- Ulefone Armor X32 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
Hirdetés
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
oriic
HÁZIGAZDA
Az a baj, hogy
most elmagyarázhatnám az egész Flood témát a játékokból, csak ugye senki nem tudja hogy a sorozat mit változtat meg ezen. Az tény, hogy az egyszeri nézőnek ez így masszív WTF lehet. A Soren és családja szálnak konkrétan semmi értelme nem volt így az egész évadban. -
oriic
HÁZIGAZDA
"Ha elvonatkoztatok mindentől, akkor csak szimplán szomorú vagyok, hogy egy scifi covenant-os valami a végére átment egy sima
marhaságba."zombis Az a komoly, hogy
a The Flood az egész Halo franchise egyik központi témája, nélkülük nem is léteznének a gyűrűk (mert igen, több is van, de nagyon spoilerezni nem akarok direkt, nem tudom sorozat később mit vesz át) Csak míg a játékokban szerintem jól mutatták meg őket, addig itt nagyon nem. Mutatok egy képet, így néznek ki a Flood parazitás karakterek a játékokban. Na a sorozatban kaptak egy csápot meg deformált fejet osz jóvan... -
Pro Koryak
addikt
Nem volt rossz. Mivel nem is olyan körökben mozognak, ahol darabolnak minden nap, nincs is benne túltolt erőszak. Ha 5000 részes lenne, mint a túlnyújtott amcsi sorozatok, akkor ez is jobban ki lenne bontva, így viszont pár részben kellett elmesélni a sztorit. A csajszinak meg nagyon jól áll és jól is hozza a szerepet.
Én az előzményfilm előtt néztem a sorit, és van annyi utalás a sorozatban, ne legyen hiányérzeted. A film meg pont kicsit lapos a sorozathoz képest.
-
paatrick
őstag
-
-
k-adi
nagyúr
Quantum Leap (2024)
season 2 finaleMivel szeretem az időutazós történeteket ezért adtam esélyt a második évadnak is. Persze kár volt, mert továbbra is gagyi az egész, a cast nagyon gyenge és az érdekesnek mondható történet se menti meg a sorozatot. A végére azért beindul, és összeállnak a szálak szerencsére, a végső csavar jó volt - de egy sorozathoz ennyi kevés.
-
Hát, épp ezaz, hogy kizökkent, nem zenét akarok hallgatni, hanem átélni azt amit látok. Konkrétan lekeverték a filmet... Ahogy írod, a gagyikat szokták kompenzálni, mert anélkül nem jön át, meg a célközönség is olyan amilyen...
Pedig semmi bajom a filmzenével, a Band of Brothersnél teljesen jól alkalmazták, ebben a műfajban így a legjobb, ezt vihették volna tovább, főleg hogy abszolút bevált recept. Létezik ennek a végletes változata, amikor teljesen elnémítják a filmet és csak zene van, de azt nagyon nehéz jól csinálni. Mert ha nincs a filmcselekmény oldalán ellenértéke drámai filmzenének, abból lesz a nagybetűs NYÁL.
Aki pedig a zenét muzsikának hívja, az nézzen muzsika TV-t!
-
negyven2
veterán
Én gondoltam, hogy írok a Prime Videón elérhető Hazbin Hotel-ről, de meg akartam várni, míg lemegy az első évad. Egyszerre rendeltek be 2 évadott még 2020-ban, úgyhogy remélhetőleg nem kell rá sokat várni.
Amúgy érdekes az tényleg, hogy nem csak itt, de úgy szinte sehol se írnak nagyon róla, pedig nézettségileg a Prime videon valami 110+ országban van az élen, a megjelenése óta (itthon 2. a Reacher után).
Amiről nem írtál azok, a dalbetétek, mert azok nagyon jók (részenként van belőlük átlagban kettő) még önmagukkban hallgatva is. Illetve, hogy azért ez egy erősen 18+-os rajzfilmsorozat, amiben azért elég erősen jelen van a szexualitás ábrázolása és a káromkodás is. És azért elég "véres" is tud lenni sok helyen (tehát abszolút nem gyerekeknek való).
Ami az Amazon részéről kicsit hiba, hogy nem tették fel a 2019-es Pilot epizódot, mert tényleg azzal indul ez a történet, és így az elején sok dolog furcsa lehet, hogy mi-miért van. Ott egy picit más a rajzstílus, és a szinkronhangok mindegyike is más.
YouTube--on amúgy fent van (hiszen eleve oda készült websorozatnak), még magyar felirattal (és szinkronnal) is.
Hazbin Hotel (Pilot) – Magyar Felirat
A történet alapja lényegében annyi, hogy Charlotte "Charlie" Morningstar, Lucifer lánya, a pokol hercegnőjének az az ötlete támad, hogy a pokol túlnépesedése ne úgy legyen kezelve, hogy évenként egyszer a, mennyi angyalseregek lejönnek ide, és egy hatalmas népírtást csinálnak az itt élő bűnös lelkek (démonok) között. Hanem úgy, hogy az általa létrehozott Hotelben, kvázi rehabilitálják (jó útra térítik) az elkárhozott lényeket és igy, saját magukat megváltva, feljuthatnak a mennyországba!
Pro Koryak: Az tény, hogy nagyon tömény és gyors a történet mesélése (ez szerintem egy hibája), és így a ~20 perc körüli részek miatt kicsit rövidnek is tűnik az évad. De érdemes tovább nézni (nemhiába adták ki az első évad felét akkor egyből).
-
paatrick
őstag
Nekem is az volt az érzésem hogy a készítők az első évad sikerén felbuzdulva elhitték magukról hogy ők a faszagyerekek és bármit csinálnak jó lesz. Nem lett. A történet még elmegy, bár azon se sokat kell gondolkodni mert kb az első pár részben már a szánkba is rágják hogy mi lesz.
Kémia a szereplők között szinte semmi, Reacher vonulása meg szerintem inkább röhejes volt egy idő után, mint az a mém mikor a csávó nem fér be az ajtón pedig csak kitartja a kezeit.
Az vicces volt hogy a második részben megemlítették a James Barr ügyet (Tom Cruise Reacher feldolgozás) és így kb ennyi.
Amúgy kb az 5. részig azon gondolkoztam hogyaz öregebb feka fickóhoz miért nem mennek segítségért, aztán leesett hogy biztos az volt akinek a temetésére nem ment el/nem hívták meg a többiek. Lehetett volna egy snitt vagy valami nem csak egy elejtett félmondat hogy mi lett vele. -
mephi666
nagyúr
azt nem mondtad, hogy
egy kib*szott MacGyver is a savanyúkáposzta, aki 2perc alatt néhány korcsolyából síkcsapágy-sorozatlövő kézifegyvert eszkábál ...ez kész, sírok
még jó, hogy csak 5 rész az egész és ez már a 3. vége
...na jó, +1 pont a Rob Zombie - Dragula-ra
be is csapdázta pillanatok alatt a helyet, mint Rambo ...összességében ez nekem jobban tetszik, mint a marvels, mert időnként tud szórakoztatni és a hosszú snittben felvett harcjelenetek elég jól működnek
flashbackek is jópofák
-
Sose fogom megérteni, hogy mi visz erre rá valakit. Nem látja, hogy egy szép csaj, erre csinál magából egy lefosott km követ..
VágniValó: én Lisa Kudrow-t szoktam felhozni példának, főleg úgy, hogy a sorozatbeli női partnerei szépen hazavágták magukat szintén a plasztikával.
-
NeoPampalini
senior tag
Szerk.: hogy ne kelljen keresni, ez a Berlinről szól.
Fúúúú... Ezzel csak egyetérteni tudok, kár ezért a sorozatért. Rég volt olyan, hogy csak azért néztünk végig egy sorozatot, mert igazából nem hosszú, "kibírjuk".
Úgy a 3. rész felétől kezdve a pokol bugyrainak mélységéig zuhant az érdeklődésem, többször is felvetődött bennem a kérdés, hogy ez most tényleg egy rablós sztori, vagy humán dráma és személyes szenvedés, mert ez utóbbi kevéssé érdekel manapság (ugyanezt utáltam az Expanse-ban is, a nyomozó manus "halála" után eltűnt belőle az addigi full scifi vonal, és drámáztunk...).
Gondolom emiatt tették be az "új" rendőr karaktert, hátha. Hát nem. Lehetett volna a klisék helyett lépni egy merészet, és Berlin szemétláda/manipulatív/pszichopata/stb. személyiségére építeni valamit, illetve "zseni" kretének/nyomik (milyen rossz volt nekem fiatalon, brühühü, nem, nem akarod tudni, TEHÁT ELMESÉLEM, HA SZERETNÉD, HA NEM - wtf?) helyett egy normális csapatot köré tenni, ez így csak fan service, bár még annak is bűn rossz.
-
mephi666
nagyúr
volt még pár arckaparós:
- futnak-menekülnek a föld alatt és onnan rádióznak meg figyelik a kameraképet... nem láttam, hogy végig telepítettek volna mindent wifi erősítővel
- az a verseny is bazz: már kb azt mutatják, hogy vezetnek és kb lendületből beesve is megnyernék, mire mennek és csak mennek, a csaj flashbackel párat és kéri hogy álljanak megmár 3 soron be kellett volna érniük, megállnak és bukják a futamot
- na meg a 2 főkolompos menekülés helyett nekiáll a helyszínen dalos-táncos bulit csapni
- berlin a nagy profi ott hagy mindent a szoba közepén, hogy meg lehessen találni...még az akció elvégzése után is, amikor rég el lehetett volna takarítani a terveket: nem volt már rá napok óta szükség... kb csak az egész bemutatásáig kellett: amikor már mindenki ismerte a helyszínt, onnantól csak bizonyíték ellenük
-
Atomgeszi
nagyúr
A nagy pénzrablásnál nagyobb mesét szerintem Spanyolországban még nem írtak.
Tipikus az a sorozat, ami pont azért halad úgy, ahogy, mert megírták, hogy úgy haladjon.
Annyi logikai bukfencet még sorozatban filmben nem láttam, mint amennyi abban volt.
De végül is, egy mesének elmegy.
-
Lajmund
őstag
Nekem az első is olyannak tűnt mintha tinilányoknak írt romantikus dràma lenne a cél. Sok idegesítő klisével. A berlinbe màr bele se kezdek főleg ilyen vélemények után mert csak felb@szna a sok idiótasàg. Pedig letöltöttem hogy munkába az unalmas órákra jó lesz de inkább törlés
-
-
markknight
veterán
Jópofa volt, de a finálé az az ötlettelenség netovábbja
volt azzal, hogy bedobáltak minden fegyvert, azt nesztek nyerjetek ahogy akartok. Azt sem tudom már mire jók a végtelen kövek.. nagyon semmire. Az pedig igen érdekes volt, hogy ismételten az erős nők mentik meg a teljes multiverzumot, mint a legutóbbi 10 disney produkcióba. Szinte már fáj látni, mennyire ki van herélve minden férfi karakter. Mindegy is -
negyven2
veterán
Annak egy átdolgozása (vagyis azon alapul majd). A poén az, hogy ezt már régóta meg akarták csinálni. Készült is belőle egy pilot epizód is, amit nem rendeltek be aztán (Mr. And Mrs. Smith 2007 Unsold Pilot - YouTube).
Ennél is voltak amúgy gondok, mert Maya Erskine helyet eredetileg Phoebe Waller-Bridge lett volna a női főszereplő. Amúgy én nem láttam a 2005-ös filmet, és ez is csak Donald Glover miatt érdekel (a Community óta nagyon bírom őt, de nekem az Atlanta is az egyik legjobb sorozatélményem). -
dellfanboy
őstag
töltelék jelenet (kislány kórház esete
sztem az ilyen szalak puhitasnak vannak benne, marmint szokjak az emberek ezt a kevert rasszu familiket. lsd feka- terminator- anyuka, feher orvos apuka, kapuccsino sikhulye gyerekek. regen csak csalad volt azonos kasztbol (lsd rem rendes, jobaratok...), mostmar az nem meno...
-
k-adi
nagyúr
Power Book IV: Force
season 2 finaleUgyanazt tudom csak ismételni, mint első évad során. Ez egy remekül összerakott sorozat még mindig. Ez az évad is pörög, izgalmas, remek gengszteres beszólogatások vannak egymásnak, és a főszereplő mellékszálljai is rendeződtek, már nem érződnek töltelék jeleneteknek* (*kivéve az Anthony Fleming III szál de abból szerencsére kevés van). Joseph Sikora továbbra is remek színész, nagyon jól tudja adni ezt az elmebeteg gengszter figurát, szembe jönne az utcán mérgesen, nem mondanám, hogy nem jönne a barna maci, pedig "nincs is kigyúrva" és mégis most is elviszi a hátán az évadot.
A Power Book univerzumban ez a spinoff a legjobb eddig. Bár ez nem meglepő: Power Powder Respect
-
k-adi
nagyúr
"vártam, de eddig ez egy nagy 0"
Loki (2023)
season 2 finale...és a vége is 0.
Ritkán csalódom ekkorát egy sorozatban, de ennek sikerült összehozni az év egyik legnagyobb csalódását. Legalábbis nálam. Nekem ez kevés. Káosz a történet, az alakítások sincsenek mindig toppon, egyedül a zene ami menő még mindig, meg az a pár effekt de ez a sorozat ennyi volt.
Az első évadot még elvitte az újdonság hatása, 2. évadra viszont már villantani kellett volna valamit, bármit, de nem sikerült. Kár érte, mert Loki menő karakter lehetne, de amikor öltönyben bringázik meg rohangál LOKI... akkor nincs miről beszélni. Ez még kabarénak is kevés. -
Ellia
addikt
Bennem a vége felemás érzéseket hagyott, valahogy úgy érzem, hogy az az utolsó jelenet nem igazán kellett volna. Kerek egész, nagyjából egységes minőségű (de talán fölöslegesen túlnyújtott) részekkel. Bár a lezárás szerintem nagyon egyszerű lett.
Aminek mondjuk örülök,
nem lett fölöslegesen túlmagyarázva.hogy ez az időutazás Örülnék, ha több hasonló sorozat lenne.
-
Lajmund
őstag
Én is így voltam vele el se akartam kezdeni ilyen tini sorozatot de a the boys-al is így voltam hogy mi ez a akcióhősös amcsi szar már megint aztán mégis tetszett meg ez is.
Szerintem a hetek központjában keltek fel és ugy fog folytatodni hogy összeolvad a két sorozat. Kíváncsian várom én is. Esti mesének jó lesz Loki meg csak most kezdődik igazán? Az utolsó részre hagyva?
-
-
k-adi
nagyúr
Marsra magyar! (season 1)
2023Magyar áldokumentum-szitkom, amit a KMH FILM és a Magyar Telekom hozott létre Pusztai Ferenc producer vezetésével Végh Zsolt és Kálmánchelyi Zoltán alkotott és rendezett.
Húha, hát vannak gondok, hogy finoman fogalmazzak. Az nyilvánvaló volt, hogy The Office-hoz esélye sincs ringbe szállni, de hogy az őszi azaz első évad második fele mennyire kritikán aluli lett arra nehéz szavakat találni. Eddig se volt egy nagy eresztés, de az évad második fele kifejezetten pocsék sajnos. Kár érte, úgy látszik most se sikerült valami jót összehozni. Majd egyszer. Talán. -
-
Frod
addikt
Királydráma némi horror felhanggal, de egyáltalán nem a jumpscare-félével.
Inkább a bőröd alá kúszós fajtával.
Mi a felénél járunk, egyelőre azt mondom, hogy az eddigi 5 Flanagan/Netflix kollabból nekem ez odaért a Hill House mögé a második helyre.
(a Midnight Mass-t mondjuk én kicsit kakukktojásnak kezelem, mert nem illik nagyon a többi közé, sokkal szerzőibb/másabb, míg a tavalyi Midnight Club szerintem borzasztóan szar volt) -
negyven2
veterán
Amiket olvastam róla az alapján több ennél. Illetve azt is, hogy mivel ez egy Mike Flanagan sorozat, így ha tesztet a The Haunting of Hill House, a The Haunting of Bly Manor és/vagy a Midnight Mass akkor ezt is érdemes be. És ugye Flanagan-nek ez az utolsó Netflix-es sorozata, mert időközben átment az Amazon-hoz, The Dark Tower sorozatot készíteni.
-
HUTCHDB
nagyúr
Én most néztem meg a
The Continental: From the World of John Wick 1 évadát.
Nekem még jobb véleményem van a sorozatról, mint neked! (Bár lehet csak kevésbé jött át a dicséreted.)
Valahogy nekem ezek a “régi vágású” filmek/sorozatok tetszenek!
Már a filmes topikban is írtam az új Reptile filmről, hogy nekem az is felüdülés volt.
Ugyanezt éreztem ennél a sorozatnál is, hogy a sok agyon dicsért, ugyanakkor nekem semmit nem nyújtó, felkapott, időhúzós, retestésztás, minden mostani filmes előírásnak megfelelni akaró, populáris, közel nulla tartalmú sorozathoz képest, milyen jól éreztem magam ennél.Csak ajánlani tudom!
#Értékelés:
8,5/10 -
-
Ijk
nagyúr
SW szerintem sci-fi fantasy elemekkel és nem fordítva, amibe átment a Disney (azontúl hogy gagyi). Az eredeti trilógiában nem volt mágia, mindent tudó erő képességek. A 2000-es trilógiában is inkább a fénykard párbajok voltak néha túltolva. Clone Wars-tól kezdve nekem túlerőltették, azóta egyre rosszabb. A játékokat nem ismerem, YT videók alapján ott is túl van tolva, régen még Jedi Academy 2 hozta a SW hangulatot, azóta nem játszottam.
-
k-adi
nagyúr
Csodatévők
Miracle Workers: End of times (2023)
season 3A minőségi szintet továbbra is tartja a sorozat szerencsére, rengeteg ökörség van benne, telis tele dark humorral, stb, remek évad volt ez is. Daniel Radcliffe mellett Geraldine Viswanathan remekel, évadról évadra jobb, ügyesebb, jó látni a fejlődését színészetileg is. Jon Bass meg tökéletes humorforrás, Steve Buscemi-vel karöltve, mindketten hibátlanok az összes jelenetben, elképesztő.
Remekül szórakoztam végig az évad során, eddig az összes szuper volt de talán ez az egyik legjobb eddig. -
k-adi
nagyúr
Az afterparti
The Afterparty (2023)Szomorúan látom, hogy nincs itt 1 nyamvadt komment se erről a remek sorozatról, most vagy nincs appleTV+ előfizetésetek vagy csak szimplán vakok vagytok, de egy ilyen szuper sorozatot kihagyni vétek. Ezt az évadot is megint Tiffany Haddish viszi el a hátán, az évad felépítése hasonló az előzőhöz képest, 1 gyilkosság és megannyi gyanúsított.
A megoldásra szánt idő megint kritikus, a különböző gyanúsított karakterek érdekesek, a bemutatásuk változatos: minden elmesélés más-más stílusban történik. Persze most is addig kavarják a szálakat, hogy csak az évad végére derüljön ki a néző számára is, ki az igazi gyilkos - így utólag tudva, nem tudtam volna megtippelni az évad során, nincs hozzá elég infó egyszerűen.
A whodunnit zsánerben ez egy jó sorozatnak számít, aki szereti az ilyesmit, annak eléggé ajánlott
-
k-adi
nagyúr
Killing It (2022)
season 2 finaleMeglepő, hogy senki nem írt még róla rajtam kívül, hiszen egy jó sorozatról van szó (7.2 imdb-n épp), jó poénokkkal és vicces párbeszédekkel.
Craig Robinson és karaktere még mindig megunhatatlan, ahogy egymás után éri a sorscsapás és csak próbál a felszínen maradni az életben több-kevesebb sikerrel. Nagyon tetszett, hogy a sorozat rákontráz saját magára, előző, első évadból visszajönnek karakterek kísérteni és még nehezebbé tenni az amúgyis pocsék életét a karakternek.
Jópofa új ötletek voltak most is a pénzügyi kitörésre és a különböző sorscsapások is kellően kreatívak voltak, így minden epizód újdonságot hordoz és sosincs ismétlés, emiatt eléggé nézeti magát a sorozat.
Az évad 8x30 perces részből áll, a keményebbek 1 délután/este alatt lenyomják.
-
janos666
nagyúr
Igazából ahhoz képest egész jól le van zárva, hogy több évadosra tervezték. Inkább ér úgy véget, hogy ki lehet találni folytatást, mintsem hogy "csak úgy" félbeszakadna egy ponton.
Én néztem volna, ha folytatják.
#72231paatrick - Hmm. Vannak ezerszer "sohasem derül ki semmi" jellegű sorozatok 8+ értékeléssel. Szerintem felfedtek annyit, ami az évadzáróhoz kellett. (De nyilván nem mindent, ha nagy valószínűséggel terveztek többet.) -
paatrick
őstag
Anno az első évad után beszéltük, vagyis írták akik olvasták a könyveket ami alapján készül hogy amúgy válaszokból később se lesz több de legalább még több katyvaszolás lesz benne
Ezek alapján én biztos nem kezdeném el az első évadot se, bár szinte már ki is törlődött a memóriámból hogy mi történt benne.
És valahogy nem tudom elképzelni hogy 2025-ben mikor kijön a 2. évad akkor újra akarnám nézni az elsőt. Annyira nem volt jó.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Suzuki topik
- USB Type-C port is van az ASUS ProArt szériás VGA-ján
- Battlefield 6
- Milyen videókártyát?
- Kuponkunyeráló
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest