- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
kovsol #249584 üzenetére
Igen, igazad van. Nekem az Amfíbia az olcsó meg a digitális kvarcaim. Bár sokan nem engedhetnek meg maguknak még egy új Vosztokot sem, terhekkel-szállítással 40-50 ezerbe is kerülhet már. Nekem szerencsém van, munkahelyem stabil, hiányszakma - nem kell spórolnom áramra és élelemre a hó végén. Mégis úgy érzem, nem lenne okos dolog túl drága órát vásárolnom. Fortis PP-t és a Certina DS-t is kímélem, nem akarom, h megsérüljön a "küzdőtérben", szinte csak sátoros ünnepeken viselem őket. Jegeltem a Grand Seiko vásárlást.
-
-
fagyalllo
őstag
válasz
kovsol #249297 üzenetére
Nem ők találták fel ezt a fajta hibrid szíjat, sokan árulnak hasonlót, egy ismerősöm ilyet vett, ezt is tudom ajánlani.
arn: Nekem is az a bajom a kétrétegű szíjakkal, hogy túlságosan megemelik az órát. Szerencsére már léteznek egysoros szíjak, illetve a perlonok is nagyon jók.
-
bigmasterg
addikt
válasz
kovsol #249086 üzenetére
Köszi a fashiondays tippet.
Tegnap egy unalmas punnany koncert közben, enyhén italosanberendeltem én is egy bambinot. ezt:[link] FAC0000EW0, Bambino II
Öltöny órám úgysincs, ennél olcsóbban meg nemigen találok normálisat. Ahogy néztem, automatából a kínai alternatívák sem nagyon olcsóbbak ennél. Annyi hogy ott sokszor már van zafír, viszont általában saját szerkezet, amit nem biztos hogy itthon simán szervizelnek.
Jövőre nekem is lesz esküvőm, oda is jó lesz, meg 1-2 hetente azért inget kell vennem, oda sem árt egy elegánsabb óra.
Mivel alkalmi óra, nem akartam sokat költeni rá, inkább napi hordós búvárra(?) költenék többet. -
válasz
kovsol #177042 üzenetére
Köszönöm, ez jól hangzik! Neked melyik citizenek vannak otthon? Gondolkodom, hogy elpasszolom a seikokat, max egyet megtartok és beruházok egy durvább zafiros citizenre. Iszonyat mennyivel szebb és komolyabb ez az óra mint a seikok, nem is gondoltam volna.
Sajnos ez csak ásványi üveges.
-
WiZARD
addikt
válasz
kovsol #149316 üzenetére
Na de egy harmadik topic mit segítene ezen?
Vagy kiírnád, hogy 30ezer alatti órák topicja, 30-200ezres órák topicja, és 200k felettiek?
akinek a 400-500k is olcsó az hova menne? (bár nem sok ilyenről tudok itt a topicban)Szerintem ilyen konkrét határok nélkül is működhet a dolog. Pl Komandirskie kérdés nélkül mehetne a másik topicba...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
kovsol #149088 üzenetére
a festék fényáteresztő-képességétől függően (ami szerintem konvergál a nullához), megszűnne napelemként létezni. ettőé függetlenül is, én mindig csodáltam, hogy mennyire alacsony energiafogyasztással jár az óráink működése, hihetetlen, hogy ilyen minimális fény/mozgási energia vagy épp elem mennyi működésre elegendő.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
kovsol #149082 üzenetére
ezt a Kinetic és Eco-Drive megoldásokról nem tudtam, köszi az infót. bár ezekkel szemben továbbra is a solart preferálnám, a Seiko Kinetic órái között van pár, ami mondjuk kivételt élvez
szerk.:
igen, tudom, nem miért így írtam
a családban is nagyon régóta ketyeg Eco-Drive. itt nyilván nem a technológia az eldöntendő kérdés. Eco-Drive óra is van a listámon, csak nincs épp elöl a sorban. nem a Seiko solar megoldását részesítem előnyben, ha félreérthető voltam.
-
ronin s8
senior tag
válasz
kovsol #147097 üzenetére
Ez tényleg érdekes.
Mondjuk, vízállóságra nem kellett őket tesztelni, bár az amcsik földet érése általában vizet érés volt, mert ők az óceánba estek.
Amikor a NASA kiválasztott néhány órát, és rájuk engedték a vákuumot, a legtöbb óra üvege egyből lerepült. (Vagy kihúzták a koronát, de az akkor nem teszt.) Gondolom, az olajat is kimosták a szerkezetekből, mielőtt kiengedték az űrbe - különben befagytak volna... -
Deskdiver
senior tag
válasz
kovsol #147092 üzenetére
Az első óra a holdon a Speedmaster volt. Ugyan Neil Armstrong (Apollo 11) nem viselte az első hold sétánál. Buzz Aldrin volt aki először viselte a hold felszínén. A Bulova amit Dave Scott (Apollo 15) viselt egyedi darab volt és magántulajdon. Ezért kerülhetett aukcióra. A Bulova leginkább a fedélzeti időmérőket szállította a holdprogramhoz, hivatalosan nem szállított karórákat az űrhajósosnak csak a hadseregnek.
-
WiZARD
addikt
válasz
kovsol #145324 üzenetére
Nyilván rendkívül nagy szerepe van az önigazolásnak...
Persze lehet érvelni mindkettő mellett.
Hogy csak 1 példát írjak: számomra továbbra is óriási negatívum az AR hiánya a rollernél. Erre mindig jön valami kitérő válasz, a gyakorlati tapasztalat nélküli elméleti magyarázat, hogy de az biztos karcolódik, nem időtálló, és hasonlók. Persze a régi plexis rollereknél sose merül fel, hogy a karcolódó plexi miatt kevesebbet érne, mert karcos, nem időtálló, sőt ott még az is elfogadható, ha cserélve volt.
Persze vásárlás után már phranxinatra-nál se gond az AR hiánya, pedig előtte ő is azt mondta, hogy kéne, és hirtelen a nagyító is megtetszett
Sőt a glidelock-ról is kiderül, hogy legendásan jó. (szerintem tök béna, ahogy kiáll bizonyos pózokban/méretezésnél) Bár ezt tudom, hogy régóta mondogatta phranxinatra, és Omegára is vett állítható csatot
Tényleg melyiket tartod jobbnak, és miért? (azt leszámítva, hogy Omegára külön kellett beszerezni) -
veloke
tag
válasz
kovsol #144993 üzenetére
Én sem venném, egy óra vagy legyen 3 mutatós, vagy kronós, de ez a modulos megoldás egyáltalán nem tetszik nekem sem. Ráadásul így, hogy nehezen javítható, biztos kihagynám....
A kézihúzós Speedy szerkezetét nem ismerem, de mintha arról sem írtak volna túl szépeket a szakértő kollégák....
-
resool
aktív tag
-
Csigusz 1
aktív tag
válasz
kovsol #144563 üzenetére
Nekem a tegnapi GIF-ektől megnyekken a mobilom. Ha megnyitom az oldalt, kidob a böngészőből, és még az animált háttérkép is eltűnik, csak feketeség van helyette, amíg újra nem indítom a telót.
Addig nem fogom mobilról nézni, amíg át nem tolódik az előző oldalra, úgyhogy írjatok sok-sok új hozzászólást!
A nagy méretű képekkel eddig nem volt bajom (és más GIF-ekkel sem), legfeljebb kicsit lassabban töltődik be... -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
kovsol #144164 üzenetére
Ezért írtam, h tudat alatt. De már járok pszichiáterhez a problémával...
Deskdiver : Köszi. Citerában nem sok az éles fém, de azért akad. Ikarusban a kézifékdoboz környéke a veszélyes, kezet is sikerül néha felhasítani. Végül is nem volt drága, miért kíméljem annyira. De még tart az Unitas 6497-es lázam, jó kis kézihúzós. Amíg meg nem hal a kínai menet a tokcsövön, örülök neki. Kétnaponta kicsavarom a koronazárat felhúzáshoz. Kíváncsi vagyok, meddig bírja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Hardcore café
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bluetooth hangszórók
- Battlefield 6
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 830 G5 i5-8350U 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest