- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Android szakmai topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
firstman3333
tag
válasz
Kean_Sorbo #38226 üzenetére
Esetedben valószínűleg használna az általam is eszközölt javítás,persze ha csak netes gép,akkor lehet hogy felesleges vele vesződni.Ez egyébként így is elég bosszantó. Egyszerűen nem értem,hogy hogyan történhet ilyen dolog egyik napról a másikra.
-
mihione
őstag
válasz
Kean_Sorbo #38185 üzenetére
Nem csinal semmit az egvilagon.Mintha be se lenne dugva a konnektorba.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Kean_Sorbo #38136 üzenetére
Ööö nyilván nem Neked szántam a választ, félrekattintottam 🤗
Egy idő után nem írja le az ember kétszázadszor ugyanazt a kisregényt, ez van. Tuningra rá kell érezni, szótárból csak az abc-t lehet megtanulni, mondatokat írni nem.Többiek: tesztre csak ibt, Aida kalap foshalom. Viszont ami ibt alatt stabil, életben még simán lehet kékhalál, a váltakozó terhelés miatt. Emlékeim szerint a witcher2 volt a legjobb stabilitás teszt procira is. Ami ott nem hasalt el, az oké 👍
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Kean_Sorbo #38134 üzenetére
Naja. Rengeteg videó van, de tényleg. Itt is rengetegszer leírtuk az évek alatt. Bocs, használd a keresőt.
Amúgy pedig idegkímélő tuninghoz praktikus megkeresni a gép "alját" alapsebességen, tehát az optimális alulfesz értéket. Innen könnyebb felfele navigálni.
De alapvetően auto llc, - 0.100V offset, 1,834 pll (vagy vtt, hirtelen nincs előttem) mellett többnyire egy alaptuning belefér és több úgyse nagyon kell, mert a játékok nem igénylik, illetve ahol kevés a 4ghz, ott a 4,5 se lesz számottevően jobb. Az 5 már talán, de az komoly eredmény és nem is hiszem, hogy 7/24-re megfelelő. Privát vélemény természetesen. 🤗 -
válasz
Kean_Sorbo #36130 üzenetére
2600K 4.5GHz - 1.44V
2500K 4.5GHz - 1.35VEzeket próbáltam.
-
gtamate2
veterán
válasz
Kean_Sorbo #36011 üzenetére
Ott a videó, abban nézte.
-
DjDanee87
addikt
válasz
Kean_Sorbo #35997 üzenetére
Akkor végülis jól csináltam, csak nem bírja a 4,4Ghz-et ? Ezek a BIOS beállítások:
-
BiOszi
tag
válasz
Kean_Sorbo #35748 üzenetére
Sajnos pont az...AU-37 (sa_dq 39). Köszönöm azért a segítséget. Mennyit érhet így fél halottan ez a proci?
-
BiOszi
tag
válasz
Kean_Sorbo #35746 üzenetére
Ezt nem lehet valahogy törölni? Vagy azért mutatja most is, mert halott a vezérlő a prociba? Sajnos nem tudok másik procit szerezni max. veszek másikat.
-
remusz13
tag
válasz
Kean_Sorbo #35472 üzenetére
erre gondoltál ?
-
inspiroyhome
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #35454 üzenetére
Én ezt úgy tudom, hogy mindig a feszültséghez képest alakul az amper, nem függ az órajeltől.
-
inspiroyhome
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #35452 üzenetére
Nyitott vagyok az újdonságokra, és elfogadom ha nincs igazam.
Mi a gond az elméletemmel? Ne haragudj de ezeken a folyamatos "újabb okos" és hasonló beszólásaidon csak tapsikolni meg vigyorogni tudok.
-
inspiroyhome
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #35450 üzenetére
-
inspiroyhome
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #35448 üzenetére
Komolyan nem értem az embereket, akik szerint a 3.6 és a 4ghz által elvégezhető műveletek között NAGYSÁGRENDI különbségek vannak.
Nem, egyáltalán nincsenek. És tudomásom szerint hót' mindegy az órajel, a feszültség az, ami számít.
lacpac: Olvastam amit írtál, először megpróbálok rájönni erre a feszültséges dologra.
-
inspiroyhome
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #35445 üzenetére
Nem.
Norbi: Kapd be
-
inspiroyhome
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #35442 üzenetére
De pont ez a lenyeg hogy ugyanakkora fesszel sokkal melegebb
-
hann
tag
válasz
Kean_Sorbo #34839 üzenetére
Ez igaz
Gondoltam még húzom kicsit, de játékban a 68-70C szerintem egyelôre elég neki.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Kean_Sorbo #33205 üzenetére
Ez egy jó kérdés, megnézem majd, aztán írok.
-
Speed®
titán
válasz
Kean_Sorbo #33076 üzenetére
Valóban, kisebb fesz, kisebb melegedés..de mivel a gyártás során 2 egyforma minőségű szilíciumdarabka nem készül szivárgási áram szempontjából, vannak jobbak és rosszabbak..a TDPbe bele kell férjen mind, ezért a változó alapfesz.
Az utolsó sor jogos ;p De ez is egy hobbi, nincs mit tenni
-
Speed®
titán
válasz
Kean_Sorbo #33074 üzenetére
Ha magas VIDes példány, simán lehet, hogy nem melegszik annyira, ne tévesszen meg, hogy van, akinek 1.25 körül megy ennyin..alacsony VIDel párosulva lehet rosszabb fűtés szempontjából, mint a tiéd.
A 8 csöves 1 kilós vasad nem arra van kitalálva, hogy ordenáré TDPt kezeljen, hanem hogy 100W körüli értékkel minimális huzattal elbírjon. Hiába növeled a légszállítást, egy idő után érdemben nem javul, a relatíve kevés felület okán. Ha nem így lenne, nem nyomnák le a keskenyebb/sűrűbb megoldások kényelmesen, igaz, hangosabban.2500Kval 4.5/1.3mon 120W TDP kereten belül tudtam maradni, 2600Kval 150re ki kellett toljam ugyanezen értéken, mert ugrált a szorzó/GFlops. Ennyit jelentett a HT/VID téma nálam, elég volt arra, hogy a Z600+2x800rpm kevés legyen. TRUE Black + 2x3000rpm már elég volt a 4.8G/1.4V tesztekhez, 200+ TDPvel
-
Speed®
titán
válasz
Kean_Sorbo #33072 üzenetére
A 2600K más tészta melegedésre..ugyanaz a Z600, ami a 2500Kval kényelmesen elbírt LinX alatt is 4500/1.3Von, 2600Kval ugyanezen érték alatt throttlingig szaladt..igaz, erősen melegedő, alacsony VIDes darab volt.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
Kean_Sorbo #33005 üzenetére
Ami biosban 1.420V az a windowsban terhelés alatt 1.339V LLC-4en
-
Lsilent
tag
válasz
Kean_Sorbo #32193 üzenetére
Nincs linkem, egy ismerőstől vettem meg. Max megkérdezem tőle, melyiket rendelte, mert a ebay-ről van. De semmi extra, ugyan az mint bármelyik másik. Csak van rajta led az előlapon, ami jelzi az aktivitást is, illetve belül a panelon van egy kapcsoló, azt kapcsoltam át.
-
Lsilent
tag
válasz
Kean_Sorbo #32189 üzenetére
Nos a probléma a frissen beszerzett hdd bay keret. Ha üresen raktam be, akkor is azonnal elkezdte terhelni a magot. Van belül rajta egy kapcsoló, fogalmam sincs mire jó, de átkapcsolva már nem kajálta a procit. De a benne lévő vinyó továbbra is tökéletesen működik. Hm.
Azért köszönöm a segítséget mindenkinek. Pedig ez lett volna az utolsó amire gondolok.
-
válasz
Kean_Sorbo #32084 üzenetére
De beneztem telorol.
-
válasz
Kean_Sorbo #31907 üzenetére
Köszi
Ha nagyon sok plusz nafta kell neki, akkor nem erőltetem a dolgot és beérem a 4 GHz-cel is. -
válasz
Kean_Sorbo #31521 üzenetére
Beépítettem az Ashurát és most nem tapasztalok ilyen problémákat.
-
Interceptor
addikt
válasz
Kean_Sorbo #31523 üzenetére
Köszi, de sajnos nem oldotta meg a problémát. Egyébb ötlet?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Kean_Sorbo #31349 üzenetére
Az baj? Legalább könnyen fel tudom tenni, nem fogom naponta leszedni...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Kean_Sorbo #31336 üzenetére
Nekem alapon nem ment már a 4 giga se
Valamicskét kénytelen voltam emelni a lap feszültségein. Igaz, hogy offset -0,150-160 körül, de nem hinném, hogy emiatt. gflops rendben volt, bár fejből már nincs meg. Ilyen 109 körül (4ghz-en) -
Rocko66
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #31327 üzenetére
screenshotot tudsz nekem küldeni a beállításaidról?
Köszi! -
Rocko66
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #31325 üzenetére
Az én beállításaimhoz képest neked milyenek a beállításaid?
Köszi! -
Rocko66
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #31316 üzenetére
Lefutott gond nélkül.
A Gfolps is stabil:
1A max hőfok a magoknak olyan 66,67 fok.
Az még elfogadható?Az előző kérdéseimre még valaki más tud választ adni?
Köszi! -
válasz
Kean_Sorbo #30035 üzenetére
Nem, nem vagy elfogult csak ismered és elismered a kiforrott öreget
+1 a 2500k-nak -
katt777
félisten
válasz
Kean_Sorbo #30040 üzenetére
Hát küldj képet, ha gondolod, privátban, mert én nem tapasztaltam ilyet, igaz, csak 4 vs- 6GB-tal teszteltem.
Attól függetlenül sztem mindenképpen megér neki egy próbát a fesz. emelés, de végül is az ő dolga. Én mindenesetre minden beállításnál teszteltem ezt. -
Anfänger
őstag
válasz
Kean_Sorbo #30014 üzenetére
-
Anfänger
őstag
válasz
Kean_Sorbo #30012 üzenetére
A memória 1333 MHz-en ment 9:9:9:24 es idözítésekkel Command rate 2T.
-
Tarill
őstag
válasz
Kean_Sorbo #29710 üzenetére
szóval ehhez nincs ilyen komplex program mint vgakhoz? az a tmonitor szem jó lesz a többi megvan már köszi szépen!
-
katt777
félisten
válasz
Kean_Sorbo #29368 üzenetére
Nagyon!
Bár egy konfig húzna vissza ide!
Sajnos most is csak telenyomor "hiper"-net. Van hogy 200kB-tal is megy, máskor fel sem tudok lépni.Ez itt nem reklám.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket mindenkinek! -
F e Z o
veterán
válasz
Kean_Sorbo #29214 üzenetére
Kérdés, hogy itt is lesz-e köztes paszta, mint az ivy esetében, ezáltal ismét kapna az ember egy forrófejű procit.
(#29217) Kean_Sorbo : 2-3 évig biztos, hogy minden játékhoz elég egy 2500k 4GHz-en.
-
ST05
őstag
válasz
Kean_Sorbo #29214 üzenetére
én meg lehet , hogy igen !
ezzel most mit akartál mondani/írni? -
lipi67
nagyúr
válasz
Kean_Sorbo #29190 üzenetére
+1
(#29191) Speed(R) : Ide is +1
(#29173) F_Zolee: ez az..KELL
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Kean_Sorbo #29162 üzenetére
Köszke
Persze ezt én is kikereshettem volna, de így mégiscsak kényelmesebbKonklúzió: 3% teljesítményért cserébe kapok 15%-kal nagyobb fogyasztást.
Plusz az i7-et megkapom ebayen használtan 170-180 euro körül, az i5 leginkább újonnan beszerezhető, legkedvezőbben 194 euro körül. Hmmm... Ez így nem játszik, attól tartok. -
zserbox
őstag
válasz
Kean_Sorbo #29107 üzenetére
nem a fázisokra értette hanem hogy jó cucc maga a lap
sztem...
-
omikron23
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #29085 üzenetére
LLC-t Auto-ra állítottam, a feszt visszavettem 1.28V-ra és minden megy frankón...
Köszi mindenkinek
-
omikron23
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #29085 üzenetére
Köszi, meglesem...
-
Algotis
addikt
válasz
Kean_Sorbo #28900 üzenetére
-
Anfänger
őstag
válasz
Kean_Sorbo #28845 üzenetére
Eddig faja minden! IGPU-t kikapcsoltad? Én kilöttem.
-
Anfänger
őstag
válasz
Kean_Sorbo #28840 üzenetére
Hi! Köszi.
Belöttem úgy,ahogy mondtad,így le is futott. Igaz,adnom kellett rá egy kis feszt. 1,264V-on lefutott,megpróbálom lejjebb vinni,hátha bírja úgy is.
A gondom az,hogy ha úgy allítom,ahogy mondtad,akkor a memóriából csak 2487 MB van beállítva,ha a memóriát meg az all-ra állítom,akkor a Problem size állítódik el automatikusan. De úgy az életem végéig menne a teszt.ìgy lefutott szépen. Észrevételeket várok töled és a szakiktól. Elég ez így ebben a formában? Már ami a RAM-ot illeti.
-
Norb3rto
őstag
válasz
Kean_Sorbo #28840 üzenetére
problem size mire jó?
-
-Solt-
veterán
válasz
Kean_Sorbo #28734 üzenetére
Ne szívass!
-
XP NINJA
őstag
válasz
Kean_Sorbo #28510 üzenetére
meglepődtem én is
oké belinkelem
-
bb.bocs
őstag
válasz
Kean_Sorbo #28496 üzenetére
teljesítménycentrikuson vagyok. a biosban meg nem tudok ilyesmit állítani. se procci óraszámot se semmit. és ott is 2.5 nek irja.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Kean_Sorbo #28280 üzenetére
+1, ez jo volt
-
hülyegyerek
addikt
válasz
Kean_Sorbo #28246 üzenetére
Hát az a felfogatás bizony káros volt az idegrendszerre...Azért is adtam el inkább a francba, mikor 1155-re váltottam.
Simán rá lehetett volna írni a dobozára, hogy "Kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét." -
xray15
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #28239 üzenetére
Fény derült a problémára,meg van száradva a paszta. Köszönöm mindenkinek aki próbált segíteni
-
sakal83
addikt
válasz
Kean_Sorbo #28220 üzenetére
Hűtő feltétlenül szükséges lenne, mert annyit nem szándékozok költeni?
-
kockaharcos
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #28215 üzenetére
Persze,mert nincs HT, de azóta visszaolvastam pár oldalt, és kb mindenki így kapott.
-
zolka bolka
tag
válasz
Kean_Sorbo #28178 üzenetére
Hümm hümm... 8 giga ramom van, de ha ennyi max akkor ennyi a max. Köszi a segítséget!
-
Landon
addikt
válasz
Kean_Sorbo #28171 üzenetére
GA lapoknal is nagyon jellemzo volt ez. Ott irtak is, hogy az ok kifejezetten a PLLOv. bekapcsolasa. Nem gondoltam volna hogy ez Asusnal is problema.
-
Landon
addikt
válasz
Kean_Sorbo #28169 üzenetére
Magasabb LLC-t ha hazaérek mindenképp meg fogom próbálni mert ez így jól hangzana.
Igen én is ezt találom érdekesnek, hogy (nálam kifejezetten FC3) a játék kihozza a hibát LinX pedig nem mindíg. Pedig nagyon sokáig az én esetemben a LinX volt a legstabilabb 'OC benchmark'. Ha azt bírta a CPU x ideig akkor stabil volt minden alatt. Hát ezek szerint ezt elfelejthetem. Most már nem is szenvedek LinX-el csak annyira, hogy megnézzem nem az első 5-10 perc alatt dobja el magát.
Sokkal célravezetőbb (és kellemesebb) módja a tesztelésnek a szimpla játék...FC3 azért jó teszt szempontjából mert eléggé CPU igényes és 1-2 óra alatt kihozza a hibát legalább is nekem 2 óránál tovább eddig nem bírta tuningal. Ill. ha az ember nem akar a gép előtt ülni akkor simán beállítja a karaktert pl. egy adótoronyra és vár. Nekem legutóbb úgy kapott fekete képernyőt. Sőt menübe is elő tud jönni...
-
Landon
addikt
válasz
Kean_Sorbo #28167 üzenetére
Rendben megpróbálom, köszi.
Elég régóta olvasom már az irodalmat a 2600K-val kapcsolatban és a legnagyobb gondom az, hogy nincsen egy egyértelmű konszenzus a még biztonságos 24/7 vcore-al kapcsolatban. A leggyakoribb az a 1.4V talán, de sokan mondják azt is, hogy 1.35V fölé ne menjünk hanem a 1.3-1.35V-os tartományban maradjunk lehetőleg.
Én jelenleg kicsit feljebb nyomtam a vcore-t 1.36-ra mert így kapok olyan értéket (hála a fantasztikus minőségű P67-es GA lapoknak...), hogy idle: ~1.37V; load: 1.344V-1.35xV. Azt próbálom elérni jelenleg, hogy ne essen le load alatt 1.332V-ra mert az már feltehetően kevés neki és pl Far Cry 3 alatt eldobja magát... (nem BSoD csak simán fekete képernyővel kifagy de a hang megy tovább sokszor pl..)
LLC-re vissza térve, nem jobb inkább ha a vcore-t finomhangolom úgy,hogy vdroop-al együtt is egy adott érték felett legyen? Én anno még azt olvastam, hogy a magas LLC károsabb mint a magas vcore de ez sem egyértelmű abból amit olvasni lehet a külömböző fórumokon.
Őszintén szólva ha a lapnak baja lesz az nem túlzottan érdekel mert alaphangon is elég gyenge darab de a CPU degradálását elkerülném ha lehet...
-
Speed®
titán
válasz
Kean_Sorbo #27990 üzenetére
A 2x indulás hidegen van, nekem is úgy ment 2500K/2600Kval anno. P8P67-M..PLL Overvoltage macerálása 4.5 feletti órajelekhez kellett, alatta nem.
Ejh, várom már a 2500Kt, mint a messiást..kicsit gáz ez a Cel430@3GHz+G41/GMA4500 kombó..mondjuk CoD / Warcraft3 megy szépen ;p
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Kean_Sorbo #27981 üzenetére
-
odorgg
addikt
válasz
Kean_Sorbo #27933 üzenetére
Ma is 2x indult a cucc
Nálad van olyan órajel ami alatt jó, vagy teljesen random a hibajelenség, órajeltől függetlenül?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Kean_Sorbo #27979 üzenetére
Megpróbálom. Tegnap nem adott képet és mindig újraindult, nagy nehezen rájöttem, hogy a ramot ha kiveszem-berakom utána már működik.
-
Normi™
őstag
válasz
Kean_Sorbo #27981 üzenetére
Akkor jól tudtam...
-
Normi™
őstag
válasz
Kean_Sorbo #27979 üzenetére
Azért,eddig úgy tudtam,hogy csak az amd-nél lehet crossfire-be kötni az apu-k esetében az integrált vga-t a diszkréttel.
-
peti500tc
tag
válasz
Kean_Sorbo #27976 üzenetére
Két legyet egy csapásra! Ez igen!
Azért még egyszer köszönöm!
-
peti500tc
tag
válasz
Kean_Sorbo #27974 üzenetére
Hello!
Tiéd a pont! Nem a táppal volt a gond (lehet azért mert azt nem én kötöttem be) hanem a beállításokkal amit az előző hozzászólásban írtál az volt a jó!
Köszönöm a hozzá szólásokat!
-
davad
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #27961 üzenetére
Grave444 vagyok, csak nem otthonról.
És hogyan? Ha beállítom biosban, majd újraindítom elindul a gép, nem ad képet és mindig újraindul. -
odorgg
addikt
válasz
Kean_Sorbo #27933 üzenetére
Idővel kiderül, de azért remélem jó lessz, mert ilyen hülye bug miatt, nem akarok visszavenni az OC-böl.
-
odorgg
addikt
válasz
Kean_Sorbo #27927 üzenetére
Beállítottam a VCCSA-t és a PLL-t is, VCSSA-t próbáltam 1,2V-on is, de a helyzet nem változott, a 10 restartos teszten nem ment át (bekapcs, post megvár, kikapcs, 10x ismételve).
Viszont mi ez a VCCSA/IO Switching freq?Autón vólt, elöszőr átnyomtam 1X-re, restart teszten elhasalt, majd átraktam a jelenlegi 1.65X-re, így 10-ből 10x indult, 2x indulás nélkül. Persze még hosszútávon is bizonyítania kell, de jobbnak tünik a helyzet.
Minden esetre azt jó lenen tudni, okozhat e problémákat ha elállítom? -
odorgg
addikt
válasz
Kean_Sorbo #27925 üzenetére
Thx ránézek a beállításaidra.
Akkor most a lapban, vagy a prociban van a hiba, vagy csak szimplán nem kedvelik egymást, valamilyen okból? -
pcsabat
őstag
válasz
Kean_Sorbo #27903 üzenetére
sztem egyel több a hármas és egyel kevesebb a hetes abban a számozásban
-
bombibmw
veterán
válasz
Kean_Sorbo #27896 üzenetére
Van az all suit 2-ben egy TurboV EVO opció,amiben DDR,Cpu voltage,ill BCLK állítási lehetőségek vannak.
Alatta VCCIO,PCH voltage.Itt is be tudom állítani ugye,nem csak a BIOS-ban? -
bombibmw
veterán
válasz
Kean_Sorbo #27896 üzenetére
0.992-1.000 az IDLE.Mit húzzak még le?
Már 4.2GHz-en vagyok.
A Gflops érték az általad linkelt verzióban is csak 57. -
bombibmw
veterán
válasz
Kean_Sorbo #27894 üzenetére
Mindent megcsináltam,amit írtál a turbon kívül.1,28-ig ment fel.Most futtatok egy 15000 pr.size-ot és meglátjuk.
Ok.Szóval már most 58 a Gflops érték.Szerintem lefut simán,de megint 1,3 felett van.
-
bombibmw
veterán
válasz
Kean_Sorbo #27890 üzenetére
Köszi!Szóval megcsináltam,amit írtál 4 GHz mellett.Lefuttattam egy alap linx-et.1,335 Voltot kapott így.Miket kell pontosan néznem a linxben?Manuális offsetben csak beírni tudom,mennyi legyen.
Additional turbo voltage nincs,de egyébként sok mindent lehet állítani.A VCCIO-t is.
A többit megcsináltam a man offsettől nincs. -
bombibmw
veterán
válasz
Kean_Sorbo #27888 üzenetére
Köszi.Esetleg tudnál beállítási paramétereket ajánlani,amivel stabilan 4-4,2GHz-en menne a gép folyamatosan?.
-
odorgg
addikt
válasz
Kean_Sorbo #27854 üzenetére
-
ESP
őstag
válasz
Kean_Sorbo #27769 üzenetére
Z68MX-UD2H
I7-2600@4Ghz
2x4GB Kingmax HyperX Predator 1866Mhz -
04ahgy
nagyúr
válasz
Kean_Sorbo #27515 üzenetére
Lehetett egy feszültségimpulzus a hálózaton, amitől meghülyült a BIOS. Bármi. A szandika egy kényes k**va.
HGyu
-
dime27
őstag
válasz
Kean_Sorbo #27515 üzenetére
Kevés cpu fesz vtt fesz vagy ram fesz....nálam ilyet akkor csinált utoljára vagy még ami lehet rossz ramidőzítés
-
válasz
Kean_Sorbo #27394 üzenetére
Ha tesztek alatt stabil, nem szükséges plusz fesz.
-
Pala
veterán
válasz
Kean_Sorbo #27071 üzenetére
Az tényleg korrektül mutatja a helyes frekit. Mint ahogy - most már - a CPU-Z is. Persze olyan verziót raktam fel, ami a Sandy megjelenése után jött ki.
Ja és még egy érdekesség: amióta ezt a régebbi CPU-Z-t használom, azóta az Aida is helyesen mutatja. Ugyanaz a verzió, ami korábban szintén hülyeséget írt (!!).
-
Pala
veterán
válasz
Kean_Sorbo #27065 üzenetére
Most már egészen biztos, hogy nem. Lefuttattam a kaspersky-t, semmit se talált. Utána a Bitdefendert is, az se talált semmit. Utána le is formáztam egész gépet, most itt vagyok egy szűz windows-zal, ráadásul az adattárolásra használt vinyómat le is húztam a gépről még a telepítés előtt, hogyha netán valami lehetetlen okból kifolyólag mégiscsak maradt volna rajta valami vírusféle (2 ellenőrzés után ez már eleve furcsa lenne), akkor se szólhasson bele semmibe. Kizárólag az intel chipset drivert és a hálózati kártya driverét telepítettem fel, semmi mást. Rögtön utána a CPU-Z-t felraktam...és "láss csodát", most is ugyanaz a jelenség. A hőmérsékletek és a feszültség megintcsak teljesen idle állapotra utalnak, miközben a CPU-Z vadul írja, hogy maxon teker a proci, mármint a cpu használat 0%, de az órajelet 4GHz-re jelzi.
Szerintem egyszerűen rosszul mér a program. Hogy milyen okból, azt nem tudom, nem értem.
X-akták a köbön!
-
Pala
veterán
válasz
Kean_Sorbo #27053 üzenetére
Nem áll vissza, 1.28-1.3V körül ugrándozik.
-
Pala
veterán
válasz
Kean_Sorbo #27050 üzenetére
A Coretemp nálam mindig is összevissza mérte a VID-et, a CPU-Z viszont helyesen mutatja ezen a képen is.
-
Pala
veterán
válasz
Kean_Sorbo #27048 üzenetére
Tehát valami szoftveres X-akták lesz a dologban.
Ez még jobb a jobbik eset, inkább egy progi (vagy több) mérjen félre, minthogy valami hardverhiba legyen!
-
Pala
veterán
válasz
Kean_Sorbo #27046 üzenetére
Köszönöm a linket!
Ez a progi minden magra 1600MHz-et ír, azaz a helyes idle órajelet. Ha mellette bekapcsolom a CPU-Z-t, az továbbra is a terheléses órajelet mutatja, érdekes.
Qru: Kilőttem már mindent, de nem ezek okozzák.
Gyanítom, ez valami mérési hiba lehet, mert a feszek és a hőmérsékletek a helyes idle értékeken mozognak. De hogy mi okozhatja.....számomra rejtély.
-
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #27003 üzenetére
2600k procim volt. 4.5Ghz 1.3v biosban fixálva.
-
tomi0829
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #26867 üzenetére
De ha a táp lenne kevés, akkor miért nem lövi ki a gépet úgy hogy leáll minden és kész?
A másik amit nem értek, hogy vga nélkül amikor elindítottam a játékot és csak a beépített gpu ment, akkor is ugyanazt csinálta. Ment a játék gond nélkül, egyszer csak valamelyik .sys miatt kékhalál. -
Asbee
veterán
válasz
Kean_Sorbo #26865 üzenetére
Nem hinném. Táp nem produkál ilyet. Főleg ha kevés.
-
keke69
őstag
válasz
Kean_Sorbo #26819 üzenetére
Köszönöm!
-
fjozsi
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #26782 üzenetére
driverek rendben.Windows 7 most volt install. SP1.
legujabb bios van fent,esetleg ujrafrissitem ugyanazt a bios verziot akkor mi tortenik?elromolhat? -
csucsbicep
nagyúr
válasz
Kean_Sorbo #26744 üzenetére
Az LE verziók azért kicsivel komolyabb tápellátást szoktak általában kapni, mint az LX, ami tényleg a legalja.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Kean_Sorbo #26740 üzenetére
Pro3/Pro4-el is ez van.
-
dobobazsy
őstag
válasz
Kean_Sorbo #26612 üzenetére
akkor nem értem. nálam mindig kifejezetten egy alkalmazás pörgeti 25%-on a procit. (ami amúgy tutira nem használ ki annyit belőle)
ha ilyen programokból fut mondjuk 3-4 (böngésző, utorrent, msn, daemon tools) akkor az egyikre ráteszi a 25%-ot, a többi meg 0.. ha meg bezárom a programot ami pörgeti, akkor egy 3 másodpercig lenyugszik, majd egy másik programra rápörög..
jó lenne, ha megtudnám ez mitől vanszerk. ja és egy kép erről a jelenségről.
ilyenkor a proci is felmegy 3.3 ghz-re, szóval nemtud teljesen hűvősen maradni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3113
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest