Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Boombox került a fejemre
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- CES 2026: AI séf a Boschtól
Új hozzászólás Aktív témák
-
mihione
őstag
válasz
Speed®
üzenetére
Nemtudom mi szállt el az előző lapban,vrm-re tudok csak gondolni vagy a déli híd,annak eléggé kicsi bordája volt és gyári fém sapka jól le is fedte az egészet kb,plusz a vga full elötte volt.Bár már régebb óta csinált érdekes dolgokat,mint pl a black screenes bootok és restartolások,amíg ki nem szedtem a ramokat,meg régen is csinált olyat hogy nem akart elindulni szerelgetés után, aztán valahogy mindig magához tért.Nyilván a tuning is betehettt neki,főleg a kompakt víz mellett nem jut annyi szellő a proci köré mint a machoval.
1.3v fölé nem akarom vinni a procit meglátjuk majd a vrm hőmérsékletek hogy alakulnak,ebben van bőven temp.szenzor úgyhogy lehet monitorozgatni,meg bekerül holnap az 5 centis venti is.Valami extra amire figyeljek tuningnál?offsetbe fogom belőni úgy mint az asrocknál aztán meglátjuk hogy tetszik neki,de ennél jóval több lehetőség van a finomhangolásra.Tudsz valami jó progit a ventik beállítására?Biosban is lehet variálni de azt még nem értem hogy pontosan hogy szabályoz.Elvileg a thermal radaros programban jól be lehetett lőni őket de amit most leszedtem AI Suite 2-ben már nincs ilyen opció,csak a hőmérséklet és fesz.-t lehet monitorozni vele.
-
mihione
őstag
A lap volt a hibas,kapott egy sabertooth p67-et siman mukodik ujra minden,a tuning ennel picit mas ugyhogy azt meg be kell majd loni,egyelore alapon megy.A ramjaimat is valamiert 1333mhzen hajtja pedig 1866-osak.De amig az assist fant nem rakom be nem is baj hogy nem nyuzom,jol nez ki ez a thermal armor de venti nelkul inkabb csak art mint hasznal

-
mihione
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Szerintem elirtam mert 1.4v csak benchre ment amugy 1,3v korul ment max 1,35
-
mihione
őstag
válasz
Speed®
üzenetére
Erintkezok rendben vannak,kivettem a procit semmi elvaltozast nem lattam szep tisztak az erintkezesi pontok,es elhajlott labat se lattam.Neztem egy asus sabertooth p67-es lapot,ami meg tetszene is.Csak elotte jo lenne kiprobalni tenyleg a lap-e a hibas.Bar inkabb arra tippelnek mivel a procin mindig komoly hutes volt.70fok folott nem surun jart.
-
Speed®
titán
válasz
mihione
üzenetére
Mivel a prociban van a PCIe vezérlő is, ha VRM/FET szinten volt eldurranva, az nyilván befolyásolhatta a CPU funkcióit is. Utóbbi érintkezői egyébként rendben vannak, nincs elszíneződés? Foglalat tüskéi milyenek?
Nem muszáj húde lapot venni..megkeresném a legolcsóbb H61et, mellé meg valami filléres celeroncsot, aztán mehet a crosstest. Sajnos 1155re értelmes lapot szerezni nehéz már. -
mihione
őstag
válasz
Speed®
üzenetére
Es ez okozhatta pl.azt h csak 1x pcie sebesseg volt?Meg szetszedes osszerakas utan halt le?Tudsz valakit ajanlani aki meg tudna nezni?Vagy ha van valami jo leiras talan en is megtudom nezni.Nezegettem a lapokat de 28k-t sokallok egy hasonlo kaliberu lapert mint ami volt

-
mihione
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ha leveszem rola a hutest az latszik igaz?
-
-
mihione
őstag
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
Nem csinal semmit az egvilagon.Mintha be se lenne dugva a konnektorba.
-
-
mihione
őstag
Hali!Ugynezki eddig birta a strapat a gepem,vagy a lap vagy a proci megadta magat.Eloszor csak leesett az fpsem kb a felere bizonyos jatekokban,mintha elotoltene es megallna ugy futott gyorsan es lassan valtakozva.Aztan vegul megtalaltam mi lehetett a hiba oka a gpu pcie x1 modban ment x16 helyett,na mondom akkor kiszedem hatha csak a csatinal van valami,osszeraktam azota se kep se hang.Tap az mukodik megneztem 24 pines inditassal.Regebben meg neha olyanokat csinalt szereles utan hogy nem akart bebootolni csak fekete kep volt es allandoan ujraindult amig ki nem vettem az osszes ramot es indit,berak,indit,berak es vegul igy mindig jo lett.1.4v 4,8ghz tuning volt rajta sztem mar vagy 4 eve igy ment.Van esetleg valaki Dunaharaszti kozeleben akinel ki lehetne probalni masik procival vagy lappal?Nemtudom melyik szokott surubben elhalalozni...
-
Speed®
titán
-
Nyuszo01
tag
Sziasztok!
Nem találok olyan oldalt ahonnan működő LinX-et letudok tölteni... Nem küldenétek egy linket? -
A multik bármit kiakasztanak és ott pont a grafika nem túl fontos.
-
Speed®
titán
válasz
Nyuszo01
üzenetére
Őlni nem, csak ölni. Feltéve, ha pl. vCore helyett mást emelsz az égbe.
Offset = VIDhez képest eltérés +/- irányba a kívánt értékkel, így teljes tartományt lehet eltolni (idle-load skálát). Ezzel érhető el a legjobb fogyasztás bekapcsolt C1E/EIST mellett, kikapcsolt C3/C6 mellett. Fix vCore esetén meg pont fordítva, de az inkább a végletek hajszolására optimális.
Javaslat: alapórajelen offset, +0.05V (vagy ami az első érték nálad), aztán OS alatt LinX és megnézed terhelve mennyi a vCore. Aztán eltolod annyival az offset értéket, hogy terhelve beálljon mondjuk 1.25Vra és utána kiteszteled szorzónként lépdelve, meddig stabil ezen a feszen. Ha megvan és még tudod hűteni (<85°C magértékek), lehet emelni 1.275, majd 1.3Vra és tovább keresni a végét.
TDP limit long részen 150W/max. idő, short részen 180W, ennyit el fog bírni a VRM, ha jut némi szellő rá.
-
mihione
őstag
-
Nyuszo01
tag
Sziasztok!
Nézegettem az első hozzászólásokat, meg a forum főoldalát. De sajnos én tudatlan vagyok ebben a tuningban. Már vagy 5-6éve lehet több is, van egy Asrock z68 extreme3 gen3 alaplapom, és egy i7 2700k procim.
Arctic Freezer i30 hűtöm. A sok év alatt egyszer sem volt még húzva a procim. 16gb ddr3 ramom van, crucial 1600mhz. Annak idején 11.400ft volt 2x4gb ram.... Általában 2-3évente váltottam vga kártyát, már 2éve van egy gtx970-em. Szeretném lecserélni egy 1070-re vagy 1070ti-re. Platform váltás nagyon sok lenne. 16gb ddr4 majdnem 100ezer ft. És ez csak a memória.
Nézegettem teszteket [i7-2700k vs i7-7700k | GTX 1070 OC | 1920 x 1080 | in 17 games] És úgy érzem jó lesz még nekem a régi procim. Haf 922házban van, 5db ház ventivel, hűsen tudnám tartani.
Nincs valami magyar videó ahol szájbarágósan mutatják hogyan tudnám húzni? Nem maxot szeretnék 4.5ghz elég lenne nekem.
Köszönöm előre is. -
Casoli
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Lehet belenyúltam és egy jóféle proci. A hőfokokban bőven van még tartalék, lehet menne feljebb is. Scythe Ashura CPU hűtő.
-
Casoli
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Semmi extra, feljebb toltam a CPu feszkót, mert alapon 4GHz-en sem ment. Feszültség emelés után meg a szorzót beraktam 45-re. Ennyi. Lehet, hogy szerencsés vagyok, de van egy másik 2500K-m, az nem tudott ennyit, és a hőfokok is magasabbak voltak.
-
firstman3333
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Idáig némi játék illetve egyéb felhasználás mellett stabilnak tűnik. Megpróbálom majd kicsit csökkenteni még a feszt,hátha... Az LLC nálam 50%
-
válasz
Casoli
üzenetére
Mivel hűtöd? 1,3xx volthoz nagyon jók a linx terhelt hőfokok!
Egyébként szerintem a feszültség magas, én próbálnám lejjebb faragni, ha engedi. LLC-vel is lehet bohóckodni, illetve, ha a PLL magasabb (1,832 felett, Asrock lapokban legalább is), az segíthet lejjebb tolni a Vcore-t.(#38162) firstman3333@Na ez egy jó feszültség 4,5Ghz-en!
-
firstman3333
tag
Közben azért én magam is tapogatóztam egy kicsit. Sikerült bootolnom még 4,8-on is,de 1,42 körüli fesz mellett még elhasalt. Igaz hogy ez sem egy túl hosszú teszt,de itt még tartotta magát ügyesen a proci. Természetesen a noctua azért már üvölt a 80 fok körüli maghő megtartásához. Ez most offset -0.020.

-
Speed®
titán
válasz
firstman3333
üzenetére
1155ön, nem sok trükk van. PLL csökkentés esetleg a gyári 1.8 helyett segíthet pl. némi vCore csökkenéshez, VCCIO max. 1.6V feletti RAMokkal emelendő, PCHt meg nincs miért feszelni, hisz a rajta logó eszközök nem igénylik, függetlenek.
TDP limiteket meg felépítésre/hűtésre méretezve illik kezelni, setupja válogatja. -
firstman3333
tag
-
firstman3333
tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nem túl sok dolgot piszkálgattam,4ghz-en még nagyjából alapon mennek a dolgok. Kissé szokatlan is nekem ez az új beállításhalmaz a 775 után.... Lementem offset -0.145-ig,turbo off,szorzó 40. A BCLK kis mértékben ingadozik,de természetesen fix 100-on van.
-
Speed®
titán
válasz
firstman3333
üzenetére
Meg kell nézni 25mVonként hogy skáláz, ahol már bekéri a dupláját +100MHzhez, előtte a sweet spot..szerencse és hűtés kérdése is nyilván.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
firstman3333
üzenetére
Pont így gondolkodtam én is. 3.8Ghz mind a 4 magon, alapfesz alatt, erre azt mondom rendben van. Pontosabban az enyém nincs ilyen jó, nekem is 1,168-on megy de csak 3.8.
Mik a beállításaid? Miért van 100.3MHz-en a BCLK? -
firstman3333
tag
válasz
Speed®
üzenetére
Gondolom azért egy olyan 4.5ghz körül illő menni minden 2600k-nak. Itt csupán próbáltam a hő és a fesz értékeket minél lejjebb vinni. Nem szeretném a proci fogyasztását az egekbe emelni már csak azért sem,mert a jelenlegi konfig nem profitálna belőle. Egyelőre túl sok mellette az egyéb szűk keresztmetszetet adó komponens.
-
Speed®
titán
válasz
firstman3333
üzenetére
Nem rossz, de ennyit egy nonK 2600 is tud
Feljebb nem nézted? -
Joczeek
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
A 2500k-t új korában kiteszteltem fogyasztásmérővel 4.5ghz-en. A teljes rendszer fogyasztása terheléstől függően 220-260W között ingadozott. A 2600k tuninggal + RX460 kinyírhatja a tápodat, az meg cserébe a gépedet. Egy stabil rendszer alapja a jó minőségű, megfelelő védelemmel ellátott tápegység.
-
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
Ööö nyilván nem Neked szántam a választ, félrekattintottam 🤗
Egy idő után nem írja le az ember kétszázadszor ugyanazt a kisregényt, ez van. Tuningra rá kell érezni, szótárból csak az abc-t lehet megtanulni, mondatokat írni nem.Többiek: tesztre csak ibt, Aida kalap foshalom. Viszont ami ibt alatt stabil, életben még simán lehet kékhalál, a váltakozó terhelés miatt. Emlékeim szerint a witcher2 volt a legjobb stabilitás teszt procira is. Ami ott nem hasalt el, az oké 👍
-
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nem lóverseny végülis..csak ezzel a táppal kb. azt kockáztatod, hogy az olcsón szerzett jó áru megy a levesbe. Én nemhogy tuningolnám, alulfeszelném a motyót alapon..
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Speed®
üzenetére
Leginkább anyagi okokból, Vettem most egy RX460-t 25 ezer (örültem, hogy ezt elbirja a táp nem kell venni), i7-2600K 20ezer, 1 Sharkoon VG4-W ház 3ezer, Thermaltake Frio 3 ezer. Most eladó az i5-3470, a vízhűtő, meg egy laptop ramom van, ebből várok egy kis bevételt. Lehet el kéne adni a 120-as vagy a 250-es ssd-t, de előbbi már 3 éves, utóbbi meg hiába 100 giga alatti írt adattal rendelkezik, senki nem fizeti ezt meg, és úgyis kéne a htpc-nek használt laptopba is ssd, mert vinyós. Ja meg gyerek is született a családba, hogy a nagyobb kiadásokról is szót ejtsek

-
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Okozhat zavart, persze, mondjuk az a táp alapból vicc kategória, miért nem raksz alá valami értelmes FSP/SS béllel szerelt single rail cuccot? 10 körül simán lehet lőni aprón..
-
F e Z o
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Az bizony könnyen előfordulhat, főleg, ha bika vga is van a rendszerben, mert a 250W 12-es ágon nem valami biztató.
-
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
AsRocknál így müxik az LLC..van ahol grafikon mutatja mit csinál, gyártója válogatja.
Ventifordulat..megrántja a tápot a proci, esik a fesz..gondolom.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Speed®
üzenetére
Felraktam hátra a ventit, plusz levettem az oldallapot, 64°C a legnagyobb hőmérséklet, tehát 10 fokot jelentett.
Viszont egyszer lefagyott ezért visszavettem Level4-re az LLC-t. Ez most akkor hogy működik? Mert level1-en a max feszem 1,224, és ahogy növelem a levelt úgy csökkennek a max feszek.
Ami még érdekes, hogy miért csökken azonnal a ventilátor fordulat ahogy elindítom a terhelést, 1440-ről kb 1340-re. -
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Az FPU teszt durca, persze nem annyira, mint egy IBT/LinX AVX nyilván.
Fogyasztás értékek nem feltétlen helytállók, fenntartásokkal kezelendők,
de az nyilvánvaló, hogy AllCore OCval nem gyári TDPn belül fog kajálni.
A FRIO nem rossz vas, ha oldallap nélkül jobb, akkor javíthat a + venti..
LLCből én közepest javaslok és azt a feszt, amin le tudod hűteni 80 alá,
ill. azt az órajelet, amin még IBT/LinXstabil is..az jó érték lesz 24/7re is. -
T0mBd1gg3R
veterán
Érdekes, Aida FPU teszt indításnál leveszi a ventit 1440-ről 1340-re, illetve 100W körül írja a CPU-t pedig nem nagyon van húzva, és csak 95W-os elvileg.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Speed®
üzenetére
Ez IBT teszt volt először Standardon aztán High-on, és a végén Very High-on is nyomtam egy jó ideig, meg még a Passmark CPU-s részét is lefuttattam, meg némi GTA V. Az Aida csak monitorozás céljából futott, azt vettem észre hogy a stabilitástesztjük nem terhel eléggé, annyira mint az IBT biztosan nem.
Az a max LLC szerintem min, én úgy vettem észre az Asrocknál a level 5 a minimum, a level 1 a max, mert az alábbi maximum feszültségeket mértem:
Level1 1,224V
Level2 1,200V
Level3 1,176V
Level4 1,168V
Level5 1,160V
A hőmérséklet oka a rossz házszellőzés. Sharkoon VG4-W egyetlen első ventivel, hátsó nélkül, Thermaltake Frio-val, alsó táppal, nincs ami kihúzza a meleget, holnap berakok egy ventit de nem fért be a kezem és rövid a madzagja. Akarok még előlre 3D nyomtatni egy 3x5.25 helyre 12cm ventilátor tartót. -
Speed®
titán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
FPU teszt magában? Az kicsit jobban odapirít neki, a fesz is jobban droppol. Max LLCvel óvatosan amúgy. AllCore azonos szorzó mellett az Additional Turbo Voltage nem zavar be, nem emel szorzót kevesebb szálon, nincs mire plusz feszt kapjon. Mivel hűtöd egyébként? Elég meleg az OChoz mérten.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Némi 2600K eredmény, a cél kis extra kakaó, de a fogyasztás jelentős növekedése nélkül:
Turbo-t 4 mag-on 38-ra tettem, de nem kapcsoltam ki.
Turbo extra voltage-et nem akartam auto-n hagyni hogy ne feszeljen túl, így +0,004 lett.
Offset mód, -0.15V. -0.16-on nem volt stabil.
Így kipróbáltam, 1,224 Volt volt a max fesz.
Elkezdtem autóról állítgatni az LLC-t, Level1-ről fölvittem Level5-ig. 1.16V lett a vége:
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szerintem egy számítógéppel foglalatoskodó embernek lennie kellene egy kis logikájának. Ha valamiből kivonok 0.04-et és az eredmény sok, akkor kivonok belőle többet. A válaszom ezért volt ilyen rövid.
A tunig kezdőknek topikban, és itt is milliószor kitárgyalt téma egy alap tuning. A kereső használata mindentől többet ér, ahogy írtad is.
Már most elnézést kérek, ha esetleg valakinek az első mondatommal a lekébe tapostam. -
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
Naja. Rengeteg videó van, de tényleg. Itt is rengetegszer leírtuk az évek alatt. Bocs, használd a keresőt.
Amúgy pedig idegkímélő tuninghoz praktikus megkeresni a gép "alját" alapsebességen, tehát az optimális alulfesz értéket. Innen könnyebb felfele navigálni.
De alapvetően auto llc, - 0.100V offset, 1,834 pll (vagy vtt, hirtelen nincs előttem) mellett többnyire egy alaptuning belefér és több úgyse nagyon kell, mert a játékok nem igénylik, illetve ahol kevés a 4ghz, ott a 4,5 se lesz számottevően jobb. Az 5 már talán, de az komoly eredmény és nem is hiszem, hogy 7/24-re megfelelő. Privát vélemény természetesen. 🤗 -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
A CPU Core Offset Voltage állítsd -0.1-re.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Sziasztok!
Asrock Z77 Fatal1ty Performance alaplapban próbálgatom a tegnap vett 2600K-t tuningolni. Följebb húzta, látom 1.3 voltokat ad neki, mondom ez autóban csinálja még kárt tesz benne inkább manuálisan beállítgatom a feszeket. Ez alapján beállítoittam, Additional turbo voltage-nek a legkisebbet (talán +0.04-et), CPU Core Offset Voltage-nek a legkisebb negatyvat (talán -0.04-et) állítottam be, minden mást ahogy ő is csinálta. Kipróbáltam először 3.6-on, 1,26-1,275-öket kaptam, mondom talán ilyen sok az alapfesz, de legalább 1.3 alatt van. Után belőttem 3.8-ra, erre már 1.3 fölé tolta. Mit csináltam rosszul? Tudtok valami tutorialt linkelni?
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Az elmúlt pár hétben azt vettem észre, hogy windows és játékfuttatás során bizonyos időközönként befagy az egérkurzor, majd pár másodperc elteltével újra életre kell. Egyre sűrűbben csinálja ezt és nem igen tudom mi az oka.
- Konfigom az adatlapomon olvasható!
- 2 éves belakott windows 7-et használok.
- Egér egy Logitech G400
- Ma pl. AIDA-val monitoroztam a CPU hőmérsékletet és bizony volt mikor 85 fok is volt. Ez még elfogadható?
- CPU hűtő: Scythe Ninja 3Lehet hogy a magas CPU hőmérséklet okozza a lag-ot?
-
envagyok
veterán
Sziasztok,
Dell optiplex 990-hez ért itt vki?
Ha berakok egy vga-t az x16 pcie portra, azt írja ki, hogy nem támogatott videó konfiguráció.
Úgy érzékeli hogy az alaplapiba van dugva a vga pedig nem is. És írja hogy kapcsoljam ki a gépet, dugjam oda a kábelt ahol most is van (diszkrét vga).
És emiatt nem indul tovább.
A kártyát áttéve a x4 pcie csatlakozóra már elindul a rendszer, de ott komoly sávszél limit van, plusz csak 1 slotos kártya fér el.
Tud erre valaki megoldást? -
4264adam
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem sokat jelentett a Cougar Panzer Max szellős kivitele is.
-
válasz
4264adam
üzenetére
Nyilván nem a 26 fokot várom, de alapon 40-43 fok ketyeg windózban. Intenzív használat (pl. játék) alatt felmegy 60-ig. Ez nekem sok (mondom, no o.c.).
Nem baj, ezzel kell főzni egyelőre.
Csendesnek most se csendes a ház (valami aerocool), nem zajosítanám szívesen tovább. Régen fractal define 4-em volt, na az csendes. -
Speed®
titán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
VIDje válogatja. Volt magas VIDesem, 4G/1.2V mellett mondjuk nem volt meleg.
Ninja..alapvetően csendes üzemre, egy feleakkora sűrű borda simán lenyomja. Volt pl. HR-02m (origi, nem Macho), a mostani Megahalemsem simán lenyomja..fele kiterjedés mellett. Viszont erre kell az erős venti ugye ehhez, míg a HR-02 elvolt minimális szellővel.
So-so, 85°C magértékig simán elmehetsz, nem cukorból van
-
4264adam
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szobahőmérséklet nyári idő és stock 26°C-ot vársz? Érdekes
Nem létezik ilyen.
Nem egy rosszabb példányt fogtál ki és kész?
-
válasz
Speed®
üzenetére
Azóta sok, hogy a régebbi konfig egy Xigmatek Gaia-val 4,5Ghz-en stabil volt, 75-76 foknál nem ment feljebb. Az pedig fele ekkora hűtő. Miben lenne akkor nyerő a Ninja? Ennyire nem lehet rossz tervezés, illetve tesztek alapján is stock 26-28 fokon kéne tartania a cuccot. Asszem egy 12 centis Noctua van rajta, 600-1100rpm között szabályozható.
Most ott tartok, hogy visszaraktam teljesen gyárira és nézem mi lehet, mert igazából még a 4Ghz is random elszáll:
offset -0,150V , LLC2 (így olyan 1,18-1,19V terhelve, idle 0,880V), a turbo boostot nem tudtam kikapcsolni sehogyse, tehát ott a legkisebb, valami +0,04V pluszt állítottam be)
VTT 1V körül,
PLL 1,668-1,709V.
Speedstep, spread spectrum on, C3,C5 off. -
Speed®
titán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Mióta sok a 70°C..? Mennyi feszt kap és milyen venti dolgozik a hűtőn?
Alapvetően a Ninja nem abban nyerő, hogy OCval megfogjon 150Wot.. -
Sziasztok, hosszú évek után visszatértem laptopról egy használt konfiggal (Asr. Z68 extr. 4, 2500k,16GB Corsair Vengeance, SSD, Ninja 3 hűtő); erre volt keret.
A régi 2500k-m sokkal jobban ment, nem emlékszem már a sorozat nevére, de az a legjobb verziós volt.
Ez egy sr008-as, magasabb fesz kell neki és melegszik mocskosul sajnos. Pedig a ninja egy ormótlan vasdarab, külön polírozott a hűtő alja és a cpu kupak is, passzolnak is elég rendesen, de hiába.
Szóval ezen nem nagyon lesz tuning, mert 4,0Ghz-en már 70 fok körül van a maghő. Így jártam.
De a ramokat még piszkálhatom
-
firstman3333
tag
Úgy néz ki hogy a technikai problémáim után,lassan összeáll az 1155-ös konfigom.
Asus p8z68-v pro,2600k,2x8 G.Skill Ares 1866. Már csak az ssd hiányzik,a vga-t pedig azért nem számolom,mert az bizony változhat... Köszönet mindenkinek a fórumból! Mivel elég sok oldalt átnyálaztam a topikban, így rengeteget segítettetek! 
-
Speed®
titán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Figyelembe véve az árakat, nem biztos, hogy kifizetődő lenne.
-
-
Speed®
titán
válasz
firstman3333
üzenetére
Ha nem valami csingcsungot veszel, nem lesz gond..amúgy nem a lapon múlik elsősorban (IMC a CPUban van). Nekem sokféle volt, 0 problémával találkoztam.
-
CirrMee
addikt
válasz
firstman3333
üzenetére
Szerezz valami nem nomame darabokat, aztán menni fog.

-
firstman3333
tag
Sziasztok! Sikerült hát belépnem eme körbe egy 2600k és egy z68 lap társaságában. Lenne egy fogós kérdésem ami ugyan nem teljesen ide illik, de talán a chipkészlet miatt mégis. Szóval,az 1155-ös Asus lapok mennyire válogatósak memória téren? Szeretnék kettő darab nyolcas modult bele,de ha a támogatási listát nézem akkor erre semmi esélyem 1600 illetve 1866 ramokkal.
-
gtamate2
veterán
válasz
Speed®
üzenetére
Nekem is ez a megoldás lesz a nyerő szerintem, mert ez a 80 fok terhelés alatt rohadt soknak tűnik vagy ennyire gyenge lenne a Gros Clockner Rev B a 2500k-hoz?
Valszeg a csavarok vannak már elkopva, aztán a rögzítés nem a legjobb emiatt. Akkor ilyen M3 csavarkészlettel nem lesz gond vele? (Már nagyon nézegetem a True Spiriteket
) -
4264adam
nagyúr
válasz
LordAxwell
üzenetére
"Ezt is ember találta ki, hajrá"
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Speed®
titán
válasz
LordAxwell
üzenetére
Ha be akarod lőni, kikupálod magad belőle, ha nem, használd, ne monitorozd

-
Speed®
titán
válasz
LordAxwell
üzenetére
Ha tudod mit állítasz..

Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- BESZÁMÍTOK! AMD Ryzen 9 9900X processzor GARI: 2026.01.30-ig
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Számlával, Garanciával, AMD Ryzen 7 9800X3D
- Ryzen 7 5700x3d/Ryzen 7 5800x3d
- Eladó ez a Bypass 6x Gigabit LAN PEG6BPI6-SD :1.1 kártya (285)
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Samsung Galaxy S23 Fe 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Ulefone RugKing
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Feljebb nem nézted?

Asus p8z68-v pro,2600k,2x8 G.Skill Ares 1866. Már csak az ssd hiányzik,a vga-t pedig azért nem számolom,mert az bizony változhat... Köszönet mindenkinek a fórumból! Mivel elég sok oldalt átnyálaztam a topikban, így rengeteget segítettetek!