Hirdetés
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iOS alkalmazások
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peace
nagyúr
válasz
F e Z o
üzenetére
Fix volt mindig is. Vagyis azt hiszem -0,005 offset-en ment előtte pár évig, most pedig talán +0,005-n van.
Lehet hogy valami apró kis beállítás, amit nem veszek észre, de már mindent lezongoráztam. Az a baj, hogy amit mentettnek hittem profilt BIOS-on belül, az ugye tovaszállt az elem lemerülésénél.
Az is lehet, hogy szimplán haldoklik szegény, áprilisban lesz 6 éves a masina...... -
Peace
nagyúr
Írtam már régebben, hogy nagyon szépen ment +fesz nélkül 4,4-en a 2500K-m, de BIOS elem csere után már rosszalkodik. Mindent beállítottam úgy, ahogy volt, de 10-ből 3 alkalomból nem tölt be a windows, hanem újraindul magától és onnantól már megy minden szépen. Fagyás, stabilitás probléma, bármi más hiba nem volt soha. Mi okozhatja ezt? Lehet, hogy ennyi év után már kéne neki kis plusz fesz? Vagy mire tudtok tippelni? Rettentő fura jelenség.

-
bobalazs
nagyúr
-
bobalazs
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Körülbelül a sorrend is jó, a hőmérséklet a legkevésbé befolyásoló, ha a throttling hőmérséklet alatt maradsz aktíválódik a turbó. Alap beállításokkal ha a terhelés megkívánja, mindig aktiválódik a turbó boost, bár magonként eltérő lehet a boost frekvencia.
-
válasz
bobalazs
üzenetére
Az intel oldalán szerepel így:
Availability and frequency upside of Intel® Turbo Boost Technology 2.0 state depends upon a number of factors including, but not limited to, the following:
Type of workload
Number of active cores
Estimated current consumption
Estimated power consumption
Processor temperature -
bobalazs
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ezt nem tudom honnan szedted, processzor turbóját nem befolyásolja a hőmérséklet, amíg határon belül van.
Ha túl forró, akkor throttlingol, vagyis leveszi az órajelet. .
A vgaknál van ez a hőmérséklet függő boost, pl. a Pascal kártyáknál. -
Lehet már volt:
A turbó órajelét úgy tudom befolyásolja a hőmérséklet, ez gyakorlatban mit jelent? Ha 80-90 fokon megy akkor nem fog turbózni csak az alatt?
T case 69.1C fok a procimnál. -
gtamate2
veterán
válasz
Speed®
üzenetére
Nehéz kérdés, mert renderelni is szoktam ott az i7 jobb lenne, viszont játékokban jellemzően inkább az i5 lenne a nyerőbb a magasabb órajel miatt.
A jelenlegi Gros Clockner Rev. B. maradna hűtőnek.
Akkor a lap nem olyan vészes mint gondoltam? A vrmre a ram süni kellene? Láttam korrekt áron az aprón, annyit megér a történet ha számít.
Ill. a ctg 450-nek ugye bírnia kellene? Maximum egy gtx 1060/rx 470 megy majd mellé a jövőben.
-
gtamate2
veterán
válasz
Speed®
üzenetére
Én mostanában nagyon szemezgetek a procikkal, gondolkozok a 2400 cseréjén (ilyen árak láttán..) .
Tudom hogy nem túl acélos a jelenlegi lapom, tuningra nem épp az ideál (Asus P8Z68-V LX), szerinted mennyit tudna egy 2500k vagy 2600k ezzel a lappal?
A tápellátása tudom hogy nem a legacélosabb, hűtés sincs a vrm-eken. Esetleg az segítene ha tennék valami hűtést rájuk tuning szempontjából? Vagy ezzel a lappal inkább célozzak meg egy nonk 2500-2600-zat és azt húzzam ameddig lehet?
-
Speed®
titán
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Dehogy..pl. 980/1060+ kategória..amiket már hátráltathat a sávszélesség.
Állítólag a DX12vel eljön annak is az igénye, hogy 3.0+ legyen a tempó :S
Hogy ebből mi valósul meg, nem tudom, egyelőre nincs nagy para emiatt. -
Speed®
titán
válasz
bobalazs
üzenetére
Nyet. Virtu arra is jó, hogy több megjelenítő legyen, miközben nem kavar be a 3Dbe az IGP, de akár használható a Quicksync is a háttérben. Attól függ, I v. D módban megy-e. Anno szórakoztam vele trémárkokkal, de képhibák voltak, nem erőltettem. Irodai gépben viszont jól jött 3 monitorhoz..lehetne ez jó is..csak sajnos maga a lucid környezet egy kalap..
1155 alaplap..minimum P67B3, legyen USB3..SATA3/PCIe3 hiánya annyira nem érvágás, nem az az SSD lényege és VGAnak se számít különösebben, ha nem esik túlzásba az ember.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
K1nG HuNp
üzenetére
Magam nevében tudok beszélni, Z68am volt, és a +3-400 Mhz.-es turbó órajelek nagyot dobtak rajta.
Nem K-s procihoz nem tudom mit ajánlani, elvileg H61ből sok van, viszont a sata 3 hiánya engem bosszantana és előbb utóbb olyat vennék ami tudja. B75ök, Z77ek újabbak, jobb tudásuak mint a régi széria, és inkább azokat venném. ha a sata 3, usb 3 hiánya nem zavar, akkor persze választhatod a h61 és tsait. -
K1nG HuNp
őstag
Mivel ennyire olcsó már a platform, érdemes beruházni rá? Van valami nagy hiányossága ami később fájni fog?
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Speed®
üzenetére
Nem. Virtu akkor kell ha a dedikált videokártyát nem akarja használni megjelenítésre, ergo az integráltról menne a megjelenítés de úgy hogy a játék gyorsításhoz a dedikált videokártya gpuját használná.
Elég kacifántos, és nem is vált be, nem lett sikertörténet, a korlátozott játék támogatás, és a gyenge teljesítmény miatt.Korábbi hsz.edben pedig jól írtad hogy esetleges órajelváltás előfordulhat több monitoros kijelzésnél, ha kettő vagy több kijelzőt dugna a dedikált vgara. Míg a volt R9 270em maxra tekerte a memória órajelet, a mostani Pascal meg se rezdül, se terhelésben se órajelben.
-
Speed®
titán
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Játék közben YTt néznél?
Egyébként attól függ, a proci dolgozik-e vele vagy besegít a lejátszásba a VGA is. Nyilván annyi erőforrással kevesebb marad.Virtu kell ahhoz, hogy menjen az IGP+VGA kombó. Alaplapi oldalon BIOS támogatás + szoftver OS alatt.
-
Speed®
titán
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Meg lehet, de a Virtu nagyobb szívás alkalomadtán, mint a több megjelenítő miatti esetleges magasabb idle órajel a VGAn. ~Semmit nem lassít amúgy a 2. kijelző, ha nem fut rajta semmi, csak a kiterjesztett asztal maga.
-
holozis_HUN
addikt
Azt meg lehet oldani, hogy az egyik monitort az IGP-re kötöm, a másikat pedig rendesen a kártyába? nem akarok 1 kártyán 2 monitort, játék közben csökkentene az FPS-en tuti.
-
Speed®
titán
válasz
joey04
üzenetére
Említett értéken persze..amúgy a 2400 se túl lassú, ha felpiszkálod..+600MHz 4 szálon azért érezhető javulást hoz ezeknél is.
-
joey04
titán
Sziasztok!
Procit készülök cserélni. egy i5 2400-at egy i7 3770-re. Szerintetek mennyi használtan a reális ára a 2400-nak illetve a 3770-nek? mennyit kéne reálisan ráfizetnem?
-
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Céges tervezői gépek gyári 2011-es paszta és hűtéssel i7 2600 sima 98-99 fokot karcolja és bizony throtlingol pár %-ot de csak proci tesztek alatt. Valós terhelés amire használják úgy sosem. (Autocad)
Ebben az évben úgyis kukába mennek
És ha szerencsém van akkor tartom a fedelet kidobáskor. 
-
Speed®
titán
válasz
lordjancso
üzenetére
Vezsel egy új hűtőt, lesz hozzá paszta is ;p Jó dolog az MX kence, de itt most arról beszélünk, hogy egy ~50ks procira akarunk top állapotba hozni egy <1k értékü 3+ évet hajtott gyári lowprofile hütecset..?
LC-CC-95 elég, ha nem akarsz használtat. -
holozis_HUN
addikt
válasz
lordjancso
üzenetére
Évente kell pasztázni
Száraz lehet a paszta. 4-5 év az sok nagyon, évente kell.Az is jó megoldás lehet, nem tusom, nekem beváltt eddig, ahogy csinálom, 60-65 °C-nál megáll.
-
lordjancso
senior tag
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Hmm... Lehet, hogy igazad van. Nem látszik szutykosnak a hűtő, de ha szétszedem, lehet, hogy jobban fogom látni, hogy mennyire vannak eltömődve a lamellék között.
Szerintem jól van pasztázva, de akkor volt pasztázva, amikor összeszereltem, az meg már kb. 4-5 éve volt.
Rendben, kipróbálom a tanácsodat. Ha nem jön be, akkor viszont veszek egy új hűtőt.
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget!Szerk: Nem tudom, hogyan kell igazán szakszerűen pasztázni, úgyhogy ezzel kapcsolatban is kellene egy kis segítség.
A YouTube-on találtam videókat, ott többségében azt csinálják, hogy egy borsónyit nyomnak a proci közepére, a maradékot, ami a tubus csövében van, azt szétpötyögtetik körben a procin, majd rárakják a ventillátort, ami szétpaszírozza a pasztát. Ez jó megoldás lehet? -
holozis_HUN
addikt
válasz
lordjancso
üzenetére
Jól van az pasztázva? Nekem sima, alumagos hűtőm van, egy akármiylen bolti pasztával és 65 °C a max. I5-3330. Nem kellene annyira felmennie szerintem. ha már úgy is vennél hűtőt, először vegyél 1500-ért egy Artic MX4 pasztát, ezt nagyon dicsérik. Alaposan tisztítsd meg a procit, meg a hűtőt is, meg alaposan fújd ki a lamellák közül a port. Majd szépen pasztázd be, az egész procin legen paszta (és vékony réteget kenek az egész procira, ha pasztát cserélek, akkor látom, hogy nem genyózza szét, szép marad alatta is) és ha azzal is bekúszik 80-ra, akkor jöhet az új hűtő. legalább lesz fasza pasztád

-
Speed®
titán
válasz
lordjancso
üzenetére
Throttling határ alatt van..persze jobb a kevesebb.
Aprón nézz szét, Hyper TX2/3, Freezer 7 Pro Rev.2. és hasonlók..boltban LC-CC-95 ill. 97, de inkább Menj a CPU hűtős topikba, jim bcs képben van a kínálattal jobban.
Ha nincs OC, nem kell semmi extra, de azzal együtt sem fűt komolyabban a nonK Ivy. -
Speed®
titán
válasz
lordjancso
üzenetére
Nem fog jobban melegedni, de célszerű lenne egy ~3ks megoldást rádobni..meghálálja max turboval throttling nélkül, halkan.
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy i5-2500 processzor van a gépemben és a napokban fogom lecserélni egy i7-3770-re.
Azt szeretném kérdezni, hogy érdemes lenne lecserélnem a cpu hűtőt?
Nincs túl nagy hangja, nincs tele porral, de gyanítom, hogy még az i5-höz sem igazán elég ez. Mondjuk durván 4 éve használom gond nélkül, de az utóbbi időben elkezdtem monitorozni és akár 80 fokra is fel tud melegedni.
Feltételezem (lehet, hogy tévesen), hogy az i7 jobban fog melegedni, így célszerű lenne hozzá venni egy nem stock hűtőt.
Ha jól gondolom, mit javasolnátok?
Előre is köszi a segítséget! -
Speed®
titán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Lapok okán egyre kevésbbé bestbuy sajnos..árazás az árazós topikban..amúgy rendben van szerintem, aki ilyet keres, annak olcsó is.
-
Tudom kicsit off és nem beárazós topik de mennyiért mehetne egy egy Fusi lap 1155-be ami csak sandyt kezel ? [link] (peniket, i3-at és Xeonokat (E3 12xx), ECC ramokat)
Most cseréltem egy Asus P8B-M-re amivel meg vagyok elégedve de a régivel semmit nem tudok kezdeni.
Ez az E3-1270-es brutál mit tud. Korábban volt Amd x6 1090-esem amit 4Ghz-en hajtottam vízzel, ez meg simán veri játékokban a gyári alap inteles rézmagos hűtővel ami nem is annyira hangos mint kezdetben gondoltam. A másik nagygépemhez képest (2x Xeon E5450) egy szálon iszonyat gyorsulás, több szálon vicces de kb egy szint vele pedig fele annyi magos. Eredetileg nemK 3770-esem lett volna de az ment a házi szerverbe
mert perverz módon inkább Xeonozok a munkagépen a játékszervernek meg mindegy.
Cégnél most sorra hullanak el az 1155-ös lapok, Giga lap mindegyik azt produkálja hogy elindul majd leáll és ezt ismételgeti, szóval a procik gyűlnek a lapokból meg hiány van. Valahogy azt látom hogy használtba best buy az 1155, de a Xeon procik lehetnének olcsóbbak. -
Speed®
titán
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Semennyire.
-
Speed®
titán
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Ha ésszel volt tolva, kb. halhatatlan..amúgy annyira öreg, hogy az Ivy clock2clock alig 5%al gyorsabb..ha nem vagy oda a PCIe3.0ért, kb. semmiről nem maradsz le, amit órajellel ne tudnál kompenzálni. A legkisebb i7 így megy P/Z lapban kényelmesen.
-
Speed®
titán
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Vicc, a Z68 Genet simán eladtam kevesebbért..jelenleg egy lowcost alap-lap megy már ekörül :S Procik szépen lassan filléresednek, ahogy a többi hasonló platformon is megfigyelhető..Sandyk a top modellek alatt ajándék kategóriát képviselnek kb. (2500K 4.5 körül simán odamérhető a friss Skylake/K megoldásokhoz tempóra..), az Ivy még tartja magát, de már ott is érdemes megfontolni, miért mennyit szán az ember..említett 3570ért már a 30 is max szvsz..35ért már 3570K is van, ill. ahogy írod, 2600, ami talán a legjobb variáció számodra..de a lapon elcsúszhat az ár/érték, ha nem vársz ki egy értelmes ajánlatot. Procit megszerezni ettől függetlenül most is lehet, javulást fog hozni

-
holozis_HUN
addikt
válasz
Speed®
üzenetére
Igen, én is ránéztem, 25k körül mennek, és a 3/4 jegelt
2500k szintén 25k körül, ami már nem 35k környéke azért.3570-en gondolkozok, az olyan 35-40k körül van. I7-2600/2700 szintén. Sajnos csak úgy lehetséges mindez, ha a Pentium és az I5 megy el, na de ezekre vevő is kell, sajna Pentium nem akar elkelni, az I5 talán, nem próbáltam... Nehéz téma. eBayen gondolkozok leginkább, ott eladno, hátha.
-
Speed®
titán
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Ha tartasz a K prociktól, lehet nonK is..i5-3570 pl. megy 4GHzen szépen. Ha meg 8 szál szimpibb, ott valóban sweet spot a 2600..4Gn IPC sem rossz és relative olcsón megszerezhető. 3770 sajnos túlárazott :S
Lap..nos, ez öli meg a témát leginkább. Nehezen beszerezhető, extra mondjuk nem kell fentebb említett OCkhoz, komolyabb /K mókákhoz persze igen. Tavaly még simán voltak 15 körül Z68/77 lapok, jelenleg egy nyamvadt P67 sincs ekörül kb..hiánycikké válik egyre inkább, ezzel platformváltásra kényszerítve a felhasználókat, akik többet akarnak :S -
holozis_HUN
addikt
válasz
Speed®
üzenetére
Erre is gondoltam. Sajna Z lap egyre ritkább, és nem tudom, hogy mennyire van megtépázva. Proci szintén, félős ez a K proci vásárlás. Illetve a jövőben esetleg több szál jobban jöhet. Bár akkora valószínűleg az architectúrai hátrány és az órajel kevés lehet.
Belegondolva nem is rossz ötlet ez a Z lap +2500k, tuti erősebb lenne, mint a kis I5-3330, a fogyasztás nem izgat. Meg majd hűtőt szerzek rá már akkor.
A lapvásárlás amúgy se rossz, 8gb ram van, akkor már 4 slotosr vennék, aztán majd hozzárakok még ramot, néha már kevés

Köszi a tippet, szétnézek aprón!

-
Peace
nagyúr
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Menni fog 1600-on.

-
Speed®
titán
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Másik variáció: szerezz egy Z lapot és bele egy 2500Kt..anyagilag ott lennél kb., OCval viszont IPCben jóval előrébb.
-
Speed®
titán
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Érdemi váltás lenne / nem számít a RAM freki szigorúan véve..mennyiség legyen.
-
dealerman
aktív tag
válasz
holozis_HUN
üzenetére
nekem 2500K-val is megy a memó 2133mhz-en

-
holozis_HUN
addikt
Üdv!
Azon gondolkozok, hogy hátha el tudnám passzolni az I5-3330-am és egy Pentium G2130-am egy I7-2600-ért. Gondolom ez az I7 erősebb, mint a kis I5-öm, igaz régebbi. Játékok hogy mennek ezzel az I7-tel? Szerintetek mennyire lehetne cserélni ezt a 2 procit egy I7-re?
Illetve így a ramom nem tud menni 1600-on, hanem csak 1330-on. Sokat számít ez játékban? Rainbow six, GTA V, far Cry, Heroes of the storm.
-
HopeckoR
aktív tag
Sziasztok!
Gondolkozom, hogy a mostani AMD konfigomat lecserélném ami most így néz ki:
Alaplap: Gigabyte Ma770T-UD3P
CPU: Phenom II X6 1100T
RAM: 2*4GB (most egy kis OC-vel 1600Mhz-en mennek)
VGA: Gigabyte R9 270 2GBEbben cserélném az alaplapot egy
Asrock Extreme4 P67 alaplapra és egy i5 2500K CPU-ra.
A kérdésem azokhoz szólna főképpen akik hasonlóan váltottak, volt e értelme? Látszik e bármilyen sebesség növekedés? 5e-10e Ft-ból megúsznám kb a cserét ha el tudom adni a mostani alaplapot és CPU-t.Előre is köszönöm a tanácsokat!
-
tjhooker464
őstag
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
-
Speed®
titán
Én se erőltetem SSDn a játékokat, BF3/4, ill. GTA5 van fent a multi miatt, ne tököljön, single nem számít.
Amíg i5K volt 16GB RAM mellett, nagy felbontásban sem nyúlt swaphoz, 8GB mellett viszont pl. a GTA5 minden indításkor 5+GB írást produkált..ami nem egészséges szvsz. Nem tudom azóta változott-e, teljes leépítés volt nálam, kisebb felbontás is van, megvagyok a 8GBal. De ha újra fejlesztés lenne, a 16 tuti beugrik. -
Peace
nagyúr
válasz
Speed®
üzenetére
Én nem kímélem.
Mondjuk csak a kis 40 GB-os Intel SSD-n van játék. Tettem Deus Ex-et is a 120-as Samsung-ra, de nagyon szűkös volt, így inkább átkerült HDD-re. Ami vicces, hogy a játék futásában változást nem tapasztaltam. Pedig azt hittem meg fogja érezni, hogy nem az EVO-ról fut, de nem.
Gondolkoztam én is még pár hónapja 2*8GB 1866-os RAM-ban, de igazából erre a platformra én már nem tervezek pénzt kiadni. Játékok futnak egyelőre szépen, remélem húzza még 1-1,5 évig. Hihetetlenül jó választás volt ez a 2500K még 2011-ben, nagyon imádom! -
Peace
nagyúr
válasz
tjhooker464
üzenetére
Akár meg is próbálhatod, de ha csak játszol és netezel, semmi komolyabb RAM igényes alkalmazással nem operálsz, akkor tökéletesen megteszi a 2*4GB. Nekem is annyi van a 2500K mellett, legújabb játékokkal játszom, netezek, és soha semmi gond nem volt még RAM ügyileg.
szerk.: Mondjuk játék szempontjából aztán szinte tök mind1, hogy 1333 vagy 1866, úgyhogy inkább tedd bele.

-
Speed®
titán
válasz
tjhooker464
üzenetére
Pakold be őket, keresd meg a közös nevezőt és használd megelégedve ez esetben

-
F e Z o
veterán
válasz
tjhooker464
üzenetére
Miért, ne lenne érdemes. Persze modultól is függ, de könnyen mennek a 1333-as ramok is 1600 cl9-10-et, a 1866-osakat meg visszaoszthatod.
-
Speed®
titán
válasz
tjhooker464
üzenetére
2x8/1333 jobb, mint 1x2400 modul magában..amúgy mennyiség << sebesség a sorrend, tehát ha kevés 8GB, akkor azt hiába tuningolod, nem lesz elég.
Viszont ha elég a 8GB (nincs állandó swap stb.) a jelenlegi felhasználásban, ne most fejleszd, költsd inkább VGAra..az többet hozhat FPSben például. -
tjhooker464
őstag
válasz
tjhooker464
üzenetére
Kifelejtettem: egy 2500K lenne az alany.
-
tjhooker464
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek gyakorlati tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy 16gb 1333Mhz-en üzemelő (cl9), 8gb 2133mhz-en futó (cl11), esetleg 8gb 1833Mhz-en (cl10) pötyögő ramot érdemes-e használni a processzor mellé? [link] ez a kis szösszenet gondolkodtatott el, hogy lehet a kevesebb több alapon kéne gondolkodnom. Általában HD-Ready felbontáson játszom egy GT660-mellett, nem tudom jelent-e ez valamit.
Előre is köszi a válaszokat.
-
lotuska
tag
Sziasztok. Adott az adatlapomon levo konfig. Az lenne a kerdesem, mennyi hofokig engedhetem el az i5 2500k-t? Jelenleg alap orajelen hasznalom. A BIOS-ba belepve lattam maximum(level 9) tekert a cpu cooler-em, CM Hyper212+. Most atettem level 3-ra, es szinte hangtalan, 50C target. Vehetem lejebb is a venti fordulatot? Illetve mennyi legyen a target hofok? Ugy latom igy is 35-38C WoW alatt, az gondolom nem sok. GTA5-ot jatszok majd meg kesobb, de gondolom ha felmegy 50C-ig a CPU temp akkor automatikusan gyorsabban teker majd a cooler.
-
F e Z o
veterán
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
20k, kicsivel felette már akad. Nézni kell folyamatosan az aprót.
-
F e Z o
veterán
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Kis felárral vehet már aprón magának i5-öt, az mégis csak fizikai 4 mag, ráadásul ott van turbó órajel is.
-
Ganz-[HUN]
addikt
sziasztok
barátom szeretne venni processzort, jelenleg valami ócska celeron van a gépében.
A büdzsé nagyon alacsony, egy 600W-os LCPower tápja van (ebbe most ne kössetek bele, tudom hogy gagyi), és egy Windforce 750Ti. Szerintetek egy Sandy i3 megéri neki, mennyire lesz CPU limit, vagy inkább spóroljon i5-re? -
-
Speed®
titán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Itt a turbo miatt ki van használva a TDP keret, lehet ez a magyarázat. Mennyi feszt kap terhelve? Állítani esetleg offsettel lehet?
Amúgy TX2/3, F7ProR2, EKL CT és hasonlók pushpinesek pl. Vagy boltból LC-CC-95, de az nem PWMes..hűtős topikban jim bcs segít, annyira nem vágom a friss lowcost kínálatot. -
Kissé forrófejű a 1270-es, kicseréltem a gyári szerveres hajszárítóhűtőt egy ideiglenes gyári rézmagos inteles asztalira. Hát ugyan úgy melegszik de legalább halkabb max fordulaton is. 70-80 fok között megy. Furcsa mert elvileg 80w és mégis sokkal jobban fűt mint a korábbi E5450-es ami szintén 80w-os max 60 ig ment fel a gyári hűtővel. Arra gyanakszom hogy a lap hagyja fűteni, de fura mert tényleg max fordulaton is megy 70 fok felett a hűtés. Elvileg nem kéne jobban melegednie.
Szóval milyen halk hűtőt ajánlanátok rá ami sima rögzítős, nem kell hozzá hátlap a lap mögé? Szeretném 60 fok alatt tudni. -
[CS]Blade2
addikt
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Annyi fejlemény van, hogy 8.1-el ment addig, hogy a driver telepítése után még volt jel, majd újraindítás után már nem.
Találtam ezt a devcon-os cmd parancsot, és megcsináltam vele, hogy futtassa le egy .cmd-ben, és így úgy működik, hogy
- Windows 10 helyett 8.1 van
- A boot alatt a zászló közben fekete kép, kiírja, hogy entering power saving vagy mi, majd rá 20 másodpercre lefut a parancs, és visszajön a kép a bejelentkező képernyőre.Eddig ez a legjobb, mit össze tudtam hozni.
(a devcon parancs: devcon restart PCI\blablabla (az intel hd szutyok ID-je) Az mindegy, hogy restart vagy disable és enable
Windows 10 alatt viszont ezek sem hozzák vissza a HDMI képet.
Kis apróság, hogy a 8.1 alatt az intel driverben ugye látom a Dell monitort, és Digitális Televízió SE2416H-nak nevezi.
További apróság, hogy a microsoft driver 64Hz-en nyomja ezt a monitort. Az intel driverben 59Hz lett, majd kézzel raktam 60-ra.Most megírom a boltnak, az intelnek és az asrock supportnak, hogy így működik ilyen gányolással, hátha tudnak valamit.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Casoli
üzenetére
Próbáltam másik kábellel, sőt azóta kipróbáltam egy 43LH630V Lg TV-vel is, és ott is csak a BIOS látszik, meg a windows zászló addig, amíg be nem tölti az Intel drivert.
Intel driver alatt gyakorlatilag egyáltalán nincs hdmi, 2 monitorral mintha be sem lenne dugva.
A dell monitor most a saját gépemen van rajta, minihdmi-n GTS450-el tökéletes. Még a nevét is tudja.
Kizárható minden:
- a monitor jó másik gépen hdmi-n
- a kábelek jók
- a lap jó, az asrock küldött képeket, amin ilyen lapon hdmi-vel megy egy monitor
- a lapon az összeköttetés jó lehet, mert van kép HDMI-n, csak a driver nélkül
- a driver jó, mert D-sub-on hibátlan
- maga az igp D-subon tökéletesen megy
- a Windows 10 kizárható, mert az Asrcok tesztelése alapján megy a lappal hdmi-vel.A hardverek tuti jók. Microsoft driverrel jó a hdmi.
Amikor az intel driver felkerül, onnantól nincs egyáltalán HDMI. Letiltja, vagy nem ad neki áramot, vagy rossz frissítést és/vagy felbontást akar küldeni, vagy a tököm tudja, de egyáltalán nincs onnantól HDMI.
2 monitorral a HDMI porton levőt egyáltalán nem látja, talán azt sem tudja, hogy van HDMI kivezetés is.
A G1820 támogatja egyébként a HDMI-t? Alap, hogy támogatja, elvileg a DP portot is tudnia kell.
Nem tudom, hogy mi a gond.
Még megpróbálok egy windows 8.1-et a hozzá való driverrel, hogy hátha az én 10-esem sz*r, de szerintem közel 0% esély.
-
Casoli
őstag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Én megpróbálnék másik HDMI kábelt. Hiába új, attól még lehet hibás. A másik, pedig DVI-HDMI kábel.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
távcsőves
üzenetére
Írtam az Intelnek chat-en, és azt mondják, hogy ők kipróbálták egy csomó monitorral, meg minden, szóval mennie kellene.
Úgy nézem, hogy ezzel a Dell-el, vagy több Dell monitorral mégsem megy, de csak Windows-nál és csak az Intel driverrel.Azt mondja, hogy próbáljak az asrock-nak írni, meg BIOS-t frissíteni.
Nem hiszem el, hogy nem működik. Valószínűleg van valami hiba a driver-ben, ami miatt nem küld jelet a HDMI-re, vagy tévesen a D-SUB-ra küldi?
Elvileg csak Windows alatt nem megy, a linuxos intel driverrel elvileg hasonló problémánál megy.Vagy Dell-nek írjak, hogy nem működik a monitorjuk a windowsos intel driverrel?

-
ADAM1337
nagyúr
válasz
F e Z o
üzenetére
Hát valamennyire biztosan van, mármint dolgoztatja a mem vezérlőt tehát befolyásoló tényező.
Igen ez a lap volt, de 4ghz felett folyton elment a linx, tegnap bedobtam a ramokat az elöző alapfeszen nem dob hibát tehát ram hiba kizárva.Még meglesem 100mhz-enként, ennél többet nem adnék proci fesznek, offset -0,05v-on van most.
-
Speed®
titán
válasz
nyaki01
üzenetére
Offset a VIDhez képest működik, de OCval az is eltolódhat..ezért kell akkora értéket megadni, amivel terhelve beáll a kívánt feszre. Ez viszont idle is érvényesül, ezért óvatosan kezelendő vagy ha gondot okoz, bekapcsolt C6 mellett lehet fixfesszel is dolgozni, fogyasztás szempontjából nagyjából ugyanoda jutva.
Nekem anno -175mV mellett üzemelt, úgy kapott load 1,176Vot LinX/P95 alatt, ennyi kellett a stabil 4GHzhez 39x102.6 mellett össz szálon terhelve.
Szorzódroppot a TDP jó beállításával ill. a TjMax kerülésével lehet kiküszöbölni.
BIOS nyitóképén semmilyen AutoOCt nem kell választani, Advanced/kézi mód. -
nyaki01
tag
válasz
Speed®
üzenetére
Üdv!
Ma ismét a kezeim közé került a konfig.
Kicsit izgatott voltam amiatt, hogy miért nem sikerült 1,25V alá menni, ezért ismét nekiestem a gépnek.
Először is csináltam egy factory default resetet, majd a BIOS nyitóképén a "Normal" ikont, mint gyári ajánlást választottam és újraindítottam a gépet. BIOS betöltés után bementem az "Advenced options"-ba és az "Ai Tweaker" menüpontban az auto-t manualra állítottam. Itt BCLK-ot 100Hz-re állítottam, a szorzót pedig 40x-esre, a "CPU Offset" menüpontban pedig a "-" jelet választottam és az alatta lévő menüpontban pedig levettem az alapértékből 0,1V-ot. Azért ennyit, mert Te azt mondtad, hogy jellemzően ezek stabilan mennek 1,2V-al 4GHz-en, másodsorban pedig a nyitó BIOS kép gyári "Optimal" módját is kipróbáltam előtte 43x/100Hz/alapfesz mellett és simán felállt a Win7. Prime alatt 1,38V-ot mutatott az AIDA és stabil volt a gép, de számomra túl magasak voltak a hőfokok, így fél óránál tovább nem erőltettem. Ezek után joggal véltem, hogy alacsonyabb fesz esetén is stabil lesz a gépem.
A próbák alatt semmi mást nem állítottam át, tehát minden maradt auto-n vagy gyári beállításon, azaz nem bolygattam a teljesítmény limiteket sem. Ez felettébb érdekes felismerés volt számomra.
Immár az új beállítások mellett a 2 órás Prime teszt alatt hibát nem dobott a gép, a hőfokok 53-56°C körül beálltak. Amit azonban megfigyeltem, hogy az AIDA "Túlhajtás" menüjében Win7 alatt a szorzó simán felment 40x-esre, de a Prime alatt nem volt hajlandó csak 39-ig kúszni, akármit is állítottam be a BIOS-ban. A próbák alatt azt is észrevettem, hogy egyes programok 40, míg mások 39x-es szorzót lőnek be maguknak.
Mivel Prime alatt az említett "Optimal" módban már több, mint 10°C-ot emelkedett a CPU hőmérséklete, így a tartósság jegyében maradtam a 4GHz/1,2V beállítás mellett. Így utólag az 1,25V-os beállításnál arra gyanakszom, hogy a teljesítmény limiteknél szúrhattam el valamit, de most már mindegy is, hiszen van egy alacsony hőfokkal és igen jó teljesítménnyel üzemelő kiserűművem.
Köszi.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ja nem, 7.5cm-re ami asszen gyári 1155 méret de csavarral van. Szóval lehet rámegy asztali hűtő.
-
Asszem ennyire elcseszedt hűtős gépem még nem volt. Proci játékok alatt 70-79 fok. Prime95 öt el se mertem indítani. Xeon 1270-esről van szó, és a hűtő elvileg szabvány de nem tudom a pontos nevét, brand gépekben van ilyen. 8x8 cm re vannak furatok és csavaros. Kissebb procikra tervezték az látszik.
Mennyi lenne a normális? -
[CS]Blade2
addikt
válasz
távcsőves
üzenetére
Leszedtem, újraraktam a Win-t is, de nem jó. Az a baj, hogy a csökkentett módos vga-val megy, de a normál módban a microsoft-ossal már nem, vagy, 1280x a legnagyobb felbontás.
Egyszerre a 2 kábellel is csak D-sub-on látja.
Találtam ezt a devcon baromságot, de úgy néz ki, hogy nálam nem segít, vagy rosszul csináltam. Próbáltam, hogy az eszközkezelőben letiltom, és engedélyezem, de nem hozza be. Nem tudom, hogy másnak is ez a problémája.Az a baj, hogy, ha ezt tudom, akkor nem Dell IPS-t veszek, hanem valami D-sub-os szutykot fele annyiért. Na jó, ha előre tudtam volna, akkor nem veszek intel igp-s procit.
Valahol olvastam, hogy az lehet a baj, hogy nagyon érzékeny ez a igp-s Dell monitoros felállás, hogy azért dobja el, mert nem érkezik jel rövid idő alatt, és erre lenne jó az indításnál a devcon-al tiltani és engedélyezni, de ez nem segít. Más gond lehet.
Még megnézem, hogy a monitoron nem lehet-e kikapcsolni valami ECO módot, hogy hátha tovább vár a jelre, vagy valami.
-
távcsőves
senior tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Most mit lehet erre mondani? Legacy support sincs Intel-től a pár éves IGP-re az a baj. Amit tennék, DDU-val törölném a drivereket. És aztán telepítés a win beépített driverére gondolok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA® driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Óra topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4151, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Az is lehet, hogy szimplán haldoklik szegény, áprilisban lesz 6 éves a masina......

Amúgy ha szellőzik rendesen, nem kell félteni, de megvannak a határai, ennyi.
De az biztos, hogy 2 lesz.

mert perverz módon inkább Xeonozok a munkagépen a játékszervernek meg mindegy.