- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
No.01 #261403 üzenetére
Ez nagyon márkafüggő. A Seiko boutique szervizel. A Tempora és a WDL is. Viszont van olyan modell, ahol a gyártó nem engedi, hogy AD szervíz javítson, be kell küldeni az órát. Ilyen ok a Tissot T Touch Connect Solar óra. Nekem abban behalt a légnyomás jeladó. Vagy 3 hónapig volt szervíz körúton. Megjegyzem, nem javították szépen, toknyitàs nyomok nem lettek eltüntetve és pl az oldalán kopott perc szedőt sem cserélték ki, pedig jeleztem, mint hibát.
-
driv4r
aktív tag
válasz
No.01 #260712 üzenetére
Örülök, hogy talán nem bennem volt a hiba, és te is ezt tapasztaltad.
Mára talán Ward az egyik legérdekesebb indie (Bel Canto, Twelve stb). Az árpolitika alakulása lesz érdekes, nem tudom, vannak-e még azok a standard leárazások, de ha erős brandet építenek, ezeket elvileg el fogják majd egyszer hagyni vagy esetleg bevezetnek vmi Yema jellegű loyalty rendszert. Egyszer megnézném élőben az óráikat. -
mert_csokis
senior tag
válasz
No.01 #259727 üzenetére
Szerintem ez nem kérdés. Egyértelmű, hogy a legolcsóbb forrást keresi az ember.
Ezeket az órákat úgy is nemzetközi garanciával értékesítik, így ez a része sem lehet probléma.
A Tissot Seastar-om én is Chrono-ról vettem végül magánszemélytől. Az itthon fellelhető legolcsóbb ártól is jóval olcsóbban. -
-
-
Veron
addikt
válasz
No.01 #256704 üzenetére
Ahogyan andrew01 is írta, Seiko NH3x werket kell szerezned, ízléstől függően a megfelelő típust. Ezek után kell egy tok, 28.5 mm-es számlap (itt figyelni kell, hogy a tok koronája hol helyezkedik el), majd mutatószett. Ez az alapcsomag.
Lehet cifrázni még -főleg ha búvárt szeretnél- bezellel, bezel inserttel, chapter ringgel, esetleg egyedi koronával és üveggel. Plusz szíj: ha fémszíjat szeretnél, akkor érdemes a tokkal együtt szettben vásárolni.
Az Alis forrásokat nem nagyon ismerem, inkább a bejáratott modshopokban szoktam megfordulni: namoki, yobokies, dlw watch, lucius atelier, watch-modz, ajuicet, seikomods
Ha kérdés van, szívesen segítek!
-
andrew01
tag
válasz
No.01 #256704 üzenetére
Alapnak, mint Seiko tán a legideálisabb igen... pl. egy SKX007 vagy SRPD tok(ezen kulcsszavakra keress), nh35 automata szerkezet belé, erre egy 28,5mm számlap és jöhet a mutatókészlet.
Érdemes úgy nézni tokot, hogy már bele van aplikálva a percgyűrű.
Kell nézni az összeférhetőséget, ha nh35-höz nézed a mutatót, akkor így keresel hogy 'watch hands nh35', de közben nézed a mutatók hosszát is (pl. ha 28,5mm-es számlapra teszed, akkor nem lehet hosszabb perc és mp mutató 13,5mm nél, de többségében 12,5mm-seket fog kidobni, ami optimális.
Erre a szendvicsre millió variánsod lehet, ha más szerkezetet akarsz akkor passz.
De jó még sub-tok ba is építeni, csak abba nem megy feltétlenül percgyűrű. -
Veron
addikt
válasz
No.01 #256700 üzenetére
A modok ára nagyjából $150-$500 + áfa körül alakul. De az 500 már nagyon extra meteorit számlápos verzió. Az enyém kb. 110k Ft-ban, apué 150k-ban állt meg.
Én is vágyom valami színesre, lehet be is dobok pár ötletet ide véleményezésre. Ilyen rainbow számlapot a nagyobb modshokban nem láttam, viszont Alis forrásból gond nélkül beszerezhető. Ezek viszont megbízhatatlanok, létezik szuper és pocsék minőség is arrafelé.
Nem különösebben macerás építeni egyet. Kis kézügyességgel és alap szerszámokkal is megoldható, Seiko szerviz pár ezresért megoldja. -
JoinR
őstag
válasz
No.01 #253733 üzenetére
Persze, alin tonnányi szíj van hozzá mindenféle anyagból. Viszont ha eleve le akarod cserélni, és nem fontos az egyetlen pozitív kijelzős kivitel, akkor olcsóbb, ha megveszed a sima GM-B2100-at és arra veszel szövet szíjat (ha nem fontos a fém ház, akkor meg annak is a töredékéből kijössz GA-B2100, fém ház, szövet szíj kombóval).
-
válasz
No.01 #252099 üzenetére
Szia!
Kevésbé kurrens óráknál - úgy vélem - ma is benne van 20% körüli alkulehetőség. Ha körülnézel a Jófogáson, simán találsz vadiúj prémium órákat diszkonttal.
Németországból jött 10+ éve az utolsó 2 új rendelésem, német kollégám intézte, akkor omegából konkrétan kerek 20, rolexből tizenpár százalék jött le. -
-
válasz
No.01 #245543 üzenetére
Köszi a gyors választ! 28-32 tekerés?
Az jóval több mint gondoltam. Hétfőn vettem át az órát, felhúztam valamennyire, de tegnap este óta nem volt rajtam, ma estére már több órát késett. Pedig papíron 60 óra járástartaléka van. Ezek szerint nem húztam fel eléggé... Köszi még egyszer!
-
dzsi23
addikt
válasz
No.01 #245468 üzenetére
Nincsenek sokszázezres/milliós óráim, nálam elsődleges óra lett volna (ha nem is örökké, de egy ideig biztos), és eléggé akartam, totál "must have" volt, de ez a hájp elvette a kedvem, a csuklószínezős incidens pedig rátett egy lapáttal. Sokadik órának beleférne, ha tényleg csak "poénnak" kellene, hogy legyen egy ilyen is. Gondolom, nálad sem fogja kitúrni a jobb óráidat.
-
dzsi23
addikt
válasz
No.01 #244962 üzenetére
Attól függ, milyen stift van benne. Elvileg mindegy, melyik irányba nyomod ki, csak vigyázz, mert a középső részben lesz egy kis cső is, el ne vesszen, mert az tartja a helyén a stiftet. Legalább is, amit én láttam, CW-t, ami nem csavaros, annál mindegy volt az irány.
Egyébként így működik a fenti kis Seiko esetén is a fémszj. És a dobozból kivéve, van is az órán egy fityegő "new link removal system bracelet" felirattal. Illetve mellékelnek is az óra mellé egy stiftkinyomót (+ leírást hozzá), amivel könnyen (szvsz. túl könnyen is) méretre állítható. Csak abban a Seikoban nem cső van középen, hanem egy rugó.
-
rbalint88
addikt
válasz
No.01 #244915 üzenetére
Kell venned stiftet, mert CW orakban mar minden gyari fem es gumiszij gyorscsatlakozos. Filleres tetel, barmelyik orasnal kapsz. Amugy szoktak adni a(z ebayes) nato szijak melle stiftet.
dzsi23: pont ez a bajom, hogy az arany fluted bezellel csinaltak egy 700ezres, tissot brandelt rolex copyt
a a full arany masik meg csak siman trombitarez szinu
-
dzsi23
addikt
válasz
No.01 #244721 üzenetére
Csak a Citizen CB0021 gyári békazáras gumiszíját próbáltam, az nagyon bejött. A csat nem bumszli, kényelmes és praktikus (azt leszámítva, hogy méretre kell vágni a szíjat, ami ugye visszafordíthatatlan).
-
tomsolo
addikt
válasz
No.01 #244713 üzenetére
milyen órához kellene?
mondjuk nekem kényelem szempontból beváltak a titán/acél szíjak is, még a milánóit is szeretem, mert kényelmesen csúszósra lehet beállítani és nehezebben izzad alá a kezem ellentétben a bőr/gumi társaival, a titántól meg 0 kiütést kapok a többivel szemben
-
dzsi23
addikt
válasz
No.01 #244713 üzenetére
Tudom, nem natot keresel, de ha a kényelem az első, akkor egy nyúlékony nato vagy paratrooper szíjnál nehéz jobbat találni. Tartósság szempontjából egy jó minőségű gumi szíj szvsz. a legjobb, jó esetben puha is, és akkor kényelmes is. Illetve szokás szerint megemlítem az MKS sailcloth szíjat, ami nekem nagyon bejött. Azért említem pont az MKS-t, mert annak nem ragasztanak bőrt az aljára (mint általában a sailcloth szíjakra), hanem alul-felül vitorlavászon. Színben viszont nem túl erős (fekete... max. a varrás színe variálható). A zuludivernek is van full sailcloth szíja, de ahhoz még nem volt szerencsém.
-
SOAD19
addikt
válasz
No.01 #243458 üzenetére
"Ja es a bedobott Casio opciot sem dijaztak, de nem a marka vegett sokkal inkabb mert nem szereti a digitalis kijelzest."
Honnan vette, vettétek, hogy a Casionak, csak digitális kijelzésű órája van? Szerintem még talán több is az analóg. 200k környékén itt van például, ez a fekete oceanus: [link]
Azt nem tudom, hogy mennyire lehet tartós a bevonat. -
SOAD19
addikt
válasz
No.01 #239609 üzenetére
Nekem van egy tippem, minden stimmel, amennyiben továbbra is szóba jöhet kvarc.
Casio OCW-S100B-1AJF (videó) -
Peddy789
őstag
válasz
No.01 #239585 üzenetére
Felesegednek a kisebb meretek se jottek be? Mintha remlene hogy van az orisnal 36-38mm es meret is.
Hat en nem vagyok egy nagy oras szaki, szoval nemtudom mennyire szamit minoseginek. Annyit azert hozzatennek, hogy nekem nem tetszenek a buvar orak, meg a lunettasok ugy altalaban, aztan ezt meglattam felprobaltam es ekkor megvaltozott ez a dolog
Ami nekem a fo featrure az a ketoldalon domboritott zafir uveg, amit szerintem azert nem gyakori.
Tag heurert nem ismerem, a Hamiltont is csak videokrol, de nekem az egyertelmuen joval lejebb van mint az Oris. Oris 65 inkabb egy luxus belepo szint-nek gondolnam. Nem egy grand seiko, (fele annyi az ar is) de a dragabb seikok felett van. Pl a sharp edge ami elvileg 1000 gyakorlatban 800 euro azert erezhetoen mas. De persze ez teljesen csak preferencia kinek mi tetszik.
Ami engem nagyon erdekelne hogy hogyan nez ki a bronz bevonat a lunettan egy ev hasznalat utan, erre nemigazan talaltam kepeket.
A Chrostopher Ward-al en is szemezek, lehet vegul be is rendelem hogy egyszer megnezzem mi a szitu, de valahogy sose tudom ravenni magamat hogy teljesen kedveljem. Igen tudom ebben is SW-200as movement van. De eleg komikus az a video ahol megmutatjak hogy 5 ev alat hanyfele designon ment keresztul a nev a szamlapon, nemtudom. Sajnos mindig van valami ami nem tetszik az oraikban. Lehet megvaltozik a velemnyem ha a kezemben fogom majd, nyilvan en is orulnek neki ha nem lenne kompromisszum es joval olcsobb lenne.
A C65 lenne gondolom a direkt alternativa:
A zafir domboritasa nem ugyanaz, az Orisnal joval nagyobb a domboritas ive, ami szeritnem mokasabb, jobban nez ki, es tippre nehezebb megcsinalni. Az indexek sima fem, nem arany (mondjuk a fekete retron kivul a masik szineknel az oris is fem)
Maga a marka lehet amugy hogy korektebb, mennyi naluk egy szerviz? Az orisnal siman 500euro / 5ev sajnos ahogy olvastam. Ha a CW joval olcsobb az tud valtoztatni a dolgokon.
Osszesegeben biztos szuper ez a CW is, lehet vegul enis erre voksolok, vagy legalabbis megnezem. Kerdes hogy mindig 1070 euro szokott ez lenni? Az oris 1600 most. Persze minden 2-5 havonta latom ennyiert learazva. Ugymond hogy melyik eri meg az nem kerdes, hiszen 500 euro utan szerintem mar nagyon gyors az ar/ertek arany csokkenes. A nagy kerdes hogy megvan e az a wow hu ***meg erzes amikor a kezebe veszi az ember, es meg nem faj kifizetni, mert az ember ugyis arra fog hajlaniFoleg ha nem 2-3 evre veszi.
-
nrg.960
tag
-
Szulita28
senior tag
válasz
No.01 #238613 üzenetére
CW órákra mindig érdemes lecsapni
, de amire te gondolsz, az a Clearance. Közvetlenül karácsony után dobják be, régebben újév első napjaiban volt, de tavaly még korábban adták, ha jól rémlik. Ezen kívül szokott még lenni nyaranta is, de az változó. És fel kell iratkozni hírlevélre, különben esélyed sincs, mert órák alatt lerabolják (sőt, sztem a már regisztrált vásárlóknak még hamarabb jön az infó, szóval először vegyél vmit tőlük
).
Kari előtt, BF stb idején csak 15%-os kedvezményt szoktak adni. Esetleg 20-at.Tréfára passz, még nem rendeltem azóta.
-
dzsi23
addikt
válasz
No.01 #238482 üzenetére
Senki sem köpköd meg, ízlésről nem vitatkozunk (elvileg... gyakorlatilag meg gyakran megtörténik itt is, máshol is), de az "oldschool"-ba igencsak belefér a szögletes óra, mert régen is rengeteg volt, a vintage és a retro korokban is. Bár nálam az a 007 is kerek órának számít, csak kicsit szögletesebb, de a számlap kerek, az a lényeg. Szögletes számlappal viszont jó lenne már találni egy nekem való öltönyórát, de még nem is kerestem igazán.
-
dzsi23
addikt
válasz
No.01 #238457 üzenetére
Djokónak nem volt elég jó az Astron, akkor nekem sem.
Viccet félretéve, ha a pénz nem számítana, és kvarcot szeretnék venni, én megtoldanám egy "kicsit", és a 007-et venném. Nem tudok olyan kvarcot mondani, amit szívesebben birtokolnék (feltéve, hogy a spring drive-ot nem kvarcnak tekintjük). De ha a szögletes forma nem jön be, akkor nyilván jobb számodra a 005, valós fotókon az is elég ütős. A süllyesztett gombokat nem szeretem. Bár a kezdeti beállításon túl talán sosem lesz szükség a gombokra, de azért szeretem, ha adott a lehetőség, hogy bármikor megnyomjam.
-
válasz
No.01 #238457 üzenetére
Ugyanezt az órát néztem az elmúlt hetekben. SBXD005 néven is fut más piacokon, így egy kicsit több képet és 1-2 videót is találni róla a neten.
Ha lesz a butikban, tuti felpróbálom, de nálam instant cserés lenne a fémszíj valami kaucsukra. Annyi a bökkenő, hogy elvileg 21mm a tokfülek távolsága, ebben a méretben sokkal kisebb a választék. A lünettája egyénként kerámia.
Itt van a hivatalos link hozzá a Seiko oldalán: [link]
-
nrg.960
tag
válasz
No.01 #231764 üzenetére
Az SPB143-al kapcsolatban nekem is ez volt a gondom.. azért nem vettem meg.. viszont most megint beleőrültem, lehet az SPB051-et be kellene érte forgatni, kb +150k-val ki is jönnék.
Bár a 143-ban jobban tetszik a werk, a tok, számlap és a mutatók..a 051-ben pedig a szíj, sokkal mutatósabb, és a fényes lünetta is.
Nem egyszerű dolog ez.Én nem ugranék át a Tag-ra... A GS vonalat vinném tovább fejben, aztán amint lehetőség lenne rá, máris ráugranék.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
No.01 #231764 üzenetére
Hát én inkább a GS-re spórolnék vagy ha a Seiko árában akarsz venni svájcit én ezt választanám.
-
dzsi23
addikt
válasz
No.01 #230853 üzenetére
Voltak már az új
AlchimistokAlpinistok?
Érdekes, hogy a magyar Seiko butik le van maradva a külföldiekhez képest... ami máshol már kapható, az itt még csak előrendelhető, ami pedig máshol előrendelhető, az itt még nem is látható. Nincs kapacitása a Seikonak egyszerre kiszolgálni a butikokat, vagy csak nem akarja?Szerk.: Boccs, nem válasz akart lenni...
-
Ruszki
senior tag
válasz
No.01 #228304 üzenetére
A chrono24-en 160k körül mennek a Pepsik, de várjuk meg a többieket!
Sok mindentől függ amúgy, Full set, mennyire "leharcolt", stb.
Amúgy melyik van, Titanium vagy a sima?
csabulaxi
Szép amúgy, a lume is rendben van , de feltűnt az, hogy az 1500-ból az elsőn úgy van "One of 1500 " akkor a többin is, úgy lesz, hogy betűvel kiírják hányadik a limitált szériából vagy ez csak marketing? -
gipsztigris
addikt
válasz
No.01 #228092 üzenetére
100%, hogy lesz, de az is lehet, hogy már van hozzá bezel insert.
Igen, a lünetta betét pont az a kategória, aminek megváltoztatásával szinte kicserélődik az órád és egy kis kézügyességgel nem kell óráshoz sem menni a cseréje miatt. A sumon már úgy cserélgetem mint más a zokniját. -
fagyalllo
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest