Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Macrodroid
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Betáblázta magát az Oppo
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
-
N_A_S
veterán
válasz
diegho
üzenetére
Viszont ami pl a GD szériánál nagyon tetszetős az a feszültség ellenörző pontok.
Egy elég részletes bemutató az alaplapról rengeteg képpel a logouton, toyone tollából: MSI P67A-GD65 (B3) alaplap bemutató
(#12096) jeni
A HDMI-t elvileg át tudok alakítani DVI-ra, D-SUB-ra nem tudom lehet-e. A 6 SATA meg van akinek elég van akinek nem. Én spec jelenleg is csak 3at használok (SSD, HDD, ODD)(#12097) Fail3D!
nem szabad túlhajszoltan neki állni. 1 hónapja én is nagy hévvel álltam neki az összeszerelésnek és a vége az lett hogy 3 hétig nem volt gépem, mert tönkreszabtam a lapom. Mi a hiba jelenség? Ha be sem kapcsol akkor clrcmos, áram le, táp le, memória ki, proci ki, proci vissza, elsőnek memória nélkül indít, utána memóriával indít. Ha nem halt el a lap így be kell kapcsolniaTápod milyen?
-
Fail3D!
addikt
hetfo 24 tem... kicsit faradt vagyok szerdan bemntem viszgazni utan mentem 24 be dolgozni majd reggel masik vizsga pentek megint 24 most meg ott tartok hogy szet ment a gepem azutan a linx utan... lehet a vinyom halt el mert a ein telepitesnel elkzd telepiteni es hibat ir ki akrhanszor csinalom v a lap a rossz... nemtudom mar eldonteni... de valmi nagyon nem okes
a lenyeg hogy nem nagyon pihentem ki magam... ja csutorokon viszga utan hazjovok a furodben all a viz csocsere.... de kozben meghoztak a gepem... es mar nagyon hajtott az a maradek adrenalin amim maradt hogy vegre osszerakjam a gepem... na mind1 kov heten ujabb kort futok vele...bar nem szivesen mennek gariztatni
-
diegho
nagyúr
válasz
Drizzt
üzenetére
Nos ezt a hűtőt nem tudod feltenni az Asrock-ra. Aminek hasonlít a felfogatása a gyári intel 775 hűtőre, azt nem tudod rátenni, szóval ezért ne vegyél Asrockot. Nekem OCZ Vendetta volt és nem ment rá, HyperTX2 se ment rá és Freezer7pro rev1 sem ment rá, ez sem fog.
Asrock Extreme4 tényleg jó választás, de az MSI nem biztos, hogy annyira jó, mert egyik MSI lapban sem veszi vissza a feszt a proci, ha állítod a vcore-t. Nincs vid és offset állítási lehetőség, ha auto-n hagyod, akkor pedig jóval többet fog neki adni, mint ami valósan kellene. Mindegyik MSI lap ilyen, nincs kivétel, ha ez neked nem gond, akkor vedd az MSI-t, mert memória kezelésben meglepően jó, sok szolgáltatást nyújt, nálam igaz csak C45 volt (már nincs) de a nb abszolút nem melegedett, ez szerintem 50-50, hogy normálisan pasztázták, vagy nem.
Z68 pro3-al az a baj, hogy 4 fázisos a tápja, ami egy komoly fogyasztású proci mellé elég sovány, konkrétan nem fogod tudni annyira húzni benne, mint mondjuk egy Extreme4-ben, sőt 90% hogy több feszt fog kérni azonos órajelhez. Jó lenne tudni mennyit szánsz max a lapra és abból könnyebb lenne jót ajánlani, de a Z68 pro3-at tényleg ne vedd meg, az 2500k-hoz fix 4500-ra jó megoldás, de 2600k egy esetleges 4800-on már nem nagyon menne benne.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
diegho
üzenetére
Ilyenem van most. Bár lehet le kéne ezt is cserélni valami nagyobb ventisre. Magasabb fordulatokon azért van hangja eléggé. Q9400@3.3-on még kussban van, de aztán 3500-on már megjön a hangja, vcore valahol 1.3V könyékén.
N_A_S: Nem jó a tápellátása? Ez mit takar? Droppolgat keményen VCore-t? Vagy?
-
madgie
titán
válasz
Fail3D!
üzenetére
A prohardveres cikkben legalább tisztában vannak azzal, hogy a bf2 a Battlefield 2 rövidítése, te meg nagy valószínűséggel a Bad Company 2-ről beszélsz, ami BFBC2, vagy csak simán BC2.
Nem mellesleg a PH!-n írták is, hogy single player-rel tesztelték, mivel multiban nem tudsz ugyanolyan körülményeket létrehozni két tesztnél. A Bad Company 2 motorja meg már csak olyan, hogy multiban sokkal-sokkal prociigényesebb, mivel 32 ember rombol folyamatosan földön, vízen, levegőben (míg single-ben hótt script az egész és csak te rombolsz). Ha ezeket tudnád, lehet nem a cikket szidnád, hanem elgondolkodnál kicsit.
-
N_A_S
veterán
válasz
Drizzt
üzenetére
Z68 Extreme4 inkább a Pro3-nak nem valami jó a tápellátása. Most jött ki a Z68 Fatal1ty Professional Gen3, az a csúcskategória.
Ajánlott "mainstream" lapok:
ASRock Z68 Extreme4
MSI Z68A-GD65Evvel a két márkával van állítólag a legkevesebb gond, nagyjából egy árban van a fent említett két lap.
MSI hátránya: gyenge chipset hűtés
ASRock hátránya: problémás USB3.0 vezérlőRamból szerintem G.Skill-t vegyél. Vagy tudok 8GB 1.35V-os 1600-as Kingston HyperX LoVo-t, ha esetleg érdekel.
szerk.: 775-ös hűtő viszont csak az ASRockra megy rá
szerk2.: ha ASUS-ban gondolkozol akkor ezt érdemes elolvasni: [link]
esetleg ezt érdemes majd kipróbálni: Maximus IV GENE-Z de ez se 775 kompatibilis.
-
Drizzt
nagyúr
Szeretnék hamarosan venni egy I7-2600K-t. Ez a rész igazából nem kérdéses, viszont jön a többi dolog: alaplapot mit érdemes venni, ha a következők a szempontjaim: - tuning mehessen minél feljebb. - Legyen jó esély Ivy Bridge cpu kompatibilitásra. - LGA775-s hűtőt lehessen rá rögzíteni. AsRock Z68 Pro3 jónak tűneht a célra. Vagy van valamelyik kritérium, amit megsért a fentiek közül? Ram meg mindegy, csak 1600-as legyen, s vagy 8 giga körül?
Kösz! -
N_A_S
veterán
válasz
Fail3D!
üzenetére
3 x 24 szolgalat 2 vizsga szerda ota kurvara nem ertem mivan ide irva
ez ne legyen már kifogás, akkor tedd el magad holnapra, és állj neki kipihenten. én se másnaposan állok neki finomhangolni. ez az egyik. másik meg hogy nagyon szívesen segítek itt bárkinek, de magyarul le van leírva szerintem minden (neked elég lett volna legalsót letölteni és azzal felülírni a meglévőt mivel már volt egy linx a gépeden). ha ezt nem tudtad értelmezni az ne az én hibám legyen már. azzal van csak bajom hogy sokszor a google-ig nem jut el egy egy segítségkérő ember.
-
Fail3D!
addikt
A linken keresd ki a 0.6.4 setuposat, + töltsd le a legfrisebb .zip-est (legalul van). Ha feltelepítetted akkor írd felül a tömörítettel. nekem ez kinai 3 x 24 szolgalat 2 vizsga szerda ota kurvara nem ertem mivan ide irva es csak 1 linket kertem amit letoltok es fut... de ma hazjottem reggel es vegre feltudtam telpiteni a gepemet mukodo kepes allapotra erre mar buszke vagyok... de koszonom az ertelmes hozza szolasod, bar ennyi erovel te is linkelhettel volna olyat amit xarax mondott
(#12081) XaraX thx
-
Mampa
csendes tag
Igen, helyesen gombcomp...

A vicces az, hogy amikor az eset történt, éppen nem volt extrém körülmények között a procija. Nem vitázni szeretnék, csak éppen én is sorra kékhalált kaptam eddig mindig akár ASRock lapban, akár Asus-szal próbálkoztam a win alatti húzással, illetve sokszor még a ventik fordulatának állításakor is, ha a gyári windowsos progival próbálkoztam. Nem tudom, miért van ez, mert nem értek hozzá, de úgy érzem, érdemes nem megspórolni a bios (UEFI) használatát, s az újraindítást.
-
Fail3D!
addikt
azt kell modnjam a 2500k felul multa a remenyeimet... meg varom haveromat hogy atjojon, de egyenlore feltunigolva a gepem ugynezki bf2 ben megkozelito az o cf teljesitmenyet az en 1 kartyas rendszerem (i5 750 van neki)... beszaras... ha nem latom a sajat szememmel a 965 re valtas utan ezt el sem hiszem... prohardveres teszt elmehet sunyiba... sehol nincs az o tesztjuk az igazsaghoz kepest... bar nalam lehet az alaplap vissza foghatott kicsit na de ennyit....
-
N_A_S
veterán
AIDA64 rendszer stabilitásteszt (garfikon + MIN MAX AVG értékek) RealTemp 3.67 beta hőmérséklet monitorozásra.
BIOS-ban elég ha a ratiot emeled + a VCore-t, többi lehet AUTO ha a lapod nem feszel túl, ha igen fixáld őket alapra. Ügyelj arra hogy a Memory Voltage és a VTT Voltage között ne legyen 0.5V-nál nagyobb difi, pl Vmem 1.55V, Vvtt 1.05V
-
kurtz
aktív tag
nos akkor végeredménybe: hol és mit kell be pötyögnöm a biosba? találtam 1 olyat h ratio ez gondolom az órajel ez legyen mondjuk kezdésnek 4ghz ez gondolom még bőven alap fesz: ezen felül kell bármi mást megadnom ? + vmi progi amivel játék közben csekkolhatom a proci hőmérsékletét + 1 fogyasztás mérés ?
-
kurtz
aktív tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
5 + - 2? akart lenni az alá húzás? akkor ottan körül van a : cm h212p az ac freezer 13 a freezer 13 pro
-
N_A_S
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
-
Bjørgersson
félisten
Na még egyszer!
Intel Core i5-2500 procira milyen hűtőt ajánlanátok a gyári helyett, 5±2k körüli árban? 
-
N_A_S
veterán
Nem kérdezem meg (helyesen írva gombcomp). Elhiszem neked, de biztos nem hétköznapi körülmények voltak + gyanítom bekapcsolt LLC-vel 1.5V körül. Így BIOS alól is kinyírhatta volna. Én se preferálom a tuningnak ezt a fajta módját, de a procik elhalálozása nagyon ritka és az esetek 99%-ban user error. Nekem az a tapasztalatom ha windows alól húzom a gépet akkor a teljesítménycsökkenés tapasztalható Linx alatt 5-15% körül. Korábban a Giga lapomnál próbálkoztam ezzel mikor kerestem a 24/7 beállításokat, hátha így gyorsabb hogy nem kell újraindítgatni, az volt hogy 4500-ön 103GFlopsot dobott, felhúztam 4800-ra, és 98GFlopsot dobált, pedig stabil volt, úgyhogy le is tettem erről.
-
kurtz
aktív tag
k. h kell ebben a biosban húzni? 1 olyat találtam ahol be írhatom a "ratio-t" v mit gondolom ez lennne az órajel ezen felül mit és hova kell be pötyögni ? ha nem akarok feszt húzni akkor vmi mást még meg kell adni ?
elindult a linx közbe aidaval nézem a hőmérsékletet 58-70 közt ugrál [low-ra szabályozva a ninja]
-
N_A_S
veterán
A linken keresd ki a 0.6.4 setuposat, + töltsd le a legfrisebb .zip-est (legalul van). Ha feltelepítetted akkor írd felül a tömörítettel. Ha nem indulna el a teszt akkor futtasd rendszergazda módban.
(#12062) Mampa
Azért arra elég kicsi a valószínűség hogy egy proci meghaljon mert win alól tuningolták -
kurtz
aktív tag
felraktam a turbo evot, ha ezzel tuningolom az miben különbözik attól ha biosban tenném ugyan ezt? stabilitás / teljesítmény beli különbséget eredményezhet? [alap feszen per pill 4ghzre lőttem] + mondana vki 1 teszt progit amiket eddig találtam nem igazán szeretik a win7 x64-et
-
zzola
titán
üdv.
ASRock H67M-B3 / i3-2100 páros mellé van egy CM Hyper TX3 cooler, ezt 775 vagy 1156 módban kell telepíteni (az állítható fülek beállítására gondolok) ? -
Winne
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
"±"
Ezdejó, le is mentem.

-
Bjørgersson
félisten
Intel Core i5-2500 procira milyen hűtőt ajánlanátok a gyári helyett, 5±2k körüli árban?

-
Dtomka
veterán
válasz
vulnrea
üzenetére
98 % a proci.ejha az nagyon sok! én most elinditottam a bc2 közben egy filmet és másoltam total commanderben is 1 filmet - 1 mag magasabb volt mint a másik 3 de max 50 % ra ment fel a cpu használat...
indítsd el a feladatkezelőt és nézd meg a folyamatoknál milyen alkalmazások futnak! -
nicu71
addikt
nem...sajnos a h67m-nek egyáltalán nincs usb3-as kék portja

egyetlen lehetséges hibaforrásnak látom,hogy amikor a hirhedt garanciális rev3 csere lezajlott,nem telepítettem ujra.Mivel gond nélkül ment!!!
Semmi más nem jut eszembe már.
Az ehci hand offot is megengedtem,bár ez a funkció nemigen világos
Alapból ez disable,de mégse történt semmi. -
nicu71
addikt
Így is tudom..már kivülről az egész BIOST!természetesen engedélyeztem,ez alapból is így állt.De nem sokra mentem vele,ugyanúgy nem hajlandó látni az usb-s billenyűt!Fantasztikus.A ps2 tetszik neki csak.Próbaképp ps2/usb alakitóba is bedugtam a billentyűt,ugy tökéletesen elfogadja a kis nyomi.
Fontolgatok egy ujratelepítést,úgyis már esedékes.ja és a legfrissebb Bios van fennt...ilyet..? -
vulnrea
aktív tag
válasz
Santiagain
üzenetére
hát most 98% ír ki, de egyébként is ennyi amikor nem csinálok semmit, akkor jó esetben 45 fokos.
-
vulnrea
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy eddig a 32 bites Windows 7 volt fent, viszont megnöveltem a ramomat és feltettem a 64 bitest.
A kérdésem az lenne, hogy normális ha 45-59 fokos a processzor? mert eddig 36-40 között volt.
Proci: i3-2100
-
kurtz
aktív tag
nah megjött a vas
ebben az "egyszerűbb" biosban merre található a cpu tuning ? [végül 1 ninja 3 került rá ezzel vajon meddig tudom elrángatni? 1 define r3 házikóban van]
(#12038) mickemoto: nem tudom milyen hangos amikor meg láttam az i5 2500khoz adott cpu hűtőt el is mentem venni 1 ninjat
láttam már papírt ami nehezebb volt ennél -
nicu71
addikt
történt egy furcsa dolog!
Az eddig használt ps2 billentyűzet helyett kaptam egy usb-t.Win7 felismerte, használom.Viszont bootoláskor azt irja "keyboard not detected",ami még hagyján,de néha nem tölt be,és ami a fő baj, hogy a BIOSba sem lehet belépni nem reagál semmiyen billentyűre!
Ennek a problémának az áthidalása már meghaladja a képességemet!
azért itt adom elő a problémát,mert a gugliban nemigen van sandys megoldás
-
mickemoto
őstag
Sziasztok!
Kíványcsi volnék az SB processzorok gyári hűtője mennyire zajos?
Tervezem egy G620-as+H61 vételét és nemtudom rendeljek-e hozzá külön cpu hűtést
Összehasonlításképpen egy lga775-ös 5200-as gyári hűtőjéhez képest mennyire lehet hangos?(olyanom már volt, de azt nagyon hangosnak találtam)
Köszi

-
Fail3D!
addikt
hmm najolvan akkro rakeresek holnap erre a progira bar mar ott tartanek hogy gepkozelben lennek es mukodne a rendszer de eddig hasznalhatlan allapotban van.
-
Fail3D!
addikt
peresze, a magok 46-48 kozott ingadoztaok. amugy elso hszben van valmi kulfoldi honlap ami a tunigrol szol... alapbol mennyi feszen van a 2.5? mert ott 1.45 re alitottak a tuning miatt. ill akkor 4.5 ghz mekkora szorzot kell beirni?
(#12029) diegho: akkor is ennyi volt de majd holnap ha ossze raktam a rendszert vegre ujra mukodokepsen akar lefutattom meg1xer es inkelem. amugy azert az a frio nem 1 kis hutes 2 ventilator.. jol szelozo haz.. stb
szerintem annyira nem lehetetlen, es nincs tuningolva meg illetve tegnap nemvolt annyira meleg ido hogy 35 fok kulso homerseglettel is szamolni kelljen. -
diegho
nagyúr
válasz
Fail3D!
üzenetére
40 prime load totál hihetetlen még alapon is a legjobb léghűtővel. Nálam ebben a melegben 60fok alapon linx alatt, minimum fordulaton a ventivel.
Nincs értelme Prime-olni, Linx avx sokkal jobban terheli.
Pl én procimat nézve 4200 1.184V
Prime: stabil
Linx: stabil
Counter Strike:Source: 20 perc után kékhalál
Linx avx: pár másodperc után hibával elszáll -
Fail3D!
addikt
válasz
diegho
üzenetére
thermaltek frio, de meg lesznek utomeresek... tovabb rakosgattam drivereket stb es eljutotam arra a szinrte hogy ujraindul valmiert a gep 1-2 perceneknttegnap keso du n meg win cd kerestem estefele taltam ma meg 24 szolgaltba jottem szoval ideg ol meg hogy meg mindig nincs mukod keps alapotban a gep... szoval a mai nap az utanaolvasgatasokrol szol

-
Fail3D!
addikt
prime alatt futattam 40 fok volt huzas nelkul meg meg van lehtoseg a ventik erosebb szabalyozasara de majd meglatjuk akkor mit tudok kihozni belole mondjuk 4.5 feljebb nem hiszem hogy huzom de kitudja... ha nem art neki es 60-70 foknal nem menne feljebb akar akkor 4.8 ra is...

-
Fail3D!
addikt
i5 25k 4.5 lehet alapveszen jaratni vagy alltalban ra kell dobni 1 kis feszt? amugy milyen hofok az ameddig nyugodtan emelhetem feszt, szorzot es nem kell aggodni hogy elashatom a kukaban?
-
lala42
őstag
Ha valakinek van ilyen lapja GA-Z68X-UD3P-B3 és érdekli, akkor kijött az új BIOS.
Holnap tesztelem is. ( hátha hozott valamit a konyhára
)
Itt -
Mampa
csendes tag
Hát ez totálra nem ugyanaz. Nézd meg újra!
Ha Ősembernél van raktáron, akkor elvileg két hónapig is várhatsz rá, míg rájössz, hogy máshol szerezd be... Rajtam kívűl legalább 3 embert tudok innen a PH-ról, aki így járt vele G.Skill rammal... De ne legyen igazam...
Amúgy milyen lapod van? Asushoz, Asrockhoz inkább a G.Skillt vedd.
-
Uzmany
őstag
Erról a G.Skill ramról mi a véleményetek?[link]
-
Brekkk
őstag
A Bios beállításnál a Command rate az előző ramomnál 2T volt ennél 1T lehet ebből valami gond? AUTO beállításon ezt adja alapból.
Számít ez valamit? Vagy manuálisan állítsam inkább 2 T-re.
MEM test 4.0 val tesztelem a ramot eddig hiba nélkül megy.
Milyen RAM-testet ajánlotok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Vicces képek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Linux kezdőknek
- Macrodroid
- iPhone topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Nyáron jön az AOC új, legfeljebb 720 Hz-re képes monitora
- További aktív témák...
- Intel Core I9 13900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2028.06.15. -ig - Eladó!
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Ryzen 5 1600X dobozos CPU
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- HP EliteBook 650 G10 15,6" i5 -1335u, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4770K / GTX 1060 6GB /16GB RAM /250SSD + 500GB SSHD
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- GigaAKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A3000 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
a lenyeg hogy nem nagyon pihentem ki magam... ja csutorokon viszga utan hazjovok a furodben all a viz csocsere.... de kozben meghoztak a gepem... es mar nagyon hajtott az a maradek adrenalin amim maradt hogy vegre osszerakjam a gepem... na mind1 kov heten ujabb kort futok vele...bar nem szivesen mennek gariztatni
cpu z meg a homersekletes progit elindiottam 3-4 perc futatom es linkelem
de oks megnezem nektek

Alapból ez disable,de mégse történt semmi.
Fontolgatok egy ujratelepítést,úgyis már esedékes.ja és a legfrissebb Bios van fennt...ilyet..?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)