- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
cuko#
tag
Helló!
Az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek konkrét tapasztalata / ellenvéleménye a Gigabyte MA74GM-S2H alaplapja ellen (használtam a keresőt, átolvastam amit talált). Ahol vásárolni szeretnék, majdnem 1500Ft különbség van ez, és a giga MA69GM-S2H között. Alsó-középkategóriás gépbe szeretnék nem túl drága (MA78GM-S2H már drága lenne) matx lapot, egy kevés tuninglehetőséggel (fesszel nem feltétlen szeretnék játszani, de azért nem lenne rossz, ha tudnám húzni a procit egy picit), ehhez mérten valami más ajánlat?
Amúgy egy 4200+ megy bele, 2600pro oc-vel és 2x1giga 800as micron rammal. -
cuko#
tag
válasz
theniel #7951 üzenetére
Ez bizony szerintem gyakori probléma at integrált realtec hangkártyáknál (legalábbis amikor én kerestem rá gyógyírt az én ds3p-mmel, akkor többen is kutattak ugyanez okból).
Már nem emlékszem, hogy hogy csináltam (valahova ide ph-ra is beírtam a folyamatot, de már nem emlékszem hova), de valamit ügyeskedtem a cd-n levő driverrel és a frissített driverrel, meg a biosban való letiltással és akkor is installáltam (talán akkor update-eltem a drivert (?)), aztán feloldottam a tiltást, és úgy reinstalláltam.
Szóval szerintem keress rá szerintem google-ben, de úgy, hogy ph fórumban keressen. -
cuko#
tag
Még nincsenek a boltokban, ezért fontos, hogy tudsz-e várni még 1-2 hetet (én ennyire saccolok (?))
Cpu-nak én a 4400+-t ajánlanám, ha elég neked a teljesítménye (meg is húzhatod valamennyire, ez esetben az s2h jó döntés lenne, lásd 7807-es hsz-től), G2 steppingeset (én is ezt akartam venni, csak aztán jó áron hozzájutottam egy G1-es 4800+-hoz) - vagy (ha van pénzed, és fontos az alacsony fogyasztás) akár egy be2400-at is vehetsz (elvileg ha alulfeszeled a 4400+-t, akkor ugyanaz a kettő - nekem is ez a tervem, csak ugye a g1es 4800+-ommal)
Megértem, én is szétszedtem január elején a 2.4es cerka alapú gépemet, hogy lecserélem gyorsban egy jobbra, és azóta nézelődöm itt, de nemsokára kész
- én (ha eljutok odáig, remélem még a héten..) egy 69gm-s2h-t veszek (- szintén gianninál néztem, jó árban van
).
mod: Ja, és sokáig éljen az and1 - megnézted őket Bp-en? ^^
-
cuko#
tag
Szvsz lehet, hogy pont neked vannak kitalálva az új 780as lapok, pont az erősebb integrált vga és az am2+ miatt.
#7808:
"akkor várj ha:
-kell az erősebb vga
-kell hogy am2+ legyen(médiapécébe phenom később)
-kell esetleg a jobb hang(alc889a/d ahogy néztem vs a mostaniakon alc883)
-akarsz hybrid cf rendszert(amihez hd vga kell ugye és nem 2400/34x0)"- és persze ha ráérsz még pár hetet.
[nem tudom, hogy mennyi lesz majd az ára elején, lehet lehúzós lesz (?)
]
-
cuko#
tag
Valaki vélemény erről?
-
cuko#
tag
válasz
VaniliásRönk #7859 üzenetére
én is pcgearben vettem az m40-emet, csak akkor még csak 14,4k volt.
Sajnos még nincs kész.
Procihűtők közül befér néhány jobbféle - mini ninja, zalmanok (talán még a 9500 is, csak azt le kéne mérni), silentknight is szerintem, vagy thermalright xp-120.
Van ám jó kis (= jó kicsi) topikja is itt: m40
De pl előtte a gigabyte gz-m1-gyel szemeztem, azt 7k körül kapni (rendes álló formátum).
-
cuko#
tag
válasz
Gyuri27 #7817 üzenetére
Tudom, hogy elég kevés befolyása van.
A jobb bios-ú lapban viszont remélhetőleg fogom tudni húzni a ramokat meg a procit is ha tuningolni akarok (és tudok nekik rendesen plusz feszt adni).
A játékokat csak megemlítettem, mint a felhasználás egyik elsődleges célját.(remélem, hogy alulfeszelve 65W-nál kevesebbet fog fogyasztani a 4800+ és jó hűvös lesz
) coduora és rpg-kre (pl oblivion)elég az 1650xt is (15k-ért vettem
).
-
cuko#
tag
Hmm, szerintem a feszek miatt inkább mégis az s2h-t veszem - beleolvastam a topikjába is, és nem dicsérik a sima s2-t.
Viszont az új lapokat már nem várom meg, szerintem még egy jó darabig (minimum 1 év) nem fogják rendesen kihasználni a játékok a 4 magot (nem használnám ki az am2+-t), utána is erősebb vga kellene hozzá, de ezt a gépemet nem fogom így fejleszteni, jó lesz ez így még nekem két évig biztosan szerintem.
A hang pedig elég sz*r a mostani giga ds3p lapomban is, ha jobb minőséget akarok lehet jobban járnék egy hangkártyával. /: Amúgy nem htpc lesz, csak mini gép régebbi játékokra (cod, oblivion), meg netre.köszi a segítséget
-
cuko#
tag
válasz
Gyuri27 #7805 üzenetére
Hát, igazából sürge.
Az s3-as bios mennyivel tud többet (az s2esből hiányzik valami, ami fontos lenne?) ? Az új lapok között lesz lowend matx-es?(google összevissza talál mindent
) max 15k-t szánnék rá, és nem fejleszteném előreláthatólag egy jó darabig (ezek alá pedig jó lenne a 690 is, nem?
főleg 12k-ért
)
HERR Z: köszi a kiegészítést - nekem ezekre a plusszokra nincs szükségem
(az amd comparison sheetben csak a fw-t láttam)
-
cuko#
tag
Sziasztok!
am2-es matx lapot szeretnék venni, gigából néztem a 690es s2-t és s2h-t. (Megnéztem az összehasonlító izét (^^) a giga honlapján - a firewire porton kívül van más eltérés? Oo) - a két csipszet: 690g és 690v között van érdembeli különbség (, ami miatt megérné a drágább s2h-t venni (a fw portra nincs szükségem))?
Esetleg mi mást ajánlatok az am2-es matx-ek közül? (4800+, 1650xt, 2giga cl5ös geil alá?) Habár szerintem a giga s2 éri meg legjobban az árát nekem, valami elrettentés tőle?
köszii
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Hobby elektronika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest