Új hozzászólás Aktív témák
-
diablo1984
veterán
válasz
#65675776 #6584 üzenetére
4 giga geil rammal, és a konfigommal, képi hibákat kreál, méghogy becsikozza a képet egy idő után(mintha valami videókártya túlmelegedne)! szervizbe vittem a lapot, mert az abit k9s-es lapomban, ugyanez volt a belső és hibátlan(csak +2gb lett a 2gb mellé téve)! tesztelték, semmi....bevittem az összes cuccot a gépbe, összeraktuk, hiba mutatta magát, procicsere, hiba megvan, vga csere hiba megvan, alaplap csere(a kistestvér volt nekik raktáron és abban), hiba megvan.....memók memtesttel lettek ellenőrizva, hibátlanok, és csak 3d-s alkalmazásoknál gurul el a gyógyszer, tehát win vista oldalsávánál is, de dos, vagy bios szinten soha! tehát mikor minden cserélve volt, kivéve a memót, a 4gb-ból 1 modult kivettünk és láss csodát 3gb-al tökéletes! 2gb-al is, de 4gb-al szar....azt mondták szervizben, hogy a vista nem kezel valamit jól, és attól hibázik(hiszek nekik, mert dos-os felületen hibátlan a ram, vista és játék alatt, csikoz, majd fagy....), és minden ki lett cserélve, akkor is azt csinálta! szóval nem tudom, hogy mennyire memó ill alaplap hiba, mert láttam már itt is több fórumozónak 4gb-ot a gépében és gondolom megy is nekik, de tény, hogy nekem nem!
szóval ez a helyzet, 3gb-al megy a gépem single channelben és hibátlan, gyors, csak a dobozban végő árva 1 gb ram miatt az egyik kitet eladom és csak 2gb-al operálok ez után! ha meg kevésnek bizonyul ez is, akkor meg nem tudom, hogy mitévő legyek! -
Szabikaa20
őstag
válasz
#65675776 #6529 üzenetére
Kosz a linket!Marha vicces volt!Mar most lesz 10eve hogy van gepem,de idaig nemnagyon foglalkoztatott csak ugy az utobbi 3evben!Azert azok a rangok nemsemmik!!!En mar 2eve is voltam reg. csak elfelejtettem hogy mi volt a nevem meg a jelszot is csak akkor nem otthonrol neteztem azert nem tudom.
-
diablo1984
veterán
válasz
#65675776 #6491 üzenetére
és mennyire igaz, sőt itt a ph-n még olcsóbban be lehet szerezni a cuccokat:
pl: memókat: 13k-ért lehet már geilt venni
alaplap chesterfieldnél: 17k alatt van
proci az 17k körül(de szerintem a használt x2-es 3800+os 10k-s box-os ára kihagyhatatlan)
összesen:47k(3800+x2-essel 40k!!!!!!!!!!!)
és akkor már egy két magos 2gb ramos, zsirúj gépe van az embernek, egy integrált ati vga-val, amivel akár még játszani is lehet!40k, és korszerű gép, amit még pénztárcától függően fejleszteni lehet, de már igy is működöképes, nem beszélve, hogy a 3800+-os x2-est ebben a giga lapban húzni is lehet!
én is anno 939-es platformra 462-esről minimális ráfizuval cserélte, majd 939-ről am2-re 1-1be történt a fejlesztés(x2-esités) csak a vga cserére kellett ráfizetnem, de az halálos iramban fejlődik, esik az áruk mint állat! most is az x1950pro-mat azért adtam el, mert még jó áron el lehetett adni, ha a 3850-es ára 3xk lesz, akkor már 20k-ért sem veszik majd ezeket a vga-kat!
jah, 40k alatt lehet(ne) kapni, csak bizonytalan rendeléses dolgokat nem szeretek, de igy karácsonytájt fennt vannak az árak a plafonon, ettől csak olcsóbb lesz!
nekem időm, mint égen a csillag, habár a gto-mat is viszik, de az x1250-es ati-t már nem forrasztják le a deszkámról!
VaniliásRönk: igy igaz, mint ahogy nf lapban sincs crossfire-es támogatás! kinek melyik vonal tetszik, de nekem az ati-amd bejövös!
-
Gyuri27
félisten
válasz
#65675776 #6486 üzenetére
Az első bekezdést te sem gondolod komolyan. Nem ragaszkodás az. Nincs lé egész platformot váltani, ennyi.
A másodikra ha így emlékszel akkor úgy is volt. Én ezt a kategóriát (árban) mindenből csak eshetőlegesen követem. Nekem ez k magasan van még ábrándozás szintjén is.
diablo1984: 40 alatt most is van 3850-n.
Bon3ss: ne az ár legyen jó hanem az eladó
-
diablo1984
veterán
válasz
#65675776 #6486 üzenetére
moöst meg itt a 3850, 3870-es széria, bár korán van még, de kapható, most meg a kereskedők felverik az árát karácsonyra, januárban meg harmincvalamennyiért a polcokat fogja disziteni(meg az én gépem belsejét
) de ez legalább jól jött ki, a 8800gt ellen, de attól jóval olcsóbban, meg 8800gt-hez képest mondhatni beszerezhető....lesz.....
-
Gyuri27
félisten
válasz
#65675776 #6484 üzenetére
A pro drága volt (agp-ről nem is szólva). Aztán olcsó. Mikor kiderült a középkatos dx10-s karik gyenge mivolta megint drága lett. Az 1650xt az későn volt de nagyon. Mert addigra mindenki 7600gt-t vett. Az ára meg el lett tolva mert majdnem egy árban volt az 1950gt-vel.
Ha emlékeim nem csalnak (bár ebben nem vagyok már biztos) az x8xx széria drágább volt mint a 6800-k (a x850 biztos drágább volt).
-
Gyuri27
félisten
-
Oliverda
titán
válasz
#65675776 #6397 üzenetére
Én először K9A2 Platinum-ot szerettem volna, majd amikor nem sikerült szerezni akkor jött képbe a K9A2 CF-F, majd amikor ez sem jött össze akkor végül MA790FX-DS4 került a gépbe, amit egy egész napot ki is bírt. Tehát én lehet hogy a K9A2 CF-F -et javasolnám ha nem akar sokat kifizetni alaplapért a vásárló. Persze az igazi egy jó abit lenne.
-
-
diablo1984
veterán
válasz
#65675776 #5710 üzenetére
jaja, pont ez a gond nvidiáéknál, de ezt vga fronton meguntam régen, és nem bántam meg a váltást(pedig azalőtt anti ati-s voltam) sőt annyira csípem most az ati-t(főleg mióta az amd megvette) hogy minden amd lesz!
intel alá is a legjobbak az intel chippes lapok, az amd-nél is így lesz! -
-
Gyuri27
félisten
válasz
#65675776 #5585 üzenetére
Sajnos itt abszurdisztánban az ecs, epox, dfi, biostar, saphhire lapok annak számitanak.
Mert mi van. Abit, asus (asrock), giga, msi. Foxxon is nem rég óta pl.
Elvagyunk mi maradva
Annó olyan teljesületlen álom volt mint most a sapi pure.Viszont ha ennyi rajta a hűtés nagyon nem melegedhet, pedig fx. Minden olyan katonás rendben van rajta.
Bon3ss: nem baj a fiatalság elmúlik
-
Gyuri27
félisten
válasz
#65675776 #5407 üzenetére
Azért nem értem ezt a (úgymond) hisztit, mert szerintem az sb 600 jó. Nyilván van mit finomitani rajta (mert min nincs).
Viszont a hiba nam az én készülékemben van. Az amd nyomja kapásból 700-l a lapokat.ftc: az sb600 ban gigás a lan. Nem értem mire célzol. Proci terhelés? Ha olyan ütős lesz a k10 akkor nem nagyon érdekel. Ha meg nem akkor sem. Mert az intelbekaphatja amire gondolok.
VaniliásRönk: ha így érzed. Bár nem értem miért vettél abit lapot mikor asrock-t is vehettél volna?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
#65675776 #5387 üzenetére
Ne haragudj de ez inkább tűnik hisztinek, a PWM-en elég méretes borda van, nem sok hőt fog a chipsetre tolni, ami amúgy sem melegszik. Nyilvánvaló marketing okai vannak a megoldásnak, kénytelenek követni a divatot, hozzáértő vevők így is inkább fognak valami ANUS-t venni, hát még ha "normális" hűtés sem lenne rajta.
Ezt sem igazán értem, az "kolbász" mindenhol útban van, ha magasabbra teszik a csatlakozót akkor meg a ház felső részébe kell begyűrni az egészet, az sem kényelmes.
-
Oliverda
titán
válasz
#65675776 #5387 üzenetére
Húgom gépében is 690-es lap van, én is tapasztaltam már hogy milyen.
szerintem két jól megtervezett külön borda kellene a déli és északi hidakra, és egy izmosabb a PWM-re. Jelen esetben szerintem ezeknél a lapoknál a PWM fogja a legtöbb hőt termelni, így majd még onnan jön át a meleg az északi és adott esetben déli hidakra a HP-n keresztül.
-
rollins
őstag
válasz
#65675776 #5385 üzenetére
ventillátor csalakozóról kapcs-ban tapasztaltam, hogy míg az abit nf-m2 nview-n (meghót) volt 1 sysfan, 2 auix fan, addig a mostani giga lapon 1 db sysfan, de olyan helyen (lent) hogy sem az első, sem a hátsó házventit nem lehet rádugni, mert nem ér el odáig, még jó hogy van hozzá átalakító hogy a tápra lehet kötni.
-
Oliverda
titán
válasz
#65675776 #5385 üzenetére
Elvileg ezek az új chipsetek nagyon keveset fognak fogyasztani. Inkább a PWM ami fűteni fog, de ez nyilván CPU fogyasztás függő (lesz). Biztos lesznek belőle más verziók, lehet hogy az abit is az SB700-ra vár, és addig nem akarja bemutatni a többi modellt.
Nekem az ATX tápcsatlakozóval ott nincs különösebb bajom.
-
-
Chaser
legenda
válasz
#65675776 #1048 üzenetére
jah sztem se kell, mégis van olyan lap ami 20 tűvel nem indul el, viszont átalakítóval már megy..ez van
Igaz a mostani tápok már eleve 24 tűsek, a + 4 tűnek csak annyi a szerepe hogy plusz áramot tudjon leadni ha kell..ez kb 1%-os arányban fordul elő..csak hülye EU szabványok ugyebár..már az ATX2.0nak sem felel meg sok táp mert úgy beszabályozták hogy ihaj
Nekem meg az utsó 754es lapom atx2.0 4 tűs csati nélkül ne ment, 20+4 csati nem is volt a lapon
Más: Láttatok már 1000 ill 1100as ddr2 ramot? egyik bazárban ilyen ..asszem corsaireket láttam... -
Sdi
addikt
válasz
#65675776 #775 üzenetére
Hali
Ez csak abban az esetben igaz, ha egy 24 tűs alaplapra akarsz rátenni egy 20 tűs tápot / mint az említett esetben /. De velem előfordult, hogy egy 20 tűs alaplapra szerettem volna rádugni a 24-es tápot / nem volt szétszedhető-leválasztható a plusz 4 tű, egy CoolerMaster 430-as táp / és nem sikerült, mert pont ott volt egy kondi ahová a fölösleges rész túlnyúlt, ezért kénytelen voltam átalakítót választani.
[Szerkesztve] -
_cirmos_
őstag
válasz
#65675776 #590 üzenetére
az durva hogy az asrock inkább tuningosabb mint az asus
. mert ugye pont fordítva kéne lennie így házon belül.
közben leszedtem az m55plus-s3g manualját, ez már kicsit ígéretesebb:
fsb: 200-300hmz
pcie clock: 100-145mhz
cpu-ht link voltage: +0.1/+0.2V
sb voltage: +2% - +16%
nb/pcie/ht-link voltage: +2% - +16%
ddr2 voltage: 1.85V-2.45V (!)
Vcore: 0.8V-1.55V
ami fura, hogy a ramoknál csak a CAS-t lehet állítani látszólag.
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
#65675776 #471 üzenetére
így ebben az értelemben igazad van nem szedtem még le sose egy chipsethűtőt sem szal nem tudom hogy pontossan hol van rajta..
Azt nem értem,hogy ATI-nak miért elég a kis hűtőborda meg SIS-nek is..pedig nem lasabb chipsetek.
Kérdés aki tud az válaszoljon:
MSI K9AGM F
MSI K9AGM L
nah ezek között mi a különbség...
#472-re nem Fahrenheitben irja ki a hőfokot?
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
#65675776 #468 üzenetére
hátha a heatpipe-ra gondolsz mint normális hűtés alaplapon...MSI megpróbállt egy normális hűtőt kialakítani a kazán chipsetre..nem jött be de hogy ezért vacak az MSI....
Az NV-nek ideje lenne kezdenie valamit a hőtermeléssel.mert más chipsetek beérik kis bordával is... -
Freddy TNT
őstag
válasz
#65675776 #466 üzenetére
Az én lapomon termetes hűtőborda van....semeddig nem tartana rárakni 1vagy 2db 5 cm-es hűtőt egy kis szabályzóval
Na de miért tenném ?
Jól működik és semmi probléma vele. Csak ezért rámondani, hogy rossz mert melegszik........
A bios-al pedig milyen problémáid vannak ? Nekem minden állítható és korrektül működik. Ha mégis van probléma az majd kijavítják, felteszem és meg van oldva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nyaralás topik
- Spórolós topik
- Amatőr csillagászat
- Robot fűnyírók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest