Új hozzászólás Aktív témák
-
_cirmos_
őstag
válasz
VaniliásRönk #711 üzenetére
én kinéztem hat dolgot az xls-árlistából, de egyik sem volt a webshopban. írtam nekik mailt, azt válaszolták, hogy a webes felület feltöltést alatt van, a hatból öt cucc van a kiírt áron. holnap megyek érte.
-
_cirmos_
őstag
nem leszek klubtag, ma vettem egy 3200+ s939-et. az am2 nekem túl sresszes lett volna
.
p.s. tudom, ez itt nem a reklám helye, de aki olcsó ddr2 ramokra vadászik, az nézzen be a redtowerhez. nemtom tényleg annyi-e amennyi az árlistán van, de egy próbát mindenképpen megér. -
_cirmos_
őstag
mégis miért emelkednek a ram árak ennyire? deicide írt most, hogy nem is mond árakat, mert nap mint nap drágul elég keményen. kétévente ruházok be gépre, és mindig ez van a ramokkal, ez nem igazság
-
_cirmos_
őstag
válasz
Mr_Vercetti #681 üzenetére
nincs a listáján 533-as ram, de majd rákérdezek. bár 22k-ért van neki 667-es kingston, ez az a-data sem jön ki jobban
ű
egyébként itt az apróm, itt fog összeállni az új sárkány:
[link] -
_cirmos_
őstag
válasz
Mr_Vercetti #679 üzenetére
mármint az 533-asok? nagyon elszálltak a ram árak, minden legalább 40%-al drágább mint három hete
. a többi cucc is drágább lett, de nem ennyivel.
-
_cirmos_
őstag
válasz
Mr_Vercetti #677 üzenetére
szívesen vennék én olyan 533-asokat
-
_cirmos_
őstag
majdnem vettem egy x2 3600+-ot, csak végül nem jött össze a tali a sráccal. az a baj, hogy a 2*1gb ramhoz ragaszkodom, ott pedig már elég nagy az árkülönbség a 667-es és 800-as modulok között. a 667-es van a ddr400 árában, viszont sebességben csak a 800-as hozná a ddr1 szintet. abit ax8 (via k8t890
) 15k kisker bruttóban, képzeld a ph-s dílerek mennyiért hoznák... 3200+ venicet 19k körül vesztegetik, szóval majdnem 30k-val beljebb lennék egy maggal s939-ben. kérek pontos árajánlatot mindkettőre, aztán megszülöm a döntést.
-
_cirmos_
őstag
válasz
Mr_Vercetti #666 üzenetére
látom, 25k nem is olyan vészes. kételyek emésztenek: nem vagyok benne biztos, hogy kell nekem a dual core. és ha nincs dual core, akkor teljesen jó a s939 is. több és olcsóbb lap van hozzá, a ram meg ugyan annyi. nemtom mit csináljak...
-
_cirmos_
őstag
válasz
Mr_Vercetti #657 üzenetére
tuningot próbáltál?
és hol kapok kn9 ultrát? csak sli-t látok boltokban, az 30k körül van, ráadásul sosem lesz két vga-m, szóval inkább néznék ultrát (vagy maradok a sima kn9-nél).
szerk:
nem találok abitnál memória-kompatibilitási listát...
[Szerkesztve] -
_cirmos_
őstag
válasz
VaniliásRönk #637 üzenetére
a tököm kivan hogy vadászni kell a normális lapokra. hát mi van itt, cocializmus meg hiánygazdaság?!
-
_cirmos_
őstag
válasz
VaniliásRönk #635 üzenetére
és win alatt stabil a tuning? tudom, hogy az nem az igazi, dehát szegény ember vízzel főz. -
_cirmos_
őstag
válasz
-=Lord Tom=- #612 üzenetére
köszönöm! ahogy az várható volt, a ram-időzítések elég sokat számítanak. igazából a tuning megléte, és a noname memóriák miatt aggódom egy kicsit, de most körülnézek, hogy mennyivel lenne több kingmaxot venni.
még egy kérdés: a gyári hűtő mennyire hangos?
[Szerkesztve] -
_cirmos_
őstag
válasz
-=Lord Tom=- #610 üzenetére
mit értesz majdnem ugyan ilyen alatt? mert cpu/mobo/ram témakörben minden tapasztalat aranyat érne. szóval ha am2-es rendszer volt, akkor írhatnál a lapról vmit!
én meg egész nap offolok, mi van velem?!... -
_cirmos_
őstag
-
_cirmos_
őstag
pontosan!
eredetileg 3800+-t akartam, de aztán kijött a 3600+, és az xbites tesztet nézegetve alig számít a kisebb L2 cache, szóval az lesz nekem is! momentán itt tartok a tervezgetéssel:
ház______ Antec SLK 3000
táp______FSP Green Power 400W
mobo____Gigabyte M55Plus-S3G
cpu______ AMD X2 3600+ (Box)
ram______2*1GB DDR2 667MHZ
vga_______Inno GF 7600GST
hdd______ 200GB nem maxtor
odd______ PIO 111D
tft________FuSi W19-1
[Szerkesztve] -
_cirmos_
őstag
válasz
#65675776 #590 üzenetére
az durva hogy az asrock inkább tuningosabb mint az asus
. mert ugye pont fordítva kéne lennie így házon belül.
közben leszedtem az m55plus-s3g manualját, ez már kicsit ígéretesebb:
fsb: 200-300hmz
pcie clock: 100-145mhz
cpu-ht link voltage: +0.1/+0.2V
sb voltage: +2% - +16%
nb/pcie/ht-link voltage: +2% - +16%
ddr2 voltage: 1.85V-2.45V (!)
Vcore: 0.8V-1.55V
ami fura, hogy a ramoknál csak a CAS-t lehet állítani látszólag.
[Szerkesztve] -
_cirmos_
őstag
ha am2-ben is csak ekkora procit vennél akkor semmi értelme, semmivel sem gyorsabb az új platform. ha ráadásul ddr1 memóid is vannak, akkor sztem felejtsd el, nincs értelme mindent lecserélni a nagy semmiért. persze ha mondjuk x2-re váltanál, akkor inkább az am2 felé nézelődj.
-
_cirmos_
őstag
gigából melyik lapot nézted? én most az abit nf4-es am2 lapjánál állapodtam meg, de kísért a gondolat, hogy kipróbáljam a k8t890-et, asus kiszerelésben. a másik fájó pont nálam is a ram: a 2*1gb fix, és 667mhz noname ramok lesznek, az kijön 35k környékén. az árakat látva erősen elgondolkoztam az 533-as ramokon, 9.5k-ért hozzá lehet jutni darabjához, így 15k-t spórolnék a ramokon, ami nem csekély (pont a 7600gt és x1900gt közötti árkülönbség
). úgyhogy megnéztem megint Fless tesztjét, de sajnos 533-as ramokkal látványosan lassabb a rendszer mint 667-el. igaz nem hiszem, hogy gyártanak még 533-as csipeket, így azokra is jó eséllyel 667-esek kerülnek, így sanszos hogy mennek is annyin (lépten nyomon 800-on hajtott 533-asokba botlok, ami elgondolkodtató), de mégiscsak lutri. szóval nemtom mi legyen, túl friss még a platform, tapasztalatok híján a sötétben botorkálunk.
-
_cirmos_
őstag
hmm, nos, ha ez igaz, akkor a kerdes azt hiszem el is dolt
. holnap este utazok haza, jovo heten meg is veszem a lapot
mindenki csinaljon screenshotot a linkelt arrol, ha nem akarjak annyiert adni akkor megfenyegetjuk oket hogy megyunk a fogyasztovedokhoz megteveszto reklam miatt
-
_cirmos_
őstag
hat, ha ennyiert van kiirva akkor ennyiert kell adni
osszesen egy review-t talaltam:
[link]
''MSI gives potential overclockers plenty of tools to use in conjunction with the motherboard's AMI BIOS. Overclockers have full control of the processor's multiplier (on FX models only, Athlon64 and Athlon64 FX models can control the multiplier downwards), and can adjust processor vCore from 1.2V to 1.4V, actually fairly tame in today's market of overclocker-targeted platforms. Full control over the system's DDR2 memory is provided too, with full support for timing tweaks on every setting to voltage support from 1.8V to 2.3V. MSI also provides you with the ability to push the voltage of the ATI RD580 Northbridge (1.8V to 2.15V) and HyperTransport link speed and voltage levels.''
tehat tuningbarat lenne, ha lehetne normalisan emelni a vcore-t... -
_cirmos_
őstag
válasz
VaniliásRönk #529 üzenetére
radeon Xpress 1600/1100 csipes lapokat lehet egyaltalan kapni nalunk? mondjatok konkretan egy (olcso) mobot, amiben jo esellyel tudom a leendo x2 3600 vagy 3800-amat legalabb 2600-2700mhz kornyeken hajtani.
-
_cirmos_
őstag
válasz
VaniliásRönk #523 üzenetére
a la nf4... jajh nem tudom hogy fogok rendes lapot találni, pedig lassan ideje lesz.
-
_cirmos_
őstag
sziasztok!
szept kozepen lesz aktualis a gepvasarlas. milyen deszkat ajanlanatok egy x2 3600+ vagy x2 3800+ proci ala? sli nem kell, jo lenne vmi passziv huteses eszaki hid, es a procit persze nem alaporajelen szeretnem hajtani, tehat legyen a mobo tuningbarat! es vegul, de nem utolsosorban, az ar eleg erosen befolyasolo tenyezo, tehat 25k kornyeken kellene valami. elore is kofi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged