Hirdetés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Megérkezett a Samsung Galaxy A37 és Galaxy A57
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Fotók, videók mobillal
- Idő előtt felbukkant a Motorola Razr 70: képek, specifikációk és ár is van
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
Logicman86
üzenetére
Hiába tükör, ha konkáv/konvex..ellenőrizd ilyen téren. Amúgy általában nem sík

Én beszúrnék egy 1600ast is, 1200 után melós a 2000el tükörre húzni.
-
-
Speed®
titán
válasz
Logicman86
üzenetére
Üveglappal a legjobb, de bármi megteszi, ami teljesen sík. Papírt leragasztod, kis víz és mehet a tologatás. Forgatva, 8asozva, a lényeg a homogén/sík felület kialakítása. Procin is meg lehet csinálni, úgy a legjobb az eredmény, minimális paszta kell utána már.
-
F e Z o
veterán
válasz
gumi01
üzenetére
Itt is elolvashatod az első hozzászólást - mert kb ugyanaz a tuning vonatkozik rá -, de a 3570k proci az nem sandy, hanem ivy bridge, itt a topikja.
-
gumi01
csendes tag
Sziasztok, i5 3570k van egy GIGABYTE GA-Z68MA-D2H-B3 Alaplap-ban, gtx 1050ti jelenlegi kártya, majd később 970 talán, kérdésem, hogy mennyire érdemes ezt konfigot húzni? illetve a tuning alapjait lépésről-lépésre hol tudom megnézni? kezdő vagyok, köszönöm
-
Speed®
titán
válasz
dangerzone
üzenetére
Hol van értelme? Ahol alapon CPUlimit van..470/1060hoz már kevés egy alap Sandy i5 a legtöbb esetben.
-
dangerzone
addikt
-
oke
senior tag
Sziasztok!
Van egy Asrock B75-pro3 alaplapom, I5 2320-as procival. Érdemes beruházni még nagyobb teljesítmény miatt egy használt jobb CPU-ba alaplapcsere nélkül? Milyet ajánlanátok a fenti helyett?
8 giga 1600Mhz-es ram van a gépben (Kingston hyperix blu dual kit), illetve egy rx470-es videó kártya. -
Speed®
titán
válasz
dangerzone
üzenetére
Akkor 2600at vegyél, azzal van +600MHz lehetőség, Xeonnal nincs piszkára mód. Igaz, B75el mindegy..de eladhatóbb is lesz emiatt később vagy ha szerzel P/Z lapot, lesz OC.
Ráadásul a Xeonban nincs IGP, az meg néha jól jöhet. -
-KP-
veterán
válasz
dangerzone
üzenetére
sima i7 2600 vagy 2600k nem lenne jobb?
-
dangerzone
addikt
Sziasztok! A Xeon E3-1230 v2-vel van valakinek már tapasztalata? Úgy néz ki tudok egyet szerezni, egy i5 2500-at váltana. Leginkább az egyre több videokonvertálás, videoszerkesztés miatt gondoltam rá, és csak 12.000-ret kellene ráfizetnem az i5-re.
-
Peace
nagyúr
válasz
Logicman86
üzenetére
Ezt a cicergést már szinte minden gyártóval kapcsolatban olvastam és általában egy tápcsere megoldotta a problémát. Ott már a csillagok együttállása is számít, nem csak a hardware elemek.
Nah de inkább ne offoljunk tovább, érdeklődj a GTX 1060 topikban, hogy kinél mi a helyzet. Vannak olyan Giga tulajok is, akik sosem tapasztalták ezt a kerregést. -
Peace
nagyúr
válasz
Logicman86
üzenetére
Én is azért választottam, mert jó áron volt és külföldi, valamint hazai fórumokon is megnyugtattak, hogy nyugodtan vegyem a WF2-est, mert szuperjó kis kártya. És nem is jött elő ez a probléma november óta, mióta megvan. Lehet csak egy kis hőmérséklet emelkedés kellett neki és máris elérte a 60% GPU FAN-hez szükséges hőmérsékletet. Nincs probléma, mert Gigabyte software-el nagyon szépen be van lőve 50% fordulatra, ha eléri az 50 fokot (addig ugye passzív), és így már semmi kerregés.
Erre eddig senki nem panaszkodott, de cserébe van is egy kis felára.

-
Logicman86
tag
Ez egy nagyon hasznos információ, egyben egy rettenetes hír..., pont Gigabyte-ot tervezek venni a közeljövőben. De ezek alapján másik gyártónál kell megnyugvást keresnem, pedig most is egy Gigabyte(GTX 460) "duruzsol" a házban.
Akkor ismét research és szét kell nézni a piacon, hogy milyen gyártó kártyái jöhetnek szóba...
Köszi a feedback-et

-
Peace
nagyúr
válasz
Logicman86
üzenetére
Zavaróan!!! A játék elején először csak legyintettem, hogy vészhelyzet van a hajón, vészsziréna meg visítás és biztos az. Aztán egy pár perc múlva kilőttem a hangfalat és akkor hallottam meg, hogy bizony nagyon nem a játék része, hanem kegyetlen kerregés. Állítgattam manuálisan a venti fordulatot a kártyán és körülbelül 60 és 78 % között hallható, alatta és felette semmi. Utánaolvastam és valóban előjön nagyon sok Giga kártyánál. A G1-nél is, nem csak a WF2-eseknél és a 1070-eseknél is, nem csak a 1060-nál.
Belőttem 50%-ra és csak 85 fok felett engedem felpörögni 100-ra, egyelőre nagyon nincs kedvem visszavinni. Főleg, hogy semmi nem garantálja, hogy nem kapok ugyanilyet. 
-
Peace
nagyúr
55-60%-ban használja Andromeda a 2500K-t, nem vészes egyáltalán. Videókártyát izzasztja rendesen. Még soha nem ment 50% fölé a GPU FAN speed, csak Andromeda alatt. Ki is bukott a szög a zsákból, hogy 60 és 80% között kerreg a Giga GTX 1060. Azóta utánaolvastam és kiderült, hogy típushiba hála a jó égnek.

-
ADAM1337
nagyúr
Nekem 2500k-m volt előtte az is húzva 4 ill 4,2ghz-ra, játék alatt 55 volt a max bf1 100%-on használta amiatt cseréltem le a 2500k-t szük keresztmetszet volt.
Most bf1-be 3.8ghz-n lazán eltudja érni a 60 fokot, artic i30 van rajta gyári ventijével, asrockba full speed-en a venti.Más: Látom neked is asrock lapod van, nekem 2db is van ex3 ill ex4 mind a 2-ben ugyanúgy mentek a procik, hiába a jobb kondik és társai...
-
-KP-
veterán
válasz
ADAM1337
üzenetére
ha feltekerem a venti fordulatszámot szerintem lehűtené elég jól. Biosban a leglassabb fordulatra van levéve. Target 65, ennél feljebb nem engedi, és fan level control 1-es értéken van, ez meg a minimum érték.
De 1100-1200 fordulat körül már sajna egyáltalán nem halk a venti, ráadásul kettő van. Ennél azért többet vártam tőle, még úgy is, hogy elég olcsón kaptam meg.
A Core i5 2320 mellett non K oc bekapcsolva (3600mhz) teljesen hangtalan volt. Ennyit számítana a HT és az a pár száz mhz?
-
Maximum1
őstag
Nekem I5 2500K-m van 4GHz-n járatva ilyen pasztával /nem tudom ez milyennek számít/ + frezer 7 pro-val, 50-es targettel és nem megy 60 fok fölé. Hangos üresen is a gép, de legalább a hőfokok rendben vannak.
Házad jól szellőzik?, mert volt itt pár hete egy fórumtag akinek volt torony hűtője de a házban nem volt más venti.
Targetett lejjebb vinném, az 50-et is csak játékkal tudod elérni, ott meg már mindegy a hang, szerintem. -
Speed®
titán
Semmi ilyesmit nem tapasztaltam MXel, igaz, a 2 inkább az, amiből sok fogyott nálam. De ha a legjobb kell, Grizzly Kryonaut.
Max. lappold a procit+hűtőt (600-1200-2000 papíron), az is hozhat nem keveset. Egyébként az i7 általában meleg, főleg, ha alacsony VIDes, nekem anno 4.5G/1.3Von elforralta a Mugen2+pushpull megoldásomat..a Matter bár nem rossz darab, azért vannak korlátai TDPben. -
-KP-
veterán
ok. tehát akkor azt mondod, tudván hogy "ratyipasztát" használok, rendben vannak a hőfokok? Ja amúgy a venti fordulatszáma 1000-1100 körül van. Biosban levettem level 1-re a venti fordulatszámot és a target értéket 65-re tettem. Feljebb nem engedi. Sajnos itt már hallani a venti hangját

-
-KP-
veterán
Beüzemeltem hétvégén a 2600k-t, egyelőre csak beállítottam 4ghz-re, 1,2V mellett. Mass Effect Andromeda alatt 67-68 fok körülre megy fel. Ezek normális értékek? Vagy ennyit tud az Alpenföhn Matterhorn Shamrock edition két darab 12-es ventivel? Vagy a pasztázást nézzem meg újra? LeC-től vettem sima mezei 500 forintos pasztát. Ez lehet gond?
meghirdettem a core i5 2320-as cpu-mat 18000 forintért gyári hűtővel. Olyan rossz ár lenne, hogy két hét alatt egy megkeresés se érkezett? Az ember azt gondolná van még aki sima pentium g-ről, vagy i3-ról upgradelne.
-
Csokibaba
csendes tag
Sziasztok, szerintetek mi lehet a baj, amit én nem veszek észre?! Valamiért ezekkel a beállításokkal, ahogy elmentem, újraindul, piros led a lapon kivillan, és vége, se kép, se hang! A ramot ha át állítom 1600mhz-re ezt csinálja. 1333-on nem, de valamiért a CPUZ csak 16-38x szorzót ír, terhelést is adtam neki, valami nem passzol!! Mi lehet a baj? Előre is köszönöm!
-
Peace
nagyúr
Mass Effect Andromeda az első olyan játék, ami képes volt 50% fölé pörgetni a kártyám hűtését, ezért kíváncsiságképp ránéztem, hogy miből mennyit eszik meg. A procit konkrétan 55-60%-ban használja, a GPU-t 77-80%-ban és stabil 60 FPS High-on 1080p-ben. Ezt csak azoknak írom, akik rohannának lecserélni a jó öreg 2500K-t. Ne tegyétek.

-
NandorHUN
addikt
válasz
Speed®
üzenetére
De mostanában nem szereltem a gépet, vagy cserelgettem a profit.
Amúgy alaplapos topicban találtam egy tagot akinek ugyanez a gondja elvileg, beletette a lapba 3 vga- is, de igp egyiken se ment d6-s üzenetet írt ki ugyanez a lap, de rendes vga-kal ment minden hiba nélkül ...
:/ -
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
IGPU-t használok 2600k van, mert VGAt csak nyáron szerettem volna venni.
Most vettem új monitort (igazából szervizben cseréltem,, ugyanazt használtam a eddig a is) és instalaltam gépem elkezdte dobkodni a kék képernyőt, sehogy se akart bekapcsolni Win10be, majd végül nyomtam egy Win10be ujratelepitést troubleshot ból.Utána egyszer még be tudtam kapcsolni, be is lépett, kikapcsoltam majd azóta D6 ot ír az alaplapom , ami azt jelenti nincs a gépben VGA, pedig IGU benne van.
Se a biosba se Win10-be nem tudok belépni, csak a fekete képernyő van, még a lapon a D6 hiba.Még annyi, hogy lapom csak 2048p támogatja a felbontást, ezen ment is , de monitorom 2560x1440 -es.
De mint írtam eddig ment vele minden.Szerintetek?
-
-KP-
veterán
összefoglalóban levő táblázat halott link. találok valahol egy összefoglalót, hogy egy átlag oc-hez milyen beállítások kellenek?
bár nem tudom érdemes-e egy rx 480 mellett 4ghz fölé húzni a 2600k-t. egyesek szerint nem.
-
-KP-
veterán
Hali!
Egy ilyen hűtővel meddig szabad meghúzni egy 2600k-t?
-
Peace
nagyúr
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Ami jól fut, az jól lett megírva. Ha akad valami, az fo*ul készítették.
Aztán ennyi. 
-
holozis_HUN
addikt
válasz
4264adam
üzenetére
Akkor miért fut 100%-on a proci a VGA 80%-on?
nyilván, max beállításon a VGA szenved, 40 fps miatt a proci olyan 80% körül van, mediumon már már megvan a 60, kártya még mindig maxon megy de már a proci is. Lowon kártya bírja, proci nem, hiába a 60 fps lock... Szarul vannak megcsinálva ennyi 
-
4264adam
nagyúr
válasz
holozis_HUN
üzenetére
az lehet hogy szenved, de egy I3 alatt is ugyan olyan fps min van. Ott nem a proci a szűk keresztmetszet.
-
holozis_HUN
addikt
Hát gyakorlatilag az alap i5-3570k akármilyen grafika mellett Ac Unity és Syndicate alatt 100%-on szenved
Bár kíváncsi leszek mit fog tudni majd meghúzva...Remélem az új Ac majd nem ilyen lesz... Meg hogy húzott 3570k és húzott gtx 970 (tervezem a váltást) nem lesz gond neki, bár...
-
Peace
nagyúr
válasz
norbixx
üzenetére
A meghal azért kicsit erős, nem?
Eddig még szerencsére nem izzasztotta meg játék. Wildland Closed Beta az laggolt, de hulladék módon volt megírva. Open Beta már tükörsimán futott, orvosolták a hibát. Most a Mass Effect Andromeda aggaszt kicsit, mert ott ilyen 15 FPS-re zuhanásokat írnak nem rossz gépekkel. Remélem, hogy ott csak valami software-es gondjuk volt, nem volt megfelelően telepített rendszer vagy valami... 
-
XaraX
addikt
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Hm, hol kezdődik nálad az " extreme" tuning?

-
Csokibaba
csendes tag
Sziasztok!!
Nekem miért nincsen olyan lehetőség a BIOS-ban hogy "Turbo Ratio"? Amivel a szorzót állítanám?!
Lap:Asus P8P67Segítségeteket előre is köszönöm

-
norbixx
csendes tag
2500k ról mire érdemes váltani? Esetleg 2600 vagy 2700k?
Mindenképpen számítana az ár érték arány. Esetleg x 79?
6 magos proci bőven kiszolgálna még sokáig, inkább az alaplap elhalástól félek. -
GEPESZ66
veterán
Az AIDA segédprogram a i3-2100 proci hűtő fordulatszámára 1300-at ír, pedig a BIOS-ban a Fan Control Silent-ra, a Fan Mode pedig Auto-ra van állítva.
Nem magas egy kicsit ez a fordulat?
Egyébként mindig ezen érték körül mozog,nem változik fel-le nagyobb mértékben. -
F e Z o
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Elnézést a szóhasználatért, természetesen nem ln2-re gondoltam. Esetemben az extrém szó nálam kimerül 1,4V-nál és a vízhűtésnél.
-
-
ADAM1337
nagyúr
Nah beizzítottam az asrock extreme 4 lapot eddig extreme 3 volt, kiváncsi vagyok tényleg az aranyozott kondik számítanak-e különben tök ugyanaz a 2 lap, minden vezérlő is stimmel.
4ghz-t újra végig tesztelem, de az a vicces hogy az ex4-nek bénább a bios-a, jobban design-olt volt az ex3-é.
-
Frenk
aktív tag
Sziasztok,
i5 2500K - Cooler Master Hyper TX3 hűtéssel érdemes/ajánlott tuningba fogni vagy először egy komolyabb hűtőcserét kellene végrehajtani?
-
Maximum1
őstag
Az alaplapi CPU táp nálam csak 4 tűvel csatlakozik, vegyek egy ilyen átalakítót vagy teljesen felesleges.
Z68 + 2500K 4GHz-n használom. -
lotuska
tag
4.4GHz -> 1.275V cpu core voltage fix, LLC3-al lett meg. Nekem egyenlore jonak tunik

-
lotuska
tag
Uraim, feszultseget gondolom BIOS-ba CPU Core voltage ->Fixed MODE-be lehet.
Sajnos igy probaltam es 1.300V mellett 2 percig birta a prime, 1.310V-on 10 percig, szoval az en procim elegge anti-tuning, ha sok ez a fesz lehet megprobalom 4.4GHz-re belolni legalacsonyabb fix fesszel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen NAS-t vegyek?
- BestBuy topik
- Gyúrósok ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Assetto Corsa EVO
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Intel Core I7 12700F - 12mag/20szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Apple iPad 7 32GB (3 hó Garancia)
- Samsung PM9C1b 1TB M.2 PCIe Gen4 SSD! 7.100-6.700MB/s
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Samsung Galaxy Tab S9+ 256GB WiFi 5G tablet garanciával hibátlan működéssel
- BeQuiet! GAMER alap! i9-14900K / Z790 / 32GB 6000MHz / 2TB Gen4 / 1000w Gold! BeszámíTOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
1600-ast sehol sem találtam... Meg fogom nézni a hűtőt is, ha már úgyis szétkapok mindent.

delidről már hallottam, de erről még nem. pedig azért szoktam olvasgatni
Aztán ennyi.