- iPhone topik
- Magisk
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hitelesítették az S26 Ultra csalódást keltő telepét
- Új fejezet nyílik szeptemberben az iPhone történetében
- Bluetooth-headsetekről általában
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
válasz
VaniliásRönk #7998 üzenetére
A 770-DS3 gigaval mi a bajod,nem eleg jo?
-
diablo1984
veterán
válasz
VaniliásRönk #7998 üzenetére
én most 10,5x305-ön gyepálom az én g2-esem, de 3300-on is tud hasítani, de akkor már 11 vagy 11,5-es szorzóval! valahogy 300-as feb felett nem sokkal elfogyik a giga lap!
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Gyuri27 #7996 üzenetére
Én szeretnék valami nagyobb B3-asat venni, mert a lapban nem lehet az NB szorzóját állítani, így a borzalmasan nagy tuning ki van lőve, azaz jobban zsebbe kell nyúlnom. Na majd meglátjuk, hogy mikor érnek végre ide ezek a CPU-k.
Az X3 a mostani igényeket még a konkurenciával szemben is kielégíti, úgyhogy megértem, hogy miért várod
-
Gyuri27
félisten
válasz
TomBoy1986 #7989 üzenetére
Nem soká itt a 9100 is. Annak meg még kellemesebb lesz az ára.
VR: remélem ezek tuningosabbak. Bár én az x3-t várom már nagyon.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #7993 üzenetére
Hát ha bírja a 3450-es, akkor lehet
De elképzelhető, hogy ha csak a chipset van meghúzva, akkor is megszorongatja(és mellette a 3450)
Azért nem semmi a 240%-os gyorsulás a 690G-hez képest. Pedig azzal is lehetett Warhammerezni simán.
C2D: Akkor viszont egyáltalán nem biztos, hogy a lap a hibás. Lehet, hogy alapfeszen tényleg csak ennyit megy. Majd elküldöm fLeSs-nek és megtörik a varázs
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #7991 üzenetére
Jól sejtem, hogy a HD3200@900+MHz és HD3450@900+MHz erősebb, mint egy 2600XT?
-
VaniliásRönk
nagyúr
C2D élménybeszámoló.
[link]
-
TomBoy1986
veterán
Na egy kis topicba illő is:
950MHz-es GPU a stock 500MHz-ről. Az nem rossz.
VaniliásRönk:
Őszintén remélem, hogy nem tudják megvalósítani. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #7989 üzenetére
Nem véletlen, hogy az egész 3D leképezést új alapokra akarják helyezni, a jelenleg elterjedt technológiákban sokéves lemaradásuk van.
Egy "sima" DX váltáson is évekig görcsöl mindenki, ez még az ő pénztárcájukhoz mérten is nagy falat lesz.Szerk.: Ha B3-as lenne még örülnék is.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #7988 üzenetére
Van egy olyan érzésem, hogy most olyan helyzetben van az NV, mint a VIA volt 2000 körül... Annak idején minden platformra szállított chipsetet, s vették is - ráadásul nem is rosszakat. De az AMD is komolyabban beszállt a chipsetgyártásba, meg az NV is és a VIA meg röpült... Most meg az Intel száll be a VGA-ba.
Bár nekem eszembe jut a 740i ezzel kapcsolatban, ami mindenre volt használható csak játékra nem... Asszem az volt az utolsó önnálló grafikus chipe az intelnek eleddig.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #7985 üzenetére
Igen, abban van valami. Ráadásul egyáltalán nem számítana teljesítményben sem onnantól kezdve, hogy milyen lap van alatta.
Egyébként a hírek... számosságát tekintve a napi 2, max 3 nem nagy szám. Valahogy a HOC-on és az Iponon is több van.
Mind1. Én nem is akarom, hogy több hír legyen, mert úgyis másutt olvasom el. -
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #7985 üzenetére
Span nézegetted már ezt az oldalt? [link] azét itt meglehet nézni az arányokat.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #7975 üzenetére
Francba, megint átmegyünk fikázásba. A híreket igenis leközlik, még ha Faudtól származik is, hogy 30000 Radeon hibás, ennek hírértéke van!, amiket itt mellőznek, azok az AMD üres igéretei, amiket úgysem tart be.
#7978 TomBoy1986: Lehet hogy megint csak kóstolgatja az Intel a piacot. Ha bevezetik is nem szivesen, mert akkor csóri/más gyártótól származó chipsetre is lehetne erős, tuningolható konfigot építeni, az nekik meg nem biznisz.
-
Telefunen
őstag
válasz
TomBoy1986 #7983 üzenetére
Lap lesz, vagy user error
-
TomBoy1986
veterán
-
Gyuri27
félisten
válasz
TomBoy1986 #7981 üzenetére
Bios jó? Eist.
-
-
Gyuri27
félisten
válasz
TomBoy1986 #7978 üzenetére
Ezeket a lapokat 800-s procikkal párosítják. Azért mert a lap kezeli min az 1066-t. Tehát 800-ról az már 1066-ra már jelentős tuning. 8-s szorzó esetében is +528. De általában a 280-300-t vinni szokták 10 alatti szorzóval.
band1103: aki nálam rosszabbul beszél angolul az festi magát. Ettől függetlenül el lehet igazodni benne. Miért? Mert a szak kifejezések mindenképp angolok mert nincs magyar megfelelője. De írd le mit szeretnél.
-
band1103
őstag
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Gyuri27 #7975 üzenetére
Ez kezeli a Quadokat (a Kentsfieldeket), azaz 4CoreDual-VSTA volt. Elvileg a 300-as FSB-t szokta vinni, de ugye 11x-es szorzóval nem kell annyi... Szóval mennie kéne - ha tudna
Egyébként 2800MHz-en instabil a kollégának, de lehet, hogy ő a béna
Ez meg csak úgy lehet, ha nem tudja "tolni fel az FSB-t"VaniliásRönk:
Úgy értettem, hogy úgy tudtam, hogy lesz benne IMC. Nem tudtam, hogy különbözni fog az asztali verzió
-
bnss
veterán
válasz
VaniliásRönk #7974 üzenetére
Ha lehetne ilyen hosszú aláírás, ez vinné az első helyet!
-
nesa
veterán
válasz
VaniliásRönk #7974 üzenetére
Gyuri27 !
Igy jartunk ,valakik ezt is elkurtak...
-
Gyuri27
félisten
válasz
TomBoy1986 #7973 üzenetére
Nem mindgyik asrock öszvér nem kezeli a corókat. Van ami a q-t is kezeli. Mi a lap tipusa.
VaniliásRönk: Akkor dombon a tanya. Csak az fsb-t kell tolni. Most ezt miért mondod. Legutóbb is csak a hybrid-t hagyta el a 7xx-s lapokról. Mint annó a k10-ről az 1066-t.
nesa: ez csak egy dolog miatt szar. Itthon is vannal oldalak, ahol sokkal több amd/ati hír van. A kinti lapokon meg annyi van mint a szemét.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #7973 üzenetére
Biztos az ASRock lap a hibás, mert (idézem fLeSs-t) "nem találkoztam olyan C2-vel, ami nem ment 3GHz-et"!
Van egy tippem arra, hogy ez hogy sikerülhetett:
- rudi, van ebben a szobában olyan C2, ami nem megy 3GHz-et?
- Nincs, jöhetsz.Hogy érted, hogy megjelenik minden együtt?
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Gyuri27 #7970 üzenetére
Igen, tényleg ennyi. Rokonom most cserélte le a Pentium D-jét (amitől én szabadultam meg, mint az átállós ASRock laptól is) egy Core 2-re (E2200 => 2200MHz gyárilag). A lényeg, hogy 500MHz-et tudott stabilan húzni...
Mivel ugye feszt emelni nem tud, így nem megy a kóró sem
VaniliásRönk
Én is úgy tudtam, hogy megjelenik minden együtt. Én arra leszek kíváncsi, hogy fognak-e csúszni vele.nesa:
-
nesa
veterán
válasz
TomBoy1986 #7966 üzenetére
Udv : ez a PH es agyarorszag
-
Gyuri27
félisten
válasz
TomBoy1986 #7968 üzenetére
Itt mindenki fél az amd-től mint ördög a tömjéntől. Az intelnél egyszerű a képlet. Az int grafika nem nagyon játszik. Tehát azt nem nagyon kell tesztelni. A tuning meg annyi hogy állisd 1:1-re a ramokat akár milyenek legyenek (ha 800-s) és 7-8s szorzóval told a lapot 400-ig. Ennyi és nem több. Így tesztet írni is könnyebb. Kiváncsi leszek a nehalemnél a natí 4 mag és az integrált imc miatt mennyi inteles ember vagdossa föl az ereit. Mert nem tudja mi micsoda.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #7967 üzenetére
No comment.
Pedig az egyik teszt véleményezésénél meg is említettem, hogy talán jó volna, ha... De ha jól rémlik, akkor nem voltam elég erélyes, hogy S AM2+-os alaplapok is tesztelhetővé váljanak... De ez nyilván a nagykerek hibája.
Pedig akkor komolyan érdekelt volna, hogy mi a helyzet (alaplapváltás előtt volt valamikor - decemberben).
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #7966 üzenetére
Ez annó fel sem tűnt.
"Ebben a vereségben talán benne volt az NVIDIA meghajtója is, mert korábban hasonló gyengélkedést tapasztaltunk a nagyobb GeForce-oknál."
Ha szegény dzsíforsz kikap, akkor mindig a rossz a driver a hibás, AMD-nél meg simán sz@r a vas, ill. szilicium és/vagy szembemennek az iparral, lusták fejleszteni, stb. -
TomBoy1986
veterán
Sziasztok!
Nézzetek rá erre az itteni oldalra
Lehet csak én értesültem az új AMD chipsetekről (meg Ti). Vagy ez kamu és csak az Intel adott ki chipseteket az elmúlt 3/4-ed évben?
-
bnss
veterán
Feladatkezelő tanulmányozása, víruskergető real time része? De ennek a kérdésnek nem itt a helye, hanme inkább az Azonnali alaplapos kérdésel órájában vagy Azonnali kérdések órájában.
-
KOKO5
csendes tag
Szevasztok!Megtudja valaki oldani egy problémámat?Arról van szó,hogy a számitogépemen a töltésjelző(piros led) másodpercenként felvillan!!!Nem fut semmi...tudtommal!Mind vistán és xp-n is!Kicsit idegesitő miért mocorog a vinyó!Ha tudtok megoldást irjatok(a ledet nem akarom kikötni)!Kösz!Hy!
-
Gyuri27
félisten
-
band1103
őstag
Helló!
Volna egy pusztán alaplapos kérdésem. Tudna nekem valaki segíteni hogy milyen chipkészletek vannak AM2-re és pontosan mit tudnak? Szóval nem arra vagyok kíváncsi hogy az Abit meg a AShrock meg az ASUS, MSI miket adott ki hanem arra ,hogy konkrétan a Via, NVidia, AMD milyen lapkakészleteket adott ki és azok mit tudnának. Csak címszavakban kellene felsorolásszerüen mert sajna NEM TUDOK ANGOLUL és a webforditas sem megy nekem. Persze meg azért sem mert nem találok MAGYAR NYELVEN sehol egy olyan egyszerü táblázatott amiből eldönthetném hogy nekem melyikre lenne szükségem, mert van nagyon olcsó meg nagyon drága is.
Próbálltam egy ilyen témát indítani de lezárta a modi és ezt a linket kaptam. Itt meg nem várhatja senki tőlem hogy elolvassam mind a 7900 hozzászólást (ugye?).
-
theniel
aktív tag
köszi
Én is valami hasonlóra gyanakodtam
Még annó az volt a divat, mondjuk nálam speciel egy pinacle tv tuner illetve talán még a voodoo 3dfx 2-es kártyám esetében, hogy ilyenkor ki kellett venni a kártyát a foglalatból, aztán visszarakni, és csak akkor tudta újra felismerni.
Itt is valami ilyesmiről lehet szó. Csak ugye itt nehezebb kivenni, mert integrált.
Megyek kutakodok a biosban. -
cuko#
tag
válasz
theniel #7951 üzenetére
Ez bizony szerintem gyakori probléma at integrált realtec hangkártyáknál (legalábbis amikor én kerestem rá gyógyírt az én ds3p-mmel, akkor többen is kutattak ugyanez okból).
Már nem emlékszem, hogy hogy csináltam (valahova ide ph-ra is beírtam a folyamatot, de már nem emlékszem hova), de valamit ügyeskedtem a cd-n levő driverrel és a frissített driverrel, meg a biosban való letiltással és akkor is installáltam (talán akkor update-eltem a drivert (?)), aztán feloldottam a tiltást, és úgy reinstalláltam.
Szóval szerintem keress rá szerintem google-ben, de úgy, hogy ph fórumban keressen. -
theniel
aktív tag
Lehet, hogy nem ide illik, de kérdeznék
Hogyan lehet hangot csinálni, ha a windows valami miatt eltüntette a hangkártyát?
Sehogy sem akar meglenni, nem tudom installálni az alaplapi realtec hangkarimat.
Tulajdonképpen az egész baj egy rendszervisszaállítással kezdődött....
Azóta nem tudom a hangot elővarázsolni. -
aleister
veterán
Megpróbálok, csak ez a rohadt Company of Heroes elvonási tünet ne lenne már 2 hete.
Remélem a boltos arc megértő és tud még várni 1 hetet. -
aleister
veterán
Persze, nem is kell dicsérni. Anno 1 éve én ezt találtam a legjobb megoldásnak, és visszatekintve tán csak az Abit KN9 ultra jöhetett volna még szóba. Nem tartom kizártnak, hogy 1 év alatt kiderültek a hiányosságai.
Én is azokra a modelekre gondoltam, amit írtál, bár tudtommal az AX78-as nemigen kapható még kis hazánkban. Szóba jöhet még a Gigabyte GA-MA790X-DS4 és az Asus M3A. Ez utóbbi rohadtul puritánnak tűnik. Ettől függetlenül ha csak ilyen van cserébe, szerintetek megéri az eredeti helyett?
Ja és lehetett a ramokkal kapcsolatban mindent állítani. A ram fesz viszont tényleg nem volt nagy szám. Mindössze az alaphoz számítva egy gyári offset értékkel lehetett megemelni.
Köszi az eddigi válaszokat!
-
Gyuri27
félisten
válasz
aleister #7927 üzenetére
Amíg az új jobb, nagyobb tudású stb addig nem kutatom a világ ama rejtéjét, hogy a régi miért drágább.
De megmondom, a magyar kiskerek így működnek. Egyszer valamire rányomjár az árcédulát valószínüleg rajta is marad.
Ja meg a ramoknak nem lehetett feszt adni, meg állitgatni meg ilyenek. Tényleg fasza. Nem sokszor egyezik a véleményünk VR kollégával, de a tények azok tények. nem sokan voltak azokkal a lapokkal kibékülve. -
aleister
veterán
Kaptyátokbe!
De most komolyan. Nem volt az mbo-val semmi bajom. Most is csak az integrált hangcucc jobb első csatornája szállt el. Tán a PH-n is az élmezőnyben végzett az AM2-es deszkák tesztjéban.
Igaz, szégyenteljesen tudtam csak húzni a 3600 x2-met benne. De szerintem ez nem a lap hibája volt. A másik meg, hogy ha épp nem volt gáz a házban az északi hídon sütögettem tükör tojást, de ettől még ment vígan. -
aleister
veterán
válasz
Gyuri27 #7921 üzenetére
Bocsi, rosszul írtam. A logikus az lenne ha valóban drágábbak lennének, de nem.
Tehát a kommentem helyesen:
"Miért van az, hogy az újabb (elméletileg jobb) alaplapok olcsóbbak mint a régi jó kis Asus M2N-e."
Nézd meg a linkeket! A depón a 2 új lap 18-19k, míg az m2n-e 20k. -
törölt tag
válasz
birozoli7800 #7924 üzenetére
DDR(1)-es AM2-es lapot nem fogsz találni, mert nem létezik, és nem is fog.
-
zsid
senior tag
válasz
birozoli7800 #7924 üzenetére
AGP és DDR II pl ez . Igaz nem DDRes, de a DDR II most úgy is olcsó.
-
Gyuri27
félisten
-
aleister
veterán
Skacok homályosítsatok már fel légyszi!
Miért van az, hogy az újabb (elméletileg jobb) alaplapok drágábbak mint a régi jó kis Asus M2N-e.
M2N-e
M3A
Gigabyte GA-MA770-DS3
Hwsw-n már megkérdeztem, de jelnleg ott állóvíz van, nekem meg sürgős lenne a válasz, mert garanciális cseréről lenne szó (meghalt az m2n-e).
Ránézésre szimpibb a régi asus model. Ezeken az új mbokon még csak heatpipe sincs. Elég az a passzív hűtés a hidakra egyáltalán? Olvastam, hogy az amd chipset kevésbé melegszik, mint az nforce, de akkor is. Meg jók ezek az amd-s cumok egyébként? -
cuko#
tag
Még nincsenek a boltokban, ezért fontos, hogy tudsz-e várni még 1-2 hetet (én ennyire saccolok (?))
Cpu-nak én a 4400+-t ajánlanám, ha elég neked a teljesítménye (meg is húzhatod valamennyire, ez esetben az s2h jó döntés lenne, lásd 7807-es hsz-től), G2 steppingeset (én is ezt akartam venni, csak aztán jó áron hozzájutottam egy G1-es 4800+-hoz) - vagy (ha van pénzed, és fontos az alacsony fogyasztás) akár egy be2400-at is vehetsz (elvileg ha alulfeszeled a 4400+-t, akkor ugyanaz a kettő - nekem is ez a tervem, csak ugye a g1es 4800+-ommal)
Megértem, én is szétszedtem január elején a 2.4es cerka alapú gépemet, hogy lecserélem gyorsban egy jobbra, és azóta nézelődöm itt, de nemsokára kész
- én (ha eljutok odáig, remélem még a héten..) egy 69gm-s2h-t veszek (- szintén gianninál néztem, jó árban van
).
mod: Ja, és sokáig éljen az and1 - megnézted őket Bp-en? ^^
-
AND1
őstag
Nézegettem a 780-as lapokat, de sehol sem láttam. Épp azon gondolkoztam, hogy lehet nekem elég a GA-MA69GM-S2H. Először csak zeneszerkesztés és net-re lenne. Később akarok vga-ba invesztálni. Gianninál a GA-MA69GM-S2H megvan 15-ből. Már csak vmi keveset fogyasztó, de mégis erős cpu kell majd. Ahhoz tipp? Mostani legjobb ár/érték arány?
Bocs a kérdésekért, de nemrég szabadultam a s754-es rendszeremtől és azóta azért változott a világ
-
cuko#
tag
Szvsz lehet, hogy pont neked vannak kitalálva az új 780as lapok, pont az erősebb integrált vga és az am2+ miatt.
#7808:
"akkor várj ha:
-kell az erősebb vga
-kell hogy am2+ legyen(médiapécébe phenom később)
-kell esetleg a jobb hang(alc889a/d ahogy néztem vs a mostaniakon alc883)
-akarsz hybrid cf rendszert(amihez hd vga kell ugye és nem 2400/34x0)"- és persze ha ráérsz még pár hetet.
[nem tudom, hogy mennyi lesz majd az ára elején, lehet lehúzós lesz (?)
]
-
AND1
őstag
Sziasztok!
Milyen alaplapot lenne érdemes venni mostanában amd-hez? Ami esetleg az am2+-t is kezeli és normális chipkészlete van. Tuning nem lényeg, sőt nem is kell, csak jó ára legyen.
-
Chaser
legenda
Itt is van egy jó teszt, a 3450 megfekteti, pedig nem nagy durranás. Legalább az intel csúcs intvga-ját szépen lealázza
"Knowing that AMD's processors carry an integrated memory controller and other gubbins directly on their die, freeing up IGP space for a more-powerful graphics core, AMD has literally taken an entire, discrete-based, Radeon HD 2400 GPU, shrunk the manufacturing process down to 55nm (like the 3400-series'), and placed the DX10-supporting GPU on the IGP. Known as Radeon HD 3200, you can appreciate its heritage from the nomenclature. Intel has been touting the world's first DX10 IGP for a while, we noted, but actual driver-based support will not be available until sometime later this year."
Ez azért egy 66GT-t nem fog be, talán egy ddr2-s 73GT szintje.
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #7900 üzenetére
Ezt már láttam
Technikai specek érdekeltek volna, esetleg egy gpuz screne.
Ma láttam valahol egy tesztet, ahol diszkrét vga-k az ellenfelei, 64 bites gf6200 v 6600 is gyorsabb volt nem kicsit..mostmár tényleg kíváncsi vagyok mit tud. Nem találom azt a rohatt' tesztet sehol.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell Precision 5810 Intel E5-1650 v3 128GB RAM 2x512GBHDD 1x512GB SSD Quadro K4200
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest