Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megérkezett a Fairphone szerelhető fejhallgatójának új generációja
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
NFree
addikt
Sziasztok nagyon morfondírozom , hogy kicserélném a lapot a 2500K alatt, szerintetek van értelme? jelenleg Egy asrock z77 extreme 4 et nézegetnék . Esetleg stabilitásban van előnye a z68 pro3 hoz képest ? Vagy felejtsem el az egészet, úgysem érdemes már ezen a fronton fejleszteni?
-
yusukee
aktív tag
Én "sajnos" MMO-val játszom 1080p-ben, mellette egy kis streamet nézek/hallgatok és folyamatosan 100%-on megy a proci

Tudom, hogy csere kellene, de hát drága dolog az. Föleg, hogy a fos mmo proci kihasználtság miatt single thread performance is nagyon fontos. És hát a ddr4 árak sem barátságosak.
-
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
Újra nekiálltam a 2500k húzásának, mert kezd kevés lenni a teljesitmény. 4.6 Ghz-ig jutottam el, itt viszont 1.404 V kell neki. Igy most 60-65 fokos teszt alatt. A feszültség nekem kicsit soknak tűnik. Maradhat igy folyamatos használatra, vagy vegyem vissza?
-
-KP-
veterán
Kiadott az Intel egy valag mikrokód frissítést.
https://downloadcenter.intel.com/download/27431/Linux-Processor-Microcode-Data-File
Lehet mégis mákunk lesz és lesz frissítés a mi procijainkra is?
-
Speed®
titán
válasz
capafog23
üzenetére
Már ez is kevésnek tűnik, általában ott az arany középút, ahol ~1 GFlopson belül van a szórás, nálam legalábbis az szokott 24/7 is hibátlan lenni. WHEA? Amúgy ha magas VIDes proci, nem feltétlenül para a fesz..ez egyéni. 25mVonként mennék azért feljebb 2-3 lépcsőt , hogy kiderüljön, miként/meddig skáláz a proci. Aztán a kitesztelt érték vegyes terhelésnél már úgysem lesz annyira strapás, mint a LinX.
-
NFree
addikt
-
-
-
Speed®
titán
válasz
capafog23
üzenetére
Nem baj az offset, kicsit nehezebb belőni vele stabilra, de spórolósabb vegyes terhelésnél is. ~1.25V körül keresném órajelben a végét, ha van némi huzat a VRM/FET részen, bírni fogja, úgysem kap állandóan Linpack szintű terhelést.
PLLt próbaképpen csökkentheted 1.7-1.6Vra, segít néha lejjebb menni a vCoreral.
Igen, a maradék GFlopsok a DCvel jönnek meg. Illetve ha kikapcsolod a HTt vagy 4 szálra állítod a LinXet és affinitásnál a 0/2/4/6 szálra korlátozod..mert itt a HT csak lassít. 4C4Tben 4.5Gn 120 körül tud számolni DCvel. -
capafog23
őstag
válasz
Speed®
üzenetére
Hát akkor marad disabled-en. Mert ezen az alaplapon csak offsettel lehet állítani, nem lehet fixen állítani pl 1.3-ra. Vagy auto van vagy offset.
4Ghz-en +0,010 offsettel, (ami olyan 1,3) lement a Linx 1x úgy hogy nem esett vissza a clock speed.
Kitesztelem menni a minimum fesz amivel megy így stabilan a 4Ghz és akkor úgy jó lesz gondolom.
78Gflop volt amúgy a teszt. hol van a hiányzó 13 a képedhez képest? számít a memória is? -
Speed®
titán
válasz
capafog23
üzenetére
C3/C6 Disabled, ha offsettel állítottad be a vCoret. Ha fix fesz, akkor Enabled, úgy tudsz idle spórolni üres órajelciklusokkal.
Jól érted, "fázisonként" 30W körül tud leadni tartósan, direkt hűtéssel (vagy topflow hűtővel) lehet picit feljebb firtatni max., különben nem életbiztosítás. Nem erre való lap konkrétan, házon belül a Maximus IV Gene-Z volt az első valóban erre kitalált típus. -
Speed®
titán
válasz
capafog23
üzenetére
Speedstep/C1E legyen On, úgy pihiben lemegy 1600ra 0.9V körüli fesszel.
Ott van a bibid amúgy, long duration 150W/32sec, short 200W és máris nem fog droppolni..ellenben valami hűtest faragj a VRMre ezen a szinten, mert nem erre találták ki. 125/150Won használtam anno a 2600@4Gvel, 120W longgal 1.175Von már droppolt..szóval gondolhatod, mennyit eszik 4.5G/1.3+V mellett. -
törölt tag
válasz
capafog23
üzenetére
túlmelegszik a vrm, és ezért visszaveszi a processzor órajelét. ha nem hűtöd külön azt az "L" alakot, akkor vakon azt mondanám, hogy stressz teszt alatt nem nagyon fogsz 4 ghz fölé menni.
pár napja futottam bele ilyen esetbe játékvíz mellett, gyári hűtővel közel 40 fokkal hűvösebb volt a vrm borda infrás hőmérő szerint (~30 vs ~70). raktam rá ramhűtőt, úgy már nem droppolt 4200-on, viszont eltakarta a bordát, így hőfokot nem tudtam mérni. -
Speed®
titán
válasz
capafog23
üzenetére
Én nem nyúznám a kis P67M VRM részlegét tovább, de ahogy jónak látod..
Egyébként 1db RAM van bent? Mert nagyon alacsonyak a GFlops értékeid.
Most hirtelen nem lelem a régi i7Ks eredményem, de ez alap 1275/2600 pl.
Ugyanez a 2600 4Gn már jóval gyorsabb az általad mértnél. TDP kitolva..? -
nicu71
addikt
sziasztok a Sandy-procik érintettek az Intel-féle CPU-botrányban?

-
NFree
addikt
Pont ebben a dilemmába voltam én is aztán ugy döntöttem mivel nekem nem fontos a ht nem éri meg a 20k felárat , ha lehetne kapni 30 körül 2600k-t akkor váltanék de ennyiért én nem .Ha viszont sokat multizol s kellene a ht akkor lehet megéri
egyébként pl witcher3 1080 társaságába szépen dolgozik a 2500k . de bf-re lehet jobb lenne. -
Torry
addikt
Sziasztok!
i5-2500k@4.4Ghz-ről van értelme fentebb mennem 2600k@4.4-.4.5Ghz-re?
Mennyit érhet meg ez a váltás?Főleg BF1 megy, 280x mellett.
-
NFree
addikt
válasz
Fagyi55
üzenetére
Az 1155 az mióta amd foglalat? igaz nem fogalmaztam teljesen tisztán de asrock z68 pro 3 vagy z77 pro3 vagy z77 pro 4 mind 1155 ös lap . teljesen jó a procihoz és olcsó. de a teljesen fapados lapoknál jobbak. mondjuk ezek mind k procihoz is valók . .de ez alá is bemehetsz van egy halom .[itt ]csak 1155 ös lap van töbnyire

-
Fagyi55
csendes tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne hogy ehez a processzorhoz i5-2500 a sima nem a (K), tudnátok ajánlani egy alaplapot?

-
lotuska
tag
Koszonom mindenkinek a valaszt

-
Peace
nagyúr
-
mihione
őstag
válasz
lotuska
üzenetére
Nekem gtx 970 van ami hasonlo teljesitmenyu mint az 1060 4,8ghz-re huzott i5 2500k mellett.Gta 5 nagyon szepen megy majdnem kimaxolt beallitasokkal es max frame scalingal igy nem kell msaa es szebb a kepminoseg is.60 fps megvan stabilan online is.uj codot vegigporgettem ott csak az erdei kodos palyakon volt 60 fps alatt de ugy is jatszhato.Szerintem siman kihajt egy 1060 de meg 1070-es kartyat is ez a proci!
-
lotuska
tag
Sziasztok, valaki mostanaba aki CPU intenziv jatekokat is jatszik es huzott i5 2500k-ja van valtott videokartyat 1060-ra? Kivancsi vagyok a velemenyekre.
Megeri e proci mellett ilyen eros VGA-t venni? Nekem volt MSI 390-es, volt ero is benne es megvoltam vele elegedve azon kivul hogy rettentoen melegedett es hangos volt nekem, viszont nagyon darabosnak ereztem a cpu intenziv jatekokat pl Mafia 3 vagy GTA 5 (4.4ghz-es 2500k mellett, es nem is volt akkor idom jatszani es jott a banyasz laz ezert eladtam a VGA-t). Most gondolkozom, hogy vegyek egy olcsobb 1060 3GB karit, de kivancsi lennek hogy ugyanott lennek mint a 390es Radeonnal. Velemenyek?
-
NFree
addikt
válasz
Speed®
üzenetére
A procival nincs gond még tesztelés alatt sem nagyon megy 70 fok fölé bent , a lap , hogy mennyire izzad nem tudom. 24/7 re 4,5ghz en megy 1,32v al intel burn el tesztelve nem linxezem , kb nekem így hétköznapi használatra gond nélkül megy . tesztelésnél más a helyzet 3trémárkolok de csak unaloműzés.
xigmatek achilles van a procin anno 775-nél vettem azóta is hű társam egyszer eladtam de visszavettem
-
NFree
addikt
válasz
Speed®
üzenetére
Köszönöm ő volt a ludas(overvoltage) vagyis inkább én
user error.
Sikerült egy bench stabil 4,9 et összehozni 1,44v al nem is meleg . (mehetne jobban is ) Hamarabb is feltehettem volna a kérdést
eddig 4,8ghz volt a max autó tuningal . Igaz nem sok 100mhz de én ennek is örülök. a baj hogy a két kis karit amit akartam már szétnyuztam (760,670)
Köszönöm
(#37921) travix köszi neked is

-
NFree
addikt
Sziasztok nem boldogulok az oc val Asrock z68 pro 3 lap .
én 4,5ghz fölé nem tudom tornászni az órajelet egyszerüen nem akar indulni a motyó . s nem tudom mit állíthatnék , hogy menjen. Nem tudom mik a fesz értékek max ill 24/7re ebben kérném hazáértőbbek segítségét. Nos a biosban ami ide vonatkozik (fesz ) ezeket találtam , Pch voltage, Cpu PLL voltage, VTT voltage, VCCSA voltage.
Nos az érdekelne akkor ezeket hogy kellene babráljam , hogy menjen
Ha a lap autó oc részét használom akkor elmegy egészen 4,8ghz ig de itt a vége és csúnyán túlfeszel a lap. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Speed®
üzenetére
Azám, én is azt tettem a céges gépbe, csak az alaplapom fogja vissza kicsit, mert sajna 1333-ig engedi a ramokat a Q65-ös chipset.
Na de majd ez a proci megy át egy E710-es Fujitsu lapba, ott már mehet a memória is szabadjára.
Kár, hogy a Fujitsu BIOS-a nem testreszabható, lehetne még kicsit finomhangolni
-
mihione
őstag
válasz
F e Z o
üzenetére
Jut szellő rendesen mert a 14 centis venti kb 1/3 része teljesen kilóg a borda alatt és pont a VRM bordákra nyomja a levegőt.1.4 volton ment eddig csak bios reset után elfelejtettem a pontos beállításokat,és nemtudom mennyire vegyem le a feszt hogy az LLC kompenzációval pont 1.4v legyen

-
F e Z o
veterán
válasz
üzenetére
Szerintem inkább kezdjen egy 4GHz-cel,mert lehet a 4,5-et nem is bírja a proci.
(#37913) mihione : Meg kell hagyni, nem sajnálod tőle a feszt. Alaplapon +ventivel hűtve vannak a vrm-ek? Z68ext3gen3 nem a legcombosabb vrm-ek rendelkezik. Helyedben 1,35V fölé nem mennék.

-
törölt tag
válasz
LordAxwell
üzenetére
aida 64-gyel szoktam nézni a hőfokot.
elvileg csak 3 dolgot kell csinálnod biosban:
turbo mode disable
cpu multiplier 45
cpu voltage 1,25 V és 1,3 V környékejó esetben innentől csak a cpu feszültséggel kell játszani. llc és egyéb dolgokkal nem traktálnálak.
(#37916) F e Z o
nem számoltam, hogy mennyi i5k járt nálam, de csak 1 db nem bírta értelmes fesszel, de szerintem az is csak az eszetlen tuning miatt degradálódott.
sabertooth és combos hűtéssel szerintem vállalható a 4500mhz egy megkímélt procival. de persze kezdhet kisebb lépcsővel is, de általában ezt az órajelet lehet belőni értelmes fesszel. -
törölt tag
válasz
Speed®
üzenetére
szerintem az a legerősebb proci a csak sandy kompatibilis lapokba, mert K-s i7-et brand lapba nem raknék. csak jelen esetben elfogult vagyok, mert rokonoknak, havernak és saját részre vettem 5 db ilyen procit.
ráadásul aláírásban hirdetek is ilyet, úgyhogy nem jön ki jól a dolog. estig kiveszem az aláírásból. ez nálam olyan kb, mint amikor brekk ajánl egy monitort, és gugliban rákeresve az ő boltjukat dobja elsőnek, illetve árukeresőn és ők vannak legfelül. -
törölt tag
válasz
üzenetére
nagyon sok bios-t adtak ki hozzá, de nem találtam ivy supportot. vagy figyelmetlen voltam. érdemes volna egy akármilyen ivy celeronnal/pentiummal megnézni ha ez fontos.
a fuji gépeinkbe csak sandy-t lehet rakni, ha nem fontos az igp akkor vegyük úgy, hogy az i7-2600 a legerősebb (i7-2700K-t leszámítva). ha nincs dedikált videokártya, és fontos a igp teljesítménye, akkor K végződésű i7 vagy 5-ös végű xeon-t érdemes belerakni. nálam még böngészésnél is érezhető volt a különbség.mondjuk az aláírásom miatt ez most egy kicsit saját reklám szagúnak néz ki.. -
törölt tag
Sziasztok!
HP 8200-ba belemegy az i7 3770? Vagy csak az i7 2600? [link] itt azt írják 2600 a max, de lehet akkor még nem volt 3770...
-
mihione
őstag
Nekem már kb 2. éve megy 4,8 ghz-en a 2500k úgyhogy bátran tuningolhatók ha van mellé megfelelő hűtés,nem igazán érzem kevésnek 60fps 1080p high-ultra általában megvan minden játékban,remélem még egy jó pár évig kihúzza.
-
Szlavik
tag
Ezért hajlok én is efelé. Nincs még itt ekkora CPU limit. nagyon jók ezek a kis öregecske szandik.
Én is csak akkor váltok, ha már nagyon sikítófrász van, vagy ha lefő a deszka (Isten ments
) vagy nem tudom.De addig semmiképp sem. A 2500k -2600k nagyon eltalált széria.
Csak azt nem tudom, hogy ár érték arányban mi lenne az, ami jó lenne egy esetleges csere után.
-
Peace
nagyúr
válasz
LordAxwell
üzenetére
Gyönyörűen futott az AC Origins 1080p-ben ultra-n. 2500K 4,4 GHz-en, 8GB RAM, GTX 1060 6GB.

-
Szlavik
tag
válasz
üzenetére
Jogos. De stabilitás szinten nekem ez vált be.
A prime alatt nem volt droppom viszont LinX alatt simán kivágott. Így tudtam buherálni pluszban az LLC-n.
Nem volt egy mulatságos dolog, de sikerült stabilra húzni úgy, hogy nincsenek random droppjaim.
A hőfokokat is ezzel tudtam igazán belőni. De valóban okozhat kárt is, hozzáteszem, ha nem megfelelő a húzás.
Azért nem kínoztam agyon a Cpu-mat. És így legalább tudom, hogy stabil a gép 24/7-ben is. (Csak sokat eszik wattban
) -
törölt tag
válasz
LordAxwell
üzenetére
asus lapom van, de most xeon van benne, amit nem lehet húzni. ha nincs külön beállítási lehetőség a turbo órajelre (mondjuk on-off), akkor automatikusan lekapcsolja. vagyis a józan ész ezt diktálná.
az offset-tel korrigálod az adott feszültséget. például ha az alapfesz 1,2V és + offset beállítással adsz hozzá 0,05 V-ot, a végeredmény 1,25 V lesz. a - offset-tel csinálod ugyanezt, akkor 1,15V lesz. cpu-z programmal nézd a terhelt feszültséget.(#37900) Szlavik
linx és furmark ellenes vagyok, irreális terhelést adnak a komponenseknek, amiből akár baj is lehet. szóval az ilyen élettartam csökkentő dolgokat nem részesítem előnyben, a valós használathoz semmi közük sincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Milyen videókártyát?
- Horgász topik
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LG LCD és LED TV-k
- Vigneau interaktív lokálblogja
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Xbox Series X|S
- Pánik a memóriapiacon
- További aktív témák...
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- SteelSeries Apex Gaming billentyűzet, német, RGB
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 01.04
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
én meg hirtelen azt hittem hogy a porcira írtad
mára már eléggé lefárasztott a gép szerelés úgy látszik.

igen jó a tipp 4490mhz körül van . nem tudom fixálni 100 ra a blck-t ha hozzá nyulok nem indul . 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)