- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
Azért a tapasztalat nem vész el. Vagy igen?
Tehát itt a helyed.
Itt a nyakunkon már a k10. (halkan mondom tetszett az az msi lap)
Lehet, hogy ftc is váltott azért tünt el?
Ezt láttad már [link]? Az iben tutin nyomják.
Ahogy nagy spanom mondaná "Kalács módon zizzentik a cécót." -
dodopek
addikt
Sajnos már így is túlléptem a megengedett keretet.Ha magamnak csinálnám a gépet,inkább nem ennék,de így tartanom kell magam a kiadott direktívákhoz.
A Labelflash azért nem oszt-nem szoroz,mert annyira első gép lesz,hogy sosem volt még pc-je a tulajnak.A kivág-beilleszt neki már az informatika csúcsa....Hogyhogy?Asztem,hogy a dual ch mindíg jobb...
-
GD
őstag
nyert :-) a max kihívás 3D asztal, filmnézés
és ha nagyon megkívánok vmi gamát, akkor ott a pcie..igazából nem akarok +1venti és kártyát a gépbe mikor megoldható integrálva is..
fogyasztás szempontjából meg fölös egy közepes vagy erős vga ha nincs kihasználva..
sok kicsi sokra megy alapon.. meg jobban áttekinthető a gép belseje ha nem lóg ki egy bazi nagy vga.. esetleg ha vízhűtésem lesz, arra sincs gond hogy kerülgessema DVI talán kívánatos lenne a jobb kép érdekében ,de mivel a KVM switch-em csak sima VGA így bonyolítana..
-
katt777
félisten
Ha válogathatnék, én sem, de hosszabb távra kellett megoldás. Majd 10.1-es VGA-ba fektetek manit, annyi tán lesz, ahhoz meg kell egy erősebb proci.
Tényleg mindegy, hogy hívjuk.Csak az "FSB korlát"-ból többet lehet megtudni valaki számára, aki nem ismeri, mint a "technológiai"-ból.
-
ghostie
tag
Szóval azt mondjátok, hogy feszültség emeléssel van esély hogy működjön magasabb sebességen is? (a Geil honlapján azt írják :"Working Voltage : 1.8-2.2V", tehát elvileg emelhető a fesz.)
Hogy érted azt, hogy alapból 667-es vagy 800-as? A memória elvileg 800-as.
Üdv
Ghostie -
VaniliásRönk
nagyúr
Gondolom azért sem akarják korán piacra dobni, mert a PC-sek úgy állnak a kérdéshez hogy megnézik a C2Q teljesítményét, örülnek neki és vesznek Celeron 400-at... Amíg nem tudnak 3GHz-es példányt felmutatni szerintem nem dobják be, pl. a PH is azonnal lehúzná, többet meg nem is nagyon foglalkoznának vele érdemben, meg ami a legrosszabb marketing szempontból hogy olyan szallagcímekkel hoznák le a teszteket hogy az AMD megint alulmaradt, stb. (egyszeri user úgy menne C2-t venni, hogy bele se olvasna a tesztbe), ennél sokkal egyszerűbb lenne már most csődöt jelenteni...
-
VaniliásRönk
nagyúr
Na ez jó, azt hittem a GigaByte már kinőtt az ilyen szériákból...
TcGood: Mondjuk én a helyedben mindenképpen az ASRockot venném, a fennmaradó összegből egy jobb proci vagy VGA érzékelhető teljesítménytöbbletet jelentene, egy "márkásabb" alaplap meg ált. semmivel sem nyújt többet. (tuning, FireWire stb. ált. nem igény)
-
szállitó
senior tag
megvettem itt is köszönöm a segitséget mindenkinek ...
Gyártó LG
Látható képméret 19"
Panel típusa TN
Maximális felbontás 1280x1024 pixel
Maximális fényerő 300 cd/m2
Kontraszt arány 2000:1
Látószög (H/V) 170º / 170º
Válaszidő (Green to green) 5 ms
Színmélység 16,2 millió
Hangszóró nincs adat
Állvány
Csatolófelület 15 tűs D-Sub, 24 tűs DVI-D
Felületkezelés nincs adat
Szabványok nincs adat
Szín ezüst-fekete
Méret 402 mm x 437 mm x 243 mm
Súly 6,7 kg
Tartozékok/szoftverek nincs adat
Extrák
Garancia 3 év szerviznincs pixelhiba és tetszik nagyon .... 51900ért szerintem nem volt rossz vétel.
51900 volt nincs pixelhiba -
AtHoS
nagyúr
Ja, hogy a lap elérhetetlensége miatt írtad. Ezt kicsit elértettem, ezért is írtam az "álomkonfigokat" a 180-200k-s tartományra.
Jók amiket írsz, de még mindig nem lehet tudni, hogy a hitel miként intéződik ill. mennyi lesz a teljes összegből az ami nem hitelből megy. Ugye a hitel mikéntje a legerősebben befolyásoló tényező.
-
AtHoS
nagyúr
Nem értem hol itt a probléma:
GIGABYTE P35-DS3 23227 Ft
Core2 Duo E6750 TRAY 41329 Ft
HyperTX2 procihűtő ~5-6k
2x1GB DDRII 1000 Extreme Edition A-Data 19920 Ft
2xPIONEER 212 2x7590 Ft=15180Ft
SEAGATE 500GB 7200RPM SERIAL ATA-II 16MB 25555 Ft
MSI RX2600XT-T2D256EZ/D3,256M DDR3/128b,H-Pipe 24655 Ft
Ház+táp ~20k
LG 2000:1 48900FtZusammen: 219k
Az alternatív konfig erősebb vidkarival gyengébb procival:
ASUS M2A-VM HDMI 15282 Ft
AMD ATHLON 64 X2 4400 AM2 BOX 18810 Ft sajnos tray-es nem volt árlistában
HyperTX2 procihűtő ~5-6k
2x1GB DDRII 1000 Extreme Edition A-Data 19920 Ft
2xPIONEER 212 2x7590 Ft=15180Ft
SEAGATE 500GB 7200RPM SERIAL ATA-II 16MB 25555 Ft
AMD/ATI HD2950Pro 57k
Ház+táp ~20k
LG 2000:1 48900FtZusammen: 201k
Ezek bazáros árak. A hitel típusa miatt még azért kérdőjeles. Természetesen tudom, hogy boltban ettől többe lenne mindkét konfig. Sajnos
-
katt777
félisten
Akkor miben is vitázunk?
A tényekkel én is tisztában vagyok, lényegében nem cáfoltál. A port azért nem annyira löki az enyém, mert inkább vonzza. A hőtárolós kályha rosszabb.
A fogyasztási különbségnél jobban érdekel a minőség, mert a nagyobb felvett teljesítmény nem bántja a szememet, a rossz kép viszont igen. A képalkotási metódus miatt viszont a sötét árnyalatok tényleg rosszabbak, ezt még a high-tech gyártók is elismerik. Ha lenne rá keret, ezért vennék inkább egy montiroként is használható plazmatévét. A kontraszt típustól függ, te is írtad, mekkora különbségek vannak.
Szemüvegem van.
A betekintési szög piszkosul nem érdekel, mert nem vagyok olyan hülye, hogy ferdén nézzem a monitort.
Én is láttam pár TFT-t és ha majd lesz egy, amelyiknek jobbnak LÁTSZIK a képe, mint a CRT-mé, akkor elgondolkodok majd a váltáson. Egyébiránt örülök, hogy ilyen jó monitorom van.
-
AtHoS
nagyúr
Vagy mégis van? Gigabyte GA-M55plus-S3G
-
Rolcsi20
senior tag
szerintem a hasonlatod nem fedi a valóságot
1éve ki gondolta volna hogy a 2mag ilyen olcsó lesz és így elterjed és ennyi program fogja kihasználni? jövő nyáron már a 4magos programok fognak hódítani ha ilyen ütembe fejlődünk
....amúgy azért akarom eladni hogy ne bukjak rajta sokat
...ha még időben eladom akkor talán megúszok 1 pofára esést, mivel a dx10 meg az am2 is kimegy a divatból
...félek így a konfigom a maga kb 200ezres nyári árából igencsak sokat elvesztenék
bár van 1 rendszeres palimadaram aki mindíg megveszi
...de ezek azért már magas számok, sose adtam el gépet pár hónap alatt
de végülis csak a vga+alap+proccot kéne cserélni nem? elvégre pcie2+dx10.1 új proc meg foglalat az ami új lesz, már ha nem maradtam le semmi másról
...remélem nem ddr3as kell majd az am2+ba
-
Balinov
titán
AtHos: az az érdekes,hogy fostalicska mezítlábas Asus M2N-ben nf430-as chip''készlet''-tel a 4000+ Brisbane mellett mentek dual chanelben.Sőt,az ahelyett beszerzett ázrokk AliveNF6G-DVI -ben is ugyannazzal a procival. Lehet a Manila IMC-je nem tsipázza a KM800-as gigás moduljait? mer még 2különböző típus, 800-as A-datával is ment a DC ráadásul ugye 4db modullal.
Chaser: sztem se vDIMM kérdés lesz,sztem simán inkompatibilitási kérdés. Term. néztem visszaosztás nélkül is. htt 200-on,ram auto-n,oda vissza egy csomó beálíltást kipróbáltam, 533-at és attól kisebbet nem egyedül. 5,7-5,9k körül kapok olvasási értéket 4-es everst szerint. SC-be rakva ddr-2 900-at megy,az no para,csakhát ugye a dc...
Procit hogyérted,hogy aktuális lesz? Nekem,vagy másnak?Nekem most no keret,kilukadt a szobánkba az a kibaszott radiátor!
-
-
Balinov
titán
igen,memory stick pro duora gondoltam,csak privátba akrtam,nemsikerült.
Chaser,betesztelést nem merek kérni,ez már így is túl nagy szivesség. 2,6ghz alapfeszen az kiválló,feszemelés nálam sem CPU-nál,sem chipsetnél,sem GPU-nál nem játszik. Van még egy kérdésem,ugye 4xfélgigás 800-as adatáim vannak,melyből csak 2db a 800+-os. Lehetőségem lenne 0ft-ért cserélni 2x1GB 800-as Kingmax-ra,aminek az spd-je ddr2-800-on 5-5-5-18 Everst szerint. Miket birnak ezek a gigás KM 800-asok kis feszemeléssel? úgy 2,0V-n tudják mondjuk a 4-4-4-12-t? És ha igen,érezhető lenne-e a rendszer gyorsulása? 1T-t tudják vajh?Az AM2-nél is számít? -
Balinov
titán
mondomén,hogy trolléma.Esetleg Privátban küldhetnél egy szemtelenül jó árat,amit rá kéne dobnom a Manilára...kinéz pár gépépítéses maszekom mostanában,kitudja,még talán pénz is lehet rá. szal akkor adottesetben beszámolnád a dobozolt manilát?
Amugy mi ez a fene nagy bizalom,nem tanultál? lehet elküdenéd a procit és 2 nap mulva már a Bahamákon overlokkolnám...
-
-
Chaser
legenda
#4480 Gyuri27: bocs, nem láttam, hogy nekem is írtál, szóval kölcsönbe hoztam haza egy M2N4-sli asus lapot, a 690g helyett, amit kicsit kinyírtam
, ill. a win fagyása nyírta ki, mivel biosfriss közben lefagyott, na ez az sli-s lap egy tragédia..
szerk: persze lehet hogy nem is halt meg a 690g, a múltkori asrock lapot se hozták vissza, amin a LAN-t likvidáltam-elvileg- vagy csak külső LAN-nal használja a user, és nem hiányzik neki...
[Szerkesztve] -
Forest
tag
Ok, akkor veszek egy Abit KN9 -et, meg olyan DDR2-ot. Itt is van dual channel, mint a DDR I eknel?
Melyik lenne a legjobb ar/teljesitmenyu proci, amit meg is lehet kuldeni?
Ja, es kosz a valaszokat, marha rendes toled, megsporolsz nekem sok idot, ha nekem kene kitalalni a dolgokat. -
Gyuri27
félisten
Persze, hogy nem mondom (hogy te voltál)!
Mindenhol ez megy, sajna. Meg az nv.
Na fiúk itt vannak (aki beszél és méginkább ír angolul) itt a giga [link] náluk van ilyen opció is Non-technical Sales and marketing issues
Azért jó látni, hogy a környéken mindenhol van csak nálunk nincs.
Cserébe egy kis unicum (persze nem szó szerint)
[link]
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
Pár kapcsolódó topicban felvetettem a dolgot. Most már meg nem mondom melyikben (de lehet, hogy itt, csak hsz-ban nagyon messze, valaki vett ilyen alaplapot, csak neki meg a másik 2 hiányzott. Szóval elképzelhető, hogy csak néhány ilyen cucc kerül az országba, de számomra ez tűnik kevésbé hihetőnek, amekkora ez a piac. Már ha a GetAll3- akcióra érted. Ezekről valszleg csak a matricát távolítják el, ill. a csomagból a kis füzetet a másik matricával és a kóddal, mert az alkatrészeket eltenni azért nagy ráfizetés lenne.
Végül is, ha van valakinek egy elértéktelenedett ATI VGA-ja, és újat vesz, lehet, hogy megérné kipróbálni. 50$ majdnem a fele egy jobb belépő szintű VGA-nak, és a postaktg. talán nincs annyi. -
rollins
őstag
Kösz, remélem pci/pci-e -nél nem emeli. Mivel a 2.7ghz -hez min. 1.44V kell a cpu-nak (alap 1.35, de valamiért 1.39V-on megy a lapban) és hogy c'n'q féle dolog is legyen, RMClock -kal meg lehet oldani. Biosban hogyom auto-n a vcore-t, EasyTune-val ''fsb'' emelés, Rmclock-ban pedig 1.4V vcore állítva max terhelésre, ami úgy is 1.44V lesz a lapban és lesz ''c'n'q'' is. Lehet majd a memset progit is kipróbálom majd a ramok időzítésének állítására. Nem fogom mindíg így használni csak ha kell.
[Szerkesztve] -
diablo1984
veterán
hát mikor megvettem, akkor a procos 2921(254-es fsb)-en csörgött benne 1,425V-on....majd 1 hónapra rá megfáradt és megmakacsolta magát, kezdte a restartot....én meg meguntam, és lekerekítettem a tunningot 2800-ra(244-es fsb) és 1,4V-ot adtam neki! ezzel hibátlan, a másikkal simán egész éjszakás orthos stabil volt, nem tudom mi fáradt el a procosban, de szerintem ez egyértelműen az antituningos proci hibája, a lapnak többet is kellene bírnia! lehet 1,35V-on is menne 2800-on, még nem néztem, majd egyszer, ha lesz időm ilyenekkel kínlődni kimérem, hogy meddig stabil!
-
diablo1984
veterán
kárpótolt, csak a brisbane procihő félremérésével gyűlik meg a bajom, meg azzal, hogy antitunning procos ül benne! leginkább az a zavaró ebben az am2-ben, hogy a 939-es konfigomban az asus lapban a sandiegom 2800-on süvített, tette mindezt alapfeszen, itt meg a 4400+os brisbane 1,4V-ot igényel hozzá(hol van még a 3 ghz
) mind1, majd nézek bele valami combosabb tuningost, csak kapja mmeg HERR Z a szállítmányát!
ja, a jetway után a sípoló hangot legszivesebben száműztem volna a gépemből! Jah, meg az Abitnál az nem tetszett, hogy a freezer 64 pro letörte a hűtőfelfogatót! az is vicces volt, mikor hajnalban arra ébredtem, hogy szirénázok valami....már majdnem kaptam a jogsimér, hogy már megint lemeszeltek a zsarul, de a naggya csipa szememből való kiválogatása után észleltem, hogy csak a gép fáradt el, melegedett túl és unta meg a banánt! mind1 TTS-nál volt keret hozzá így már stabil a kicsike! -
diablo1984
veterán
nem gond, én meg majdnek kirugtam a lapot a házból, mikor egy kicsit az időzítést amit magának 5-5-5-18-ra lőtt be, a gyári 5-5-5-15re lőttem át, save and exit--->sípolás a pofámba....ennyit a húzhatóságáról! és akkor a procihoz nem nyúltam, mikor ahhoz is nyúltam, 1 mhz emelés után szintén sípszó, amit csak táplekapccsal lehetett hatástalanítani, majd cmos reset....ezért egy darálós esetet megért volna a lap, hogy drága forgács legyen belőle...
-
diablo1984
veterán
mega lol, de igaz! anno azért vettem jetway-t, mert húdezsír tunningdeszkának olvastan a külföldi teszteket, csak arról nem szóltak, hogy min 2V kell ahhoz a ramoknak, hogy elinduljon egyáltalán...majd ha valamit akartam állítani sípolt....komolyan annyiért már majdnem abit deszkát vettem volna, és az legalább nem egy alapszardeszka+egy sípológép combója lett volna, hanem rommáhúzatm volna benne a procomat, de biztosra! az a jetway nevű thai föltelem vagy 3 napig volt nálam, mert úgy felhúzott, hogy a zsírúj konfigot eladtam a sunyiba, és inkább buktam rajta takarosan, minthogy felrobbanjak! az után vettem az abitot, ami picit felüdített....
-
Gyuri27
félisten
Igen annak szólt
Szeretem, hogy így egyből mindent levágsz! Egy húron pendülünk és nem vagyunk zenészek.
Azt az elején is lehetett tudni, hogy az asus így adja ki. Azért logikus mert nekik van 480-s, 580-s lapjuk is. Tehát aki játszani akar a ramokkal abban a lapban tegye. Azt hiszem a jetway-nél is igy van és náluk is ez a helyzet. Viszont ezt a giga nem engedhette meg magának.
AtHoS: már csak akkor lesz nagyobb az öröm ha valami user ir ide, hogy mit kapott a három termék vásárlásáért.
Na akkor egy kis nyálcsorgatás: [link], [link].
A jetway alkotása: [link]
-
AtHoS
nagyúr
Most még előbb vissza kell szerválnom a tápomat, mert haverét tesztelem ő meg a gépét az enyémmel. Aztán így, hogy véletlenszerűen lekapcsol a gépem (csak a táp szar, nem hitte el nekem) nincs nagy kedvem tesztelgetni.
Már átküldtem neki a kínálatot, amiből válogathat, remélem elég hamar döntésre jut majd. -
AtHoS
nagyúr
Most hogy így mondod, magamtól eszembe se jutott volna
De félre a tréfával. Tényleg eszembe sem jutott, hogy a memósebességet állítva is megteszteljem az IGP-t. Annyira rá voltam koncentrálva az OC-ra meg a HT sebességre, hogy ez a triviális lépés teljesen elkerülte a figyelmem
Most már csak arra kéne majd rávennem magam, hogy az időzítés módosítását is megnézzem -
AtHoS
nagyúr
HT sebesség jelentősen befolyásolja az X1250 teljesíményét erre azért figyelj.
Csináltam egy kis IGP tesztet Giga GA-MA69G S3H lappal és bizony a HT sebesség csökkentése igencsak negatívan érte a teljesítményt: [link]
Szerk.: Tehát tuning során ezt sem árt figyelembe venni
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
Már irtam egy alulhajtott 3600+ szerintem jobb. Előbb utóbb elérkezik az a kor amikor 100%-ig kihasználja minden progi és alkalmazás a 2 magot. Igaz akkor neked már más lesz.
De egyszerű halandónak csak 5+-t megér a 3600+ brisbane.
Itt a teszt: [link], [link] ami látszik magasabb
felbontáson nagyobb a különbség.
katt777: ha az 1650xt-ből indulunk ki akkor van remény [link] nyilván kellene 2600xt cf test.
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
többségében
(de ezt a cerka dolgot nem értem, de te tudod)
Lol de legalább nem irod azt mint ftcnem baj az vannak ilyen nyughatatlanok (amúgy is a korral jár)
Arról nem is beszélve 24k körüli összegért a sapitól a teljes verziót (nem a litle okosságot) kapni.
katt777: attól függ mennyi lesz az ára. Mert ha a 2900-hez esik közelebb akkor is egy 2600xt cf jobb választás mert az 50k alatt van. A 2900pro-nál erre az árra nem látok esélyt.
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Emelkedik a korábbi generációs Intel CPU-k ára
- Videós, mozgóképes topik
- Építő/felújító topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos autók - motorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Semmibe veszi a KRESZ-t a Tesla Mad Max módja
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX B660-I GAMING WIFI
- MSI MPG B650 EDGE WIFI Alaplap új doboz nélküli
- Eladó Brutál B550 Steel Legend alaplap dobozában
- MINDIG VAN ÚJ és Jönnek MÉG! - 1GB (13db) - 2GB (13db) - 512MB (0db) DDR2 RAM-ok (és Kitek)
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358
- HP 65W töltő eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3348, 93% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő