Hirdetés
- iPhone topik
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A mostaninál szélesebb Foldon dolgozhat a Samsung
- Így változik a Galaxy A37 és A57 kamerája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
4264adam
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Ilyenre gondolok, hogy CPU LL voltage Auto helyett másra állítani kell-e? A long és Short TDP-t mire írjam LinX alatt 110W szoftveres méréssel akkor most 120-at írjak Auto helyett?
-
-
boogie84
veterán
válasz
BRIKLY
üzenetére
Alaplapja és processzora válogatja h nekik mi a jó...
Nálam ezen hsz óta így megy: 2500k@4,4Ghz
-
BRIKLY
veterán
Sziasztok!
Bedobom ide is,hátha ez a topik jobban pörög.
[link] -
Pixx96
aktív tag
Srácok itt van az asrock oldalán egy beta bios as z68 ext3-hoz ami már támogatja a win8as fast bootot stb valaki próbálta már? Ha valami godn van vele akkor vissza tudom pakolni a mostanit? Mert vissza fele még nem probáltam csak upgardeltem eddig

http://www.asrock.com/mb/Intel/Z68%20Extreme3%20Gen3/?cat=Beta
-
Pixx96
aktív tag
Szerintetek 2500k 4,8ghz 1,400v mennyire egészséges ha nem megy 65 fok főlé ?

-
Peace
nagyúr
válasz
Speed®
üzenetére
PLL fesz 1,7-en most indult elsőre. Meglátjuk hosszú távon mi lesz, de régen tuti nem volt PLL fesz bizergálva. Érdekes. Örülnék ha még bírná a kicsike, mert videókártya csere után most nincs lóvé egész platformot cserélni. Alap órajelen meg azért már nagyon gyengécske lenne szegény.
-
4264adam
nagyúr
Sziasztok!
Ma végre újra üzem képes lett a lapom DIMM 3 és 4-es foglalata. Ki vettem a processzort és vissza raktam.
39-es szorzót állítottam be. Midnen más Auton hagyva maximum 78°C értem el Deepcool Gammaxx 300-al. Be álítottam manuális feszt.: 1.15V, 6°C nyertem vele.
Mennyire elfogadható értékek?
Mióta be kötöttem azt a ház hűtőt az alaplapra, valamiért nem emeli a CPU cooler RPM-ét csupán 800-ig megy fel. És 550RPM az alap
-
-
XaraX
addikt
válasz
gtx560unlock
üzenetére
Zavart érzek az erőben, már nem tudom, ki kicsoda, de gondolom, Ti/Te tudod.

2600k-m csak egy volt, gyakorlatilag az első , ami az országba érkezett anno, igaz, használtan vettem már akkor is.
Így sok tapasztalatom nibcs velük, de nem gondolnám, hogy jellemzően 1,3 alatt mennének 4500-at stabilan. -
XaraX
addikt
válasz
gtx560unlock
üzenetére
Erősen cpu függő, hogy mennyi a fesz igénye.
És az is szerintem, hogy mennyi az egészséges fesz.
Volt olyan 2500k-m, ami kis fesz igényű volt, ellenben erősen melegedett, és volt olyan is, ami az előzőhöz képest jóval többet kért, viszont korántsem volt annyira forró fejű.
Ha tudod hűteni rendesen, akkor szerintem akár 1.4ig is mehet(lehet, ezért sokan megköveznek most
), mármint tartósan.
Tesztekre bőven 1,5 fölött is adtam neki, léghűtéssel, és semmi baj nem történt.
Linx alatt, ha nem megy 85 fölé, szerintem elfogadható, valós terhelésnél sosem lesz 75-nél több akkor. -
XaraX
addikt
válasz
Pixx96
üzenetére
Nem ördögtől való gondolat a 4500 mhz szerintem.

Viszont ahhoz, hogy 1.3 alatt menjen annyit, egy elég jó cpu is kell,+ az ex3-ban ugyanazzal a fesszel minimum egy szorzóval kevesebbet ment minden cpu-m, mint az ex4-ben.
Tehát, ha fogadnom kellene, lényegesen nagyobb összeget tennék arra, hogy nem , mint, hogy igen.
Mármint 1,3 v alatt.
4500 fölött meg minden 2500k-nak irreálisan megnő a fesz igénye tapasztalatom szerint, 24/7-re nem biztos, hogy érdemes erőltetni.
Jelenleg az az ex4-ben 4500-on használom 1,286-al az egyik procimat, az ex3-ban 1.3-al 4200-on a másikat.
Följebb nem látom értelmét a fent írtak miatt.
Igaz, nem is tuningbajnok egyik cpu sem.
-
Pixx96
aktív tag
Mert szerinted nem lesz elég a asrock z68 extreme3 egy 2500k-nak 24/7 4,5gre?Hát remélem 1,300v alatt meg lesz a 4,5g ez lehetséges nem? És még gondolom ez egészséges is lenne. Semmit nem tudok a lap + prociról annyit hogy a tulaj "elvileg" alapon használta 4g egy r9 280x mellett.
-
XaraX
addikt
válasz
F e Z o
üzenetére
Életem egyik legjobb döntése volt az EX4

Erős ellenérzésem volt az Asrock mivolta miatt, de most már több, mint 4,5 éve nyüstölöm teljes megelégedéssel.
Én, aki volt , hogy havonta 3 lapot is "elhasználtam", mert valamiért nem tetszett.
Utolsó ilyen lapom még AMD vonalon egy DFI lap volt, amivel tökéletesen meg voltam elégedve.
Az EX4 "túlélt" egy villám csapást is már több, mint egy éve, elvitte a hálókártyát, de más nem károsodott benne, egy PCI-E hálókártyával vígan teszi a dolgát továbbra is. -
XaraX
addikt
válasz
Pixx96
üzenetére
Nem nagyon megjósolható szerintem, mennyi fog kelleni Nálad ugyanazon sebességen.
Nekem volt pár 2500K-m az évek folyamán, mind más és más volt.
Van jelenleg is 2 Asrock lapom, egy z68 EX4 és egy EX3.
Ami biztos, hogy az EX3 lényegesen rosszabb tulajdonsággal van megáldva tuning terén.
Két példa, amikor at EX4-ben gond nélkül ment, és az EX3-ban el sem indult ugyanaz a cpu.

Az első és a második cpu nem ugyanaz.
Sőt, egy harmadikról is van képem, ezt használom jelenleg is, az EX3-ban ugyanezekkel a beállításokkal meg sem nyekken.
-
Pixx96
aktív tag
Aha
nem szándékoztam axtu-val
csak bios!!! már szívtam meg ilyen progikkal :SSzerintetek melyik pasztával használjam a 2500k+ Mugen4 majd 4,5g?
ezek vannak itthon:
Cooler Master: IC Essential E1
arctic cooling mx-4
Vagy még itt van a Mugen4-hez kapott gyári kis tasakos paszta

-
emre
veterán
válasz
Pixx96
üzenetére
4,2-őn megy a procc, lap ugyan az, de hogy feljebb mit tud nem érdekelt.
Ja, nem axtu-val tuningoltam, te is a biosban csináld. -
Pixx96
aktív tag
válasz
4264adam
üzenetére
Nyugodtan kb sztem akkor annyi értek hozzá mind te xd majd megnézzük kifordul előbb tanárcsért én csak amd fx téren vagyok otthonos tuningban intel fronton max core 2 duo ( mer a pót gépem egy core 2 duos) és ennyi .
De annyira bonyolult nem lehet gondolom fesszel kell játszani meg pár dolgot kilőni a tuninghoz azt csá
Ha meg nem vannak itt gondolom segítőkész emberek párszóra 
-
Pixx96
aktív tag
Sziasztok!
Csütörtökön jön a 2500k procim egy asrock z68 extreme 3 társaságában. Szeretnék érdeklődi hogy kinek mennyi fesz kell így átlagban 4,5-4,8g-re hogy tudjam kb hol keresgéljek

Köszi előre is!

Üdv.
-
Speed®
titán
Profilba mentve megmarad ilyen esetben is, nem..?
Valami kevés egyébként tippre..PLL Overvoltage On, PLL fesz 1.7re próbaképpen (lehet kevesebb is elég, az alap 1.8 sok), VTT/VCCIO/VCCSA kis emelése, RAM freki/időzítés beállítása, megfelelő offset vCore, C6/7 kikapcs, 1E/3/EIST bekapcs..ha ezeken túl vagy, adj neki több vCoret, hátha fáradt picit már. -
Peace
nagyúr
Sziasztok!
Az i5-2500K procim nagyon szépen stabilan be volt állítva 4,4 GHz-re. Volt egy BIOS elem lemerülésem/cserém és természetesen mindent elfelejtett szegény alaplap. Próbáltam emlékezetből belőni, de valamiért első indításra nem tölt be a windows. Fogja magát fekete képernyőnél és újraindul. Másodszorra már betölt a win és onnantól atom stabil a rendszer. Mit nem veszek észre? Additional turbo voltage-ot próbáltam adni +0,055-öt, mert egyik fórumon iylet olvastam, de az sem segített.

-
4264adam
nagyúr
Sziasztok!
Csatlakozom egy I7 2600-al. P8Z68-V alaplap van hozzá és Deepcool Gammax 300 MX-4 támogatva. 37-es szorzót állítva 92W-ig megy el. 42-őn (3.9Ghz). 102W-ot jelez. TDP:95W, tehát akkor ki futott igazából a TPD keretéből és nem tudja tartani a 3.9-et vagy ne foglalkozzak ezzel a "teljesítmény" értékkel?
illetve mit jelent Linx-en belül a "Residual" érték?
Nekem 7.2.... van a residual(norm). pedig 3.6
-
janos666
nagyúr
válasz
Tomekk.
üzenetére
A CPU tud mindent (utasításkészletek), ami a Win10-nek kell.
Az iGPU-hoz nem fogsz driver telepítőt találni az Intel oldalán (amit az Intel hivatalosan támogatna ezzel az OS-el) és talán nem is telepíthető a Win8-as telepítőcsomag Win10-re (legalább is WHQL SecureBoot módban telepített Win10 RS1-re, ahol már Bill Gates anyjának a DNS-ével is alá kell írni minden file aláírását
). Ugyanakkor a Windows Update katalógusban van hozzá az MS által Win10-hez is hitelesített driver.
Bár mikor legutóbb használni próbáltam (átmenetileg), akkor nem működött a HDMI hang (változott a WASAPI, sok hangeszköznek új driver kellett, ez pedig ugye nem frissült igazán az Intel részéről, a Windows "általános" driver pedig nem támogat mást, csak PCM stereo 16/48-at, vagy ilyesmit, és gyakorlatilag talán azzal sem jön ki belőle más, csak csend). -
Tomekk.
aktív tag
Sziasztok! Fel akarom rakni a win10-et a 8.1 helyett, de olvastam, hogy nem támogatja a 2nd-gen inteleket a win10. Működik rendesen rajta a rendszer vagy felejtős?
-
XaraX
addikt
válasz
szemmelver
üzenetére
Észre.

Extrém esetben el sem indul, ha igen, jó eséllyel nem lesz stabil. -
Speed®
titán
válasz
szemmelver
üzenetére
Hőfokra nem igazán, de 45ös szorzó körül már elkél, alatt lehet offolni. Maga a PLL érték is túl van tolva gyárilag 1.8Val, többnyire 1-2 tizeddel lejjebb is beéri, ill. akár segíthet is OCnál a csökkentése.
-
szemmelver
aktív tag
Hali!
"internal pll overvoltage" mi celt szolgal? Hőfokban eszre lehet venni valamit a beallitasok kozott? (Enabled, disabled, auto)
Koszi

-
janos666
nagyúr
válasz
boogie84
üzenetére
Ez sem olyan teszt, hogy minden más állandó, csak elkezdik lelőni egyesével (vagy kettesével) a magokat.
Azt megértem, ha erősebb CPU-t veszel egy-két játék kedvéért, amik igénylik ezt valamire, de ha multiplayer és/vagy szimulációs (AI, fizika, stb) specifikus dolgokra kell nekik az extra CPU teljesítmény, az még nem azt jelenti, hogy a grafikához nem elég kevesebb, hogy úgymond "kihajtsd a kártyát" (ez csak azt jelenti, hogy vannak játékok, amik megdolgoztatják a CPU-t -valamivel-). -
2500k-nál meddig lehet a hőfokot tartosan elengedmi, intel 72.5fokot ír , de látok teszteket ahol 80fokokat is elérnek.
-
boogie84
veterán
válasz
janos666
üzenetére
50-80 fps volt átlagban. tud ez a 1070 120fps-t is, de nem ezzel a procival

-
janos666
nagyúr
válasz
boogie84
üzenetére
Ez néha csalóka, nézz inkább konkrét FPS számokat, minimum és átlag (de a minimumot is átlagold legalább három futásból, mert az hektikus). Láttam már olyat, hogy kvázi-konstans ~100%-on pörgött mind a 4 CPU magom a 290X alatt, aztán mikor próbaképp bedobtam egy második kártyát is CF-be, akkor közel 80%-al nőtt az átlag fps (amitől sokkal jobb multi-GPU skálázódást remélni sem mernék valós játék és nem szintetikus teszt, illetve egy viszonylag erős, de nem szénné tuningolt 6 magos Extreme CPU-val).
-
Speed®
titán
válasz
capafog23
üzenetére
Persze, - előtag mellett meg kell adni mennyi legyen az a -. Elég hülye módja a beállításnak, de végülis kitalálható. Rengeteg az 1.45V, lehet is látni, hogy terhelésre eldobja TDP miatt a szorzót, szóval vedd lejjebb bőven, valahol 1.3V körül-alatt lenne ideális. EIST/C1E/Speedstep meg bekapcsolva legyen, csak akkor megy le idle a proci rendesen pihibe..így feleslegesen sereg.
-
Közben sikerült kiprobálnom a memori kérdést. 2 tipussal is vitte az 1600 as és az 1866 os corsair kitteket is simán!

-
Köszönöm mindenkinek a válalszokat!

-
janos666
nagyúr
2x4Gb, 2133 CL9. Ehhez emelni kellett a VTT-t, hogy stabil legyen (nem a különbözet miatt, a RAM az 1.5V-on viszi ezt).
-
Sziasztok!
Tudom ez nem ram-os topik, csk 1 gyor kérdés mivel itt figlalkoztok az i5 2500k-val.
Ez a proci csak az 1333mhz es memoriákat tudja kezelni, szoval hiába rakhatok mellé 1600ast akkor is csak 1333at fog tudni a memoria? -
balazska92
senior tag
Sziasztok! Nemrég szereztem be egy asus maximus IV gene-z/gen3 lapot, vele együtt pedig egy i5-2500k procit. A procin egy artic cooling 240es vízhűtő van. Tuningolni szeretném a gépet, lap memória proci minden amit lehetséges. A jelenleg csak a biosban előre beállított auto tuningot nyomtam be, 4,2 ghz-re. Viszont szeretnék mindent manuálisan beállítani, ami felesleges azt kikapcsolni, és kihozni olyan 4,5 ghz-et belőle, normális hőmérsékletekkel. Ebben kérném a segítségeteket, új vagyok a témában, sose volt intel procim, meg ilyen kaliberű lapom. Plusz egy kérdés, a vízhűtőn a pumpáról jövő csatit hova dugjam? cpu vagy chassis fan? Illetve a bordakon levo ventik csatijait, cpu vagy chassira? A lapnak elvileg 2 teljes értékű cpu csatija is van, bár ezt biztosan lesz aki jobban tudja. Hogy lenne a legjobb?

-
Speed®
titán
válasz
capafog23
üzenetére
Ennél szájbarágósabban nem megy, konkrétan leírtam mindent kb.
Sandy Overclocking guide van neten, ha tudni akarod a dolgok jelentését, keress rá, de itt a topikban is van anyag bőven..nem csak én használtam ilyen lapot..Ad-m
Gyakorlati tapasztalat, bírja. Fázisonként 30W, ha éri huzat, nem para. Ezt már neki kell kitapasztalnia, procijától is függ, mire lesz elég ugye.janos666
Azért kellenek a korlátok, mert itt határai vannak a VRMnek, ha átlépi, a melegedéstől fogja dobálni a szorzót, ami egy nem belőhető konstans érték..és nem is éri meg gyilkolni határig. 125Wig LinXstabil a lap, felette már dedikált VRM szellőzést kér, de nincs sokkal több benne. Én anno 150Wig jutottam 4.8Gn, de pl. 2600Kval már 4.5 volt a plafon..picike lap létére persze annak is örültem..azért nem egy Maximus

-
janos666
nagyúr
válasz
Speed®
üzenetére
Miért állítasz be ilyen konkrét limiteket?

Ha nem érdekel a konkrét TDP a tápkör terhelhetőség (ami itt úgysem gond, mert túl van méretezve) és/vagy áramszámla tervezés (gondolom ez sem játszik most, mert nem szerver vagy irodai gép) végett, akkor miért nem tolod fel egyszerűen maximumra és feledkezel meg róla örökre, mint ha ott sem lett volna?Ha épp 110W-ot akar benyalni, akkor teljesen mindegy, hogy megkeresed és precízen 110-re állítod, ráhagysz biztonságképp még 10-et és 120-ra, vagy beállítod a maximumot, amit a mezőbe enged beírni, pl. 300. Abszolút mindegy, hogy mennyivel vagy felette, míg nem akarja túllépni, de nem akarod, hogy olyan alacsony legyen, amit túlléphetne, szóval miért játszadozol vele épp a határ közelében...?

Sokan csinálnak ilyet sok mindennel. Úgy "kapcsolják ki" a limitert, hogy kicentizik pontosan hol van az a pont, ahol gyakorlatilag megszűnik létezni, ahelyett hogy egyből beírnának egy irreálisan magas limitet, vagy teljesen letiltanák az egész funkciót, ha olyat is lehet. Sohasem értem meg. Ara jó, hogy több mindenre kelljen figyelni és így több legyen a hibalehetőség.
-
törölt tag
válasz
Speed®
üzenetére
pont most került hozzám vissza egy ilyen lap, és nekem ránézésre soványnak tűnik az 5 fázisú cpu tápellátás.
a mostani 14 fázisú lapomon is melegszik a vrm hűtés becsülettel (i5k 4500mhz @~1,3V), ha a hátsó ventit nem kapcsolom be levett oldallappal, akkor elhasal a prime emlékeim szerint. gyakorlatilag csak a hátsó ventinek köszönhetően éri légáram a torony hűtés miatt. -
Speed®
titán
válasz
capafog23
üzenetére
Jó a lap egy egészséges 4.5GHzhez, használtam anno ilyet, ha a procid is partner, menni fog. Offsettel keresd meg mennyi kell az 1.25V terhelt feszhez pl., aztán kezdj el 40től 1esével felmenni a szorzókkal, tesztelve minden lépcsőt 10 kör /3GB LinXel pl. Ahol elkezd ingadozni a GFlops érték 1nél több értékkel, ott már kevés lesz a fesz. TDP limit long 125W/maxsec, short 150, EIST/C1E/C3 enabled, C6 disabled. Turbo off, additional turbo vCore sem kell. PLL Overvoltage 4.5G alatt Disabled, maga a PLL fesz pedig mehet lejjebb az alap 1.8Vról, 1.7re nyugodtan, de van mikor 1.6al is hibátlan, vCore igényre jó hatással van. VTT/VCCIO feszt is lehet piszkálni, ha 1.575+V a RAMfesz, de kezdésnek nem bonyolítanám RAM OCval a CPU stabilitás teszteket.
Kezdésnek nagyjából ennyi, ha elakadsz, kérdezz, de kb. szög egyszerű..persze a procitól is függ, mennyi fesz az egészséges, részemről VID+10% párti vagyok 24/7re, de darabja is válogatja..ha van türelmed, kimérheted mondjuk 50mVonként meddig skáláz lineárisan, ill. hol tudod még behűteni (LinX alatt 80°C rendes felhasználásban 70°C alatt fog maradni, nem kell félteni túlzottan). 4.5ig valszeg kényelmesen eljutsz, majd kiderül. -
-
capafog23
őstag
Első hsz-be nem jó a link a 2500k nyomtatható segédlethez, pedig érdekelne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Méretes és széles gaming monitorral bővült az MSI kínálata
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Tea
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

se throttling se fagyás
majd megnézem még lejjebb is meg finomhangolom estefele

![[link] [link]](http://www.kephost.com/images/2016/10/16/win10.png)