Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tirexi
addikt
Csá all.

Nos lenne egy kérdésem CPU ügyben.
Végre én is 2600k-ban utazom és az lenne a kérdésem, hogy meddig mehet a tuning 24/7-ben?
Szal a szitu az, hogy elég LOW feszen (HT off) tudom üzemeltetni és nem is melegszik egyáltalán.
A kérdés akkor az, hogy nem lesz-e attól baja ha magas Ghz-en megy mondjuk 5Ghz úgy hogy alacsony a fesz (1.36V alatt) és nem is melegszik 60 fok fölé terhelésen?
Így lehet járatni 24/7?
Vagy a CPU csak a túlzott fesz emeléstől és melegedéstől degradálódhat?Am most még teszt üzem van és ez a pálya:
4.5Ghz HT off 1.28V max hő pedig 56 fok. (50%-os ventilátor mellett)THX.

-
TomiLi
addikt
válasz
DanielXXXV
üzenetére
És a 4.0???
(na jó nem mostanra tervezik....de akkor is...) -
Giovanny
őstag
válasz
Crossfit007
üzenetére
Én 1.350V felett nem mennék tartósan

-
Crossfit007
senior tag
Érdeklődnék i7-2600k-nak mennyi fesz adható még biztonságosan jó hőfokok mellett 24\7-re? Hol van ez a határ, ahol még biztosan nem degradálódik a proci?

-
ÁdiBá
veterán
Nem tudjátok hogy az ASUS Maximus IV Extreme alaplap nem kapható majd SB processzor alá PCI-e 3.0 foglalattal?!
MiniATX verzióban van már PCI-e 3.0... (ASUS Maximus IV GENE-Z/GEN3 )
-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
dangerzone
üzenetére
Nem kötekedésnek írtam, mert nekem is 750-em van.

-
dangerzone
addikt
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Okés. Nem flamekeltésnek írtam. Csak arra, hogy én még nem cserélek procit, az a haveromnek lesz.
Písz
-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
dangerzone
üzenetére
Azért egy 750 1-2 esetben még rendesen meghúzva sem képes lehagyni a tuningmentes i5 procikat.
-
ela
tag
válasz
dangerzone
üzenetére
Nagyo Szivesen

Remélem jól tudod majd használni a jövőben
-
Stukker1987
senior tag
válasz
Gaben01
üzenetére
A ház belsejében uralkodó hőmérsékletbe nagyban beleszól,hogy a vga hová fűt ez biztos.
Azt azért nem hinném,hogy ekkora különbséget eredményez. 60C körül meg kellene állnia LinkX alatt.
A fix feszes vs auto tuningra nincs ötletem. Arról tapasztaltabb tuningost kérdezz. i7 920-ban még részletesen benne voltam mert jobban igényelte a "törődést",de miután 2500k-hoz csak 1-2 értéket kell állítani így utána sem néztem.
-
ela
tag
válasz
dangerzone
üzenetére
Ez esetben próbáld ki elsőkörben a prociban lévőt -bár szerintem ehhez gyengécske-,de azt még én sem próbáltam ki.
Aztán ha teheted szintén csak próba erejéig valamely Radeon-t vagy NVIDA-t.
Lehet igazad van és pár alkatrész esetén akár működhet is a Procba integrált VGA-val.
Azért figyelj arra,hogy legalább egy 8800GT-vel egyenértékű legyen a VGA.
Szerintem egy próbát megér,ha a próbalehetőséged adott hozzá. -
Gaben01
őstag
válasz
Stukker1987
üzenetére
A felfogatás szerintem bolondbiztos,azzal nincs gond (azért majd ránézek).Alig egy hónapja került a gépbe, mx-2 paszta van alatta,jó eséllyel az se lehet gond. A belső hőmérséklettel igazad lehet,mert nem refhűtéses az 560TI,így a vga melege a házban marad.Ennyit számítana?
Most tesztelgetem a 4GHz-et az auto tuning lehetőséggel és meglepődve tapasztalom,hogy így 1,16V-al Linx stabil,fix feszültség beállítása esetén meg nem.
Most a legmelegebb mag csak 67 fokos,ami még mindig magas,de már 4 fokkal kevesebb,mint manuális tuning esetén. Vagy ennyire melegedős darabot fogtam volna ki? -
ela
tag
válasz
dangerzone
üzenetére
Szia !
Catia-t nem vágom.
Csak a Pro-e illetve annak utódja a Creo amiről beszélek.
Ha folyamatos -akadozásmentes és gyors- 3D modellezést szeretnél, esetenként több ezer alaktrészből,akkor hidd el,hogy az a csak a nem hivatalos viszont működő minimum,amit leírtam. -
rvn_10
senior tag
válasz
dangerzone
üzenetére
Azzal ugye nem nagyon tudok mit csinálni ha offsettel proci stabil 1,18 on, de idle nagyon kevés feszt kap és kékhalálozik?
-
ela
tag
válasz
dangerzone
üzenetére
Tapasztalataim szerint inkább minimum HD5770 vagy GTX460 .
-
Stukker1987
senior tag
válasz
Gaben01
üzenetére
Újrapasztázás vagy felfogatás lesz ott szerintem,ha a biosban minden oké....
Esetleg a vga-d belül fűti a házat.Ennyi ötletem van hirtelen.
60C akkor volt nálam amikor még jóval több feszt kapott,mert még nem volt kikísérletezve,hogy mennyi is vehetek vissza.
A hűtővel én maradéktalanul elégedett vagyok. Hazudtam. A felfogatása lehetne jobb,mert nagyon meg kellett húznom hogy ne mozogjon...
-
ela
tag
válasz
dangerzone
üzenetére
Szia !
Sajna az kevéske lesz hozzá.
Viszont egy izmosabb VGA-val társítva már tud dolgozni a konfigod.Üdv:
ela -
dangerzone
addikt
Sziasztok.
Az i3 2100-ban az IGP elég 3d-s tervezésre? Pl catia, pro-e, sold works? -
Gaben01
őstag
válasz
Stukker1987
üzenetére
23 fokos szobában olyan 67-70 fok körül vannak a magok 20 körös AVX-es Linx közben.Két coolink swif2 venti van a radiátoron,bentről fújnak kifele, 1100-1200 körüli fordulaton.1,192V-on teszteltem eddig,minden fesz auto-n,kivéve a PLL (auto beállításnál 1,8V körül lövi be a lap),azt olyan 1,6V körül állítottam be.
Nézegetem itt az eredményeket,mindenkinél olyan max 60 fok körül mennek 4GH-zen,nálam meg belenyal a 70 fokba.
Ezért kérdezgettem,mert azt hittem ennyire gyenge a H60,már erősen gondolkodtam rajta,hogy lecserélem egy Noctua D14-re.De ezek szerint nálam lehet valami geb@sz. -
volcano
tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
kiléptem a játékból és már 0.97-1.104 között ugrál

terhelés alatt akkor is sok gondolom az 1.4 körüli érték..

-
volcano
tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
az mennyi? mert mikor kiválasztam, akkor auto-n beállitja magának

-
volcano
tag
Sziasztok!
Ma szereztem be egy alpenföhn matterhorn-t fel is rittyentettem i5 2500k ra és biosban betöltöttem egy már választhato profilt ( 4.6 ghz). a CPU-Z szerint a vcore 1.392 . szeretném kérdezni, hogy az jó vagy marha sok? köszönöm!
egyébként a hütö játék közben is jol remekel. (legmelegebb mag: 55 C )
köszönöm a segitséget!

-
Hunork
veterán
válasz
@ptimus@
üzenetére
Ómájgád! Ne má! Tényleg NEM vitázni akartam
, csak felhívtam a figyelmet, hogy ennyi pénzért, egy ilyen proci alá a Z68 dukál, a sok plusz tudással, amit NEM a TE lapod nem tud, hanem általában a P67-esek!
Capisci? 
Emellett a Z68 fel van-lesz készítve a köv. procikra is. Amúgy itt egy remek cikk-bemutató, ha van kedved olvasd el: [link]Neked is kellemes fórumozást!

-
Hunork
veterán
-
pincehely
addikt
Sziasztok!
Ma sikerült beszerezni egy 2600k-t.
Milyen alaplapot vegyek hozzá 40e környékén? -
mcwolf79
veterán
Egyre inkább úgy fest,hogy Én kifogtam egy gyengébb példányt, mert Nekem már -0,1 V offsetnél nem stabil a gép.Normál üzemben -0,85 V offset-tel megy ,így terhelve 1,19-1,2 V-ot kap.
Ha hozzányúlok a BLCK-hoz (akár egy tizedet is) nem indul el a gép. Ennek lehet köze ahhoz, hogy a PLL voltage-t levettem 1,75-re? -
Gaben01
őstag
válasz
Stukker1987
üzenetére
Ezekre az infókra voltam kíváncsi,köszönöm.

Gondolom a többi fesz auto-n volt. -
Stukker1987
senior tag
válasz
Gaben01
üzenetére
A ventik a gépház belsejéből kifelé fújják a levegőt.
Cpu-z Load 1.160V-t ír maximálisan.
Ez az érték még természetesen valamennyit ingadozik. Van amikor pl:1.140V-ot mutat a Cpu-z.Egyébként ezeket az értékeket az Asus alaplap monitorozó progija is megerősíti,tehát elvileg jól mér a Cpu-z.
-
-
mcwolf79
veterán
válasz
Gaben01
üzenetére
Offset (remélhetőleg) érthető leírása:
Ezzel gyakorlatilag az AUTO-feszt tudod változtatni. Olyan ,mintha AUTO-n hagynád a feszt,de AUTO-n az esetek 99%-ában túlfeszeli a CPU-t (kevesebbel is beéri). Ezt tudod módosítani. Nagy előnye a fix feszültséggel szemben,hogy megmarad az energiagazdálkodás.
Arra kell figyelni,hogy idle-ben is stabil legyen.
Pl. lehet hogy terhelve -0,1 V-tal elég lenne a fesz (kb. 1,18 V) , de idle kevés neki a cucc,mert ugyebár az idle feszből is levesz 0,1 V-ot. -
Gaben01
őstag
válasz
Stukker1987
üzenetére
A ventik kintről befelé vagy bentről kifelé fújnak? Az offset értéket nehezen tudom értelmezni így magában.
Akkor inkább úgy kérdezem mennyi feszt kapott a proci 4GHz-en cpu-z szerint? Azért kérdezgetek részletesebben,hogy tudjak viszonyítani a saját eredményeimhez. 
-
Stukker1987
senior tag
válasz
Gaben01
üzenetére
Nálam 2 db venti:
1gyári Corsair és 1 Mugen2 rev b ventije.
A légáramlás annyiból jobb,hogy ventirács nem akadályozza semmilyen irányból a légáramlást.(kivágtam,csak a felfogatás maradt)
A ventik max 1200-as fordulatra képesek. 60C környékén 1100-as fordulaton pörögnek Asus progi szerint.A proci -0,13-as Offsettel megy ez alatt még nem próbáltam lehet hogy menne.
-
Gaben01
őstag
válasz
Stukker1987
üzenetére
A H60-on milyen ventik vannak nálad és mekkora fordulaton? A 4GHz-hez milyen feszek vannak beállítva? A hétvégén tesztelgettem,szintén 2500K - H60 kombóval és nálam ennél azért melegebb volt a proci.
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz
dime27
üzenetére
Meglestem az új jövevényeket.
Furának találtam őket, hiszen nem magasabb órajeleken fognak üzemelni, nem található több L3 memória a processzorban.
Inkább csak 22 Nano, így a kevesebb fogyasztás a cél...
Csak akkor olyan hülye a megnevezés, hiszen ezek alapján a 2600K úgy teljesít mint egy 3770K?
Kíváncsi leszek rá... -
becsitibi
senior tag
válasz
Stukker1987
üzenetére
Nézegettem azokat a corsair hűtőket,félnék attól hogy zörögne vagy szürcsölne egy idő után,nem tudom mennyire időtálló,antec hűtést is néztem,azzal is igy vagyok,EK vagy PHOBYA lesz szerintem

-
dime27
őstag
Lehet én is ha esetleg viszont kifognék ivy-ből is egy ilyen jó példányt akkor nem kéne gondolkodnom h vegyek a 2600kra vizet mert 4.8ghzen azért már fűt rendesen de ha az ivy 4.8on a noctua d14emmel mondjuk olyan max 65 fokra melegedne fel akkor lehet lecserélném a 2600k-t pláne h az uj ivy belemegy a lapomba elméletileg biosfrisítéssel

-
Stukker1987
senior tag
válasz
becsitibi
üzenetére
Corsair valamelyik kompakt vizes rendszerére nem gondoltál?
H50,H60,H80,H100
NEkem H60 van,teljesen elégedett vagyok vele. 4Ghz-n max 56C-on tartja(linkX) a 2500k-t. Igaz,hogy 2 ventivel,de fűtött szobában.
Egyébként abban igaza van fsb1000 kollégának,hogy ha csúcs teljesítményt akarsz és emelett minimális szélzajt,akkor dupla radis épített rendszer kell neked ultrahalk ventivel.
A single radival is elvernéd az összes léghűtést ,mert az épített rendszer méreteiből adódóan passzívan több helyen is adna le hőt a "víz"(pl a tartályban és csövekben).
-
fsb1000
nagyúr
válasz
becsitibi
üzenetére
Nem a ventivel, hanem a hőleadó felület nagyságával van a gond. A felület minnél nagyobb annál kisseb sebességű légmozgás kell, hogy hogy ugyanannyi mennyiségű levegő vegyen részt a hőátadásban..
Én nem beszéllek re rólla, de 80-90% hogy a vásárlás után nagyobb RADira váltasz.Ettől függetlenül én is hűtöttem szimpla radival tuningos CPU-t....
-
becsitibi
senior tag
válasz
fsb1000
üzenetére
Dupla radiátoros az meg már drága
,annyit nem ér az egész gondolj csak bele,50 k csak a procihűtésre
,még ez a 39 is necces,bár a gépem belseje sokkal jobban nézne ki.Tehát azt mondod hogy hangos lenne ez a hűtő 2600k-val tunningolva,és ha kicserélném a gyári ventit valami ultrahalk 12 cm-es pwm ventire?Peak:Üdv!Biztos él még mert ez a múlt héten még az áthúzott áron volt kapható.

-
becsitibi
senior tag
Szasztok!
Szerintetek érdemes egy dupla ventis coolermaster hyper 212+ procihűtőt lecserélni egy EK vizhűtésre,néztem a subcooling.hu oldalt,és ez nagyon jó árba lesz Dec, 16.-tól,mostani procihűtő 2db 12 cm-es gyári venti van,ez az i7 2600k procimat alapjáraton és terhelve eléggé kordába tartja,de a későbbiekben nem hagynám ki a tunningot.

-
Peak
addikt
Az normális, hogy BIOS reset után a BIOS power-management-je 1.370V corefeszt mutat alapból?

-
Hunork
veterán
-
pincehely
addikt
Sziasztok.
Lehet, hogy buta kérdés, de az lga 1156-os hűtúő lefogatójával lát tudom szerelni a noctua nh-d14-et az 1155-re? -
Klikodesh
senior tag
-
Klikodesh
senior tag
válasz
TomiLi
üzenetére
Nekem, eleg a sandyre a Prolimatech Samuel, jol dontottem hogy lecsereltem a tornyokat csak a cu ninjat tartottam meg disznek az asztalon ment a TR.
Egyre inkabb a mobil proci tipusok dominalnak desktopon is szepen megy lefele a TDP.
Csak a szerverbe tervezett procik AMD es 2011alapu intelnek van meg az a regi 100W+ os TDPje.1.15V on megy a 2500Km 4Gt 60C alatt a prime egy 1200RPMes sanyo denki ventivel egy ilyen kis hutovel MATx hazban, Ivy meg durvabb lesz.

-
TomiLi
addikt
-
Karajev7
tag
Az i5 procikat lehet tuningolni? mert olyat hallottam h nem lehet, csak amit alapfeszen enged.

-
TomiLi
addikt
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Nem, egyáltalán nem az.
A kisebb hőtermelésben én inkább azt az előnyt nézem, hogy elég lehet egy-két jobb fajta kisebb cpu hűtő is. -
rvn_10
senior tag
Hát én nem hiszem hogy a mostanit cserélném majd erre a generációra. Ebbe is van még bőven tartalék amit nem használok főleg hogy még ésszerű fesz mellett 500Mhzez kb tudok is nyerni ha húzok kicsit rajta.
-
TomiLi
addikt
válasz
dime27
üzenetére
Ahogy fsb1000 is, én is inkább a "kis tesót" fogom választani.
Amire nekem kell, arra elég lesz. (tudtommal a hyper threading-nek nem sok értelme van ha a játék a fő felhasználási terület...)(#18009) csucsbicep : igen, én is úgy tudom, hogy az intel most inkább a gpu-ra gyúr rá. Pontosabban ha jól értettem jobban alkalmazkodik a "piachoz".
Nem is baj, hogy a cpu fronton nem sok változás lesz, hiszen minek is. Aki Sandy-t, majdan Ivy-t vásárol, általában egyszerűbb, hétköznapibb felhasználási területre szánja. Oda meg bőven jó a Sandy szintje! Ha valaki melózni akar, annak ott az lga2011.
Viszont nagyon jónak hangzik az alacsonyabb fogyasztás, ami kisebb hőtermelést is eredményez. Baba...
-
ST05
őstag
(hd3000)
nekem az msi h61 Oc genie gombal 1100- rol 1450mhz re, emeli, ami igencsak érezhetö, hömérsékletben is legalább plusz 5 fok.Érdekelne külömbözö H-s giga és asrock lapokban mennyi ram adható maximum?
valamint mi a tapasztalatotok 24+4
és a 24+8 !!! tápellátás között? találtam egy jó angol cikket ami már nem müködik...
ha mindenigaz a 8 pines ad külön fázison áramot az igp- nek?
köszi
a cikk de hátha jó lesz [link] -
TomiLi
addikt
Egy kis infó az útódról... (nem tudom mennyire lehet hiteles)
-
korcsi
veterán
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Az AVX-es linxnél egy i5-2320-al a TDP korlát levette 31x-re a szorzót a 35-ös helyett.
Tmonitorral remekül lehet figyelni a magonkénti szorzókat. -
fsb1000
nagyúr
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Szerintem igen. Akkor érdemes ha tuningolunk, hogy átléphető legyen a gyárilag beállított korlát. Szerintem mindkettőt érdemes felnyomni maxra, csak terhelésnél van jelentősége.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Szerintem hasznos volt és meglepően nagyok a különbségek.
Én 5W-ot sem tartok elhanyagolhatónak, ha a gép megy 10-15 órát. (vagy 24-et)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Intel Core I7 13700K - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.02.02. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- iPhone 11 Pro 64GB 95% (3 hónap garancia)
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM4 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 Pro Max 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- 209 - Lenovo Yoga Pro 7 (14APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, no GPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Most a legmelegebb mag csak 67 fokos,ami még mindig magas,de már 4 fokkal kevesebb,mint manuális tuning esetén. Vagy ennyire melegedős darabot fogtam volna ki?
, csak felhívtam a figyelmet, hogy ennyi pénzért, egy ilyen proci alá a Z68 dukál, a sok plusz tudással, amit NEM a TE lapod nem tud, hanem általában a P67-esek!
Capisci? 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)