Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
Új hozzászólás Aktív témák
-
STC Speed
őstag
válasz
LordAxwell
üzenetére
100% nálam a divison,bf 1.
-
NandorHUN
addikt
válasz
LordAxwell
üzenetére
Szerintem 4,4-re húzva azzal se lesz gondja.
-
NandorHUN
addikt
Valaki használja innen szétszedve a 2600K-ját? Bármint fémfelület nélkül?
Állítólag sokkal jobb hőmérsékleteket lehet elérni vele. -
STC Speed
őstag
-
boogie84
veterán
válasz
Chosen
üzenetére
Az enyém ettől megy ilyen beállításokon: 2500K@4,4GHz
-
Köszi a gyors válaszokat!

-
Sziasztok!
Mi az frekvencia körülbelül, amit a legtöbb 2500K vagy 2600K gond nélkül elvisz 24/7-re?
-
-
-
Forestal
tag
bocs ezt benéztem

Sziasztok!
Érdeklődnék van -e gyakorlati sebességbeli előnye egy i3 3220-nak egy Core2 8600-al szemben? Elsősorban a kevesebb cache méret miatt kérdezem. Ha igen mennyi lehet ez kb %-ban a különféle felhasználási területeken (játékoknál, renderelés). -
boogie84
veterán
Üdv urak, rég jártam a topiknál.
Láttam, hogy egy alap 2600K nem hajtja ki a 1080-as GTX-et. Kérdésem az lenne, egy 2500K@4,4GHz megmozgatná a fantáziáját? Vagy vehetek új procit+lapot+ramot, hogy megérje megvenni egy 1080-as kártyát?

Köszi a választ.

(#36017) DjDanee87: Vettél már VGA-t? Most látom h igen, mennyire van kihajtva?

-
NandorHUN
addikt
válasz
F e Z o
üzenetére
Köszi.
Ilyenkor egyébként melyik teszt a mérvadó? Mert Aida stability test (csak CPU tesztre állítva) bőven jó, 60 fok alatt vagyok, innen simán mehetnék szerintem 4,7-re is. Prime kicsit meleg.
Most itt vagyok stabilan:
Offset: -0,075 Turbo Boost: +0,012Instabil volt 0,075-en ezért emeltem a turbot.
Vagy egy jobb megoldás lenne Offset: -0,07 és Turbo Boost: +0,004 (ez a minimum). ???
-
F e Z o
veterán
válasz
NandorHUN
üzenetére
A turbó emeli a feszt is, instabil megoldáson szerintem ne gondolkozz. Ha magas a hőfok, akkor meg órajelet kell csökkenteni. Ahova kevés a 4,5GHz, oda a 4,6GHz is az lesz adott processzornál.

(#36468) Pixx96 : Milyen CPU hűtőt vegyek? Érdemes az összefoglalót elolvasni.

-
Pixx96
aktív tag
Sziasztok jövőhónapban venni akarok z77 vagy z68 alaplapot és tuningolni akarom a 2600k procimat cél a 4,5ghz most veszek hűtést később a lapot ti melyik hűtést ajánlanátok erre a célra?Használtan is jó meg újonnan is a keret max 10k én ezeket néztem
Használtan: SCYTHE Mugen 4
Zero Infinity Free Flow+ [link]
de ha tudtok jobbat vagy hogy szerintetek melyik lenne jobb várom a válaszokat köszi!

-
NandorHUN
addikt
-
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
NandorHUN
üzenetére
Szintetikus tesztek melegítik csak be annyira, hogy aggódni kéne. Szóval én nem görcsölnék ezen annyira de majd valaki ad tippet ha tud. Mellesleg mindjárt lemegy a nyár és ingyen minusz fokokat kapsz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Meg az a hűtő sem az a kategória ami bármit le tud hűteni ilyen tuningnál. -
NandorHUN
addikt
válasz
F_Zolee
üzenetére
Olyan 60-70.
Nem meleg, de ezek a terheléses tesztek referenciának vannak, BF 3 alatt nem nézem mennyire melegszik, de 1-1 előfordulhat, hogy felmegy annyira hogy az már nem kellemes.Meg leírásban is az van hogy 85 alatt kéne tartani terhelésnél, de pl arról nem írnak, hogy ha magas a temp akkor mit állítsak. Gondoltam lejjebb viszem az Offsettet amíg stabil, ha nem akkor feljebb egy kicsivel a Turo Boost-ot. (???)
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék:
Gépem: i7-2600k, Asrock Z77 Extreme4, Alphenfön Brocken hűtő.Tuningolok 4,5 Ghz-en, az itteni beállítások alapján:
[ITT A LINK]A rendszer stabil még 4,7 Ghzen is DE meleg! Ezért lejjebb vittem 4,5Ghz-re, de itt is meleg.
Beállításaim:
Offset: -0,040
Turbo Boost: +0,012Aida stress test (csak CPU): <60 C alatti (magok) (CPU maga "45C fokos)

Prime95 az (oldalon lévő beállításokkal) Első 5 percben 75 (magok) alatt, utána akár 90 felett (magok), néhány perc után megint 80 alatt!!
(- Maga a "CPU" viszont 10 fokkal hűvösebb mint a magok).Mit kéne állítanom?
A rendszer Offset -0,04 és Turbo Boost 0,008 -nál (nem 0,012) már nem stabil. Offsetnél ennél lejjebb már nem vittem, de Offset -0,035 és Turbo Boost 0,04-nél megint nem volt stabil.Vigyem még lejjebb az Offsetet és ha nem stabil akkor emeljek a Turbo Boost-on vagy hogy csináljam?
4,5 Ghz nekem elég de a Prime95 test nem tetszik. -
kasa85
őstag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Na az jó

A lábak rugalmasak ezért feltételeztem,hogy nem törik el hajlításnál.
Minőségi anyagból készült. -
válasz
Találtgyerek
üzenetére
A CPUTIN az alaplapról mért CPU hőmérséklet. Ne foglalkozz vele, hiszen a CPU-ban van saját hőmérő dióda. Az lesz a pontos.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Az valami hőmérsékleti index gugli szerint. De hogy mi lenne...
-
kasa85
őstag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Oksa

-
kasa85
őstag
válasz
F_Zolee
üzenetére
Nem elhajolva volt az,hogy 88C fokot jelzett az AIDA.
Leszedtem azt hittem én is a hűtő.
Procit kiszedtem,és láttam 3 láb el volt csutkára hajolva.
Szépen kis műszerész csavarhúzóval vissza hajlítottam.
Azóta is azt a lapot húzom
(#36447) Találtgyerek
Előre szólok felelősséget nem vállalok!
Kis pici nagyon pici műszerész csavarhúzóval nem a X hanem a sima fejűvel vissza lehet hajlítani.
Nagyon óvatosan.
Jó a szemed akkor passzold a többihez.
Akkor már győzelem.
Mindenesetre CinkElek vagy ki csinál ilyet.
Forraszt pár ezer ft ért lábakat.
Netán eltörne megoldja.
Nekem az volt a szar Mungen 2 hűtőt akartam rárakni.
Csak az volt a vicc totál részeg voltam
Na úgy sikerült a 3 lábat elhajlítanom.
Másnap néztem miért 88C fokos a proci ?
Miért akkor adott képet mikor már a Windows betöltött ?
Erre nézzem Aida vagy RealTemp 88C fok magonként
Gyorsan szétkap,és láttam a remekművemet.
Még annak örülök nem hánytam teli a gépházat.
Na én is tudom már mikor kell megszerelni a gépet
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Akkor lehet hozzáértőhöz kellene vinned. Aprón talán még van vele foglalkozó ember.
Ha nem meleg a borda akkor még az is fenn állhat, hogy nem érintkezik rendesen a hűtő. Új vagy régi? -
Találtgyerek
veterán
válasz
kasa85
üzenetére
Próbáltam visszahajtogatni,de nem volt semmi eszközöm hozzá.Tartottam tőle,hogy nagyon bajt csinálok csak. Ezek a lábak mennyire törnek könnyen?
F_Zolee : Tapogattam,semmi melegedés nincs az alaplapon,de még a processzor hűtőbordája sem meleg. Lehet,hogy a szenzor hibás?
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Procira vonatkozna valamiben az de ha a maghő nem száll el akkor nem hiszem, hogy foglalkozni kellene vele. Max tapogasd ki a lapot van-e melegedés valahol.
(#36445) kasa85: én most feltételeztem, hogy vissza lett hajlítva a lábak esetleg.
-
kasa85
őstag
válasz
F_Zolee
üzenetére
Láb baja lenne menne,és épp ez az,hogy magas hőmérsékleten.
Én 3 lában hajlítottam csutkára el.
88C fok volt alapon a proci.
Nem tudtam mi baja.
Szét szedtem láttam a lábak nem kicsit vannak elgörbülve!
Érdemes megnézni egy teszt kedvéért!
Legtöbb esetben,ha egy láb sérült át veszi a másik a feladatot.
Viszont zárlat van össze zár két láb magas hő,vagy tényleges nem indulás jelezi. -
F_Zolee
nagyúr
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Ha a láb baja lenne akkor nem is menne a gép vagy fagyna. A gyári hűtő mikori? Lehet már elfáradt a leszorító pöcök ha nem új és nem érintkezik rendesen. De ezek a hőmérsékletek még nem vészesek egyáltalán.
-
Speed®
titán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Megy ameddig megy..sokváltozós téma. Nem fog throttlingolni, nyugi.
-
Találtgyerek
veterán
Sziasztok!
Érdeklődnék,hogy egy i3 2120-as processzornak a gyári alu hűtőjével mennyire kell melegednie terhelés alatt?
65-70 fok reális? -
Pixx96
aktív tag
Srácok az előfordulhat hogy egy ref 2600k mellett limites a gtx 780-am?(bár 1200mhz-n ez inkább már 780 ti kb) bf3-ba limitem van maxon 1080p-ben 80-90% körül megy a vga de pl néztem más játékban is mikor lejjebb viszem grafot nincs az a +fps növekedés amit várnék de van hogy rise of the tombraiderben se teker maxon a vga mindig meg ahogy viszem le a grafot nincs az a nagy fps növekedés amit várnék elkélne egy 3770k vagy egy lightos tuning a 2600k-n nem?
-
-
válasz
pcguru23
üzenetére
Tuti, hogy az okozta, mert már fél napja szenvedtem mindenféle beállítással, amikor gondoltam visszarakom alapra. Azóta hibátlanul fut a játék... Előtte gyakorlatilag vezethetetlen volt az autó, mert nem lehetett pl. pontosan váltani mert kihagyott gombnyomásokat ezáltal gyorsításnál szétpörgött a motor, lassításnál meg túltolta a kanyarban magát.
-
Sziasztok!
Van egy i7-2600k-m, amit 4,3GHz-re tuningoltam. Lynx alapján és napi használat mellett is stabilnak tűnt.
Tegnap feltelepítettem az F1 2016 játékot és olyan jelenségek voltak, hogy a billentyűzet illetve a kormány által bevitt jeleket (menüben mozgás kurzor billentyűkkel, kézi váltás kormányon, fékpedál lenyomás, stb.) néha kihagyta (fékpedált késve érzékelte).
Már mindent állítgattam a játékban (Vsync, kormány driver, stb.) de nem oldódott meg a probléma. Gondoltam egyet és visszaraktam alapra az i7-et. Láss csodát mindenféle véletlenszerű torpanás megszűnt.Mi okozhatja ezt a húzásnál?
Köszönöm a válaszokat

-
raubisoda
senior tag
Nem tudom mennyire számít nektek vagy mennyit tudtok erről de most találtam és w10-en is stabil. CoreTemp64_v1.2 hátha ti is hasznát veszitek

-
totyino77
tag
ez egy i7 3820 proci , és egy asus p9x79 deluxe lap
ebbe a topic-ba azért irtam mert a másikba ahová illene ez a konfig nyaralnak és nincs idejük irkálni

a 18.11 perc eztcsak bemásoltam egy másik oldalról tehát nem az én tesztem , csak eszt irta ki nekem is csak más perc idővel
másik oldalon vannak képek -
válasz
totyino77
üzenetére
18 perc 11 másodperc alatt lefutott hiba nélkül. A GFlops értékeket nézd meg, hogy közel egyforma értékűek legyenek. Jó lenne tudni, hogy milyen CPU milyen MHz-en ment, mekkora volt lynx alatt a hőmérséklet és a feszültség. Ezek után lehet kijelenteni, hogy jó-e.
Stabilnak stabil, de nem tudjuk, hogy nem-e kap sok feszt, vagy nem túl magas-e a hőmérséklet. Illetve azt sem tudni, hogy throttlingolt-e.
-
totyino77
tag
hello ez mit jelent lefutott a linx teszt 10kör és eszt irta ki : Finished without errors in 18m 11s.
ez most jo vagy még nem stabil? -
raubisoda
senior tag
válasz
falijja
üzenetére
CPU PLL vcore 1.6V-ra.Alakul meg lesz a 115-is relax.Adj neki ne sajnáld.Amblokk nézem a hőmérsékleteidet az eléggé nem acélos.Nálam Speed fórumtárs jóvoltából (amiért még1x hála
) egy Alpenfönh Broken2 dolgozik ami által 4,8G-n érem el a legmeleggebb hőfokot ami 80.Szal kéne oda egy izmosabb hűtés és egy kis thermal grizzly pasztácska.
na de hajrá és megyen szépen majd feljebb ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kasa85
őstag
válasz
Speed®
üzenetére
Ja ja nem rossz

Az a baj 4.5GHz alatt eléri ha Prime95 használok a 80C fokot.
4.2GHz nél elérem a 75C fokot.
Cpu PLL csökkentettem amit írtál,és csökkentettem a Cpu Voltage részt,és ami vicc néha beakadtak a játékok,filmek.
Trotyingolt ezek szerint
Na mindegy még csiszolom a beállításokat hátha valami kisül.
4.4GHz megy simán csak 1.4V feszen. -
kasa85
őstag
válasz
Speed®
üzenetére
150W ra fel tettem,és szépen megy.
Viszont Prime95 alatt néztem monitoroztam a fogyasztást.
Legtöbbször a megengedett 95W nál volt.
Aztán gondolt egyet felment 120W ra is
Érdekes dolgokat művel.
Az normális,hogy 95W on van esetek 80%ban egyszer meg hol feldobja 120 ra
Fentebb a fórumtársnak megegyező beállítás,Linx mellett ugyan azt kaptam 4.2GHz en kikapcsolt HT val.
Bekapcsolom akkor meg kapok 90et 105 helyett ami érdekes.
-
falijja
őstag
-
Speed®
titán
válasz
kasa85
üzenetére
Ahogy elöttem írta Robi, pow limit disabled..problem solved. Nekem Maxi 4 GeneZ volt ugye, hasonló a BIOSunk.
falijja
GFlopsok nem csak a procitol függnek. RAM tempó, LinX verzió, tesztmód, stb. Nekem a top i5K értékem 130 körül volt, de az 4.8GHzen, 2GC9 RAMmal, sima AVX linpackos 0.6.4es LinXel pl. -
kasa85
őstag
válasz
Speed®
üzenetére
Az a gond ilyen opciót nem találtam.
Szám értékek kéne nagyjából.
Egyszer küldtél privátban egy beállítást.
Azon néha akadt vagy is szaggatott a játék.
Ezt nevezik nem pontosan írom Thordingol ?
HA tudsz számokat mit üssek be azt meg köszönném
Aaa hogy is mondjam a felső kettő 150 lett alatta 32.
Ezen akadt néha.
Nem tudom miért.
A többi ami alatta van gondolom az is kell nem Auton hagyni. -
Speed®
titán
-
kasa85
őstag
skacok biosz beállítást tudtok mondani?
Tuningra 4.4GHz re Long,Short stb ezeket mennyire állítsam be ?
Mindjárt lefényképezem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- Intel Core I7 12700F - 12mag/20szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Lenovo X280 12" - i7 8550U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 32GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Delid előtt meg a 90et verte. Persze ezek LinX értékek.
És akkor most Ivy-n 50 fokon megy a 4,5Ghz?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(- Maga a "CPU" viszont 10 fokkal hűvösebb mint a magok).

) egy