Hirdetés
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Yettel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
falijja
őstag
Helló mindenki, egy pár napja próbáltam belőni az i5 2500k-mat 4.4ghz re..a vcore-t továbbra sem tudom win10 alatt kiolvasni szóval attól eltekintve, az elért eredmények mennyire számítanak átlagosnak..? [link]
-
F e Z o
veterán
-
totyino77
tag
Hello i7 3820 tuning beállitást tud valaki segiteni
Asus p9x79 deluxe lap.
4.2ghz re szeretnèm belőnu az istenèrt sem tudom
Ibt 10 körnèl egyszer hibátlan utána meg hubás de èrdekes hogy lefut vègig a teszt minddig utána irja hogy mèg nem a legjobb -
Speed®
titán
válasz
thgergo
üzenetére
Az adott gép BIOS szinten és VRT téren is meg kell feleljen..nem feltétlenül csak max. fogyasztás szitukban..lehet ott vérzik el. Esetleg a HT hibás, azt ki tudod kapcsolni? Vagy az IMC szórakozik, próbáld 1 RAMmal, DCt kiütve egyik/másik csatornát használva, ha van rá mód.
raubisoda
Kapard össze a hiányzó 15GFlopsot, benne van
-
thgergo
tag
Hali!
Bár nem kimondottan "dektop" kérdés mégis idevágó legjobban szerintem, tekintve hogy ez is Sandy.
Adott egy i7-2960XM cpu, egy T420 thinkpadban teszteltem. Az alábbiakat produkálja:
- Igen tudom, 55W-os cpu 35W helyett. Lekorlátozható nem ezért írtam a postot
- A hibajelenség, hogy lefagy egy a boot-tól számított 1s...fél óra közötti időtartamban, véletlenszerűen, emiatt került még rég hozzám.
Amit megpróbáltam már:
- Frekvencia korlátozása felülről, azaz max 1Ghz. GPU sebesség limitálása.
- Összes energiatakarékos C state tiltása. CPU-feature-k tiltása, pl virtualizáció stb.
- Minimumfrekvencia beállítása (pl 2Ghz) hogy ne essen le a feszültség egy szint alá.
- 4-ből 3 mag tetiltása
- Más laptopban is ugyanezeket produkálja
- ram sebesség, 800, 1066, 1333, 1600 (1866-on igaz nem próbáltam, csak 1600os a ram benne)Amit nem próbáltam ki de lehet hogy megoldás:
- integralt VGA tiltása BIOSban, és külső VGA egyik PCIe x1 slotból.
- L2 cache tiltása (lehet ezt valahogy?)
- utasításkészletek tiltásaTekintve hogy még üresjáraton BIOS-ban is lefagy, sok jövőt nem adnék neki, érdekes lehetett az életútja

Esetleg találkozott valaki ilyen, így viselkedő CPU-val? -
sgergi
veterán
Sziasztok!
Összeraktam egy gépet Asus P8H67-M lappal, egy i3 3220-szal és ramokkal, viszont nem igazán megy a lap. Folyamatosan világít a DRAM Led. 2 féle memóriával is próbáltam, az egyik egy az egyben szerepel a támogatási listában (kingston kvr1333d3n9/2G), a másik is hibátlanul működik másik gépben (kingston hypex khx1600c10d3/4g). A MemOK! gombot is próbáltam, viszont az sem állított be olyan értékeket, amivel elindulna a lap. Bios reset volt, nem segített. A biosig el sem jutok, képet nem ad a lap, folyamatosan ram hibára panaszkodik. A procifoglalatban minden láb a helyén van.
Esetleg előfordulhat attól, hogy régebbi bios van rajta, és nem ismeri fel a procit? Emiatt a memória nem jó?
Van ötlete valakinek?Illetve lenne-e olyan valaki Budapesten, aki kölcsön tudna adni egy Sandy procit egy bios frissítés erejéig? Nekem úgy is megfelel, ha elviszem az alaplapot, és a többi eszközt és megcsináljuk. Az ellenértékben megegyezünk.
Köszi:
sgergi -
Speed®
titán
válasz
kornel2000
üzenetére
Gyári hűtővel max akkor opció ez, ha alulfesz mellett bírja, szánj rá ~3kt, egy 2-3 hőcsöves 92mm ventivel szerelt megoldás már elég. Maga az OC nem ördöngösség ezen a szinten, szorzó 36ra, BCLK 102.8ra és meg is van a 3.7GHz 4 szálon. TDP limitet ki kell tolni még esetleg, aztán offsettel megkeresed a szükséges feszültséget, ennyi.
-
kornel2000
csendes újonc
Aha értem. Nem próbálkoztam még soha ilyesmivel. Esetleg azt megkérdezhetném hogy a gyári hűtő mire elég? Jah és ha ez számít akkor a tápom az egy Adata HM 550
-
gtamate2
veterán
válasz
kornel2000
üzenetére
Attól hogy szorzózáras tudsz rajta emelni (mármint a szorzón) ha Z-s vagy P-s a lap. Olvass utána a topikban.
-
Speed®
titán
válasz
kornel2000
üzenetére
P/Z lappal +4+1+BCLKt kihasználva 3.7GHzen nem hagyna sokat benne.
-
kornel2000
csendes újonc
Üdv!
Egy i5 2400 melle tehetek egy rx 470-et? Kihajtaná Full Hd-ban?
Válaszokat előre is köszönöm. -
Dare2Live
félisten
2500K és giga P67 tunningolásról vmi közérthető írás / howtot tudtok ajánlani?
szerk: alapfeszen vagy minimális túlfesszel meddig lehet ezeket kb húzni?
-
gtamate2
veterán
válasz
HardverLord
üzenetére

-
aty-73
aktív tag
válasz
HardverLord
üzenetére
Mindenki arról beszél, hogy egy i5-2500k, játékban mindenre elég.
Ha biztosra akarsz menni, végy egy LGA2011-v3 platform-ot!!!

-
aty-73
aktív tag
válasz
HardverLord
üzenetére
Assassin's Creed Syndicate-et, már QX9650 (LGA775) és HD 7970 GHz Edition (R9 280X) játszottam.
De vannak komolyabb gépigényű gémek már. -
HardverLord
csendes tag
válasz
aty-73
üzenetére
Változtattam a kereten. Játékra kell. Vga meg van 280x cpu 3770 és lehet veszek egy mezei lapot és megy alapon minden. Szerintem elegendö lesz játékra. Szinte minden komoly név pls asc syndicate az ajánlott cpu 3770. Szerintem.nem.lesz gond. Ez lett a vége és bocsi a sok kérdésért. Aztán ha már nem lesz elég a 3770 akkor kisebb ráfizetéssel tudok váltani Ks cpura
-
aty-73
aktív tag
válasz
HardverLord
üzenetére
Talán kicsit először olvasgatni kellene az LGA1155 platformról, hogy valójában mit is akarsz venni.
Másodszor csatlakoznék az előttem szólóhoz, de inkább javasolnám a gyűjtögetést, mert ez a pénzmag amit rá szánsz, bíz egy CPU-ra elég és még ennyi egy jópofa tuning-os deszka. És akkor még a CPU Cooler-t nem hoztuk szóba.Én a lap + CPU kombót, ami egy Asus P8Z68-V Pro és egy intel i5-2500k-ból épül fel, 50k és egy kis plusz forintból vettem.
ui.: Mi nem világos a hsz-ből?

-
F e Z o
veterán
válasz
aty-73
üzenetére
A max turbo ugyan 3,9GHz 4 magra, de adható a +4-re +2 szorzó, így egy nonK-t BCLK emelés nélkül 4,1GHz-ig lehet húzni.
(#36371) HardverLord : Először is szerintem ülj le és döntsd el, pontosan mire is kell a gép, meg mennyi a keret. Ha kevés a lóvé, akkor maradj 2500k-nál, meg egy normális deszkánál, mert az Általad meghatározott 50k-ba csak egy 3770 fér be, s akkor még se deszkát, se procihűtő. Egyébként 3770 1-1,1V környékén vígan elrohangál 4,1-en.
-
aty-73
aktív tag
válasz
HardverLord
üzenetére
Mivel egy i7-3770-nek 3.90 GHz a max turbó órajele, így akár ezt már 3 MHz plusz BLCK órajel-el elérheted eltérve az alap 100 MHz-től..
Ennyit bír minden Z77 lapka sztem ha megfelelő hűtéssel rendelkezik a lap, de ez nem az ócsó kategóriában keresendő! -
F_Zolee
nagyúr
válasz
HardverLord
üzenetére
Mindegyiknél lehet csak nem sokat és az bajos ha túlhúzod.
-
aty-73
aktív tag
válasz
HardverLord
üzenetére
Lehet csak egy jó Z77 lapka kell alá!
De az 20k-ért nehéz lesz!
BLCK tuning-hoz ajánlom az X79/X99 platform-ot.
-
HardverLord
csendes tag
bocsánat de 3770nél is lehet a bclkval oczni?
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
HardverLord
üzenetére
Attól függ mit értünk OC alatt. A BCLK emelés is annak számíthat de az elég hamar korlátokba ütközik... Ezért kell P/Z lap, mert ott a szorzót nyugodtan lehet állítani de persze K-s procinál van leginkább jelentősége.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
HardverLord
üzenetére
Elhangzott, hogy P vagy Z-s lap kell.

-
F e Z o
veterán
válasz
HardverLord
üzenetére
És a régi P67-esekben is.
-
HardverLord
csendes tag
hello! CSak Z -s lapokban lehet oczni a K-s procikat?
-
Speed®
titán
válasz
HardverLord
üzenetére
A bikaság ott bukik, hogy ha nem jó típust veszel, a gyári órajelet sem tartja, nemhogy OCt bírna, mellé a legjobbak kivételével mind süvít és felfőzi a házat, OC meg alig van benne. A saját TriXemmel sem voltam elégedett, hamar megváltam tőle. Manapság már tuti nem vennék, mikor 70ért lehet lőni 970eket garisan..de ahogy jónak látod..ez másik topik innen

-
Speed®
titán
válasz
HardverLord
üzenetére
Muszáj a 290..? Én nem szívatnám magam vele..csak ha nagyon olcsó és nonref kivitelek közül is a jobbik (minimum Tri-X) Tápból amúgy a VGAn kívül 12Von ~150Wra kell számolni, pl. egy 290 kaliber karival minimum olyan tápot javasolnék, ami 450W körül lead egyetlen 12V ágon..na ez a jobb 500asok ismérve. Ha lősz egy GTX970et pl., azzal máris nyertél -100W igényt, meg csendet..
-
Speed®
titán
válasz
HardverLord
üzenetére
-
kasa85
őstag
válasz
HardverLord
üzenetére
Mindenféleképpen K választású procit vegyél.
Nem szorzózáras.
Az csak úgy tudom 4GHz enged.
Kár rá költeni főleg,hogy pár ezer Froint,és kapsz K jelzésű tuning szorzózármentes processzort.
HT érdemes venni tapasztaltam már mostani játékok profitálnak belőle!
AAA kategóriások eszik a HT nem teljesen,de pár FPS asztalra jön.
Hosszabb időre időt álló megoldás.
2600K,vagy 2500K ajánlok.
2600K jobb egy kicsivel,de nem akkora a difi . -
emre
veterán
válasz
HardverLord
üzenetére
újat is vehetsz 15-ért
-
aty-73
aktív tag
válasz
HardverLord
üzenetére
Ha jól emléxem az i5-2500K, 25-27k körül mozog (de errre itt majd a kollegák pontosan válaszolnak)?!
Ha jól rémlik, én egy Scythe Ninja 3 Rev. B-t használtam a tesztkor. Ez a model 10k alatt megáll. De lehet ennél van olcsóbb Cooler is.
A maradék meg jó lesz lapra. -
aty-73
aktív tag
válasz
HardverLord
üzenetére
Mennyit költenél max a lapra?
-
aty-73
aktív tag
válasz
HardverLord
üzenetére
R9 280X-hez sztem nem kell, de R9 290-et még nem próbáltam i5-2500K-val.
De, tervbe van véve egy teszt!
Igaz én még egy CPU-m sem használtam alapon!!!
-
Speed®
titán
válasz
HardverLord
üzenetére
OC nélkül a 290 "kihajtása" felejtős Sandy/Ivy vonalon. Kell az a minimum 4GHz, amit sokféleképpen el lehet érni, 2500K/3570/3570K/2600/2600K/3770/3770K..ezekkel könnyedén. Ha nem akarsz vele foglalkozni, akkor gyűjtögess még és ugorj platformot..
-
aty-73
aktív tag
válasz
HardverLord
üzenetére
-
F e Z o
veterán
válasz
HardverLord
üzenetére
Játékra i5k és normális "z"-s deszka.
Egyébként milyen vga-t kell kiszolgálnia a procinak? -
aty-73
aktív tag
válasz
HardverLord
üzenetére
Mik a kiszemelt játékok?
Fentébb említettek a kollegák, HT-t használó játékokat.
-
aty-73
aktív tag
válasz
HardverLord
üzenetére
Némely játék elvétve, használ Hyper Threading-et, de a PCI-E 3.0-át csak alkalmazások használják!
Időtálló CPU-ról még nem hallottam!
-
aty-73
aktív tag
válasz
HardverLord
üzenetére
A PCI-E 3.0-ból nem profitál a játék. Kár erre rágerjedni!

-
törölt tag
válasz
HardverLord
üzenetére
egyéltelműen nem. több okból:
-játékra ht nélküli procit vennék.
az árából az említett 2500k + tuningos lap is összehozható. bár ezzel megjártam a közelmúltban (3hó garit vállaltam havernak és -50k lett a vége), így ajánlani nem fogom.(#36318) aty-73
6 magos sandy xeon az "álom", de zen-ig próbálom kihúzni a jelenlegivel.(#36319) Speed(R)
a lap igény az tényleg baromira nem mindegy, és az értelmes lapok beszerzése egyre nehézkesebb. csak gari nélkül kapunk ilyet, és ha valaki komoly lapot vett 4-5 évvel ezelőtt, akkor azt ki is használta. illetve a proci kínálat eléggé megugrott (külföldi gar lejárt selejtezett gépekből ezt a legkönnyebb transzportálni és eladni), így a lapok ára nagyon elszállt.(#36320) F_Zolee
magamon is észrevettem ezt a dolgot, miután eldöntöttem, hogy megveszek valamit
(#36323) aty-73
láttam az adatlapod
-
aty-73
aktív tag
válasz
HardverLord
üzenetére
Milyen fantáziát látsz az i7-3770S-ben és milyen lap-ban akarod hajtani, ill. mekkora órajel-en?

-
F_Zolee
nagyúr
válasz
HardverLord
üzenetére
Minek kérdezel ha csak a saját választásod hajtogatod? Vedd akkor azt.

-
Speed®
titán
válasz
üzenetére
Annyiért mindenképp. Csak sajnos nem általános ez az árszint..persze azt én is aláírom, hogy jobb a Sandy sok téren..de erős OChoz igényli az értelmes lapot is sajnos, míg Ivy alatt nem kell annyira hűha VRM. A 3570Km 4.5Gn nem evett annyit, mint a 2500Km 4Gn. Persze kupakolás előtt ennek ellenére verte a 90°Ct..utána meg alig volt 60

-
törölt tag
válasz
Speed®
üzenetére
ár tekintetében viszont a 2500k jobb választás postáva 27500 fointért, mint a legolcsóbban kínált 3570k (39000+posta). azonos órajelen 5-10% differencia (ph szerint 5%) van a két proci között, árban meg közel 50%-kal több az ivy. meg ugye sandy-t még skalpolni se kell az értelmes tuninghoz.
persze lehet, hogy csak én vagyok maradi a nem b3-as lapommal, ami csak sandy-t támogat. -
Speed®
titán
válasz
Pixx96
üzenetére
Mértem anno, 860@4G hozta az alap 2600at..persze 1.5Xes fogyasztással és brutál hűtővel, ill. AVX mentes szitukban. 4Gre belőve a 2600at már esélye sem volt..a 2600K meg ugye mehet tovább is.
HardverLord
Nincs értelme 3770Sre váltani. Sima 3770re is csak akkor, ha P/Z lappal meg lenne húzva. Persze a mostanit is lehet..a legjobban játékos szemmel egy 3570Kval járnál 4.5G körüli OCval. -
F e Z o
veterán
válasz
HardverLord
üzenetére
Ha "Z"-s lapod van, akkor igen, i5 3570k-t.
(#36313) HardverLord : Akkor igen, bár felesleges váltanod 3550-ről, főleg ha nem kell a HT.
Töltsd ki az adatlapod, hogy milyen konfigod van, így a későbbiekben könnyebben tudnak Neked segíteni. -
F e Z o
veterán
válasz
HardverLord
üzenetére
Egy magon emeli 3,9GHz-re a turbót, 4 magon max 3,7GHz. i5 3550-nél nem sokkal gyorsabb, amelyik alkalmazás használ 4+ szálat, ott azért lesz előnye. Mennyivel olcsóbb az S proci? Apróban a nonK-k 50k környékén már vehetők.
-
Pixx96
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek egy 4ghz-re húzott i7 860 mennyire képes tartani a tempót a 2600k procimmal?
Üdv.
-
-
F e Z o
veterán
válasz
HardverLord
üzenetére
BCLK piszkálás nélkül a 4 magot 3,7GHz-ig tudod húzni "P"-s vagy "Z"-s deszkában. Nyugodtan rakhatsz mellé GTX980-at vagy R9 390(x)-et is akár.
Amennyiben van lehetőséget, ne 3770s-t vegyél, hanem nonK-t vagy K-t. -
HardverLord
csendes tag
hello! i 7 3770S az mennyire ajánlott játékra? Milyen vga amit kihajt maxra? Érdemes az S jelzésűt venni?
-
kasa85
őstag
válasz
STC Speed
üzenetére
Codegen táp csodákra képes.
Egyszer a gépem nem indult el volt benne egy 350W Codegen táp.
Levittem a szervízeshez épp zárt volna befele,és a kasszát pörgette.
Bedugta a gépet úgy leb@szta az egész hálózatát,hogy a kassza odalett
Tiszta vörös volt a feje na oda sem vittem többet a gépem
-
Casoli
őstag
Simán alámérheti szerintem. AZt mi sajnos nem fogjuk tudni megmondani, mennyire kalibrálják jól a gyárban. Egyféleképpen lehetne kideríteni a turpisságot, ha mondjuk a procim alatt lapot cserélnék, és megnézném, ugyanazzal a hűtővel ugyanazon feszkó alatt mennyi a maximális hőfok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Asztrofotózás
- Xiaomi LCD és LED TV-k
- Hegesztés topic
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung kuponkunyeráló
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4182, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Kék -12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független, 100% gyári Akkumulátor
- Samsung S24D330 FullHD monitor, számlával!
- Új, Aktiválatlan, iPhone Air (256 GB) (rendelhető)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

passz,hogy hun hagytam el.