum, nyilván jobban néz ki, mint a dátumos, de sokat írok alá, így gyakorlatilag több hasznát veszem a dátumnak az órán, mint magának az időnek :) ez pedig furcsa dilemmát állít elém :) mert kis túlzással egy sima nemesfém karkötőt is hordhatnék.
#djperto és a véleményed szerint mitől? :)
-
KKG
csendes tag
válasz
@mriya@ #219437 üzenetére
Empsepo : Meggyőztél!
@mriya@: Igen, 5 év + 1 ha beregisztrálod. Örülök, hogy bevált! A Lume bocsánatos bűn nálam.
Sungoo: Köszönöm!
Ha valaki ajánlani tudna jó kézihúzós új gyártmányú field watch-t, kérem, ossza meg velem. Strapabíróság kiemelten fontos lenne, és egy trópusi esőt azért bírjon ki.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest