Hirdetés
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- iPhone topik
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
válasz
üzenetére
Én először K9A2 Platinum-ot szerettem volna, majd amikor nem sikerült szerezni akkor jött képbe a K9A2 CF-F, majd amikor ez sem jött össze akkor végül MA790FX-DS4 került a gépbe, amit egy egész napot ki is bírt. Tehát én lehet hogy a K9A2 CF-F -et javasolnám ha nem akar sokat kifizetni alaplapért a vásárló. Persze az igazi egy jó abit lenne.

-
YakQzA
tag
Szerintetek mikorra várhatók a boltokban az AM2+ -os deszkák?
Vagy már azért akadnak a nagykerekben? Ha igen milyen árban? -
törölt tag
Ami azt illeti a minap Fehérholló véleménye eléggé igaz volt, egyet tudok vele érteni. Nekem is kivan már a tököm sokszor az 1000x feltett kérdésekkel, főleg mikor csak ~5-10hsz-t kellene visszaolvasnia a delikvensnek. Ezért is hanyagolom mostanában sokszor magam is a topicot.
-
bnss
veterán
Ekkora csendet sikerült csinálnom ebben a totyikban, pedig csak vicceltem.

-
ftc
nagyúr
-
methyl
tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Amúgy én a Gigabyte GA-M56S-S3-at venném meg, komolyabbnak tűnik. És szerintem jobb is lehet , mint az ASUS-nak az a belépő szintű szökevénye. PCI-bus és DDR2-foglalat is több van rajt, hosszútávon jobban jársz vele. Az ASUS-nak meg BIOS problémái vannak állandóan úgyhallom...
-
methyl
tag
Egy gyors kérésem lenne:
Tudnátok adni vmi útmutatót, vagy táblázatot, amiből kiderül , hogy melyik AM2-es AMD proci melyik buszsebességen, milyen sebbességgel hajtja a DDR2 ramokat. Gondolom ez az FSB-ből számolódik.
Talán még annak idején Daa-raa mutatott valami hasonlót
Csak azért kellene, mert egy low performance gépet raknék össze egy ismerősnek (alacsony áron is)
Talán 1900 MHz-es vagy 2000MHz-es AMD AM2-es proci menne bele...
köx
-
SzMhun
tag
Sziasztok!
Am2-es lapvásárlás előtt állok. Mivel minimum 3 pci slotra van szükségem eléggé korlátozottak a választási lehetőségek.
Konkrétan: Gigabyte GA-M56S-S3 (nf560) vagy Asus M2N-X (nf520)
Melyiket válasszam sztetek?
Tuning is befigyelne. -
Vadafak
tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni hogy a Gigabyte GA-MA69G-S3H sAM2 alaplapi integrált vga-ja hogy bírkózik meg WOW-val? -
Gyurcsi
csendes tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Marvell 88SE614x:
- 4 x SATA 3 Gb/s (3x SATA; 1x eSATA)
- 1 x UltraDMA 100
Na erről lenne szó,ez valami integrált raidvezérlő lenne és se a sata se az ide részét nem tudom működésre bírni.Kipróbáltam mindenféle driverel amit adtak + amit letöltöttem és semmi.Pedig direkt a 2 ide csatlakozás miatt vettem ezt a lapot
-
Oliverda
félisten
Egy jó hír az ASUS M2A-VM tulajoknak: [link]

-
nesa
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Es szerinted kicsi vagy nagy??
-
Gyurcsi
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Asus M2N32 WS Pro lap Marwelles IDE-csatlakozó életrekeltésében? -
nesa
veterán
Mivel ebben a tetu orszagba nemlehet rendes chipset hutest kapni igy magam altam neki csinalni valami ertelmes darabot
(elozmenyek itt) kerdesem a kovetkezo mert nemtudok donteni a 2db verzio kozul most csak odaraktam a kep kedveer szoval melyik lenne jobb kicsi vagy a nagy a nagytol azert tartok kicsit nehogy nehez legyen... -
Lui76
őstag
UHH
a cmos reset segített !
azt hittem az ilyenkor a halálnak az utolsó pofon...Köszi !

-
engusz
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Ja, közben felfogtam, hogy mi a harci helyzet, és rájöttem, hogy hülyeséget írtam. Egyelőre bőven jó a 3100 MHz és a gyorsabb memók. Hasít a rendszer és többet pumpál ki a videokártyából. Igazából az utóbbi miatt volt alaplap-csere projekt.
-
engusz
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
60 fok volt a max. Gondolom, erősebb hűtővel lehetett volna 55 körül. Jövő héten jön egy Enzotech Extreme-X, azzal majd megnézem mit lép.
-
Lui76
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
nem mertem
-
Lui76
őstag
Mit ne csináljak ilyenkor ?
(már kikapcsoltam mert semmi nem történt) -
Lui76
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
már oda vissza nézem a könyvet de még nem jöttem rá hogy mivel kéne.
Ez asszem pont nem dual bios-os. -
Lui76
őstag
Gyors segítség kéne srácok !
Aláírásomban szereplő Gigabyte alaplapon hajtottam végre bios frissítést.
(@ bios-al)
És most nem bootol a gép.
Ugyanonnan hivatalosat letöltve ,ezzel a programmal már kétszer is csináltam
ilyent ,de eddig nem volt gond.
Mi van ilyenkor? -
Gyuri27
félisten
Menj lejjebb mint irtam 10-11-s szorzó. Ahh szerintem sok. Alapon is 89w-s a drága. Mennyi lehetett a + fesszel? Szerintem csak a markokban jelentős a különbség +200-300 MHz-nál.
Egyébként lehet, hogy a lap nem birja a magasabb "fsb-t" mondanám, hogy azt dobd meg +0,05-l de meleg az annélkül is. -
engusz
veterán
válasz
Gyuri27
üzenetére
Egy tuning-segédletben, talán pont ebben a topikban, azt olvastam, hogy a 90nm-es prociknak 1.55V-ig van értelme emelni a feszkót. Próbálkoztam a 14*222 helyett 13*238-on, de nem volt stabil.
A memóriákra nincs keret, még mindig. A lapot is csak egy szerencsés véletlen folytán tudtam kicserélni.
Amúgy érezni a gépen, hogy tempósabb, gondolom sokat számít az a 2*300 MHz+. Meg a memóriák is többet írnak/olvasnak.
-
Gyuri27
félisten
Ne keverjük a fogalmakat. A lock nem engedi a gyárinál magasabbra állitani. Tehát 14-s. Lefele lehet állitani a cnq is ezt teszi. Az 1,5-t én sokallom. Mert a gyári 1,30-1,35. Még az 1.4 kóser szerintem. Nem is a melegedés ott már a gond hanem, hogy sok az áram ami hosszú távon károsítja a procit. 200-300 + MHz nem ér annyit szerintem.
Jól tetted, hogy vissza vetted alap feszre.
Ha jobb teljesitményt akarsz akkor minnél kissebb szorzót használj. Pl használj 10-s szorzót és 280-t ha birja a lap. A ht meg ha tudod, hagyd 1000 fölött.
Kéne oda jobb ram (valami 800 cl3
). -
engusz
veterán
Jó áron sikerült hozzájutnom egy Asus M2N-E (nForce 570 Ultra) laphoz. 3300 MHz-et tudtam kihozni a prociból (X2 5600+, 2.8 GHz), 1.5125V mellett. Többet nem nagyon mertem adni neki, mert így is felkúszott 60 fok körülre. Viszont a memóriák, a Kingston 667-esek, simán bootoltak 1066-on is.
A végén az alapfeszes 3100 MHz-et (14x222) választottam, 691 MHz-es DDR2 sebesség és 4-4-4-10-es időzítés mellett.Érdekes, hogy a procinak tudtam lejjebb állítani a szorzóját. Ezek nem szorzó-lock-osak? A 3300 MHz 13x254-en jött össze. Brutál teljesítménye volt, de a CM HypterTX alatt nem akartam, hogy baja essék.
-
Gyuri27
félisten
-
ruan
tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Thx
tetszik, és van rajta integrált firewire
, az kell
viszont integrált vidikari nem, (le lehet tiltani? gondolom igen) nem értem mért nyomatják manapságEzzel akkor szét tudom hajtani az x2 4200esemet?
és az AMD R700 chip (az AMD Overdire progihoz kell) az alaplapon, vagy prociban van?
ha a lapon ezen vajon van?
csak ennyi
thx -
Chaser
legenda
Sztem csinálj egy cmos cleart és próbáld meg újra.
Vinyót, optikát húzd le, ramból is csak 1 modul legyen, aztán ha így se megy tápcsere, ha az se jön be akkor vagy alap, vagy a memória döglött, legalább a ramot érdemes lenne kipróbálni másik gépben. Proci is lehet xar, bár annak kevés az esélye.Phenomja van már vkinek?

-
bnss
veterán
Jól értem, hogy el sem indul? Táp biztos jó? Nem induló gépek totyikja - hátha találsz infót.
-
ruan
tag
üdv
Kicsit befürödtem a Asus M2n alaplapommal ami a tuningot illeti (olcsó volt)
Nem rossz deszka, de nem egy tuning bajnok,Új lap vásárlását tervezem, max 20k
AM2,
nem kell SLI,
Dual channel
Milyen típusokat ajánlotok?
Melyik chipset jó?
Asus, Abit, Gigabyte jöhet -
oil
tag
Üdv! egy kis segítségre lenne szükségem! vettem egy lapot (Gigabyte GA-M61SME-S2)összekötöttem mindent amit lehetett, viszont nem jött be a BIOS az indítás után! 2*1 Gb 800 Mhz ram, 200 Gb vinyó meg egy 4600+ X2-es. nem indult BIOS se az alaplapi VGA-val sem a PCI-os kártyával sem!meg se mukkant!van valakinek ötlete???Táp 400Watt

-
Andrej1
aktív tag
Csáó !
mostanában nem vagyok képben az AMD-vel nekem 1 jo tuning lapra lenne szükségem és hozzá 1 ütös procira
nekem DFI lanparty NF4 lapom volt az nagyon tetszet most hasonlo lapot keresek AM2-ben
a procit se vágom hogy milyet lenne érdemes venni amit lehet is tuningolni ?elsösorba játékra és tuningra kell
a Procira lenne 40k a lapra 30k körül
elöre is köszi a segitséget

-
bécó
csendes tag
sziasztok! lehet nem jó helyen kérdezem...
annyi lenne, hogy új gépet vennék és összedobtam egy konfigot.Samsung SATA2 320GB 7200rpm 16MB
AMD Athlon 64 X2 AM2 5000+ dobozos
KINGMAX DDR2 1GB 800MHz *2
MSI K9N SLI-2F
PIONEER DVR-111D Black
Sapphire PCIE X1950PRO 256MB GDDR3 ViVO/Dual DVI FRa kérdés az lenne hogy passzol e minden, meg nem vagyok biztos a vgaban és ha nem jó akkor mi a jó kb ezen az áron?
előre is köszi a válaszokat
-
csibor
addikt
Láma kérdés a 939,és az AM2 processzor hűtő lefogatója ugyanaz?
-
Böcsi
tag
Hi!
Van valakinek tapasztalata ezekkel a lapokkal kapcsolatban?
Gigabyte MA790FX-DS5, vagy GA-MA790X-DS4 -
Riverflow
csendes tag
Ooops, köszi!
Hirtelen itt néztem [link] meg, nehogy az legyen, hogy kinézem magamnak aztán kiderül hogy 28+fa
Nem lehet, hogy ezzel kevered, mert ez tényleg annyi, de tök más (se DVI, se optikai hang): [link]
Közben megnéztem még egy helyen, itt is kb 16k. [link]
Figyeljetek rám, át ne ba**zanak!
Na mindegy, 4k ide vagy oda... -
Riverflow
csendes tag
Nagyon sztár!! Köszi!
Úgy nézem nem is drága (16-18k).
Milyen proci kéne hozzá 720p videolejátszáshoz? A mostani S754-es Sempron 2600+-om elég szűk
Most ez a konfigom jó csendes, a gyári procihűtő is csak simán molexről (vagy hogy fogalmazzak...) levett fix 5V-al megy. A mai procik ugye még kevésbé melegszenek?! Mondjuk egy X2 4000??
Mit szóltok? -
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte B760 GAMING X DDR4 alaplap, LGA 1700 foglalat
- Corsair 64GB KIT DDR4 3200 MT/s CL16 Vengeance LPX - bonatlan, új
- DDR3 so-dimm 8GB notebook RAM modulok - több db
- CORSAIR DOMINATOR TITANIUM 32GB 2DB 6600MHZ
- PC bontás - Cooler Master Q500L, Corsair RM850x, ROG B550-F, Ryzen 7 3700X, 32Gb, 1+1Tb SSD
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell Latitude 7490 14" FHD IPS, i5 - i7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4113
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szorzók és osztók.

(
Ne viccelj.
Szvsz az nf570 nem a legtuningosabb chipset, azért szép eredmény.