- Yettel topik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
csakdzsó
tag
válasz
RetepNyaraB #38806 üzenetére
Azt hiszem az alaplapos fórumban írta valaki,hogy hiába teszi a ramjait bármekkora órajelre valaki,a sandy vezérlője akkor is 1333-n megy.Tehát a cpu is.
-
travix
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #38750 üzenetére
köszi, ha minden igaz visszaveszi a feszt a speedstep ha nem igényel 100%ot, ezért talán nem kell félteni
-
travix
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #38748 üzenetére
sima léghűtés: brocken 2
sajnos rengeteg fesz kell neki már így is 1.47V és stressz teszten elbukna, meg se próbálom, de amire én használom arra elmegy így
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #38710 üzenetére
ASrock Z68 Extreme3 Gen3 ez a lapom van.
-
Speed®
titán
válasz
RetepNyaraB #38702 üzenetére
Mert tévedni ugyan lehet, de tényként közölni nem szerencsés.. tényleg, olyan nincs, hogy azért omlik össze, mert szűkös az erőforrás, legalábbis ilyen téren nem (kevés RAM + tiltott swap okozhat ilyet max). Ott más gond van.
-
CirrMee
addikt
válasz
RetepNyaraB #38702 üzenetére
Melyik részével óhajtasz vitába szállni?
A hővédelem elég jól dokumentált funkció, szerintem nem fogod meggyőzni a tervezőket, hogy miként működik. A lassú gép meg soha nem számított hardveres vagy szoftveres hibának. -
CirrMee
addikt
válasz
RetepNyaraB #38700 üzenetére
78 foknál talán még nem throttlingol, de ez alaplap függő is.
95°C, és a termikus megfutás elleni védelem a processzor része. Finoman szólva (aktívan) köze nincs az alaplapnak ehhez a védelemhez.
Ha fagy a WoT, az inkább teljesítményproblémákra vezethető vissza.
Szoftver vagy hardver hiba.
Szoftver oldalról lehet bugos modokkal megpakolás, elnyűtt óperenciás rendszer, aranyos férgek, driver hiba, stb.
Hardver oldalról dögledező alaplap, VGA, táp, RAM modul.
Ami biztos nem lesz: mert idejétmúlt...Tehát teker a nyomorult, de kevés a számítási teljesítmény és ettől összeomolhat néha...
Szerencsétlen nyomorult ha gyenge, akkor a játékban nyújtott fps szám lesz elégtelen, nem pedig random fagyogat. Amit biztosan nem fog emiatt, az az összeomlás. -
válasz
RetepNyaraB #38691 üzenetére
Szerintem azért alap netes youtubeos filmnézős felhasználásra 2mag 4 szál elég ha van 8 giga ram és/vagy ssd.
-
válasz
RetepNyaraB #38635 üzenetére
Basszus ettől nagyon elmaradnak a gigaflopjaim, 4.4-en is. Nem tudom mi baja a gépnek :s
Ramod mennyi, milyen? Ez asszem 1600 cl11
Lehet illene már rendszert rakni, kb a harmadik alaplapba teszem, és vga csere is hasonlóképp volt. -
bobalazs
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #38635 üzenetére
Létezik hogy ekkora optimalizáció ment végre haswellen? 3400 mhzen dob 90-91 Gflopsot a 4570.Pedig ez sokkal kisebb órajel, hogy ezt indokolná.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
RetepNyaraB #38634 üzenetére
-
válasz
RetepNyaraB #38632 üzenetére
Én is jobbra számítottam.
Virtualizáció alatt virtualizációt értesz vagy HyperThreadinget?
Nem rossz a Ninja (ez a Ninja Plus mondjuk), csak tudni kell mire való. Nem OC rekorddöntésre, hanem hogy halk legyen, akár passzív üzemre. Ezért ilyen ritkák a lamellái, hogy kis légáramlat esetén is egy közepes hőtermelésű procit le tudjon hűteni. Azért van ez rajta, mert a gyárin kívül csak ez van itthon.
Egyébként vettem egy komplett gépet egy moddolt csúnya Aerocool Aeroengine II házban, Delta 300W táppal, P35 lappal, E5300-zal meg a Ninjával 3000 forintért, igaz kellett fűrészelni mire felraktam 1155-re. Annyit megért.
Feszültségből amiket írtam ugye az első érték az offset, a második a minimum ami általában a terhelt, a harmadik a max ami általában az idle.
Meltdownékat kikapcsoltam tegnap, nagy különbséget nem látok.
LLC ebben a lapban csak be és ki kapcsolhatóKéne még rá tenni. Nem egy izmos lap nem nagyon merném feljebb tolni, ez szerintem max nonK +400MHz-re meg ilyen 4.4-ig való.
Ami most baromira zavar, hogy GTA 5/online játszok, és szépen belőttem, hogy általában meglegyen a 60fps, le is korlátoztam rivatunerrel 60fps-re, rajzolja ki a konstans vonalat és még ha recék nélkül is van akkor is érzek micro-stuttereket ami nem tudom mitől lehet, hiszen látszódnia kéne a rivatuner kijelzésén nem?
Annyi, hogy most csak 8 giga ramom van mert ez a lap nem eszi az ECC ramot, de 7 alatt van mindig. Mondjuk amíg 16 volt benne 8-9.5 között volt. -
Speed®
titán
válasz
RetepNyaraB #38608 üzenetére
01-54 - RAM probléma. CPU és RAMok kiszedése, érintkezőfelületek radírozása majd alkoholos (acetonmentes) tisztítása egy próbát megér. Ha nem segít, krosszteszt nélkül nem derül ki, hogy MB/CPU/IMC/RAM gond-e..
-
válasz
RetepNyaraB #38558 üzenetére
Eladtam a gépet (z77, 2600k, 2x8gb, ház, táp, 3éves 120ssd, régi 500vinyó, rx460) 115-ért.
Van már 240 ssd, terás vinyóm ott van.
Vettem egy komplett 1155 konfigot házzal, táppal, i5-2400-zal 4x4 rammal 30-ért. Maradt 85 ezrem. Fostam, hogy ott áll benne a pénzem, gari nélkül és összefosja magát ilyen idősen, ki tudja mennyit húzta az előző tulaj. Én ezmiatt nem angyon mertem. Eredetileg akartam egy Ryzen 2200G gépet vga nélkül, bőven kitelt volna, de úgy voltam vele ennyit ez mindenképp megér, fél év múlva is simán eladom ennyiért, hameg besz*rik mondjuk az alaplap ami nem jellemző ezeknél a gépeknél akkor is el tudom adni a ramot meg a cpu-t és alig bukok rajta.
Használati értékre meg nagyon hasonló. Ha pénzben fillérekből megoldható a 8thred elgondolkozok rajta, de 20-at nem adnék egy nonK 4c/8t sandyért, Ivy nekem nem ér meg egy fillér pluszt sem sandy-vel szemben. Igazából sokminden ki se használja, ha igen akkor nem nagyon. Mondjuk tegnap gta-ztam kicsit és gyakran felcsúszkált 98-100% körülre a cpu amin azért meglepődtem, i7-en ilyet nem láttam sose. Tuningolni nem akarok.
Most még el lehetett adni ennyiért, Ryzen 3000 nyári debütálás után nem hiszem.
Addig ez a gép tuti jó ennyiért, később majd meglátom. -
Speed®
titán
válasz
RetepNyaraB #38540 üzenetére
Feladatkezelőben a folyamat affinitását be kell lőni 0/2/4/6 magra, akkor nem zavar be a HT. De ahogy írod, nem ezzel kell nyektetni, csak az OC ellenőrzéshez kell.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
RetepNyaraB #38540 üzenetére
Átraktam biosban négy magra és így már rendben van az ibt: 120Gflops körül.
De ez csak szintetik teszt; amúgy marad HT on. Végül is azért vettem -
Speed®
titán
válasz
RetepNyaraB #38536 üzenetére
Szimplán a Linpack nem szereti a HTt. Futtasd 4 szálon a valós magokra affiniálva és lőn sok GFlops.
Amúgy LinX 0.6.4 AVX, Sandyn nekem az vált be a legjobban anno.
-
válasz
RetepNyaraB #38536 üzenetére
Merthogy eddig nem volt fent a javítás, most a procicserével egyidőben meg fölraktad?
Amúgy én elkezdtem gyanakodni, hogy ezeket az Intel csinálta, hogy kelljen már végre 4C/8T-nél erősebb proci bárkinek -
mihione
őstag
válasz
RetepNyaraB #38531 üzenetére
Siman eltudod adni 15-ert,en is 2500k-rol valtottam 2600k-ra.bf1 alatt keves volt a 4 mag,i7-el teljesn siman fut a jatek betonstabil 60 fpsel,massal ritkan jatszok de ott igazabol nem volt gond i5-el sem.4,8 ghzen ment az i5, 4,6-ot bir az i7 felette sajnos tobb feszt ker mint amit jo szivvel adnek neki
Szerk:1866-os ddr3 van mellette amit sehogy nem tudtam feljebb huzni max bclkval de az nem er semmit...
-
válasz
RetepNyaraB #38531 üzenetére
Én 3470-et cseréltem 2600K-ra, de előbbi ugyebár nem tuningproci tehát nincs pontos összehasonlítási alapom. Szerintem is megoldható 10-ből. Kipróbálod, ha nem vagy elégedett úgyis az lesz hogy eladod az egészet a p*csába.
Amit tudok mondani: gta online-ozok, sokkal gördülékenyebb, de így is vannak bezuhanások ami a játék hibája. Állítólag 6 magos procikon jobb de még mindig lézető jelenség, de annyit meg nem akarok költeni. Nekem 4GHz-en jár, nem akarom hogy zabáljon, és erre is azt mondták a gta fórumban aki próbálta hogy nem olyan sokat számított. De persze ez egy játék a sok közül. Én meglépném, pár évet nyerhetsz vele. -
gban
veterán
válasz
RetepNyaraB #38529 üzenetére
2500k-t 15 alatt nem láttam.
-
gban
veterán
válasz
RetepNyaraB #38521 üzenetére
Azt írja, DOS memtest alatt is (elsőre én is átsiklottam efölött).
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
RetepNyaraB #38503 üzenetére
A felpörgés bekapcsolásnál egyébként legalább is win 10 alatt rendben van, ha aztán mire belépsz a rendszerbe elhalkul. Nem tudom miért ilyen, de ilyen. Ha úgy marad, vagy nem változik a fordulat, az rossz, bár az asrock ventivezérlése mindig is ócska volt. Legjobb szerintem, ha az egész problémával meglátogatod az "asrock alaplapok általában" c. topikot, a linket most nem tudom telefonról, mert a kereső nem dobja ki.
-
Szlavik
tag
válasz
RetepNyaraB #38500 üzenetére
Nem a köldökömet néztem. .... meg mi ez a fellengzős duma? Azóta megtörtént az elemkiszedés. minden alapra állatva. Ugyaz a szitu..........Megyek meditálni......
Gondoltam azért topic, hogy lehessen kérdezni.
Mindenkinek kösz az infót.
-
gban
veterán
válasz
RetepNyaraB #38500 üzenetére
Szlavik: És ha már kint van az elem, és meg tudod oldani, mérj is rá, 5 mp plusz idő.
-
CirrMee
addikt
válasz
RetepNyaraB #38492 üzenetére
Dettó.
Z77 Ex3 is hajlamos időnként meghülyülni, teljesen random időközönként. Beállított profilról UEFI -ben csináltam mentést, így elég kiütni (reset CMOS), majd újra betölteni a profilt, és hajrá. -
elmunkas
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #38484 üzenetére
Tudom, hogy kevés, de ebbe a rendszerbe nem akarok már invesztálni.
Ezeket az alkatrészeket válogattam össze sok-sok fórumozás és tesztolvasás után:
-MSI B450 Tomahawk
-AMD Ryzen 5 2600
-G.SKILL 16GB Trident Z DDR4 3200MHz CL14 KIT F4-3200C14D-16GTZ
Videokártya (ami már megvan) egy XFX RX-580P8DFD6 RX 580 8GB GDDR5 GTS XXXFullHD játékra szerintem jónak kell lennie pár évig.
Igazából csak azt kéne eldöntenem tényleg, hogy várok-e a 3rd genre vagy megveszem most.
-
Zicokuka
senior tag
válasz
RetepNyaraB #38484 üzenetére
Nem biztos hogy annyira olcsó lesz, vagy a korábbi Ryzenek árai annyira lemennek. Van hogy anyagilag stb se ėri már meg egy platform. Húzható az ember robbanásig egy Sandy procit, de sajnos nem sokkal lesz jobb.
-
mihione
őstag
válasz
RetepNyaraB #38421 üzenetére
1.4v-re en se vinnem 1.35 korul ha +2-300mhzet tud akkor az meg megeri szerintem
-
nyaki01
tag
válasz
RetepNyaraB #38400 üzenetére
IPC (Instructions Per Cycle), vagyis egy órajelciklus alatt elvégzett műveletek száma.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
-
Xero
nagyúr
válasz
Jelen esetben instructions per cycle. Tehát adott órajelen több utasítást képes végrehajtani a modernebb architektúra.
-
Trebron09
őstag
válasz
RetepNyaraB #38339 üzenetére
2-3 évig biztos nem lesz lecserélve a vga, mint a mostani is már 5 éve van a gépben
-
gban
veterán
válasz
RetepNyaraB #38321 üzenetére
Jó hát az Orthost én max 775-ig, 2GB RAMig, 2 magra használtam.
100-ból egy hibás ramnál / procinál jött elő a hiba 1-2 óra után, a többinél 5 perc alatt biztosan jelzett.
Toltam az i5-re kis Prime95-öt, rézmagos nagy 775-ös gyári hűtő van rajta, de még paszta nélkül, majdnem 90 fok volt így 15 perc után. CoreTemp azt írja, 99 fokig mehet. Megnézem majd készre szerelve pasztával is.
80 fölött már sárga volt a hőfok a CoreTemp-ben.
Meddig engedhetem, meddig nem kell komolyabb hűtőn gondolkodni? Azért ez a gyári intel rézmagos (775-ös, magas, ehhez ugye lapos rézmagos járt) se gyenge szerintem.
Mindez tuning nélkül. -
mihione
őstag
válasz
RetepNyaraB #38307 üzenetére
Nem sok az,bar az enyem 1.3 volton megy 4,8-at,felette nagyon megno az ehsege
-
Speed®
titán
válasz
RetepNyaraB #38307 üzenetére
Ha magas VIDes és tudod hűteni, nem para érték 24/7re sem.
-
gban
veterán
válasz
RetepNyaraB #38264 üzenetére
Megnéztem, van egy MSI H61M-P21, PCIe 2.0 -t tud, meg egy ASRock H61M-VG4, ez már gigabit lant is tud a PCIe 3.0 mellett.
Sajnos egyik se tud USB 3.0-t.Nézegettem, vannak i5 2400-ak az aprón, meg i5 2400s is, az sajnos csak 2,5 GHz-es, Ivy i5-ök is már vannak baráti áron, i3 szintén horror olcsó, tudjon dönteni az ember...
Melyik magnál volt a pasztázási probléma ami miatt delid kellhet?
-
FaTHI
őstag
válasz
RetepNyaraB #38256 üzenetére
Bios resetet megnézem köszönöm
-
Speed®
titán
válasz
RetepNyaraB #38238 üzenetére
MIVGZben (Z68) 1.65Von toltam csúcsra az akkori i7Kmat. Inkább proci és nem chipset függő a dolog, de nem 1 esetben tapasztaltam.
LinX annyira nem optimális HT On, látszik a GFlopsok és a hőmérséklet részen is. 4 szálra állítva, affinitást 0/2/4/6 szálra fixálva már beindul a móka. Persze akkor nincs csekkolva, HTval is stabil-e. Ilyen téren az A64 FPU tesztje jobb partner pl. -
mihione
őstag
válasz
RetepNyaraB #38190 üzenetére
Ha leveszem rola a hutest az latszik igaz?
-
válasz
RetepNyaraB #38163 üzenetére
Lehet belenyúltam és egy jóféle proci. A hőfokokban bőven van még tartalék, lehet menne feljebb is. Scythe Ashura CPU hűtő.
-
firstman3333
tag
válasz
RetepNyaraB #38163 üzenetére
Idáig némi játék illetve egyéb felhasználás mellett stabilnak tűnik. Megpróbálom majd kicsit csökkenteni még a feszt,hátha... Az LLC nálam 50%
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
RetepNyaraB #38135 üzenetére
Szerintem egy számítógéppel foglalatoskodó embernek lennie kellene egy kis logikájának. Ha valamiből kivonok 0.04-et és az eredmény sok, akkor kivonok belőle többet. A válaszom ezért volt ilyen rövid.
A tunig kezdőknek topikban, és itt is milliószor kitárgyalt téma egy alap tuning. A kereső használata mindentől többet ér, ahogy írtad is.
Már most elnézést kérek, ha esetleg valakinek az első mondatommal a lekébe tapostam. -
4264adam
veterán
válasz
RetepNyaraB #38125 üzenetére
Nekem sokat jelentett a Cougar Panzer Max szellős kivitele is.
-
Speed®
titán
válasz
RetepNyaraB #38122 üzenetére
VIDje válogatja. Volt magas VIDesem, 4G/1.2V mellett mondjuk nem volt meleg.
Ninja..alapvetően csendes üzemre, egy feleakkora sűrű borda simán lenyomja. Volt pl. HR-02m (origi, nem Macho), a mostani Megahalemsem simán lenyomja..fele kiterjedés mellett. Viszont erre kell az erős venti ugye ehhez, míg a HR-02 elvolt minimális szellővel.
So-so, 85°C magértékig simán elmehetsz, nem cukorból van -
4264adam
veterán
válasz
RetepNyaraB #38122 üzenetére
Szobahőmérséklet nyári idő és stock 26°C-ot vársz? Érdekes
Nem létezik ilyen.
Nem egy rosszabb példányt fogtál ki és kész?
-
Speed®
titán
válasz
RetepNyaraB #38120 üzenetére
Mióta sok a 70°C..? Mennyi feszt kap és milyen venti dolgozik a hűtőn?
Alapvetően a Ninja nem abban nyerő, hogy OCval megfogjon 150Wot.. -
Speed®
titán
válasz
RetepNyaraB #35548 üzenetére
RAM lesz a gond vagy TDP limit. /3GBal ~100GFlop körül kellene toljon.
-
LJ.
tag
válasz
RetepNyaraB #33992 üzenetére
Igen, tudom hogy nem a tápegységre gondoltál, de az is cserés, nem valami acélos... Megpróbálom majd a fentebb említett dolgokat, ha lesz pár óra szabadidőm...
-
LJ.
tag
válasz
RetepNyaraB #33990 üzenetére
Nem write only üzemmódban vagyok, szimplán csak nincs időm most ezzel foglalkozni, és babrálgatni vele. Az elmúlt két napban volt, ezért próbálgattam. Ha legközelebb lesz kis időm, valamelyik éjszaka kipróbálom a fix voltage üzemmódot is. Ezen felül valamikor a következő napokban tudom megvenni a megbízhatóbb új tápot is, ami remélhetőleg stabilabb lesz. Amúgy pedig ezt a fix voltage dolgtot csak azután mondták a kollegák (#33984), miután mondtam kora délután, hogy el kell mennem...
Ettől függetlenül köszönöm az eddigi segítséget, nem akartam eltűnni köszönet nélkül. -
LJ.
tag
válasz
RetepNyaraB #33967 üzenetére
C1E van egyedül engedélyezve, a többi deaktiválva, mint ahogy ezen a képen is látszódik.
A relativ alacsony offset mit takar? Menjek le kellően minuszba (-0.050--0.080??), vagy pont hogy inkább nulla közeli értéket válasszak? -
Pardise
senior tag
válasz
RetepNyaraB #33938 üzenetére
Most csinálja majd teszek be képet
-
Pardise
senior tag
válasz
RetepNyaraB #33936 üzenetére
Terhelten ennyi, terhelten 1,26V, semmi mást nem csináltam, csak a feszültséget csökkentettem. Csökkentettem 0,005-el, majd teszt, majd megint csökkentettem, addig, míg 1,26V-ra be nem állt. De így most már sokkal jobb lett szerintem. Neked mi a véleményed?
Én csak single playerben játszok, multiplayer nem érdekel.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #33922 üzenetére
Attól, hogy a gyártók összevissza nevezik a BIOS-ukban a dolgokat, még a System Agent a RAM vezérlő, és azt kell feszelned a magas RAM feszhez. A 0,5V-os delta is még Bloomfield / Gulftown idejéből van, ahol 1,1V körül volt a VTT, és 1,65V volt a megengedhető max. alap RAM fesz. Sandy és újabb rendszerek esetén az ajánlott már 1,5V.
ffodi: köcc.
HGyu
-
ffodi
veterán
válasz
RetepNyaraB #33924 üzenetére
Akkor is itt jártunk, csak valószínű nem tűnt ki egy-egy hsz a sok 1000 közül.
-
ffodi
veterán
válasz
RetepNyaraB #33922 üzenetére
04ahgy-nek van igaza.
"Asrock eseteben a VCCSA alapbol 0.925V, ez maris ellentmond a 0.5V-os elvnek, hiszen a RAM alapszabvanya 1,5V lett a 1155-ös érában es igy rögvest nagyobb a res."
Igen azért mond ellent, mert egyszerűen nincs így. Ennyi erővel találhatnál még random 2 másik feszértéket, amihez definiálhatnád ezt a nyugdíjazott szabályt. Arról nem is beszélve, hogy az Intel ilyen szabályt sehol sem mondott ki egyébként, egyedül a userek tapasztala alapján jött létre ez a dolog......
"A VTT viszont 1,020V es ez teljesen megfelel a szabalynak annal inkabb, mert a sebesseg emelesevel szükseg van a VTT emelesere,"
Ez pedig nem törvényszerű.
-
Pardise
senior tag
válasz
RetepNyaraB #33907 üzenetére
Lejjebb vittem a feszt, így ilyen eredményt kaptam:
http://kepfeltoltes.hu/view/150114/169397269N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
Mi a véleményed? Érdemes még lejjebb venni a feszt?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #33907 üzenetére
Lemaradtál, mert még a Nehalemnél tartasz... Ott van már csak VTT, Sandy és újabb esetben a VCCSA a RAM vezérlő feszültsége. Tehát pont fordítva értelmezendő, amit leírtál.
HGyu
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
RetepNyaraB #33884 üzenetére
2600k-nál kikapcsolni a ht-t? ugyanmár,max annak érdemes aki egész nap unatkozik és a linx-et piszkálja,legtöbb játék érhezhetöen belassul töle.volt nekemis 2600k procim 4/8-on 5ghz-en hajtottam 24/7-be és nagyon jol elvolt 80 fok alatt.
-
Pardise
senior tag
válasz
RetepNyaraB #33884 üzenetére
Köszönöm az infókat!
A hyperthreading-et a BIOSban merre lehet kikapcsolni? Asrock Z77 Fatality rofessional-m alaplapom van!
Itt van néhány kép, hogy milyen beállítások vannak:
All core 44-en van
Host clock override (bclk) 100,0
a többi érték amit nem lehet látni auto-n van:A segítségedet szeretném kérni, hogy miket állítsak és hogyan, hogy a legjobb legyen a feszültség és a magas hőfok is kevesebb legyen!
-
Pardise
senior tag
válasz
RetepNyaraB #33880 üzenetére
Már egy hónapja így használom, csak gondoltam írok ide, mert új hűtőt vettem. Far Cry 4 alatt 55-58 fokos a CPU, több óra játék után is. "Deaktivald a hyperthreadinget" ezt nem nagyon tudom, hogy mi, valamint a Gflops-hoz sem értek :/
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #33855 üzenetére
Nem tudom mit számítana az alapon járatás, mert ez a 15% tuning amit alkalmazok az kb semmi se lenne neki(de kipróbálom azért). Még ha kevés is lenne az offset(megjegyzem már 2-3 éve elég, "fagyásom" még sosem volt tuning miatt) akkor se kellene kikapcsolnia a gépnek. Meg ugye, mint tudjuk kb nem lenne érezhető előrelépés 1866-on csak kipróbálnám azért ha már lehetne...de így nem annyira jó. Ha legalább fagyna akkor elég lenne a reset de nálam leáll... -.-
(#33856) ffodi: megpróbálom az alap tesztet akkor 1.1V-al. Mert még ugye 1600on is fagy a memtest.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #33811 üzenetére
Van náluk offset, z68-ba dvid-ként szerepel.
-
válasz
RetepNyaraB #33808 üzenetére
Nem write only, csak nem értek a dologhoz, aztán keresgélem, hogy mire is gondolhattál (mint ahogy az offset szó sem mond sokat így, de túrom a fórumot meg a biost, a külföldi guide-ok egyenlőre megkavartak rendesen)
Köszönöm a segítséget. -
Killer01
őstag
válasz
RetepNyaraB #33786 üzenetére
jah, értem
wint nem keveri meg a 2 féle graf illesztő? valahogy nem szimpi így a megoldás, de lehet egyszer kipróbálom
mondjuk az lenne az igazi, ha dvga lekapcsolna amíg az integrált megy
-
Killer01
őstag
válasz
RetepNyaraB #33773 üzenetére
jah, nekem csak 1 moncsim van. Akkor ez felejtős, de kösz
-
Killer01
őstag
válasz
RetepNyaraB #33770 üzenetére
"....van hasznalhato igp es mikor nem kell a vga kakao, akkor átkapcsolsz" ezt hogy? van már normálisan működő verzió?
-
windlord
őstag
válasz
RetepNyaraB #33770 üzenetére
Jaja, ezt tudom.
Ezért is keresem a mostani helyére egy 2500k -t. -
cyber86
őstag
válasz
RetepNyaraB #32789 üzenetére
az utolsó friss bios van rajta és a G850es meg ad képet. Másik lap meg asus p8z77-v deluxe abba egy 3570k megy hibátlanúl szintén utolsó friss biossal. win 7 en nem néztem mivel semmi értelme főleg, hogy asus p8p67 deluxe lapban win 8 meg win 8.1en is használtam csak a z77es chippel valahogy jobban kijön a procinak valami hibája vagy hibái
szerk: holnap viszem amúgy is a sráchoz akivel bizniszeltem, mert eredetileg i5 2500k volt és ráfizetéssel cseréltem vele meg mikor mentem a prociért közbe láttam, hogy prime95 futott a gépen szóval terhelést bírta meg p67es lapba is csináltam már jó pár órás prime95 tesztet amikor elkezdett furcsán viselkedni a gép és így fokozatosan cserélődtek az alkatrészek míg el nem jutottam a proci-ig
-
cyber86
őstag
válasz
RetepNyaraB #32786 üzenetére
Alaplapi kimenet működik úgyhogy a procival van gond
-
cyber86
őstag
válasz
RetepNyaraB #32786 üzenetére
Persze volt már meg most friss win 8.1 alól írok csak még semmilyen driver nincs fent viszont ahogy az nv drivert kezdem telepíteni és amikor az nv driver grafikus illesztő programot kezdi telepíteni utána összeomlik a rendszer és restartol a gép.
-
Maszki
tag
válasz
RetepNyaraB #32758 üzenetére
Néztem CPU-Zvel, real tempel, aida64el, core tempel, mindegyikkel megvan a probléma.
Amint terhelést kap szépen visszaveszi a storzót. Esetleg lehet táp probléma, mert azt most cseréltem le.
Ja és volt win reinstall is, az se segített. -
Maszki
tag
válasz
RetepNyaraB #32755 üzenetére
Ezeken túl vagyok, de mia az az AXTU?
-
Anfänger
őstag
válasz
RetepNyaraB #32750 üzenetére
Hi!
Nálam 1.168 V-ot kér 4 GHz-en Linx alatt,nagy ritkán felugrik 1.176 V-ra. -
asus1
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #32741 üzenetére
LLC azt hiszem very high, letettem extreme-ről oda.
(#32742) Stonerice: Igen pirosban van, de csak néha fagy ki nem mindig! Viszont így a sima windows-ba már nem kapok random kékhalált.
-
asus1
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #32738 üzenetére
Ja értem
Akkor bekapcsolva hagyom, viszont most egy másfél óra gta 4 közben kaptam egy kékhalált szóval offset immáron -0,070 -
asus1
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #32736 üzenetére
Szia!
Nekem az internal pll be van kapcsolva, akkor azt én is kapcsoljam ki? -
noby
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #32734 üzenetére
-
Stonerice
őstag
válasz
RetepNyaraB #32727 üzenetére
Én már nem is tesztelem Linx-el többé. Játék, net, konvertálás. Felesleges megfingatni, csak azért hogy stabilnak lássuk hosszú percek múlva linx alatt. Sokszor ki sem fagy terhelés alatt, amikor 3D-ben viszont kifagy.
-
asus1
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #32727 üzenetére
Ne gonoszkodj, hogy nekem több feszt kér
Egyébként valamelyik nap kaptam egy kékhalált -0,075-ön, de ez már nem tudom mitől lehet. -
Dot
őstag
válasz
RetepNyaraB #32722 üzenetére
Azért nem gyanakodtam arra, hogy kevés a hűtő, mert nem meleg. Ha kevés lenne akkor az a felület nem lenne melegebb ami a procira megy mint a rácsok?
Ezt linx alatt néztem, játéknál nyilván nem ennyire durva a helyzet, ott nincs ennyire kihasználva a cpu. -
asus1
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #32671 üzenetére
Package C state support
Erre gondolsz, hogy kapcsoljam ki?
Amúgy ez mi? -
asus1
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #32669 üzenetére
C1E bekapcsolva C3 és a C6 kikapcsolva.
Speedstep benyomva
Package C state support auto-n van -
vuk777
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #32652 üzenetére
VGA alap fesz 0,962V gyári max emelés 1,100V asszem voltmod-olt bios-al 1,212 adható neki tesztnél megfelelő hűtéssel, ha magas úgyis elszáll a driver már idejekorán a VGA halála előtt
Én itt a tesztnél 1,200Vot adtam neki mert már nem emlékszem mennyin tudja a GPU a 1010Mhz-et valamivel alatta! Itt most csak 1000Mhz en ment a GPU.Killer01: Pedig elsőre annak tűnt,de sebaj majd az idő úgyis igazol
Én ezt még csak sufni tuningnak nevezném ezekhez képest -
vuk777
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #32639 üzenetére
Ebben igazad van sajnos
5200 felett már 1.5 öt is kéri...
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #32636 üzenetére
Igen, akkor annyit írna amennyi megy. Nem 4/8 lenne.
-
vuk777
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #32636 üzenetére
nem, minden mag él és ketyeg!
F_Zolee: csak szeretném tudni mit megy + pár teszt erejéig!
Szeretem ismerni a határaimat, avagy feszegetni
24/7-re megvan a 4500 de gondolkodom az 5000-en is de ahhoz már víz kellene
-
Grave_444
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #32615 üzenetére
Mivel muszáj lapot váltanom Sata 3 miatt ezért gondoltam, hogy akkor már vehetném az újabb I5-öt hozzá. Ez már egy jó darabig maradna nálam, 1680x1050-es felbontáson kicsit erősebb proci kell és BF3 multizok is.
A 4gigára húzott 2500K is a 4570-el egyenértékű.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #32611 üzenetére
Szóval?
-
Turist
tag
válasz
RetepNyaraB #32589 üzenetére
Nagyon köszönöm, megtudtam csinálni.
(VGA haldoklik ezért kellett).
-
asus1
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #32590 üzenetére
Pár hozzászólással feljebb találsz képet, hogy mi van ki és bekapcsolva.
CE1 ami be van kapcsolva azt hiszem c3/c6 meg ki van nyomva. -
Turist
tag
válasz
RetepNyaraB #32577 üzenetére
A Biosban nem találtam semmi olyat ami ehhez kapcsolódna. (vagy csak nagyon el van rejtve).
A másikat pedig nem értem, mit is hol kell "átpöccinteni" ?
Alaplap és monitor, ha kellene : H61DE / LG W2240
-
asus1
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #32565 üzenetére
Rendben állítom!
4.4-en nem indult el, viszont most 4.2ghz-el elindult. Ráküldök egy linx-et.
Ugyan ezen a feszen csak 4.2Ghz nem hibázott a linx, viszont valahol kevesebb Gflops értéket kaptam. -
asus1
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #32562 üzenetére
A ramok már be vannak lőve.
Maradjunk akkor a 4.4Ghz-nél és akkor ezt találjuk meg mekkora fesz kell neki.
hagyom offset -0.100-on és beállítom 4.4-re, ha nem indul a windows akkor kevés a fesz neki. -
asus1
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #32557 üzenetére
csak 1440x900 as felbontásom van és ugye ott többet dolgozik játékok alatt a cpu, ezért szeretnék annyit.
Meg videószerkesztés és képszerkesztés.
Linxben a ramot nem állítottam.
Mi van ha nem az offsetet viszem lejjebb, hanem a cpu szorzót feljebb? Ha stabil akkor jó, ha nem akkor vissza veszem.@Szlavik: corsair H80i-vel hűtöm amihez lassan jön két új venti és egy paszta is.
-
asus1
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #32546 üzenetére
Na szóval
offset -0.100 kifagyott linx-ben -0.080-on 20kör hibamentesen lefutott 1.168V-on és 4GHz-en.
Ez stabil akkor ezek szerint?VCCIO nem tudom, hogy mi és azt sem, hogy hol van. Ahogyan a PLL-t sem.
kingston hyperX blue 1600Mhz-es ramjaim vannak. rakjam manuálra és 1.5v ?
LLC-t akkor átrakom extreme-re.
Aztán emeljek szorzót és csökkentsem az offsetet vagy mit csináljak?
-
emre
veterán
válasz
elkéstem
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
LLC ott van az utolsó bios képen. Pll még nem kellene piszkálni addig amíg a rendszert próbálja belőni.
XMP helyett használjon manuális beállítást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel core I7 8700k
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest