Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- Távozik az Apple vezérigazgatója
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Szlavik
üzenetére
Sok a duma. Köldöknézés helyett szedd ki a szaros elemet (persze előbb a tápot kapcsold le, indíts rá a gépre, hogy a kondik kiürüljenek) és várj egy percet. Elem vissza, táp be, reboot. Profilt se tölts vissza inkább, hanem lődd be szépen kézzel, öt perc.
Ha nem oldja meg, lehet tovább meditálni. -
Szlavik
tag
Köszönöm Szépen Mindenkinek az ötleteket.

Az elemet még nem szedtem ki. viszont látszólag a legutolsó beállításaimhoz a képest a bios nem változott semmit. Lőttem is róla egy screent.

De igazából, most egy normál bekapcs után megint ez volt a szitu. Gondolom ismerős ez a bios. Vagy autó van vagy full on. És ez így volt gyakorlatilag 6-7 évig, hozzáteszem a világoon semmi hibával. Ha az elem miatt a bios felejtene, akkor el kellett volna dobja az alapbeállításokat. De ilyen nem történik. Minden ugyanúgy vagy: a low fesz tuning beállítások, ram időzítések. Minden úgy, haogy belőttem.
Igazából az egészet nem értem. Most viszonylag komoly dilemmában vagyok, hogy cseréljek teljesen újra vagy rakjak bele 16 Gig ramot. csak kezdem veszíteni a bizalmamat. Az utóbbi évek alatt, annyi mindenféle anomália volt és mindent meg tudtam oldani, de igazából egy kcisit , tényleg csak egy kicsit kételkedem benne, hogyha cserélek egy elemet akkor megoldódik a szitu. De ez volt az én első gondolatom is.

Szóval nem tudom. A targetek a hőfokoknál és a LVL nél is ugyanaz x éve. Ráadásul direkt teszteltem. Lejjebb szedtem lvl 1-re (a targetet), de utána amikor dobtam egy Aida stresst nem nyomta meg a ventik sebességét. 52 után sem. Ha vsszaraktam 5 re vagy 9 re akkor ok volt (Tulajdonképpen nincs közte különbség).
2-3 restart és semmi para nem volt. beállt szépen. Most valamiért megint pörgés van bekapcsolásnál.
nem tudom összerakni.

-
válasz
ricsi99
üzenetére
Ez oké de arra gondoltam hogy az áramtalanításkor a bios tartalma is módosulhatott gyenge elemnél, és később ez okozta a gondot.
De hogy mi az igazság azt csak akkor tudjuk meg ha jön majd válasz az ötleteinkre.Csak azt akartam kiemelni, hogy volt áramtalanítás, amire te is hivatkoztál.
-
-
ricsi99
addikt
válasz
Szlavik
üzenetére
Szia
Nálam ezt akkor csinálja ha elsöre nem tud indulni a bios a beállitásaimmal ,akkor csinál egy restartot majd default értékekkel indul.
Le lehet több profilt is menteni... szerintem semmi baja a deszkádnak , elem csak áramszünet esetén érdekes... amig kap a táp áramot addig semmit sem határoz. -
CirrMee
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Dettó.
Z77 Ex3 is hajlamos időnként meghülyülni, teljesen random időközönként. Beállított profilról UEFI -ben csináltam mentést, így elég kiütni (reset CMOS), majd újra betölteni a profilt, és hajrá. -
-
-
Szlavik
tag
Sziasztok!
Szerintetek mi lehet a gond? Adott egy z77 extreme 4 deszka + 2600K Cpu. (Már jó sok éve
)Rávettem magam pár hónapja, hogy darabokra szedjem a configot, hogy totál kipucoljam.
Ez sikerült is. Ennek örömére miután összeraktam úgy gondoltam, hogy húzok rá egy friss win10-et.
És most jött a meglepi. Az alap deszka beállításoknál a világon semmit nem változtattam. ugyanaz az alulfeszelt ofeset tuning maradt. Minden az eredetiben, minden a régiben. A számok is ezt mutatják.
De Boot után elkezd az összes venti fullon pörögni (hiába a mindent miniálra alapbeállítások) és ez egy kis idő után szűnik csak meg mire feláll a rendszer.
legutóbb benéztem a biosba és meglepve tapasztatam, hogy a beállítások mind autóra álltak vissza, holott hozzá sem nyúltam semmihez. Gondoltam ok. Újra beáálítom. Rámentek. de ugyanez a szitu maradt. Akár alvóból ébred a Pc akár sima bekapcs van. Szerintetek mit lehet kezdeni ezzel?

Ötleteket előre is köszönöm.

-
ricsi99
addikt
válasz
gtamate2
üzenetére
Anyagi gondok miatt csuszik a xeon projekt...
Még mindeg megy napi-12 16 órát 106,5 ös bclk-val.
Pedig kap hideget meleget... médiaserver... osztom a linux isokat... virtuális gépen játszom egy régi játékkal,,, vagy a párom videozik rajta....
Se usb se sata ,se pci gondom nincs ...minden működik helyesen,
Semmit nem feszeltem tul, defaulton megnéztem mi mekkora feszt kap ,aztén áttettem manuálra és feltoltam az fsb-t.
107 en már instabil ,az felett meg emelni kellene a feszeket ,igy kihagyom az pár mhz nem éri meg. -
-
elmunkas
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Tudom, hogy kevés, de ebbe a rendszerbe nem akarok már invesztálni.
Ezeket az alkatrészeket válogattam össze sok-sok fórumozás és tesztolvasás után:
-MSI B450 Tomahawk
-AMD Ryzen 5 2600
-G.SKILL 16GB Trident Z DDR4 3200MHz CL14 KIT F4-3200C14D-16GTZ
Videokártya (ami már megvan) egy XFX RX-580P8DFD6 RX 580 8GB GDDR5 GTS XXXFullHD játékra szerintem jónak kell lennie pár évig.
Igazából csak azt kéne eldöntenem tényleg, hogy várok-e a 3rd genre vagy megveszem most.
-
Zicokuka
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem biztos hogy annyira olcsó lesz, vagy a korábbi Ryzenek árai annyira lemennek. Van hogy anyagilag stb se ėri már meg egy platform. Húzható az ember robbanásig egy Sandy procit, de sajnos nem sokkal lesz jobb.
-
-
elmunkas
csendes tag
válasz
Speed®
üzenetére
Ezek gondolom használt árak amiket írsz?
Nekem egy I5 2500k van jelenleg 4100-on pörgetve stabilan, 8GB DDR3 és egy RX580 8gb kártyával használom. Sajnos nagyon úgy érzem, hogy váltanom kéne, nem hiszem, hogy az a pár száz MHz amit még ki tudnék csikarni a prociból segítene.
Most B450, R5-2600, 16GB memória a kiszemelt, videokártya maradna. Lehet érdemes lenne megvárni a nyarat a 3rd gen Ryzen miatt, ezt még nem sikerült eldöntenem. -
Speed®
titán
Kiindulási alaptól függően persze lehet több, nálam picit frissebb a cucc.
De nálad se olyan vészes a helyzet, lap ~15k, CPU ~20k, RAMok ~20k.
A lapra alig 5k és B450, CPUra ~20k, RAMból lehet olcsóbban is kapni.
Utóbbira nekem nem volt türelmem vadászni/alkudni, bolti vétel maradt.
De nyilván az eredmény tekintetében is komolyabb lenne az előrelépés. -
Speed®
titán
-
ETOM
addikt
Sziasztok! Szeretném majd updatelni a gépet. Egy tuningos alaplappal (lapcsere nem fog ártani mert ramjaim is csak 1333MHz-n mennek H77 miatt) és i7 2600K-val. Hűtésemmel meddig jutnék 4.5GHz meglehet ha bírja a processzor?
Ami zavar, hogy elég drágák a lapok amit 8 éve vettem újonnan most annyi használtan.
(Asus P67)
De ár/teljesítményben még így is ez lenne leggazdaságosabb csere. Mostani gép az adatlapomon.Üdv
-
-
Speed®
titán
válasz
nyaki01
üzenetére
Attól függ..komolyabb játékokban azért ez a tartomány már nem igazán fekszik ennek a párosnak. Jellemzően azt szoktuk mondani, hogy 1080Pben a fix 60 minimálisan ugyan, de kompromisszumos. Nyilván elengedve a max közeli beállításokat, feljebb pörög, de ott meg a CPU fogja meg a maxfpst. Szóval ha kompromisszumokkal is akár, de alapvetően ideális párok.
-
nyaki01
tag
Üdv!
Ez a konfig milyen grafikus kártyát tudna még kihajtani rendesen:
- ASUS P8P67-M Pro rev.3.0
- i7 2600 4GHz-en
- 8GB RAM
Köszi -
Speed®
titán
válasz
ricsi99
üzenetére
Alapja 3300
Turboval ez
1 mag 3700
2 mag 3600
3 mag 3500
4 mag 3400
órajelen fut.A P/Z chipsetek "nonK" OCja annyit takar, hogy +4 szorzóval eltolható.
Tehát amit eddig csináltál, az nonK OC, Xeonok pedig szorzólockoltak.
De ezt is írtam, pár hsz. vissza. Igen, próbáltam, 1265L/1275 procival.. -
gidalight
tag
válasz
ricsi99
üzenetére
https://www.overclock.net/forum/5-intel-cpus/1400267-xeon-e3-1230v2-3-7ghz-2.html
egyébként a linkeden mit kéne látni? bclk tuning van rajta csak, ami megy bármivel, a 37-es szorzó meg a gyári 4 magos turboja a 1270v2-nek
-
ricsi99
addikt
válasz
Speed®
üzenetére
Éppen nem.
Standard i5 2500 cpu
Most itt ugye 33 az alap ...4 magon tud 34-et?
Tévedek?
Ez itt az enyém
Alaplap "non k oc" funciója a turbóhoz ez esetben adott 4* szorzót, igy 4 magon 38 at ad.
Ezt megfejeltem egy kis bclk emeléssel.Arra lennék kiváncsi ,hogy egy xeon procihoz ugyan ugy hozzá tud e adni +4 szorzót?
-
ricsi99
addikt
válasz
Speed®
üzenetére
Unom magam... nincs uj hw-amit babrálhatnák egyenlőre

Nem az volt a kérdés hogy "k" -s e ...hanem hogy a lapom non k oc funciója müködik e.
Ebben én nem találtam se cikket se posztot sehol
Azért kérdeztem ,hogy valaki itt látta e a saját szemével ,hogy nem műkodik az extra szorzó
-
ricsi99
addikt
Nyugi , ha a nagyobb teljesitményt akarnák tudnák venni k-s cpu-t.
Viszont kevesen használnak 4ghz-n igy i5 2500-as cput
(106,5 nálam atomstabil.... semmi plusz fesz,semmi hiba ,viszont cpu függö.... egy kis cerkával már a 103 is instabil)"non K OC" most a következö projekt.
Valaki valósban láttam már a 2 szemével hogy a xeon procival nem megy?
-
mihione
őstag
En is inkabb vennek egy k procit,azzal ugyanazt a teljesitmenyt amit mar a vegletekig bclk tuningozott procibol rizikosan kihozol teszel ra +3 szorzot es alapfeszen elmegy,vagy tovabb huzhatod altalaban esszeru keretek kozott 4,6 ghztol folfele

En a bclk-t a stabil tuning es fesz kombo kimaxolasara hasznaltam de 101 fole nem tudtam fesz emeles nelkuk vinni az a +50 mhz meg nem sokat szamit ugyhogy inkabb alapon hagytam. -
ricsi99
addikt
válasz
Speed®
üzenetére
Tuningnál amig tesztelem addig a "mentés" vincsim nincs a gépben,,, többiért nem kár.
106,5 az nálam betonstabil... kb 3 hete megy hiba nélkül
110 et tesztelgetem de ugy tunik ez is megy csak kicsit magas fesszel... majd rászabaditok mocizás közben valami másolgatást... vannak régi torrent letöltéseim ahoz meg megvan a crc ellenörzö... ha at másolgatom és nincs hiba akkor stabilnak tekintem
Amugy z75 ös lap lehet jobban birja
Ez fölé már nem megyek mert a gtx kártyám 111 nél már nem ad képet
-
Speed®
titán
válasz
ricsi99
üzenetére
Kihívásért kockáztatni kár..amúgy az is kihívás az értelmes szint felett.
A BCLK miatt hibázott, mire észrevettem, pótolhatatlan fileok sérültek.
Nyilván nem az évekig használt ~103 érték mellett történt ez, ~106on.
Hogy aztán az akkori Z68 vagy a 2600 nem bírta, örök rejtély marad.. -
ricsi99
addikt
válasz
windlord
üzenetére
Mit nyirhat ki? Max vga-t...
Ami biztos az igp nem szereti...
Most egy régi 7300gs van a gépben ami másik alaplapban kiprobálva birta a 115-ös bclk-t is...
Kisérletezem most a régebbi biosokkal is ...van amelyikkel stabil a 110-es bclk is....
Sajna nem vagyok bios guru... de ott lessz a kutya elásva -
válasz
Memphis79
üzenetére
Szerezz egy 2600k-t, esetleg egy 3770k-t. Persze tuninghoz akkor már egy Z lap is dukál, ezek meg használtan nevetségesen drágák.
Nem tudok jó szívvel Intelt ajánlani jelenleg. Használt első generációs nagy zenek (1700x) félkonfigban is nagyon jó áron mennek aprón. Amíg kijön a gen 3. Aztán meglátjuk
-
Speed®
titán
válasz
Memphis79
üzenetére
i7-2600, de IGPben jobb picit. Platformon belül nem lenne nagy költség 2600Kra váltani, aztán tuningolhatnál szabadon (természetesen amíg a VRMed/hűtőd bírja).
Merre tovább ~olcsón? Nehéz ügy. Nálam most Hasi van, de olcsón sikerült procit szerezni, sajnos az drága a felsőházban és nem sokkal jobb a Sandynál igazából.
Ami érdemi előrelépés lenne, az egy Ryzen setup pl., kérdés persze, mi a keret. -
Memphis79
aktív tag
Köszi a válaszokat!
i5 volt cserélve xeonra de a tuningra nem gondoltam akkor,mert amúgy egy i7 2600 lényegében.
Úgyhogy akkor generációs váltás lesz.
Mire érdemes váltani intelnél nem túl drágán? Haswell-Skylake? -
Nyuszo01
tag
Sziasztok! Tuning oc szempontjából mi a külömbség a z77 es h77 alaplapok között? Egy i7 2600k procit szeretnék húzni, de csak h77 lapom van. Ez az: Asus P8H77-M
-
Memphis79
aktív tag
Szevasztok!

Segítséget szeretnék kérni,hogy hogyan tudnék húzni a procin?
Egy Xeon E3-1275 ketyeg egy MSI P67A-C43 lapban.Egy fórumtárs szerint lehetne húzni ebben a lapban pár 100Mhz-et. Anno még AMD-t sikerült kicsit feljebb tornászni,intel-el nincs tapasztalatom.
Köszönöm előre is! -
Xero
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Magyarországon van a vas, a szülői házban a nappaliban (gigabit wan nagy kincs
). Nem opció ilyesmi. -
Xero
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
4GHz-en 65-70 között van szintetikus tesztek alatt, tehát nem izzad, max a vrm egy picit. Emiatt nem kínzom. Alulfeszelni jobban nem bírom a nyomorult gigabyte dvid miatt. Crashel C stateknél. Plusz ventit azért nem kap, mert lakótérben van, és hangtalannak kell lennie. Erre háklis vagyok.
Erre a felhasználásra pedig kell a freki. ("Nálam is ilyen üzemben dolgozik, file, media és vm serverként.") VM server, tehát fut rajta párhuzamosan legalább 3-6 virtuális gép, van, hogy kétszer ennyi. Ebből kettő adatbázis tesztelésre van, szóval számol becsülettel. Egy atom elsírná magát ettől a terheléstől.

Valójában a ws-öm is elsírja magát ettől, pedig 4x annyi mag van.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Egyrészt erre a felhasználásra én nem bántanám a frekit, jó a gyári és jobban alulfeszelném.
Másrészt ha tényleg ennyi hűtős van csak a gépben, hogy a procihűtő meg a táp akkor annyit megérdemelne szerencsétlen hogy elől legalább fújsz be neki egy kis friss levegőt, nem lenne egy ökör ára 1 venti gondolom.
Esetleg az is működhet, hogy hátul ahol szívni kéne fújsz be friss levegőt a procira.
Néztem ezt a házat, sajnos minden hova csak 8 centis hűtőket lehet tenni (persze ha barátod a flex akkor ez nem gátol meg semmiben)
Fájlszervernek egyébként nem 95W-os procikat szoktak használni hanem valami alulfeszelt atomot, sőt inkább raspberry-t. -
Speed®
titán
válasz
Nyuszo01
üzenetére
Ha csíped a számmisztikát, i7-2700Król csakis R7-2700(X)re szabad váltani..
Az hasonlóan sokáig bőven ki fogja szolgálni az igényeket, van benne kakaó.
Nem azt mondom, egy 9700K sem lenne rossz, de ott "csak" a 8 mag/8 szál,
és ~1.5X drágább a Ryzennél..a 9900K szintén 8C/16T, de az meg rádupláz. -
Xero
nagyúr
válasz
Logicman86
üzenetére
Nálam így üzemel a server (x40, -0.07v):

4.5-ön így nézett ki (x45):

Mivel kb nulla szellőzése a háznak (egy 12-es cpu cooler és egy táp kavargatja a levegőt egy régi Chieftec dragonban), így nem is a proci, inkább a vrm-ek miatt nem bántottam jobban. 4.5-ön így, hogy a cpu cooler silent üzemmódban megy (6-1100rpm között van), valahol 80 fok körül tetőzött. Tehát van még benne, de nem hiszem, hogy 24/7-es terhelésben lenne igazán értelme. Nálam is ilyen üzemben dolgozik, file, media és vm serverként.
Többre jutsz, ha lecseréled egy 2600k-ra, bár ez azért felhasználás függő.
-
mihione
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
1.4v-re en se vinnem 1.35 korul ha +2-300mhzet tud akkor az meg megeri szerintem
-
válasz
Logicman86
üzenetére
Az 1.4V nagyon sok és értelme sincs. A lap is izzadni fog, mint qrva a templomban.
A proci kb 4,5ghz-nél elfogy, feljebb nem lesz észrevehetően gyorsabb. IPC (most tanultam a kifejezést 😈) kevés, architektúra elavult.
A kb 1,3V nem rossz 4,5ghz-re, örülj neki és kész. -
Speed®
titán
válasz
Logicman86
üzenetére
Ha magas VIDes és jól skáláz (<40mV/100MHz), lehet még nyektetni picit, de annyira nem jó érték ez, hogy sokat sejtetne..persze a (p)tuning próbája az evés
Hosszútávon inkább szereznék egy 2600Kt pici költségen, aztán az többet dob a tempón, mint +2-300MHz ezen..ráadásul az Ex3 VRMje azért el tud fogyni..szóval ésszel meg hűtéssel 
-
ricsi99
addikt
válasz
Logicman86
üzenetére
Addig feszelheted amig a 90C-t nem léped át. Szerintem ideális ha max 80-85 a csúcs. (max terhelés alatt)
-
Logicman86
tag
Sziasztok!
Jelenleg így használom stabilan a CPU-t 7/24-ben:
Kérdésem az lenne, hogy ennél a procinál feszben meddig szabad vagy érdemes elmenni? A cél 7/24-es használat mellett a legnagyobb órajel elérése a legjobb stabilitás mellett. Azt olvastam, hogy a 2500k-t 1.4V-ig bőven lehet húzni, mert az még simán biztonságos és használható 7/24-ben.
Milyen tapasztalatok vannak a fent leírtakkal kapcsolatban?
Köszi előre is!
-
Speed®
titán
válasz
F.B.I.
üzenetére
Nem vágom a Dell lelki világát, de a megfelelő topikban valaki tuti

-
F.B.I.
veterán
Akkor kezdeném, végre nálam az X3363, meg a 2 hét múlt évi szabim.
Először is akkor a gyári procival megcsinálom a BIOS frissítést, aminél ez van írva a telepítési útmutatóban:
1.Running DCCU_3.1_MR1.exe ,it will install "Dell Client Configuration Utility" on your machine.
2.Starting Dell Client Configuration Utility ,and choose the HDR file to create a auto update utility.
3.Running this created exe to update bios.
Ha jól értelmezem, akkor ez a frissítés (DELL Optilex 780) windows alól indítható, nem kell DOS okoskodnom.
Ha lement a BIOS frissítés, akkor nyomok egy jumper resetet neki, aztán szépen nekiállok a gyári procival kivágom a foglalatot, utána a proci csere.
Így jó leszek?

-
ricsi99
addikt
Ha legközelebb alaplapot cserélsz ,javaslom az asrock z75 z77 lapot. Ide ugyan nincs rajta (pci bővítőkártyával orvosolható) ,cserében szinte az összes procit megeszi/ Xeont is +kapsz bonusz mhz-ket non k procikhoz és a ram supportja is elég jó ,ott is szinte az összes dd3-as ramot megeszi... tesztlapnak igy ajánlani tudom.
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
2 PCI: IDE és FireWire kártyáknak leginkább, de különféle kártyák tesztelésére is jól jöhet.
8GB jelentősen drágább mint 4GB.
Olcsóbb: Nem. Alaplap 8k volt, simán eladom a mostanit 10-ért, de valószínűbb hogy elrakom tartalékba, gyereknek is, nekem is 1155 van, jól jöhet még.
Bónusz: szerintem ezek a brand lapok jóval stabilabbak, tartósabbak mint a hagyományos lapok. -
-
Úgy döntöttem, lecserélem az i5 2400 alól a H61-es MSI lapot egy Lenovo Q65-ös lapra.
A lap talán még Ivy-t se tud, cserébe van 4 ram foglalat, és ami nekem fontos, 2 PCI.
Viszont szeretném letesztelni hogy gyorsult, lassult, esetleg nem változott a sebesség.
Egy 750 Ti van benne.
Mivel teszteljem (játék vonatkozásban érdekelne)? -
nyaki01
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
IPC (Instructions Per Cycle), vagyis egy órajelciklus alatt elvégzett műveletek száma.

-
ricsi99
addikt
Kicsi +pénzért mindig van jobb... azán + pénzért még jobb

Én maradok ennél a platformnál amig meg nem pusztul az alaplap.
Szerintem a mai "noob" játékosok mint pl én elég egy 4ghz re huzott i52500 nonk sandi +8gb ram +gtx770.
Ami ezen nem megy el médium/low grafikán 60fps-el az nem is érdekel.
Persze új ként biztos másra forditanám a pénzt ,de már több mint 2 éve (vga csere volt csak) kiszolgál. -
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
De ez persze bullshit. Elméleti számok ezek.
Viszont köszönöm a felvilágítást!
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
-
Xero
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Jelen esetben instructions per cycle. Tehát adott órajelen több utasítást képes végrehajtani a modernebb architektúra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- Ryzen 5 1600X dobozos CPU
- Intel Core I7 13700K - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.02.02. -ig - Eladó!
- Intel Core I9 13900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2028.06.15. -ig - Eladó!
- Beszámítás!Nothing Phone (3) 5G 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- HP ProBook 445 G10 14" Ryzen 5 7530U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 G2i - i5-11G I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Lenovo ThinkPad T14 Gen2 Intel i5-1135G7 Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

Irány AM4. 

Pont a GTX 1060 3GB és az RX 470-480-570-580 kártyákat sasolgatom. 144Hz-es monitorhoz ezek mindegyike jó lesz?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)