- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
brabbitz
aktív tag
válasz
CirrMee #38818 üzenetére
rendben.
jelenleg 3 db 4gigas 1333mhz ramok mennek 1600-on, de ugy érzem néha kevés a 12gb pl R6S alatt, ha mellett böngészőt is nézném (persze azért érződik a 12 éves 4c/8t limitációk is, és az se segít hogy a proci nem K-s, szóval így jártam.) Szóval nézegettem itt a DDR3 ramokat, jellemzően magasabb órajeleseket, aztán eszembe jutott hogy ez nem Ryzen, van-e értelme egyáltalán a magasabb órajelnek itt.
Ha lesz egy kis félretenni valóm, akkor veszek bele normális kitet.
-
Narandil
tag
válasz
CirrMee #38706 üzenetére
Kérdés, hogy mit értesz fagyás alatt. Ha csak kidobál az asztalra, akkor nincs mese, irány modok nélkül tesztelni, esetleg a WoT cache mappák kitakarítása sem árt (plusz most van már a win32/win64 mappákban mod szekció, ott is kell pucolni).
Nem egyszerűen kidobál. Megfagy a kép, s csak a feladatkezelővel lehet bezárni, különben várnom kell perceketet mire reagál valamire.
Modok nélkül már teszteltem, s úgy ment fagyás nélkül. Teszteltem egyesével a modokat. Kb 5-6-t. Mindegyiknél kifagyott. Azt meg nem hiszem el, hogy mindegyik hibás lenne.
Aztán jött egy hirtelen ötlet, s a programok, amik szoktak menni, egyesével ki-, bekapcsolgattam őket. Úgy néz ki, hogy a Bluestack-t nem szereti a WoT. Pár órát ment fagyás nélkül, amikor az nem ment. -
Narandil
tag
válasz
CirrMee #38701 üzenetére
Köszi a válaszokat! :-)
A hőfok miatt nem aggodóm tovább akkor.
De ettől függetlenül lenne értelme lecserélni?Szoftver oldalról lehet bugos modokkal megpakolás, elnyűtt óperenciás rendszer, aranyos férgek, driver hiba, stb.
Op rendszer alig 1 hetes, szóval elég frissen lett rakva, teljesen az alapoktól. Emiatt a driverek is a legújabbak. A modok meg nem változtak hosszú ideje, csak kevesebb lett, s a fagyások nem olyan régiek.
Hardver oldalról dögledező alaplap, VGA, táp, RAM modul.
Alap, cpu, ram egy idős. Alant látható is, hogy miből tevődnek össze. -
gban
veterán
válasz
CirrMee #38651 üzenetére
Gyakorlatilag annyira lettem volna kíváncsi, mennyiben módosítja a teljesítmény-felvételt és a hűtési igényt az integrált grafika használata.
Nem akarok feltalálni semmit, nincs konkrét célom a hűtéssel, és nem is beszéltem se saját hűtésről, se semmilyen konkrét hűtésről, igazából elméleti szinten érdekelt volna a dolog.
Még egyszer, elnézést hogy egy 8 éves prociról mertem kérdezni valamit a saját topikjában, amikor a kérdés igaz minden integrált grafikás procira is.Most konkrétan mi az a fantasztikus újdonság, amire vágysz?
Az hogy ne az ilyen válaszok legyenek a jellemzők a PH-ra...
De tudom, én vagyok a hülye hogy ilyen felmerül bennem.De hogy korrekt maradjak, nem csak leszóltál, kaptam némi infót is, miszerint ha nem használom az IGP-t, az nem sokat számít - ezt viszont köszönöm.
-
R3laX
addikt
válasz
CirrMee #36770 üzenetére
Alapon biztos nem járatnám, a mostani i5 is 4.7ghz-en van 24/7. Annyi, hogy a sandy csak pcie 2.0-val vinné a vga-t. Viszont elnézve, hogy egyre több game támogatja a többszálas procikat, nem tudom... BF1-ben multiban RX480-al szinte folyamatosan 85-95-100% mind a 4 mag terhelése. Nézve a youtube-os videókat, az I7 2600K-t nem izzasztja ennyire meg, vagyis eloszlik a terhelés a 8 szálon.
-
-
kasa85
őstag
válasz
CirrMee #36283 üzenetére
Én mondjuk mindent olvastam.
80 fokon játszanak évekig.
1.5V adnak,és vízhűtést.
Akkor nem értem miért sok neki az 1.44V
71 fok van megadva az Intel szerint,de viszont jó tudni,hogy igaz kevesebb feszt lehet adni neki mint a régi Quad prociknak amik 40 vagy nem tudom pontosan mennyi nanométeresek lehettek.
Azt 1,4V állítottam azt ment 4GHz et.
Nem tudom mindig kifogtam azokat amik nagy Vid el vannak
Tuningban 4.2GHz fölé nem mentem,mert nagy volt a fesz,és a hő -
Speed®
titán
válasz
CirrMee #36140 üzenetére
Semmi köze hozzá. Az a 0.6.4 is AVXes, ráadásul magasabb értékeket is szokott dobni a 0.6.5nél. Azt nem írta már le a kolega, hogy egyéb szintetikus tesztekben is gondja van..tippre bitcoint termel valakinek.
Gunz4Hire
Giga trükkön (Ctrl+F1 BIOS főállásban) már túl vagy? Az is hoz 1-2 opciót.
Ha az egész topikot átolvastad, az derék (~36k hsz.), de elég lett volna a BIOSt jobban tanulmányozni és a DVID (offset) értéket állítani
Emellett szorzót itt tudsz állítani. Egyéb értékeket azért nem árt testreszabni..Power Limitet (TDP) kitolni, hogy ne szóljon bele az OCba (150Wra pl), C1E/EIST bekapcs, PLL Overvoltage Disable (45 szorzó felett kellhet csak). LLC jó, ha van, vCore meg annyi legyen, amennyi kell, 1.4 az horror, ott már 5GHz közelében kérne, csak ez a lap/VRM nem erre való..egy egészséges 4.5GHz még talán kijön belőle. -
-
Dtomka
veterán
válasz
CirrMee #35948 üzenetére
Win10 újratelepítés után:
(#7808) Dtomka
Most már nem LOL -
Speed®
titán
válasz
CirrMee #35635 üzenetére
RAMfüggő is, nála 1600asok vannak ugye, de közelítőleg reális
AIDA erősen tippel, ill. azt mondja, amit neki hazudik a szenzor
A valóság sajnos az, hogy 1.3V körül már 150Whoz közelít egy i7K.
Persze adott darabtól is függ, de anno a sajátom 4.5/1.3on izzott :Ssid.:rc211v
Jaja, HT itt csak rontja az eredményt, ezzel sajnos nincs mit tenni..
Nélküle jellemzően alacsonyabb feszültség is elég lehet egyébként.
Viszont csalóka, mert enélkül kitesztelni HTs állapotot nem lehet :S
Ha így használnád, lehetne i5Kd ennyi erővel. Ha kell a HT, add rá..
VCCSA, PCH a southbridge fesze, nem kell piszkálni v. max lefelé.
Ha emeled, előbb-utóbb jönnek a SATA rész problémái és egyebek.
Előbbit tuninghoz/RAMfeszhez mérten szokás igazítani (0.5V difi)..
Utóbbi szabály hasznosságáról/szükségességéről sokfélét olvasni.Ne csak szövegeljek, este én is szórakozgattam a procival, ilyet tud:
2500K/4800MHz/1.432V, AC LF240 AIO felel a hűtésért, openbench.
-
Viktoár
addikt
válasz
CirrMee #35405 üzenetére
De sajnos gond van azzal is.Előbb azt írtam.
Közben cseréltem ramot is de ugyanaz,pdf olvasás közben kék halál. Tehát sem a vga sem a memória nem lehet ludas.
Marad az alaplap vagy a proci. Sajnos ezekből nem tudok cserét szerezni még próba erejéig sem.
A lap az sanszosabb lehet ugye?
Közben átdugtam sata2-re a vinyókat hátha....Még teszek egy másik win7-et,ezúttal egy másfajta verziót.
Ha az sem válik be akkor kezdjek egy másik lapot nézni az aprón?
-
Viktoár
addikt
válasz
CirrMee #35402 üzenetére
Sziasztok
A legújabb drivert tettem fel. (amd-catalyst-15.10beta-64bit-win10-win8.1-win7-oct12)
Azonban felraktam az ati tray tools-t is mert mindig azzal állítottam a vga órajeleit.
Ha nem kapcsolom be akkor szinte hibátlan a gép,mindent el tudok indítani viszont random kék halál előfordul.Szerintem a kártya már haldoklik mert időnként zöld kockás lesz a kép.Aztán elmegy a kép majd visszajön egy hibaüzenettel miszerint a képernyőillesztő nem válaszolt.
Lehet driver is de úgyis cserélem a vga-t mert a procihoz kevés.Most betettem egy hd2400-at (ezt tudtam bugázni) kiváncsi vagyok ezzel is lesz-e gondom.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
CirrMee #34607 üzenetére
Szabvány definícióval nem tudok szolgálni de ezzel a módszerrel lehet "dinamikus" feszültséget állítani. Tehát nem konstans kapja a proci hanem terheléstől függően változtatja. Nyugalmi állapotban jóval kevesebbet ad, mint 100%-on.
Ha minden igaz a proci alapfeszültségéhez képest állítod. Az a 0egészes érték plusz/mínusz irányban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen egeret válasszak?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Árat emel a Spotify
- Battlefield 6
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Háború Izraelben
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3138
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-3200-U
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest